Hipp hipp hurra!

Bild från våran balkong på Blossoms den 9 augusti 2012.
 
För idag är det Singapores födelsedag, 49 år och förstås är det klassisk nationaldagsfirande i Singapore tror jag-
Synd bara att flaggorna från Singapore har kommit med posten, 2 veckor sedan May skickade dem, 2 stora flaggor att som man hänger på huset och en bordsflagga, men jag tror att det var så mycket att det blev ett postpaket och att det inte rullar förbi rullbandet på tullen lika snabbt som ett vadderat kurvert.
 
Nu så här på förmiddagen har vi mycket att göra för vi ska ju fira nationaldagen tillsammans med Heléne och Anders och då ska det serveras lite maträtter som man känner igen från Singapore och förstås ska det blandas en Singapore sling, den klassiska drinken från Raffles Hotel. Någon angostura bitter har jag inte fått tag på från systembolaget, så det har jag gjort den själv. Tommy fick smaka en uns igår, för han vet hur den ska smaka och han sa att det var mycket nära. Varför beställa en flaska  (200 ml och 150:-) på systembolaget när man bara ska använda några stänk i drinken, för hemma i skåpet finns det över hur många Bäska droppar småflaskor som helst, sedan har jag lagt i att dra i spriten pomerans, kardemumma, kanel och muskotnöt. Originalreceptet är hemligt och det sägs att endast 5 personer i världen vet receptet. De kryddor jag lagt i vet jag finns med men sedan är det en ört också, och eftersom den är bitter så kan det inte vara annat är malört och då är det ju vårat brännvin Bäska droppar som är kryddat med malört.
 
Nä, nu får jag inte sitta här och skriva mera, gästrummet ska bäddas och det ska dukas, marineras och en dessert ska fixas och gott bröd ska hämtas hos bagaren.
 
Ha en skön nationaldag för de flesta av er som läser här på bloggen har ju varit i Singapore eller har någon koppling.

RSS 2.0