Nyheter och annorlunda design i Singapore!

 
"Inspirerad av byarna i Santorini (Grekland), ger The Interlace lägenheten en modern tolkning av livet i en form av en vertikal by. Den unika arkitekturen väcker en distinkt känsla av identitet och generösa gemensamma öppna utrymme famn växelverkan mellan gemenskapens bor inom." Så skriver de på nätet i sin marknadsföring om lägenheterna. Vet inte om jag skulle vilja hålla med att det skulle likna den klassiska bilden som man har framför sig i huvudet av det ljusblåa takkupolerna på husen i slutningen ner mot det turkosa medelhavet.
Under många år här i Singapore, sedan 2009, har vi sett dessa hus växa fram, ser ut som man lagt massa med byggklossar  på varandra. Lägenheterna är långt ifrån inflyttningsklara, men man ser hur det ska se ut nu när de tagit bort alla yttre byggställningar. Inflyttningsklart 2015.
 
 
Interlace Condo, ligger på Alexandra Road och inte alls långt från Tommys jobb, så man har sett de här växa fram varje gång man åkt förbi med bilen när man åker åt HarbourFront.
 
 
Fairprice, vid City Square Mall ligger ett steg före alla andra i Singapore. Först var de med att man kunde gå före i en specialkassa, om man hade egna kassar med sig. Vilket jag oftast har, och nu har de även börjat med självutcheckning. Såg att de byggde om kassorna förra veckan när jag var och handlade, men inte kunde man gissa detta. Inte ens IKEA har detta här i Singapore.
Fairprice har också mycket ekologiska produkter, de har också plockat bort hajfenor ur sortimentet. Det gillar vi! 
 
Ha en bra tisdag alla bloggvänner!

Kommentarer
Postat av: Freedomtravel

Oj, vilka annorlunda hus! Jag vet inte om jag tycker att det är snyggt direkt, men ändå lite kul att de vågar leka med designen!

Svar: Det är därför vi kallar Singapore "Landet Annorlunda". Det byggs hela tiden det ena konstigare än det andra.Tack för kommentaren och ha en bra dag/ Annelie
Annelie och Tommy Sandberg

2013-05-14 @ 08:28:12
URL: http://www.freedomtravel.se
Postat av: Ellinor

Jag kan inte påstå att mina tankar gick till Grekland och Santorini när jag såg denna byggnad. Snarare någonting som en ung (läs barn) byggnadsingenjör konstruerat hemma i barnkammaren ;) Men visst är det fantasifullt och det är roligt att se!

Svar: Håller med dig helt!Den som gjort detta fick nog idén när han lekte med sina barn i barnkammaren med byggklosar.
Ha en bra dag/ Kram
Annelie och Tommy Sandberg

2013-05-14 @ 14:32:36
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0