Abstrakt fotografi!

 
Även ett misslyckat fotografi kan vara vackert. Helt plötsligt knäppte jag innan jag fått skärpa på blomman, men när jag sedan tittar på bilderna så blev jag faktiskt ganska nöjd med resultatet.
 
 
Så här ser blomman ut, Peakcock Flower Caesalpinia pulcherrima är en art av blommande växt i ärterfamiljen, Fabaceae, som hör hemma i tropiska och subtropiska delar av världen. Exakta ursprung är okänt på grund av utbredd odling. Vanliga namn för denna art innefattar Poinciana, Peacock blomma, Red Bird of Paradise, mexikansk Bird of Paradise, Dwarf Poinciana, Pride of Barbados och Flamboyan-de-jardin. Här i Singapore finns den överallt, som exempel där jag bor i trädgården på Blossoms.
Här i Singapore blommar samma blommor mer eller mindre året om. I Sverige har vi olika blommor som blommar olika tider på året, det saknar man här. Att gå ut i trädgården på Blossoms, så blommar alltid samma blommor.
 
Vilken är din favoritblomma i trädgården, balkongen eller ute i naturen?
 
Kvällsmaten igår blev lyckad, när man också lägger ut vad jag gör på FB, så vet ju Tommy vad som väntar för mat när han kommer hem. Pulled Pork Kebab är supergott och sköter sig självt nästan hela dagen. Blir nog en Pulled Pork Kebab sallad till lunch idag ;)!
 
Igår plockade jag fram resväskan igen, dags att börja fylla den. Svårt att veta vad som ska följa med. Förra sommaren hade jag med massor av sommarkläder, och använde nästan inget av shortsen och linnen och allra minst badkläderna. Blir väl som vanligt mest presenter till Leia och Bebben, så om det finns någon plats och vikt kvar, får väl lite sommarkläder följa med ifall. Skjortor och jeans lämnade jag kvar sist jag kvar nu sist, så varma kläder behöver jag inte tänka på det finns kan jag lova.
 
Nu ska jag pyssla lite med växterna på balkongen och lite fotostudier därefter.
 
Ha en bra onsdag alla bloggvänner!

Kommentarer
Postat av: Lovisa

På balkongen , mårbacka pelargon
I naturen, liljekonvalj & lupin
Kram

Svar: Mårbacka är en av min favoriter också.Eftersom våren varit så sen, så måste väl liljekonvaljerna blomma för fullt nu.
Har du några bra ställen att åka och plocka dessa vackra blommor?
Jag vet några bra ställen i Huskvarna ;), om du vill veta.
Kram
Annelie och Tommy Sandberg

2013-05-22 @ 09:06:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0