Dags att hitta Nemo igen!

 
Dags att hitta Nemo igen, ligga i hängmattan, lyssna på vågorna och bara njuta av lugnet på Rawa Island i sydkinesiska havet. Alla som varit där, vet vad jag "talar" om. Måste upplevas för det är svårt att beskiva i ord och även om bilder säger mera än tusen ord så är själv verkligheten så mycket bättre.
 
Uppdatering på bloggen kanske kommer under tiden, beror på hur WiFi funkar på den lilla ön, annars blir det på FB och Instagram.
 
Ha en mysig torsdag, fredag och lördag alla bloggvänner!
 

Salus per aquam!

 
Salus per aquam är latin och betyder "hälsa genom vatten" men vi säger mera bara kort och gott SPA.
Igår hade jag en spa-dag från topp till tå, om man nu kan kalla hårklippning, manikyr och pedikyr för spa, men jag gör det idag eftersom det är vatten inblandat i varje moment.
Dagen började med att jag åkte till sömmerskan och hämtade mina två klänningar som hon sytt. Två klänningar i kinesisk stil, den hallonröda i klassisk kort kinesklänning, med den melerade i typ likadant tyg som i bilden ovan, lite mera festkinesisk kort klänning. Kommer bild på den när jag har den på mig och ska gå på fest, till den även en väst till Tommy i samma tyg.
 
OPI Into the night
 
Efter sömmerskan var det dags för fötter och ben, händer och armar. På OPI får man 2 timmar lång behadling i rogivande miljö , allt från massage till nagellack (Into the night).
Varför inte ta även huvudet, samma dag. Så jag åker till min frissa och där får man ju huvud- och nackmassage samtidigt som de tvättar håret. Nyklippt även om det bara är drygt 1 månad sedan senast.
 
Har fått en inbjudan från Rawa Island resort att komma och bo hos dem, så imorgon åker vi till Rawa Island och stannar till lördag eftermiddag. Bara att tacka och ta emot och njuta som ni förstår av våran paradisö!
 
Ha en bra onsdag alla bloggvänner!

Båt eller flyg, det är frågan idag!

 
Har lånat ut min Canon både igår och idag till Tommy som ska ta några närbilder på någon bil.
Så jag tar några blommor från Esplanaden i Huskvarna, när jag var hemma senast iatället för några vanliga orkidéer från Singapore ;).
 
Idag blir det en intensiv dag igen, ska på förmiddagen till sömmerskan, sedan blir det en sväng till skönhetssalongen och fixa till händer och fötter för sommaren i Sverige. Finns också lite på inköpslistan som måste köpas i dessa kvarter.
Imorgon eftermiddag ska det komma någon från flyttfirman och kollar hur mycket som vi ska ta med hem, så det gäller att ha lite kläm på detta och tror att jag nästan har det. För igår fick jag till det ganska bra med packningen. Mycket att tänka på i dessa tider! Vad som ska med i min resväska nu på söndag, vad som ska lämnas kvar och åka med i resväskan i slutet av juli och sedan vad som ska med i Tommys resväska den 14 juni och likaså vad som ska med i hans resväska den 26 juli. Här gäller det att tänka och planera. Det är vilka kläder och skor som ska gå med båt eller med flyg som är frågan.
 
Ha en skön tisdag alla bloggvänner!

Ny vecka, hemvändare och kortvecka!

 
Ny vecka nya möjligheter och kortvecka för oss. Kommer att vara tre intensiva dagar i början av veckan, medans de andra tre dagarna kommer att vara raka motsatsen, mera om detta senare i veckan. Så idag gäller det att jag har planeringsmöte med mig själv till att börja med, gör även planering för Tommy. En "att göra lista" är en perfekt liggare på bordet och en penna intill, skönt när allt sedan är förkryssat och gjort.
 
Läser lite om hur det är att vara hemvändare och hemvändarens dilemma, och det kommer att bli en prövning och säkert minst lika stressigt som vad en flytt utomlands betyder för kroppen. Enligt “Jantelagen” ska hemvändarna inte tro att de är något, bara för att de har arbetat eller varit medföljande utomlands under några år. Många i Sverige är inte alls intresserad av vad vi gjort. När man bott utomlands som vi så, och i en så annorlunda kultur och miljö så har man ju mycket att berätta, men problemet är att ingen vill höra, utom ni förstås som följer bloggen, och så förstås våra nära och kära som alltid vill höra från oss. Men det finns en viss typ av människor  som inte alls vill höra. Det är människor som är avundsjuka, avundsjuka på att de själva aldrig har fått chansen att jobba utomlands, och även om de skulle fått frågan hade de aldrig vågat hoppa på.
 
Är det någon hemvändare som läser detta och känner igen sig, skriv gärna en kommentar av dina upplevelse och dela med dig!
 
Nä, nu kan jag inte sitta här och fundera, dags att ha planeringsmöte tillsammans med en kopp svenskt nybryggt kaffi. "Några" tror att jag säkert har planeringsmöte nere vid poolen, med en paraplydrink i handen. Det är mångas uppfattning av vad en medföljande sysslar med på dagarna, ett liv i lyx, medans sanningen är, en vardag ganska så tuff med större utmaningar än en svensk vardag. Kommer säkert att skriva mera om detta ämne, nu när det är aktuellt och faktiskt mycket intressant.
 
Ha en bra start på veckan alla bloggvänner!

Nedräkning!

 
Idag är det 2 månader tills vi flyttar hem till Sverige, så man kan säga att nedräkningen har börjat på riktigt. Dags att avsluta äventyret i Singapore, vända blad och börja på ett nytt kapitel. Nu kommer vi att vara hemvändare och invandrare, som ser Sverige med andra ögon, vilket vi redan gör. Den största invandrargruppen i Sverige är faktiskt hemvändarna. Det enda som skiljer oss från övriga invandrare är att vi har svenskt namn, svenskt utseende och har svenska släktingar. Studier visar att vi inuti oss har förändrats för alltid, och till en del blivit utlänningar. Ska bli spännande att komma hem och med så mycket erfarenhet i bagaget och framför allt nya vänner.
 
Innan vi flyttar hem ska vi njuta av våran planerade svenska sommarsemester, fira våran svenska nationaldag Midsommar. Sedan blir det att åka tillbaka till Singapore och njuta i några veckor, packa det sista och se till att allt man vill ta med hem, kommer med i flytten. Tänk vad mycket man samlat på sig på 5 år, ser inte mycket ut i början när man tittar, men nu när jag börjat städa och plocka i hyllorna, så blir det bara mer och mer. Just nu lägger vi allt som ska med hem i stora gästrummet, ett bra sätt att ha koll på volymen.
 
Idag är det Mors dag i Sverige och vi skickar vi en cyber mårbackapelargon till våra mammor genom bloggen, förhoppningsvis så har det kommit ett litet paket också till mammorna Astrid och Märta.
 
 
Ha en skön söndag alla bloggvänner!

Dirty Dancing och Iron Man 3!

 
Förfest på Mana Mana East Coast innan det skulle bli musikal och bio. Eftersom Tommy skulle agera chaufför, så kan man ju ta ut svängarna lite och åka ända bort till Mana Mana och äta middag samtidigt som vi njuter av den annorlunda havsutsikten som är så speciel här i Singapore.
På mindre än 20 minuter så är man sedan med bilen vid Marina Bay Sands och bara för Sing och mig att gå till teatern.
 
 
Min snälla granne Sing bjöd mig, och det var de bästa biljetterna, och eftersom det även var premiär så ingick det även Champagne. Dirty Dancing var i två akter och tillsammans med paus, höll det på i 2,5 tim.
Sing som är insat i dans och balett, tyckte att den var så där och jag får hålla med. (Dottern är ju duktig balettdansös, som till och med dansat för Prins Charlies på hans 60-årsdag).
Det kändes lite långt, man tittade på klockan och när det blev paus och halvtid tänkte man, oj oj oj.
Slutklämmen var väl bäst, och så sjöng en kille bra också någon låt. Två stjärnor bli betyget.
 
 
Tommy var på Iron Man 3 nere på VivoCity, och han var nöjd med filmen, väl värd att se. Ingen Anneliefilm konstaterade  Tommy och det var därför som vi kom på denna lösningen.
Jätteskönt att ha egen privatchaufför idag, för taxikön vid Marina Bay Sands var 100 meter lång vid 23-tiden och då var det gott att sätta sig i Volvon och vara hemma på Blossoms efter bara en liten stund.
 
Idag blev det sovmorgon igen, och nu har vi en hel lördag framför oss. Lite inköp från inköpslistan står på programmet, en god lunch någonstans på stan och ikväll blir det att njuta och minnas hur det känns att åka på Monacos gator, genom F1-kval direkt från Monaco. Perfekt kvällsnöje och efter det kanske det blir en bra film.
 
Ha en bra lördag alla bloggvänner!

Helgdagsafton på Brotzeit!

 
Igår var det helgdagsafton i Singapore och idag är det Vesak Day, Buddas dag.
Vi tog MRT ner till VivoCity när Tommy kom från jobbet för vi längtade efter lite tyskmat.
Just nu har de en specialmeny med många olika rätter med färsk sparris eftersom det är sparrissäsong hemma i Europa. Jag valde grillad fläskkotlett med sparris och hollandaisesås.
Smakade fantastiskt gott, och jag fick en känsla av att jag var i Fagerhult hos Heléne och Anders och åt, en sommarkväll.
 
 
Middagen sköljdes ner med en kall öl, ny i sortimentet var denna pilsner och var helt OK, men inte på långa vägar som Brewerkz pilsner.
 
 
Apfelstrudel är ju obligatoriskt och var som pricken över i:et efter varmrätten och precis lagom att dela på två. Nu är det ju rabarbertider hemma i Sverige, och ingen dum idé att testa en strudel med rabarber istället och vaniljglass. Vad tror ni om det förslaget?
 
Handlade lite ägg och jos och köpte biobiljett till idag. Ironman 3 som Tommy ska gå på ikväll.
Hem med MRT och såg träningen från Monaco på TV. Sedan var det nattinatti och då bröt åska fram som en blixt från en klar himmel. Oj oj vilka smällar rakt över, men ganska gott att somna!
 
Nu laddar jag för Dirty Dancing tonight!
 
Ha en skön TGIF alla bloggvänner!

Leia 23 månader!

 
Att fånga Leia på bild kräver sin tid, och många bilder blir det som man knäpper. Tur man har minneskort med plats ;). Sportläge är det som gäller, och roligt att titta på efteråt. Blir nästan som en film när man tittar på dem som i ett bildspel. Många olika miner och rörelser!
Idag är Leia 23 månader, vilket också betyder bara 1 månad tills hon fyller 2 år. Då har också det varit midsommar, den riktigt svenska nationaldagen och frågan är om Leia också har blivit storasyster på sin 2-årsdag.
 
Idag är det helgdagsafton här i Singapore, kändes lite konstigt när det är TGIF eller TGIT blir mera korrekt eftersom det är torsdag, och imorgon blir det sovmorgon jippi! Idag vaknade vi av att det åskade, blixt och dunder men det höll sig nere i city, så vi gick våran gryningsrunda även om det kändes lite olustigt att ge sig upp på kullen för andningyoga.
 
Imorgon ska jag ju gå på Premiär för musikalen Dirty Dancing här i Singapore med min granne Sing. Frågan är vad man ska ta på sig, klassiskt 50-tal kanske eller vad tycker ni är bästa outfit för denna kvällen?
 
 
Många kramar och pussar till Leia från Mormor och Morfar!

Abstrakt fotografi!

 
Även ett misslyckat fotografi kan vara vackert. Helt plötsligt knäppte jag innan jag fått skärpa på blomman, men när jag sedan tittar på bilderna så blev jag faktiskt ganska nöjd med resultatet.
 
 
Så här ser blomman ut, Peakcock Flower Caesalpinia pulcherrima är en art av blommande växt i ärterfamiljen, Fabaceae, som hör hemma i tropiska och subtropiska delar av världen. Exakta ursprung är okänt på grund av utbredd odling. Vanliga namn för denna art innefattar Poinciana, Peacock blomma, Red Bird of Paradise, mexikansk Bird of Paradise, Dwarf Poinciana, Pride of Barbados och Flamboyan-de-jardin. Här i Singapore finns den överallt, som exempel där jag bor i trädgården på Blossoms.
Här i Singapore blommar samma blommor mer eller mindre året om. I Sverige har vi olika blommor som blommar olika tider på året, det saknar man här. Att gå ut i trädgården på Blossoms, så blommar alltid samma blommor.
 
Vilken är din favoritblomma i trädgården, balkongen eller ute i naturen?
 
Kvällsmaten igår blev lyckad, när man också lägger ut vad jag gör på FB, så vet ju Tommy vad som väntar för mat när han kommer hem. Pulled Pork Kebab är supergott och sköter sig självt nästan hela dagen. Blir nog en Pulled Pork Kebab sallad till lunch idag ;)!
 
Igår plockade jag fram resväskan igen, dags att börja fylla den. Svårt att veta vad som ska följa med. Förra sommaren hade jag med massor av sommarkläder, och använde nästan inget av shortsen och linnen och allra minst badkläderna. Blir väl som vanligt mest presenter till Leia och Bebben, så om det finns någon plats och vikt kvar, får väl lite sommarkläder följa med ifall. Skjortor och jeans lämnade jag kvar sist jag kvar nu sist, så varma kläder behöver jag inte tänka på det finns kan jag lova.
 
Nu ska jag pyssla lite med växterna på balkongen och lite fotostudier därefter.
 
Ha en bra onsdag alla bloggvänner!

Har Darth Vader blivit buddist?

 
Att studera olika orkidé, kan få fantasin att komma igång rejält. Visst liknar det Darth Vader i Stars Wars-filmerna i denna orkidén? Frågan är om han blivit buddist, för fantasin får det till attt han sitter i lotusställning med en lotusblomma i handen, och att han är nya Buddha. 
 
Påtal om Buddha och buddism, så är det kortvecka denna veckan för på fredag är det Vesak Day.
Vesak i Singapore är en helig dag och helgdag för alla, och firas av buddister. Mera om detta på fredag.
 
Påtal om fredag, så ska jag gå på musikalen "Dirty dancing" på fredag, min granne Sing har bjudit mig. Den går nere på Marina Bay Sand Grand Theatre. Tommy ska gå på lyxbio istället, men innan ska vi äta alla middag tillsammans.
 
Påtal om tillsammans, så var det en härlig bild igår på ishockeylaget tillsammans med kungafamiljen och lilla Estelle som pillar på segerpokalen.
 
Foto: Kungahuset.se
 
Påtal om segerpokal, så är det inte många dagar tills F1 i Monaco startar. Blir trevlig kvällsaktivitet i helgen och hoppas att Alonso även efter detta racet får hålla i den största segerpokalen.
Undrar om motorprinsen åker ner till mamma och pappas sommarhus i Saint Maxime till helgen. Perfekt läge, om man får poliseskot till racet, skriver en som vet vad poliseskot innebär till ett F1-race :D!
 
Ikväll blir det Borgen för oss på svt play, följer ni också denna danska serie?
 
Ha en bra dag alla bloggvänner!

Grattis Sverige och Magda!

 
Man får säga GRATTIS till både hockeykillarna och Magdalena. Vilken start på veckan det blev här i Singapore. Uppe hur tidigt som helst, fast vi gick ju till sängs redan vid 20-tiden här i Singapore, så det blev drygt 5 timmars sömn innan Mästarnas mästare börjde, som sedan övergick till hockey. Men oj oj oj vad mycket reklam det är på 4:an. Av att läsa på twitter så märkte jag att de inte var samma reklam på TV som på webben. Visa din makt och bojkotta TV4, och sedan de som gör reklam i programmet. Tänker på nästa stora sporthändelse. Vinter OS 2014, som MTG VIASAT har beslag på och även sommar OS 2016. Då blir det TV3, TV6, TV8 och TV10, och reklam igen i mängder. :(
SVT gör ju så mycket bättre TV och Sport TV!
 
 
Söndagen blev en lång skön söndag trots tidigt sänggående. Fixa och ordna hemma, lite poolhäng och sedan en tur ner till Chinatown och titta på alla turister som trängs på de små gågatorna. Blev faktiskt några små inköp även för våran del. Påvägen hem stannar vi till för kvällsmat på TFS.
 
 
Kycklinglever paté tog jag till förrätt och kolla in på bilden till höger, vad som fastnade när jag plåtade.
En fluga, visst såg jag flugan hela tiden som surrade omkring, för det är ganska ovanligt med flugor i Singapore. Dröjde inte lång stund efter bilden var tagen, som Tommy fångde den i handen, och sedan vet ni ju vad som hände ;). Uppmärksam FB-vän såg och kommenterade på direkten!
 
Efter middagen tog vi taxi hem. När vi kommer upp i lägenheten så säger Tommy, min Iphone har jag glömt. Vi ringer på den, men inget svar. Vi ringer till TFS, men där bara telefonsvarare. Ringer igen till Iphonen, men inget svar. Tommy går ner till vakten, eftersom de skriver upp alla bilnummer som åker in på Blossoms. 
 
Så här skriver Tommy på FB igår;
"Dagens Solsken! Glömde min Iphone i taxin, ringer i förtvilana på den men inget svar tänker att det var den men så lever vi i Singapoire ner till vakten de skriver upp alla bilar som kommer in och när vi står där och dividerar om vad det var för bil, då kommer en röd taxi och tutar han har min Iphone i handen, varför svarade du inte frågade jag.
Jag vet inte hur man svara, säger han jag tryckte överallt men det funkade inte.
Jag fick min lur tillbaka, hade inte hänt någonstans i världen än i Singapore eller hur?"
 
Några kommentarer som Tommy fått på FB:
Jonas Hagström: Underbart! Syrran glömde ju plånboken, samma där att han hade kört runt & letat efter henne:) Caning works...
Rolf Gustaf Steen: Hände mig också i Singapore. Taxichauffören svarade och kom tillbaka med telefonen som låg i baksätet. Gissa om jag var tacksam! Love Singapore.
Per-Åke Ekström: Känner igen det där med ärliga taxichaufförer i Singapore.
Jan-Erik Andersson: Det har hänt några gånger på Jannes Hembageri. (tydligen också i Söderköping)
 
Någon mera som har en solskenshistoria att berätta om ärliga människor?
 
Ha en bra start på veckan alla bloggvänner!

Sverige - Schweiz!

 
Idag när ni slår på våra datorer och läser nyheterna, så ser vi att det blir Schweiz som vi ska möta i VM-finalen. Det blir inte lätt att förklara för singaporianerna, för dem är det ju samma land.
Ganska vanligt att man får förklara att det inte är samma land.
Tommy har en trogen Volvokund, som haft flera volvobilar, han sa att han besökt Volvo-landet många gånger och de gör ju så god choklad, fina klockor och så visade han sin schweiz-kniv. Tommy sa inget, han ville inte ta ifrån honom för han var så lycklig att han varit där.
Oftast får man frågan från vilket land man kommer, taxichaufförer, grannar, etc etc. Märkligast var nog närmsta grannen. Vi har en svensk flagga på balkongen, så den kan grannen inte ha missat, och ändå frågar hon från vilket land man kommer. Jag svarar Sweden, och hon säger "oh, Swiss". Då får man börja förklara att det är landet i den norra delen av Europa, etc etc. Taxichaufförer brukar räkna upp de klassiska produkterna som kommer från Schweiz, när man säger Sweden. Då är det bara till att rätta och börja räkna upp, VOLVO, IKEA, ABBA, ABSOLUT, NOBEL, ALFA-LAVAL,TETRAPAK, ERICSSON, LKAB, SANDVIK, ja listan kan bli hur lång som helst. 
 
Våran "nästan vanliga lördag", blev ganska ovanlig tillslut. Inte var dag som man ser på svensk hockey, och inte var dag som äter chips med dip och avlutar med en glassburk och två skedar och sittande i soffan och ser på när Tre kronor knäcker de finska lejonen.
 
Nu är frågan om man ska orka gå upp och se matchen i natt. Hade det varit SVT, som sänt så hade valet varit enkelt, men TV4 och all reklam och sedan dåliga programledare. Undantag för Lasse Granqvist, men övriga hur dåliga som helst. SVT sport är ju så mycket bättre!
 
Ett alternativ är ju att ligga i sängen och lyssna på radiosporten istället, via webb-radion.
 
Ha en skön söndag och pingstdag!

Nästan en vanlig lördag!

Liten burk i Peranakanporslin.
 
Idag har det varit fullt upp på förmiddagen, så det här blogginlägget skrivs när klockan är lite över 12. Ni flesta som läser bloggen, har ju inte ens vid denna tiden vaknat en lördag så jag har ju gott om tid på mig en stund till. Tommy hade några ärende på jobbet, möte med besvärlig kund och senare skulle han titta på en bil som råkat ut för en olycka. Ett besök på Jungle Pottery som ligger i krokarna, så då var det lika bra att jag hängde med från början, än att Tommy skulle åka fram och tillbaka. Singapore är trots att många tror bara en liten ö, så är den faktiskt ganska stor, 692 kvadratkilometer, faktiskt exakt lika stor som Emmaboda kommun i Småland och Kalmar län.
 
Nu till krukmakeriet och vad vi handlade, en blomkruka och ett fat med tillhörande träställningar, chopsticks och chopsticks-hållare. Det finns så mycket man vill ha, men också så mycket så det är svårt att välja. Finns några fina kinesiska årstidstavlor, men priset tyckte vi var alldeles för mycket. Får tänka på det tills vi åker ut en annan gång, de finns säkert kvar för de har hängt där länge ;).
 
Idag är det lite mulet och så här mitt på dagen bara +28 grader, och igår var det väl samma temperatur i Hallandstrakten såg jag på vädret på svt play. Visserligen har vi en helt annan fuktighet som gör att det upplevs som varmare, men ändå.
 
Rubriken på inlägget idag att det nästan är en vanlig lördag, är att Magnus *) inte hänger på och äter lunch med oss idag, en tradition som vi gör nästan alltid på lördagar runt 2-tiden. Snackar om veckan som gått och "ljuger" lite förstås, det ingår i konceptet. Runt 18-tiden är vi sedan hemma, var och en hos sig dricker kaffe och tittar på dokumentärer. Kanske det idag blir någon dokumentär, men idag ska vi se på hockey Sverige-Finland. Vilken tur vi har att det går på eftermiddagen hemma i Sverige, så blir det ju på bästa sändningstid för oss klockan 21. Kommer att bli en mysig lördagskväll på Blossoms. Så nu gäller det att plocka fram Sverigetröjorna!
*) Magnus har semester i Sverige.
 
Glad Pingst alla bloggvänner!

Härliga fredag!

Vy från Blossoms idag vid soluppgången.
 
Då var det fredag igen, och den här känslan att man får sovmorgon imorgon infinner sig när man konstaterar att det är fredag. Några tror säkert, att när man är medföljade som jag, att man lever ett lyxhustruliv med långa sovmorgon, paraplydrinkar vid poolen är ett vanligt vardagsbestyr. Fick den uppfattningen i veckan, när jag pratade med en person från Sverige. Snacka om förutfattade meningar!
 
Idag blev det gryningsrunda som vanligt, kändes igår hela dagen att den blev inställd pga åska och regn. Regnet upphörde först vid lunchtid och gradantalet var bara runt 25 grader, så man ville nästan ta på yllesockar under hela förmiddagen.
 
Kvällen avslutades igår med att vi skjutsade ut Magnus till Changi Airport, han ska hem en sväng till Sverige på lite semester. Han kommer till ett högsommarvarmt Sverige, vilken träffsäkerhet när jag såg 10-dygnsprognosen nu på rapport.
 
När vi slog på datorn idag på morgonen, så hade Sverige precis slagit Canada i hockey och melotävlingen också precis avslutats. Såg det på alla som fortfarande var vakna på FB. Många gröna prickar var det!
Sverige måste varit delat igår, vi hade definitivt tittat på hockey.
Vad tittade du på?
 
Nu ska jag åka och handla lite go mat till TGIF-middagen ikväll, fredagsstäda och kanske gå ner till poolen och simma några längder om jag hinner innan ni vaknar hemma i Svedala och dags för lite chatt med nära och kära.
 
Ha en härlig TGIF alla bloggvänner!

Picknick på East Coast!

Vy från Mana Mana.
 
En picknick på East Coast blev det, för alla som undrar. Jag hade fixat en Huskvarna sallad och köpt en klassisk flaska rosévin, även en kyld flaska Perrier. Vi tog en taxi från Blossoms till East Coast och till parkeringen vid East Coast Food Village.
Mysigt att sitta där och titta ut över Malaccasundet och se alla dessa skepp, ser ut som en hel stad när mörktet kommit och båtarna tänder upp. Drygt 100 lastfartyg lastar man av och på varje dag i Singapores hamn.
 
Efter att vi ätit våran förrätt, gick vi till mysiga Mana Mana och delade på en pizza. Vill man inte sitta vid bord, kan man bli serverad nere på beachen, men då får du ta med eget sittunderlag etc. Ett alternativ om man inte vill plocka med egen picknickkorg.
 
Man kan ju förstås inte få Huskvarnasallad, som är Tommys favorit när det gäller sallad och jag gillar den också, även jag är mest förtjust i tonfisksallad.
 
Åskan mullrade både bakom oss. Över sundet och Indonesien blixtrade det rejält, men inte en droppe regn på oss.
Att få tag på en taxi hem, tänkte vi att det blir nog inte lätt, men när vi gick till parkeringen så kom det en ledig taxi, kanon!
Åkte bara några meter så kommer det klassiska tropiska åskregnet, oj vilken tur vi hade med vädret.
 
Inatt har det åskat på håll, nästan hela natten. Trots tjocka gardiner har rummet tänts upp gång på gång och man vaknar till då och då, och idag på morgonen när det var dags för gryningsrunda var åskan över Blossoms.
Då går man inte ut och går i våran park. Nu flera timmar senare regnar det fortfarande, och det är ovanligt i maj. Endast +25 grader idag och just nu, så det gäller att njuta av den temperaturen innan den stiger. Har de senaste dagarna varit extremt varmt och med denna luftfuktighet blir det klabbigt på kroppen.
 
Ha en bra tossda' alla bloggvänner!

Idag är det våran bröllopsdag!

 
Rawa Island, mars 2013
 
Idag är det våran bröllopsdag, och då för 32 år sedan var det en fredag.
Igår när Tommy kom hem från jobbet, så frågade jag vad vi skulle hitta på idag, och jag hade under dagen kommit på ett förslag som jag presenterade. Tommy köpte det rakt av!
 
Så nu har jag lite smågrejer att fixa med under dagen, så imorgon får ni läsa vad och var det blev.
 
Tog inga bilder igår, så jag tittade lite i bildbanken nu på morgonen och väljer en bild som jag helt enkelt tycker om, rogivande vågskvalp. Finns inget mera avkopplande än ljudet från vågskvalpet och speciellt på Rawa Island.
 
Ha en underbar dag alla bloggvänner!

Nyheter och annorlunda design i Singapore!

 
"Inspirerad av byarna i Santorini (Grekland), ger The Interlace lägenheten en modern tolkning av livet i en form av en vertikal by. Den unika arkitekturen väcker en distinkt känsla av identitet och generösa gemensamma öppna utrymme famn växelverkan mellan gemenskapens bor inom." Så skriver de på nätet i sin marknadsföring om lägenheterna. Vet inte om jag skulle vilja hålla med att det skulle likna den klassiska bilden som man har framför sig i huvudet av det ljusblåa takkupolerna på husen i slutningen ner mot det turkosa medelhavet.
Under många år här i Singapore, sedan 2009, har vi sett dessa hus växa fram, ser ut som man lagt massa med byggklossar  på varandra. Lägenheterna är långt ifrån inflyttningsklara, men man ser hur det ska se ut nu när de tagit bort alla yttre byggställningar. Inflyttningsklart 2015.
 
 
Interlace Condo, ligger på Alexandra Road och inte alls långt från Tommys jobb, så man har sett de här växa fram varje gång man åkt förbi med bilen när man åker åt HarbourFront.
 
 
Fairprice, vid City Square Mall ligger ett steg före alla andra i Singapore. Först var de med att man kunde gå före i en specialkassa, om man hade egna kassar med sig. Vilket jag oftast har, och nu har de även börjat med självutcheckning. Såg att de byggde om kassorna förra veckan när jag var och handlade, men inte kunde man gissa detta. Inte ens IKEA har detta här i Singapore.
Fairprice har också mycket ekologiska produkter, de har också plockat bort hajfenor ur sortimentet. Det gillar vi! 
 
Ha en bra tisdag alla bloggvänner!

Mother's Day!

 
Igår var det Mors dag här i Singapore, och faktiskt i de flesta länder i världen. Vill du titta på en lista vilka datum som det firas runt om i världen, klicka här!
 
Här i Singapore, slår de på stort och överallt är det hjärtan ute på stan, i träden, skyltfönster och mycket annonser om att köpa presenter, skicka blommor eller bjud på morsdagmiddag. Det var inte därför som vi var på Fullerton igår, det var för att Magnus har sin kompis i Singapore på besök och då måste man ju uppleva en Champagne brunch, lite unikt söndagsnöje för oss nordbor.
 
Ni som följer oss på bloggen, vet ju att det är Fullerton som vi går till mest. Man kan ju tycka att det blir lite tråkigt med samma samma hela tiden, men de ändrar hela tiden både på maträtterna och placeringen. Alltid är det något nytt, denna gången var det en hel avdelning med bara italienskt, mycket mera än det vanliga som brukar vara. Massor med antipastirätter. Mums! 
Man äter inte hysteriskt numera, utan tar bara av det godaste.
På dessertborden blev det färska frukter som jag valde, det är annars här som paltkoman brukar komma om man går lös på alla bakverken.
 
En taxi hem, kaffe på maten och lite vila innan det var dags för dagens race i F1 från Alonsos hemmabana i Katalonien, Spanien.
Vi blev så nöjda med gårdagens race, Alonso 1:a, Kimi 2:a och roligt att Massa kom 3:a med sin Ferrari.
Eftersom det är 6 timmars skillnad, så var det bara nattinatti när de gått imål.
 
Ha en bra start på veckan alla bloggvänner!
 
 

Polestar på besök!

Foto på Polestar-broschyr.
 

Polestar Performance ger din Volvo mer prestanda och optimerar effekten och vridmomentet i din Volvo. Det gör bilen piggare och roligare att köra och det ökar säkerheten i situationer där du behöver extra prestanda, t.ex vid omkörningar. Allt detta utan att öka bränsleförbrukningen eller påverka din Volvos Originalgaranti.

Effektoptimeringen är utvecklad av Polestars tekniker som under 14 år optimerat Volvobilar för racingbanorna. Våra kunskaper är väl dokumenterade i resultatlistorna, 2009 blev team Polestar totalvinnare i STCC.

Vårt långa samarbete med Volvo gör det nu möjligt att erbjuda effektoptimering för din Volvo, installerad av din Volvoverkstad, med bibehållen Originalgaranti. Nu behöver ingen längre ta riskerna med ”chip-trimning” för att nå en starkare körupplevelse.

Så skriver Polestar på sin hemsida. Igår så var det familjeaktiviteter på Volvo Wearnes där Polestar hade föredrag, och man kunde köpa den där extra krämen till bilen och få det nedladdat på direkten.

Polestar slog världsrekord i antal nedladdningar, minst 43 st under bara några timmar. Då kostar en nedladdning drygt 10.000:-, omräknat i svenska kronor.

 

Bild lånad från Polestar, Instagram.
 
Polestar är också racing. STCC där Polestar har 5 bilar, och en av förarna är Carl Philip Bernadotte.
 
 
Eftersom vi alla är intresserade av motorsport och gott färsköl, så var det perfekt att avsluta lördagskvällen på Brewerkz med F1-kval tillsammans med Hans från Polestar.
 
Ha en skön söndag alla bloggvänner!

TGIF med firande!

 
Tommy hade önskat sig att vi skulle ta en pilsner nere på Brewerkz, innan vi skulle äta födelsedagsmiddag på TFS. Kändes stressigt tyckte jag, sådär på kvällen med 2 restaurangbesök i rusningstrafik. Jag åkte ner vid lunchtid och köpte dessa tre favoriter på Brewerkz. De undrade om vi skulle komma på kvällen, men jag sa att idag blir det middag hemma, födelsedagsmiddag för Tommy han fyller år. Då vill vi ge Tommy en present, 6 flaskor pilsner. Skulle tagit med mig dramaten, blev tungt last hem med MRT.
På facebook skrev jag senare på eftermiddagen, att Tommys favoritmousserande dryck var kyld och att nu kunde han komma hem. Många gillade och trodde säkert, som även Tommy trodde att det var en flaska med Champagne som jag menade. Vilken överraskning, för Tommy när han fick se sina favoriter från Brewerkz.
Vad fick han mera i present, kanske ni undrar. Tommy Hilfiger plånbok, "lukta gott" L'EAU BLEUE D'ISSEY POUR HOMME BY ISSEY MIYAKE, öl-spel, vin-spel och saltgodis.
 
Ha en mysig lördag alla bloggvänner!
 


Hipp hurra idag fyller min kille år!

 
Vaddå kille, det är ju en gubbe i hatt tänker ni. För mig är han min kille och påtal om hatt, så hade Tommy en likadan italiensk stråhatt för över 25 år sedan.
När blir man gubbe? Tyck till genom en kommentar!
 
När vi träffades 1977, så trodde jag att han bara var 15 år, när han erbjöd sig att skjutsa hem mig efter HV71-matchen, så trodde jag det var på moped. Jag bodde då i Svarttorp, nästan 2 mil från Rosenlundshallen och tänkte det blir jobbigt att komma hem. Det visade sig att han hade bil, en röd Volvo 142S FWO421, chassinummer 330, och att han skulle fylla 20 år.
Jag var 18 år, och trodde att det nästan var barnarov innan jag fick se bilen, men så fel jag hade.  Än idag så tycker jag nog att det skiljer fortfarande minst 5 år, och numera är det ju något man vill höra. Kanske det inte var så roligt, när man var 20 år att höra.
 
Puss och kram på din födelsedag önskar Din Flicka!

Afternoon tea at Blossoms!

 
Afternoon tea på Blossoms är ovanligt, och det förstår alla som känner mig lite mera. Jag avskyr te ända sedan barnsbenen. Men, men tiden har sin gång och för första gången har jag smakat ett te som passar mig, och det har inte direkt den där äckliga telukten och smaken som jag avskyr. Ginger eller ingefära tar överhand, och ingefära är en favorit. Här är det smak av färsk ingefära och citronsmaken kommer inte fram alls.
 
När jag var på manikyr och pedikyr sist, så bjuder de på kaffe eller te och helt plötsligt sa jag tea please. De räknade upp massa med olika smaker och jag valde lemon, och hörde inte alls att de sa Ginger. Tror faktiskt att de bara sa Lemon.
 
Vilken överraskning det blev när jag sippade på teet. Letade efter detta i Sverige i affärerna men hittade inte detta. Sökte på nätet på Twinings Sverige, men där såg jag att det inte fanns i deras sortiment i Sverige. Igår inhandlade jag detta här i Singapore, när jag var och handlade mat.
Passade perfekt i går eftermiddag, när man är lite förkyld.
 
Nu ska jag ut och köpa en present till ♥ som fyller år imorgon!
 
Ha en bra tossda' alla bloggvänner!

Vad gör ni denna långhelg?

Bebbens kläder och även till Leia, alltså några syskonkläder.
 
Så var det vardag igen. Man blir allt lite veckovild när man är borta en vecka och sedan landar en måndagseftermiddag igen i Singan. Igår tog jag det lugnt hemma och vilade, så idag känner jag mig bättre.
Idag är det ju onsdag, och för er hemma i Sverige är det många som jobbar halvdag idag och sedan väntar många dagars ledighet, eftersom det är klämdag på fredag. Här i Singapore är det vardag hela veckan, och ingen helgdagsafton ikväll.
 
Vad ska ni hitta på, alla bloggläsare under denna långhelg?
Vad står på menyn i helgen?
 
Igår plockade jag fram något ur frysen och lagade till kvällsmat, fryst lax som blev till viltlax. Idag måste jag åka och handla, även om jag helst skulle bara vilja vara hemma med min röda näsa. Få ta en dos nässpray mot rinnande näsa, pudra näsan och ta en tur till supermarket. Finns visa basgrejer som måste inhandlas, helt enkelt.
 
Trevlig helg och ha en bra onsdag alla bloggvänner!

Atjo atjo atjo prosit!

Ranunkel från Esplanaden i Huskvarna
 
Tillbaka i värmen igen, men med i packning följde några förkylningsvirus. Slog till redan innan, vaknade på söndagsmorgonen av ett evigt nyssande. Glömde köpa med mig näsdroppar på Landvetter, för lock slog det i öronen på flyget till Frankfurt rejält, och nästäppa som följd med rethosta. Sökte efter apotek på flygplatsen, men inte fanns det något sådant.
Så nu sitter jag här lomhörd, med huvudvärk och säger atjo atjo atjo prosit hela tiden. Näsdroppar har jag här, så jag är inte igendabbad totalt, bara lite.
Flygresan, gick kanonbra. Planet hade inte många passagegare, och med en A380-800, världens största passagegarplan, så fanns det gott om plats kan jag säga, om man ville ligga raklång, så var det bara att välja 4 stolar i mitten.
Jag satt i främre delen av planet, endast 10 rader i den sektionen och 4 personal som sköte servicen, och det bjöds på champagne för dem som ville. Kändes som man nästan reste första klass ;).
Planet landade dessutom 30 minuter före utsatt tid, och då hade vi också snurrar runt  Singapore i 30 minuter innan. Väskan fick jag också snabbt, så jag var ute genom glasdörrarna innan planet skulle landat. Fick sitta och vänta på Tommy en stund ;)!
 
Trots att jag knappast sov något på planet, bara för att jag skulle slippa jetlag, så har jag trots det inte sovit många timmar i natt, kunde inte ens somna och sova några timmar som man annars brukar göra och sedan vakna efter 2 timmar och vara klarvaken.
Vila är ju den bästa medicin mot förkylning, så jag får lägga mig och vila lite nu, pannan känns ganska tungt nu efter lite skrivande på bloggen.
 
Ha en bra tisdag alla bloggvänner!

Dags att åka till "riktig sommarvärme"!

 
Dags att åka tillbaka till riktiga värmen igen, efter en dryg vecka i vårvackert Sverige, men kallt.
Packade igår, och nu är det bara det sista som ska ner, innan jag går upp till mamma och pappa och äter frukost.
Sedan kör de in mig till Jönköpings central, där jag tar Swebus flygbuss till Landvetter. Hur smidigt som helst, och det tar bara 1:45 tim. Skön stol och WiFi, perfekt!
 
Igår hade Ingela fest, för sina nära och kära. Ett gäng på nästan 50 personer hade en mycket trevlig kväll tillsammans, med massor av god mat. Var hemma först efter midnatt, och i samma stund som jag började krama kudden, gick Tommy upp och skulle gå morgonrundan. Snacka om kontraster igen!
Jag hade skickat ett meddelande till honom, så ett litet pling kom på mobilen och istället för att skriva är det ju bra mycket enklare att prata, så det blev en videosamtal på skype. Jag såg honom, men han såg nog inte mycket av mig där i mörkret, och tur var väl det ;).
 
Ha en skön söndag alla bloggvänner! Själv ska jag också försöka ha det så bra som möjligt, fast jag kommer att vara på resande fot ända till 11-tiden imorgon, svensk tid. Man kan säga ett dygn framåt i skrivande stund.

TGIF!

 
En tur ut till landet och mys med Leia och Angelica stod på fredagens program. Vädret var det bästa än så länge under denna veckan. Temperaturen kanske var uppe i 15 grader i skuggan. Lek ute i trädgården, där det sparkades boll, klipptes gräs och plockades både tussingar och vitsippor.
 
 
AW med Lena och Per-Åke, var kvällens aktivitet. Snacka om kontraster om man jämför med Brewerkz vid Singaporefloden och Saltkråkan som ligger i hamnen i Vättern, platsen som kallas Piren. Visserligen värmde solen lite, men det var iskalla vindar som tog överhand. Det var mycket varmare ute på landet, än vid vår stora sjö, som kylde rejält. Mysigt var det även om man var iskall om händerna.
Tack Lena och Per-Åke för en trevlig kväll!
 
 
Nu är det dags för mig att börja packa för Singapore, i skrivande stund så är det exakt 48 timmar tills jag landar i Singapore. Då är det shorts som gäller igen och linne, något som jag inte ens hade med i packningen, frågan är om det kommer att behövas shorts om en månad eller kyler från Vättern forfarande.
 
Nä, dags att checka läget och packa, för ikväll är det fest för Ingela och jag ska vara där lite tidigare och hjälpa till med dukningen. Imorgon blir det bara att gå upp och äta frukost och sedan börja resan vid lunchtid mot värmen.
Ska väl hinna med en uppdatering på bloggen också, innan jag drar till värmen och Pompan ♥!
 
Ha en underbar lördag alla bloggvänner!

Grattis Syrran!

 
Idag fyller min syster Ingela 50 år. Imorgon lördag då blir det stor fest med nära, kära och vänner.
 
Idag blir det en tur till Mellomgården och mys med Leia och Angelica. Idag är det också 1 månad tills jag landar för sommarsemester igen, så det gäller att ladda upp batterierna så de håller en 1 månad. Ikväll blir det också TGIF med Lena inne i Jönköping, hoppas att det inte blåser för kalla vindar från Vättern ;).
Lördag förmiddag måste jag packa innan det blir dags att fixa till sig för Ingelas fest, för på söndag börjar resan mot Singapore redan vid lunchtid. Fullt upp alltså, och vila får jag väl göra under flighten till Singan, fast man helst inte ska sova alls för att slippa jetlag. Gäller att om man ska sova att man sover efter singaporetid, och det betyder att man ska sova en liten stund i början av resan, och det betyder att det kommr bli en lång resa att hålla sig vaken på.
 
Hipp hipp hurra och kram på din 50-årsdag, så får du en riktig kram imorgon Ingela!

Första maj!

Tommys mamma Märta och min mamma Astrid lyssnar på Första majtal på Hovrättstorget.
 
Första maj, med blå himmel och då självklart sol utan ett enda moln. Det enda mörka molnet över Jönköping var väl vänsterextrema som gick till attack mot högerextremt möte på västra torget. Sten och glasflaskor kastades mot demostrationståg och polisen, bilar sattes i brand, även knallskott hördes och helikoprar surrade hela tiden över Jönköpings city, så det var svårt att höra.
 
 
Kvällsmat blev Hugos isterband hemma hos mor och far, sedan väntade en lugn hemmakväll i TV-soffan.
 
Hur ser min dag ut idag: Nu ska jag fixa lite hemma på Rosenborgsgatan, innan det blir förmiddagsfika hos svärmor, eftermiddagen blir det att hälsa på jobbet, seneftermiddagen blir det videoskype med Tommy innan det är nattinatti för honom i Singan. Efter detta ska jag gå och handla middagsmat till fredagen, jag ska bjuda Leia och Angelica på lunch imorgon.
 
Ha en bra tossda' alla bloggvänner!

Batteriladdning!

 
106 st bilder blev det igår när jag var hos Leia, hon bjuder på sig själv och spelar upp hela batteriet med ansiktsuttryck.
En solig dag ute på landet, men oj vad det blåste, ibland kom det ju även regnmoln som drog snabbt förbi. Inget väder att vara ute, så det var mys och lek inomhus som gällde. Att lägga pussel är kul och det tycker jag också. Efter en heldag hos Leia var batterinivån på grönt igen och dags att åka hem till Huskvarna. Valborgsmässoafton skulle avslutas hemma hos Heléne och Anders där det bjöds på löjrom och skumpa som förrätt och grillat till varmrätt. Lovisa och Albin tittade förbi för att säga hej till kaffit.
Tack Heléne och Anders för en mysig Valborgsafton!
 

Här kommer några mera bilder på busmajan Leia.
 

Ha en skön Första maj alla bloggvänner!

RSS 2.0