Glad Påsk från "Blåkulla" i sydkinesiska sjön!

 
Vi önskar Glad Påsk från Blåkulla i sydkinesiska sjön, Rawa Island!
 

Gardens by the Bay i landet Annorlunda!

 

Singapores senaste skyline, Gardens by the Bay. Jag har ju sett den växa fram i drygt 2 år och även Lena och Per-Åke, såg när de var här förra gången början på bygget. Att se parken upplyst på kvällen, och superträden gör att Singapore får en ny skyline igen. De enorma växthusen och dessa superträd, träd som skiftar i färg, häftigt även mitt på dagen också.

Dessa superträd är trädliknande strukturer som dominera parken, med varierande höjder upp till 50 meter. De är utrustade med miljöteknik, så de fungerar som ett riktigt träd. Solceller driver belysningen, regnvatten samlas och vattnar och även så på något viss så kyls också växthusen av dessa superträd. Spännande eller hur?

Två gigantiska växthus finns också, ett med blommor och det andra kallas Cloud Forest, där växter som växer på 1000 till 3000 meters höjd finns. Där inne är det svalt och det finns också ett 35 meters vattenfall. Det är väl detta växhuset som superträden kyler.

Landet annorlunda är det rätta namnet helt klart för Singapore, undrar hur nästa skyline ska se ut?

 

 
Eftermiddagen var vi i Gardens by the Bay, kvällsmaten åt vi från denna vyn, på bilden precis ovan.
Italienskt kök och Per-Åke åt världens godaste och bästa pizza han någon gång ätit. Lena åt risotto och jag en spagetti med färsk chili och krossad vitlök, olivolja med knaperstekt bacon.
 
Efter middagen tog vi bara några steg ut och satt ner på trapporna och tittade på den magnifika vatten och lasershowen.
 
En fantastisk dag med många intryck att ta till sig, var kommentaren!
 
Idag ska vi packa för Blåkullan "Rawa" och då är det bara inte Lena och Jag som ska dra iväg till påskkärringön, killarna får följa med denna gången, dags för relax till 1000%.
 
Ha en bra tossda' alla bloggvänner!

Black and White house, när väst möter öst!

 
Black and White hus, finns bara i Singapore och inte någonstans mera i sydostasien.
De första husen dök upp i slutet på 1800-talet och byggdes fram till andra världskriget. Som mest byggdes dessa hus efter första världskriget, då efterfrågan på bland annat gummi gjorde att det blev en kommersiell boom i Singapore. Detta lockade brittiska företag till Singapore och de behövde bostäder till sina tjänstemän.
De svart vita husen är byggda så att de ska passa européer i tropikerna och få maximal komfort. Den singaporianska black and white husen har flera funktioner från malaysiska husen, som avvek från de anglo-indiska husen från Indien. Som tradition står malaysiska hus på styltor, vad den singaporianska huset förhöjda med ett par meter, men istället för trästyltor så användes tegelpelare. Man fick luftcirkulation under huset, som i sin tur kylde huset. Det skyddade också mot djur som ormar och förstås när monsunen var här mot "flooding".
 
 
Verandor löper längs sidorna, alltså runt om på huset, och då avskärmas innerummen mot värmen. svart/vita persienner utanför hade samma funktion och drogs ner i gryningen och vid skymmningen så att solens strålar inte skulle komma in och värma. En lätt vind blåste alltid inomhus i den öppna planlösningen, eftersom det på den tiden inte fanns elekticitet och alltså ingen AC eller fläkt. Några glasrutor fanns det inte utan allt var öppet, med endast jalucsier så att vinden skulle komma in och svalka och att stänga ute regnet. Detta var räddningen för västerlänningarna, denna fuktiga värmen som är här i Singapore.
 
 
Att bo i sådana här hus idag har ett pris, mellan 6.000-50.000 SGD i månadsavgift beroende på läge och storlek. Det finns cirka 500 hus kvar och alla ägs av staten. Sedan tillkommer förstås, el, trädgårdsmästare etc etc och att inreda husen.
Igår var vi alltså på en guidad busstur på 4 timmar och gjorde hembesök i 5 olika black and white hus. Inte vilka som helst som bor här, och det första hemmet vi besökte var en "british commando", hemma var bara frun. Kan inte förstå att de bjuder hem folk att titta i varje litet hörn. På ett bord stod fotografier på bland annat William och Kate tillsammans med dem, på ett annat prins Charles och på vägen hängde ett diplom från Drottning Elizabeth II om tjänst i Irak-kriget.
 
 
Att sitta uppe på NewAsia bar och sippa på en drink och titta på utsikten är avkopplande och känns nästan lite overkligt, som att titta på ett SimCity i 3D.
Våran chaufför "Tommy" kom och plockade upp oss utanför swissôtel, och då styrde vi till Bali för att äta lite indonesiskt och smaka på Richards öl och ale. Som grädde på moset för dagen var även detta ett Black and White hus, vilket sammanträffande, en perfekt dag.
Sedan sist på Blue Bali vet vi att det var svårt att få tag på taxi, så idag hade vi egen privatchaufför. Tack Pompan!
 
 
Idag tar vi det lugnt på förmiddagen, men i eftermiddag blir det Gardens by the Bay och laser show vid Mariana Bay ikväll. Mera om detta imorgon. 
 
Ha en bra lillelördag alla bloggvänner!

Istana både här och där!

 
Istana betyder palats på malaysiska, och här på bilden står Lena och Per-Åke utanför huvudingången till presidentens palats Istana. Vi bodde på Istana hotell i Kuala Lumpur och vi besökte även kungens eller sultanens nya palats Istana Negara. Många Istana blir det. 
 
Igår gick tvättmaskinerna på förmiddagen, men eftermiddagen var det dags för lite shopping på Orchard Road.
Några påsar blev det, både till alla barnbarnen och även en påse från Tommys favvobutik.
 
Kvällen blev det middag hemma, och mästarnas mästare på svt play. En film också, Johnny English reborn :D!
 
Idag är vi tidigt uppe, ska åka på guidad buss tur, Black and White house. Vi åker med Tommy till jobbet och tar oss därifrån till samlingsplatsen. Ska bli spännande för våra gäster att besöka dessa fina hem och höra guidan berätta.
 
Ha en bra tisdag alla bloggvänner!

Kuala Lumpur och F1-Sepang!

 
En underbar och rolig helg har vi haft i KL och som grädde på moset, F1 på Sepang.
Vi har fått uppleva korrupta poliser, se brevinkast på nära håll, men förstås skrattat i flera dagar.
Låt bilderna tala för sig själva. Roligt har vi haft med många intryck!
 
 
Ha en bra start på veckan alla bloggvänner och kram från oss alla!

Kuala Lumpur och Sepang!

Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur
 
Långhelg i Malaysia, där vi är fredag och lördag i KL, söndagen flyttar vi oss till Sepang och ska se på F1-racet innan vi styr bilen igen till Singapore. Ska bli spännande att följa andra racet för säsongen.
 
Imorgon är det Leias 21-månaders dag och jag brukar ju alltid lägga upp ett nytt foto som jag gillar. Få se om det kommer något, för då blir det ett inlägg även imorgon som är tidsinställt.
 
Ha en underbar TGIF och helg alla bloggvänner!

Inte en droppe regn på flera dar!

 
Inte en droppe regn på flera dar, på just oss. För visst har det regnat i Singapore, så är det i tropikerna när man är nära ekvartorn. Vi har sett regnmolnen men bara på avstånd. Igår fick vi svalka oss med lite shopping nere vid VivoCity, och en hel del påsar kom vi hem med, och alla nöjda å glada å vi hade också tjänat pengar ;) för det mesta var det rea eller rabatt, ja till och med rabatt på Summer Ale och vinet på Queen Mangosteen till lunchen.
 
På eftermiddagen blev det poolhäng på Blossoms med regnmolnen bakom Blossoms, men över Blossoms lyste solen för fullt, och så där på eftermiddagen var det behaglig värme att ligga under en palm i skuggan och filosofera.
 
Middag hemma, och som vanligt på onsdagarna veckans brott och även ett avsnitt av Molanders.
 
Idag blir det att packa för Kulala Lumpur och F1-race på Sepang i helgen, tidigt imorgon bitti drar vi till Malaysia.
 
Ha en go tossda' alla bloggvänner!

Nästan som ett Marathon at East Coast!

 
Igår hade vi bestämt oss för att gå långpromenad utmed hela East Coast. Jag har ju gjort denna promenad många gånger tidigare, men aldrig har jag upplevt denna värmen och med denna värmen så blir ju vandringen bra mycket jobbigare. Kändes som vi gjort en mara, och när Tommy och jag sprang en halv mara var det ingenting om man jämför. Som ni kan se på bilden och när man är så här 13 mil norr om ekvartorn så står solen rakt upp. I bakgrunden kan ni se citykärnan med alla skyskrapor och Sands resort. Lunchen intogs på Mana Mana Beasch Club. Där vi hade ett stopp på en och en halv  timme, skönt att sitta i skuggan utmed vattnet och titta på alla fartyg som ligger och väntar på sin tur. Sex timmar var vi ute inklusive transport till och från East Coast.
Efter så många timmar var det extra gott att hoppa i poolen, när vi kom hem till Blossoms för att svalka oss och få ner temperaturen en uns.
När Tommy kom hem från jobbet, blev det en klassisk Margarita on the Rocks a la Monica och Rolf. Kvällsmaten blev indisk husmanskost på Dehli, vårat favoritställe i Little India när det gäller indisk mat.
 
Idag ska vi ner en sväng till HaurbourFront och VivoCity för lite shopping och lunch, en promenad över till Sentosa kanske det också blir. Kvällen blir det middag hemma och viltlax. En middag som är lätt och smidig att fixa till och speciellt när du har gäster, för det är smaskigt till 1000.
 
Ha en bra onsdag alla bloggvänner!

Varm skön måndag i Singan!

 
Varm skön måndag! Lugn skön avslappnad måndag som startade med poolhäng på Blossoms.
Efter lunch tog vi MRT ner till Orchard Road för lite check i shopping mall, men pga av värmen så är det viktigt att stanna och fylla på vätskenivån. Emerald Hill är lite lugnare avstickare upp från Orchard Road och all trafik. Där kan man nästan känna att tiden stått stilla och nästan se alla peranakan springa omkring längs shophousen.
 
 
hjhjh
 
 
Med den värmen var det skönt att komma tillbaka till Blossoms och ha lite poolhäng och svalka sig i poolen.
Middag hemma, en klassisk pasta Bolognese och sedan blev det mästarnas mästare på svt play.
 
Nu på förmiddagen ska vi till East Coast och gå långpromenad, eftermiddagen blir det nog poolhäng igen och kvällen är än ett oskrivet kort ;)!
 
Ha en skön tisdag alla bloggvänner!

Sunday Champagne Brunch at Fullerton!

 
Sunday Champagne Brunch på Fullerton, en klassiker för oss alla. God mat och ädel dryck i drygt 3 timmar. Stämningen var på topp och när trubaduerer kom till vårat bord blev det allsång med Volare och då hängde även bordet bredvid med.
 
 Alltid lika vackra blombuketter överallt och bland annat toppades buketterna igår med lejongap.
 
 
Klassisk fotografering utanför Fullerton, och alltid lätt lika att få glada bilder efter tre timmars free flow.
 
 
Efter Fullerton och fotograferingen, blev det taxi hem och poolhäng i några timmar tills solen gick ner.
 
Ha en bra start på veckan alla bloggvänner!

Igår var det min dag!

Brewerkz och F1-kval som regnade bort i Australien, så vi kunde sitta ute istället.
 
Igår var det min födelsedag, och jag blev rejält uppvaktad hela dagen. Lena och Jag var på manikyr och pedikyr och under tiden gjorde Tommy en snitslad bana till Brewerkz för Per-Åke.
 
 
Här uppe var vi 280 m ö h och spelade golf!
 
 
Duxton Hill och en drink innan maten.
 
 
Glada Ekströms
 
 
Födelsedagsmiddag på L'Entrecôte. Som namnet på restaurangen så serverades det endast entreôte till varmrätt, men det finns många förrätter och desserter att välja på. Vi sparas tills idag och valde endast varmrätten och ett gott vin. Idag blir det Champagne Brunch på Fullerton!
Nu ska vi alla gå ut och gå en runda i "våran park", innan det är dags att göra oss iordning för ännu en dag med Champagne, firas idagarna tre.
 
Ha en skön söndag!
 
 
 
 

Välkomna tillbaka i värmen!

 
Nu är de tillbaka Lena och Per-Åke i värmen och landet "Annorlunda". Det är 2,5 år sedan sist, och då har det ju hänt mycket i Singapore. Nya skyskrapor och parker med mera, så det kommer att bli många nya upplevelser igen.
Välkomst Champagne på Blossoms innan det blev kvällsmaten på TFS, våran franska bistro i Little India här i Singapore.
 
Idag lördag är det snart dags för födelsedagsfrukost här på Blossoms, sedan ska Lena och jag åka på manikyr och pedikyr på OPI-center som ligger på Orchard Road. Därefter möter vi upp killarna på Brewerkz där vi ska dricka god pilsner och ale när vi tittar på årets första kval i F1.
Vad som händer senare idag kommer imorgon på bloggen.
 
Ha en bra lördag alla bloggvänner!

Good morning Singapore!

 
Tidig morgon på Blossoms och runt 8-tiden så har solens strålar hittat till poolen på Blossoms. Ser ut att bli en underbar dag som alla andra dagar, även om det kommer en liten regnskur på eftermiddagen som vanligt. Man fryser inte i alla fall. Hela Europa känns som istiden redan kommit, och vi lider med er som inte får njuta av den vackra våren. Den kommer nog snart och då exploderar allt och det blir sommar på en gång. Den 16 mars så brukade vi ta den första turen med MC:n för året, vanligt är en tur upp till Vadstena och utmed Omberg och tittar på alla blåsipporna. Såg att det till och med snöade nere i Spanien, så något MC-väder är det nog inte där heller. Skulle jag kunna trolla så skulle jag skicka hem värme till er alla.
 
I skrivande stund så har Lena och Per-Åke drygt 8 timmars flygning kvar, alltså en hel arbetsdag innan de landar i landet Annorlunda som vi döpt Singapore till. 8 timmar känns som jag har hela dagen på mig att fixa med lite småärende här och där, som står på "att göra listan".
Nästa inlägg blir det bild på Lena och Per-Åke förstås, och många inlägg framåt också för den delen. Nu blir det fullt ös ända till den 2 april. Inläggen blir mera bilder än text, och en bild säger ju mera än 1000 ord eller hur? När man har gäster, så räcker inte tiden till att sitta och filosofera.
 
Ha en bra TGIF alla bloggvänner!

På jakt efter ekologiska ägg!

 
När Lena och Per-Åke vaknar idag på morgonen, dröjer det många timmar innan de får sträcka ut sig i en säng nästa gång. Idag börjar de den långa eller korta resan till Singapore, beror helt på hur man ser på det, men de har valt en av de kortare flighterna inklusive tranfer. Att det inte är massa med väntetid mellan flygen gör ju mycket när det gäller helheten av resan. Kan vara lika tröttsamt att sitta på en flygplats som att sitta i en trång flygplansstol för då är man ju liksom påväg.
 
På tal om lång, så blev det en lång promenad i klackaskor igår för min del, minst 2,6 km eftersom bara Orchard Road är det. Var i valet och kvalet, om det skulle bli flipflop eller kilsandal med ganska så hög klack. Som ni förstår blev det den högre varianten. Först MRT ner till VivoCity och frissan, sedan MRT till Dhoby Ghaut och där började jag vandringen uppåt Orchard Road, hela vägen till Tanglin Mall. På jakt efter ekologiska ägg och frusen limejos. Slut överallt och till på köpet hade jag med en lite kylväska med klampar ifall jag skulle hitta någon jos att kånka på.
Vi hade bestämt att jag skulle ta mig till Tommys jobb, så skulle vi göra några mera ärende påvägen hem.
Då kom jag på en rutt, en smart rutt hur vi skulle lägga upp bilfärden i rusningstrafik. Jag är GPS och Tommy en tuff chaufför som vågar sticka ut nosen. Ekologiska ägg hittade vi 5 minuter innan stängningsdags på SuperNature tillslut. Nu var det bara att ta vägen förbi Holland Village och Cold Storage, för där fanns det sist djupfryst jos när Monica och Jag var där, men nix inte där heller. Så nu gav jag/vi upp och styrde bilden hemåt och påvägen hem ligger ju alla handelsträdgårdar som säljer orkidéer. Två stora buketter inhandlades
Tur att det bara var att värma maten i en kastrull när vi kom hem (20:30), smakade perfekt när magen skrek efter mat sedan flera timmar tillbaka. Lite relax tillsammans med veckans brott och sedan var klockan redan 22 och dags att ladda batterierna.
Den natten gick snabbt och det kändes som vi bara stängt ögonlocken ett ögonblick, så var det morgon igen och dags för gryningsrundan. Fötterna var pigga igen efter 8 timmars sömn!
 
Det var min dag, hur var din dag?
 
Ha en bra tossda' alla bloggvänner!

Farewell dinner!

 
Igår blev det middag på TFS, innan Åsa och Helena åkte hem till kalla Sverige. En tisdag och en 3-rätters meny gjorde att man somnade gott när man kom hem, men vi orkade med ett avsnitt av Molanders på svt play som vi följer. Om vi fortsätter med vad vi gjorde igår, så var det riktigt varmt här, och någonstans på jorden måste det ju vara varmt, om det ska fördela sig eftersom det är så kallt i Europa, annars kan man ju tro att det går åt istiden. Jag lagade mat på gasspisen (svettigt), långkok vilket också betyder att jag var och handlade innan, med dramaten i släpptåg och perfekt att lyssna på Herman Lindqvist från istid till framtid, spännande lyssning. Påtal om istid så googlade jag och hittade intressant läsning.

Långsam avkylning "För ungefär 55 miljoner år sedan började en långsam avkylning som i stort sett pågått fram till våra dagar. För 33 miljoner år sedan började glaciärer åter att bildas över Antarktis, glaciärer som sakta växte. För sju miljoner år sedan bildades glaciärer även över Grönland, och för två miljoner år sedan räknar vi med att den senaste istiden började. En istid som kallas pleistocen och som man kan säga pågår ännu idag. Pleistocen har präglats av 10–20 större nedisningar, som vardera har varat i ungefär 100 000 år. Under nedisningarna nådde Arktis is långt söderut i Nord­amerika, Europa och Asien. Mellan nedisningarna har det varit korta perioder med varmare väder, så kallade interglacialer, då isen tillfälligt dragit sig tillbaka till polarområdena. Interglacia­lerna har varat i ungefär 10 000 år, sedan har isarna brett ut sig igen. Just nu är det omkring 10 000 år sedan den senaste isen drog sig tillbaka, vilket lätt leder till slutsatsen att det är dags igen. Men så enkelt är det inte, och hur framtidens klimat blir vet ingen idag. Just nu är vi fokuserade på den ökande växthuseffekt och den uppvärmning som de flesta forskare tror är orsakad av oss själva. De klimatmodeller som man räknar med sträcker sig för det mesta 100 år framåt, en blinkning i jordens klimat­historia."
 
Källa: Texten är hämtad från Allt om vetenskap och klicka på länken, om du vill läsa mera: JORDENS KLIMAT - EN LÅNG HISTORIA
 

Vad står på programmet idag: Ska åka till frissan i eftermiddag och klippa mig för håret växer fort här i värmen, göra några ärende, och sedan ta mig till Tommys jobb och åka med honom hem, så gör vi några ärende påvägen hem också. Kvällen blir det middag hemma, och favoritprogrammet på svt play, veckans brott.
Inatt eller tidig morgon spelar HV71 sin första kvalmatch mot Linköping, och blir det förlängning, så kanske matchen inte är slut när vi går upp för att gå gryningsrundan imorgon.

Heja heja HåVeBlå HåVeBlå!


Tre klassiker!

 
Tre klassiker och speciellt ketchupen, ketchupflaskan av något märke finns nog hemma hos många idag, speciellt i västvärlden men även i andra delar av världen verkar det som att just ketchup är det givna tillbehöret. Asiater och kineser vill också förstås ha soya och chilisås av typ thai som är söt och stark eller som de säger hot. Tabasco och Cholula är nog inte så vanligt, men visst är det också vanligt hos många speciellt tabascon.
 
Vilket märke på ketchup man har i kylskåpet? Är det märket som ens föräldrar hade i kylskåpet eller? För mig som är uppvuxen på som ni förstår Heinz, är det Heinz som gäller och nu även för Angelica och förhoppningsvis blir det även Leias favorit. Jag gillar den starka smaken av vinäger som inte finns i andra ketchupar.
 
Vilken ketchup har du i kylskåpet?
 
Ni som läser detta, kan ju tro att jag tjänar pengar på bloggen och därför skriver om en produkt. Så är inte fallet, inte ett nickel. Bara lite intressant, när jag tänker efter hur mycket av produktval som styr av vad man började lära sig att äta som barn. Visst finns det säkert sådana människor, som inte bryr sig om smaken, bara att det är rött och köper det billigaste märket eller det på extrapris och hoppar från märke till märke. Jag är märkestrogen och det över lag. Jag skulle kunna räkna upp många märken, men avstår för listan skulle bli lång.
Hur är du själv?
Tänk efter för visst finns det märken som du helst köper, eller om det inte finns så köper du inte något annat märke, utan väntar eller går till ett annat ställe och söker.
 
Till Veckans recept, har jag sökt efter klassisk Heinz Chilisås, den som man har till Rhode Islandsås. Finns bara chilissås av typ thai, söt och superstark här i Singapore. Fick ta vanlig ketchup istället, en nödlösning, men bättre än inget.
 
Ha en bra tisdag alla bloggvänner!

Planeringsmöte med mig själv!

Månades favoritväxt
 
Måndag och dags att planera veckan, en "att göra lista" måste skrivas och det finns en hel del som ska göras innan det blir fredag eftermiddag och våra gäster landar.
 
Igår åt vi söndagsmiddag på våran favorit TFS, och lika gott som vanligt, man kunde nästan tro att det är jag som lagat maten. Nä, nu skojade jag men känslan är riktig husmanskost och vällagat och inga konstiga tillsatser. Det är svårt att hitta sådana restauranger idag, där det serveras rejäl mat som känns som hemlagad.
 
Har du någon favorit där du bor och som du kan rekommendera?
 
Ska göra några veckans recept i veckan, bra att ha på lager när man får besök både i frysen och som tidsinställd publicering. Brukar inte ha tid till att skriva recept då, knappt jag hinner med denna bloggen.
 
Nä, dags att skriva "att göra listan" för min del och hänga första maskinen tvätt.
 
Ha en bra start på veckan alla bloggvänner!

Spirit tree - och en riktig jävla schlager!

 
Vårat ande träd som vi går förbi varje dag på våran gryningsrunda och även det trädet som en orm trillade ner några meter framför mig hösten 2010, så man kan verkligen kalla det andeträd eller spökträd.
 
Idag blev det ingen gryningsrunda utan en morgonrunda när solen gått upp, gott med sovmorgon en dag i veckan.
Man möter oftast samma människor vid samma tid, och på söndagar blir det människor som vi bara ser på söndagar. Vid gryningsrundan så är det "Gullan" med vänner som håller i precis som vi.
 
Nu har vi ätit en hemmabrunch och sett på melodifestivalen och jag fattar ingenting, internationell jury. Är det inte svenskar som ska rösta på vilket svenskt bidrag som ska representera Sverige?
Dags att lägga ner detta och göra något roligt för pengarna istället!
"En riktig jävla schlager" nynnar jag på nästan varje dag, sedan jag hörde den för några veckor sedan, det är en riktig schlager det som fastnade som Karlssons klister i mitt och Tommys huvud. Annars så tycker jag väl som svenska folket, att YOHIO skulle vunnit.
 
Dags att lyssna på Sveriges historia från istid till framtid i mp3-format, klart mycket mera intressant att lyssna på än mellobidragen, förutom "En riktig jävla schlager" som man blir glad av ;)!
 
Vad tycker du om bidragen, vilken var din favorit?
 
Ha en skön söndag alla bloggvänner!

Titt ut!

 
En erimitkräfta från Rawa Island förra lördagen. De flesta lever i havet, men några arter lever på land. Kräftan har en mjuk kropp och därför letar de upp en död snäcka och använder den som skydd. Förr trodde man att den byte snäcka när den växte, men nu har forskare upptäckt att de byter skal ofta, och kanske är det sommar- och vintermode även hos kräftan som gäller.
 
Idag har vi gått morgonrunda i MacRitchie, åkt hem och ätit frukost och sett på gårdagens rapport på svt play.
Simtur i poolen väntar nu och lite bubbel i jacuzzin väntar.
 
Ser att hemma i Sverige är det minusgrader i hela landet, men att solen ska vara framme och värma. Hoppas att ni kan njuta  av några långpromenader i helgen! Tommy och jag ska gå en långpromenad längs Singaporefloden i eftermiddag, där finns det bra med vätskepåfyllning, så man slipper ta med vattenflaskan som man måste i MacRitchie.
 
Ha en skön lördag alla bloggvänner!

Vardag igen och TGIF!

 
Japp, då var det vardag igen efter en känsla av att det varit lördag hela veckan, när Monica och Rolf varit här. Inte så att vi "festat" varje dag utan en hel del vanliga hemmakvällar med matlagning och TV-tittande, men ändå blir det en känsla av lördag som helhet.
Så igår fössta tossdan i mass, kändes det som måndag och idag är det fredag och TGIF, vilken kort vecka det blev för oss.
Idag är det en vecka tills Lena och Per-Åke landar i landet "Annorlunda", då infinner sig säkert samma känsla igen, att det är lördag hela veckan.
 
Var ett tag sedan jag gjorde något veckans recept, så kvällens TGIF-middag kanske ska dokumenteras. Det betyder att jag måste fundera ut något och åka och handla.
 
Vi tittar på svenska nyheter varje dag SVT play, och något som inte nämns eller skrivs om är att det är "krig" mellan Malaysia och Filippinerna. En självutnämd sultan som är filippin, vill ta tillbaka en malaysisk ö till Filippinerna. I dagsläget har 52 personer dött i strider och Malaysia har till och med bombat med missil. Ön som de slås om ligger i Sabah på Borneo och den Malaysiska delen. Till Sabah reser man för att se på vilda orangutaner, och med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till disktrikten Tawau, Semporna, Kunak, Lahad Datu, Kinabatangan och Sandakan i Sabah på östra Borneo.
 
Tusentals Moro National Liberation Front (MNLF), en muslimsk gerilla på ön Jolo har nu avseglat till Malaysia för att hjälpa den självutnämnde sultanen och hans krigare. Känns som det kommer att sluta illa och redan har ju för många dött på båda sidor.
 
Singapore nyheter: Straits times
 
Imorgon får ni se vem som gömmer sig inne i snäckan.
Ha en skön TGIF alla bloggvänner!

På återseende säger vi!

 
Time to say goodbye, men på återseende känns mycket bättre att säga eller skriva och gör inte så ont. Avskedsmiddag på Brewerkz vid Singapore River enligt önskemål, allt var packat och klart, bara att ta en taxi hem, byta sommarkläderna mot lite varmare kläder innan de åkte ut till flygplatsen.
 
Nu blir det att titta tillbaka på bloggen, och se på allt roligt vi gjort tillsammans, trevliga minnen och tänk vad fort en månad gått och ända måste man titta tillbaka för att komma ihåg allt.
 
Tack Monica och Rolf för trevligt sällskap, och underbara dagar tillsammans!

Nedräkning för Monica och Rolf!

 
Igår var det en slappardag hemma på Blossoms, bara en sväng ner till "byn" Potong Pasir och lite shopping i småaffärerna av singaporian style, som en lanthandel där allt finns från BH till verktyg.
Rolf tog en sväng till Sim Lim, medans Monica och jag hade poolhäng på eftermiddagen. Precis lagom varmt både i luften och i poolen.
Kvällen hade vi avskedsmiddag tillsammans med Monica och Rolfs vänner Denise och Peter på Cuppage Road.
 
Ha en mysig onsdag alla bloggvänner!

Kärt återseende!

 
Igår åkte Monica och jag till Eunice, våran sömmerska här i Singapore. Åh, vad glad hon blev när hon fick se Monica. Vi hade med oss en kasse med lite smått och gott och Eunice bjöd på kaffe.
Jag hade med min kinesiska balklänning, som fållen hade trillat lossnat på några ställen, eftersom mina gyllene skors klackar hade hakat upp sig i fållen. 
 
Efteråt tog Monica och jag bussen, fyra hållplatser till Chinatown. Där vandrade vi i timmar, åt lunch och vandrade vidare. I Chinatown stor luften stilla och när det är tryckande värme blir det nästan olidligt att vara där, så MRT hem och svalka sig i poolen. Kvällen blev en hemmakväll med viltlax till middag och Skalvan på svt play.
 
Ha en bra tisdag alla bloggvänner!

Rawa Island med familjen Steen och Sporrek!

 
Underbara dagar har vi haft tillsammans på Rawa Island, och inte en droppe regn. Behövs inte så många ord med att beskriva dagarna utan bilderna säger mera än tusen ord. Helt enkelt så har vi haft det toppen!
 
 
 
 
 
 
 
 
Time to say goodbye för denna gången, och på återseende!

RSS 2.0