Sveriges nationaldag!

 
Sveriges nationalrätt, svensk färskpotatis och matjessill. Åh vad gott det smakade!
Igår var det stora storstädningsdagen på Rosenborgsgatan. Städning i köket i skåpen stod på schemat bland annat. Gick igenom skafferi, eller vad man ska kalla det. Där man har kryddor och torra grejer som mjöl, pasta florsocker, pärlsocker etc etc. Vet inte hur många florsocker- pärlsockerpaket jag hittade. När man är hemma korta perioder som vi, man går och handlar kommer man inte ihåg om man har florsocker hemma för man ska baka och så köper man bara för att man inte vill gå till affären en gång till när man kommer hem. Är nog ingen ovanlig situation även om man inte bor som vi på distans. Ganska vanligt tror jag eller?
 
Mycket fick jag slängt, när man tittar på bäst före datum. En del kryddor var redan förgamla när vi flyttade till Singapore 2008. Sedan har vi ju källsortering, så det blev ljuvlig kryddoft när allt blandades i en påse.
När man är hemma korta perioder, har man inte tid med detta utan då får det räcka med att dammsugaren kommer fram och det mera ytliga. Man har ju haft fullspäckat program och inte tid till detta.
NU måste man ju göra plats för en hel container som kommer från Singapore senare i sommar.
Visserligen kommer det inte med så många kryddor från det gamla kryddlandet som var den ursprungliga exportvaran eftersom ön var till stor det en kryddodling och nu finns det inget kvar av detta. :(
 
 
Mamma och Pappa var med och hjälpte till. Pappa gick till soprummet i omgångar och mamma hjälpte till och plocka. Efter hårt arbete var det dags att äta kvällsmat och då lätt och smidigt koka lite svensk färskpotatis med dillvippor, öppna en burk matjessill, hacka lite rödlök, gräslök och fett creme fraiche. Detta sköjdes ner med en alkoholfri välkyld Mariestad öl. Kanongod blir utlåtandet från en som älskar Brewerkz pilsner! Blir ***** fem stjärnor av fem möjliga.
 
Dricker alkoholfri öl för att jag är stand-by, eftersom Leia ska bli storasyster vilken dag som helst och jag ska ta hand om Leia under tiden.
Alkoholfri öl har alkohol på 0,5%, medans en lättöl 2,1%. 2,1% alkohol är lika mycket som 1 cl 40% snaps.
Åh, sedan måste jag säga att lättöl smakar inte alls lika gott som den alkoholfria. Synd bara att priset ska vara som en starköl på systembolaget, 10:-.
Alkoholfri och så innehåller det lite alkohol iallafall, men någon som man inte tror innehåller alkohol är Kefir. Tror att den innehåller 0,2% om jag minns rätt.
Har inte tid att kolla upp detta just nu, men har du tid kolla och skriv en kommentar om du är intresserad och vill dela med dig.
 
NU ska jag packa ihop och åka till Fagerhult och vårat lilla lilla torp.
Vädret kanon, kan inte bli bättre denna dagen. Blå himmel och sol måste vara helt underbart där ute och syrendoft gissar jag.
Lunch blir det sedan nere hos Heléne och Anders. Eftermiddagen blir det att åka till Familjen Jalkstam på Mellomgården. Då blir det mys med Leia förstås.
 
Ha en underbar svensk nationaldag alla bloggvänner!
 
                                     
Tommy har lagt ut en bild på Facebook som jag lånar, tyckter den passar perfekt idag.

Kommentarer
Postat av: Freedomtravel

Ser gott ut! En fin Nationaldag önskar vi!

2013-06-06 @ 10:08:42
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0