Oscar 2 veckor!

 
Idag är Oscar 2 veckor. Äter och sover är hans melodi, vilket betyder att han är nöjd och småler i sömnen.
Igår var vi en sväng förbi Mellomgården, innan jag skjutsade Tommy till Landvetter. Swebus passade inte denna gången med flygtiderna, att försöka komma med flyget när det hänger på håret är stressigt.
Visserligen fick Tommy snabba på i Amsterdam, för att komma med flighten. Har själv åkt den flighten när det är endast 50 minuter i transfertid, är då också flighten försenad från Göteborg och landar i Amsterdam så man får åka buss in till terminalen, då är det stressigt kan jag lova. Vill inte vara med om det en gång till, när de ropar upp mitt namn i högtalaren att det är tid att gå ombord.
Tommy skickade sms igår att det var lugnt och att han hade gott om tid och fick till och med vänta på att gå ombord.
 
Just nu när jag skriver detta, så landar Tommy i Singapore ser jag på Changi Airports hemsida, 15:20.
Då är han tillbaka i värmen igen, och om exakt 1 vecka är jag också tillbaka i värmen för här i Sverige verkar det inte som det blir någon värme denna veckan. Nu väntar vi på att värmen kommer i augusti istället till Sverige. Tror nog att vi få ta med oss värmen från Singapore i resväskan om det ska bli någon sommarvärme i Sverige.
 
Fotograf: Angelica - Syskonkärlek
 
Tommy vid Landvetter.
 
Ha en skön söndag alla bloggvänner!

Världens vackraste väg och vy!

 
Igår åkte vi på världens vackraste väg, E4:an mellan Gränna och Huskvarna. Kvittar vilket väder det är så är det något magiskt. Redan i slutet på 1800-talet skrev Mark Twian i ett brev till en god vän så här: "Jag har sett omkring 60 solnedgångar här, och gott och väl 40 av dem överträffar allt annat jag någonsin föreställt mig i fråga om fin och utsökt och underbar skönhet och oändliga skiftningar. Amerika? Italien? Tropikerna? De har ingen aning om hur en solnedgång skall vara. Och den här i kväll detta obeskrivliga under!! Den utplånar de övriga. Man får tårar i ögonen av den, så outsägligt vacker är den."
Även om det inte är någon solnedgång, så får ni hålla med om att solens strålar skapar något underbart vackert och magiskt.
Visst har vi åkt på många vackra vägar och över bergspass i världen som är fantastiskt vackra. Ingen nämnd, ingen glömd. När man kommer hem och åker denna sträckan så kommer alltid samma tankar i huvudet.
 
Idag är det lördag och idag ska Tommy flyga hem till Singapore för att avsluta äventyret, jag kommer efter och flyger tillbaka nästa lördag. En sväng förbi Mellomgården för lite fika och mys med Leia och Oscar, innan jag lämnar Tommy på Landvetter.
 
Ha en skön lördag alla bloggvänner!

Paradisbusken!

 
Paradisbusken i full blom ute i Fagerhult vid torpet. Humlor surrar runt hela busken och de nästan överröstar fågelsången. Tänk att regnet väntade på sig under tiden jag slog gräset ute i torpet igår eftermiddag. Det låg liksom och väntade på att jag skulle bli klar och att Tommy räfsat klart, då kom regnet nästan på direkten. Annars hade det varit skönt att efter 1 timmes jobbade, fått sätta sig ner i en solstol i skuggan och njutit av humlornas surrande, fågelsången och tittat på de vita molntussarna svepa förbli på en blå bakgrund. Detta var ju bara fantasier och önskemål, istället var det grått, grått och grått som var nyansen.
Det enda som är bra med grått väder och inte direkt solljus är ju att det är bra att fotografera, och speciellt blommor som får den rätta nyansen när det är mulet.
 
Tack Lena och Per-Åke för en trevlig kväll med god mat och dryck!
 
Ha en bra TGIF alla bloggvänner!

Glömde älgen!

 
Glömde berätta igår på bloggen att vi såg en älg när vi åkte från Mellomgården i tisdags.
Vinden låg rätt, så jag kunde gå ut ur bilen och fotografera. Den till och med ställde upp bredsidan och hade jag haft ett skjutvapen så hade den varit död nu. När jag stod där och sköt av med kameran och hade sökpunkterna och korset precis där hjärtat och lungorna är, tänkte jag PANG.
 
Oj, vad det regnade igår men det satte inte stopp för våran morgonrunda. Kan säga att det regnade inte så mycket när vi började, kändes mera som när man går igenom ett moln på hög höjd, men mot slutet av rundan var det light rain som vi säger i Singapore.
 
Eftermiddagen åkte vi runt på olika ställen och kollade på tapeter och golv, känns som om vi behöver pifffa till det lite på väggar och golv hemma. En ny soffa är det också dags för, så besök i möbelaffär blev det också. Hittade faktiskt ganska direkt vad vi sökte, både Tommy och jag gillade samma soffa, och det är ett bra tecken.
Vad det gäller tapeter och golv så finns det ju en djungel att välja i och kommer inte att bli lätt.
 
Skulle du inte bli nöjd med tapeten och färgen, är det ju inte så svårt att byta om det bara gäller en fondvägg, men när man bestämmer nytt golv kan man ju inte byta bara så där.
 
Mera om detta blir det i augusti kan jag lova när vi flyttat hem. Nu har vi lite att fundera på i Singapore hur vi vill ha det. Broschyrer i mängder att bläddra i ligger idag på köksbordet.
Kanske ni till och med få vara med och tycka till vilka tapeter vi ska välja och golv, om vi kommer till Aftonbladet eller Expressen syndromet ;).
 
Idag hoppas vi att det inte kommer mera regn, utan att vi kan åka till Fagerhult och klippa gräset.
Ikväll ska vi till Lena och Per-Åke. Blir nog en hel del prat om minnen från Singapore som vi har tillsammans, och prat om våra barnbarn. Så är det när man är mormor och morfar, och som Lena och Per-Åke som både är farmor och farfar och mormor och morfar.
 
Ha en bra tossda' alla bloggvänner!

Spring å lek!

 
Mycket spring och lek i Leias ben. Hon tröttade ut både moffa och mommo. Mera spring efter att vi sprungit ett varv runt huset var Leias kommentar, verkar som hon har hur mycket ork som helst, vet inte hur många varv det blev till slut, men idag har både Tommy och jag träningsvärk ;).. Kansek beror det på att hon åt så rejält till lunch, biffbullar = pannbiffar, kokta potatisar och morötter och förstås brunsås. 
Lille Oscar han sover och äter mest hela dagarna. Efter lunchen är det sovdags för Leia och då sov lillebror också. Jag var inne och vaktade barnen, medans Angelica och Tommy var ute i garaget och fixade lite.
Då fick jag känna på det här att ha hand om två små barn. Lille Oscar vaknar och skriker, så jag tar upp honom i famnen för tröst. Då vaknar Leia och gråter rejält, bara säkert för att lillebror gråter. Då kände man på hur det är att vara tvåbarnsförälder till två små barn som gråter samtidigt. Inte lätt, och jag som skulle bara kunnat öppna dörren och ropat på HJÄLP. Men jag löste det hela, galant och fick Leia till att förstå att jag inte kunde plocka upp henne i famnen på direkten.
Blev inga bilder på lille Oscar igår, men många på Leia istället. Här kommer ett urval av 151 bilder som vi sköt av igår.
 
 
Ha en bra dag alla bloggvänner, trots kallt väder och regn som vi har här i Huskvarna idag!

Söndagsmiddag en måndag!

 
Japp, det funkar alldeles utmärkt att äta oxrulader på mormors vis en måndag. Som pricken över i:et även pressgurka och gelé.
En dessert hör ju till en sådan middag, så jag testade att göra limeparfait i glassmaskinen och det funkade alldesles utmärkt det också. Serverasdes till svenska jordgubbar.
 
Innan på eftermiddagen, tog jag en sväng till Jönköping för att kolla om det fanns några nya mysiga affärer, men det kunde jag snabbt konstatera att inget nytt tillkommit sedan sist. En kokbok inhandlades och lite till lille Oscar.
 
Efter den goda middagen har vi sett på Borgen på svt, näst sista avsnittet. Kanonbra dansk serie och hoppas verkligen att det kommer att bli en fortsättning.
Nu är det nattinatti för Tommy och mig så här en måndagskväll fast det inte är mörkt än, imorgon bitti blir det fotbollsträning ute på Mellomgården med Leia och mys med övriga familjen och vi åker tidigt är bestämt.
 
Ha en bra tisdag alla bloggvänner!

MÅÅÅÅL!

 
Ett fotbollsmål, landslagströja med shorts och tillhörande fotbollsstrumpor och förstås en riktig svensk fotboll var våran present till Leia på hennes 2-årsdag. Direkt sparkade Leia fotbollen i mål och då skrek hon MÅÅÅÅL och mera.
Hennes fotarbete är perfekt, gör precis som de stora spelarna, så man kan ju undra vad det ska bli av denna lilla tjej när hon blir stor om hon fortfarande gillar att leka med bollen.
 
Att vakna av blå himmel och att solen är visar sig, gör att det är så mycket trevligare att gå ut och gå morgonrunda istället för att det är grått grått och regn i luften. Morgonrundan är avklarad och just nu lagar jag lite olika maträtter, lika bra att göra flera när man ändå håller på. Ikväll ska det serveras något som Tommy gillar.
 
Tror att jag i eftermiddag ska ta en tur in till Jönköping och gå på stora shoppinggatan, har inte varit inne i stan sedan jag landade i Sverige den 4 juni och tittat i affärer, alltså lite shopping står på programmet och kanske en fika på något utecafé också.
 
Ha en bra start på veckan alla bloggvänner!
 

Hipp hipp hurra Leia 2 år idag!

 
Idag fyller Leia 2 år, och lille Oscar 1 vecka också. Det ska vi fira!
 
MIdsommarvädret bjöd inte på några överraskningar alls och igår midsommardagen, var det precis som vanligt riktigt kallt och inte en grad över 15. Vi trotsade vädret och gick våran morgonrunda runt Makebo, sedan var det att hålla sig inomhus och endast gå ut för att besöka utedasset.
Midsommardagen var Heléne och Anders uppe i vårat lilla torp, och när man inte kan ha 5-kamp så funkar ju kortspel perfekt och plump är en klassiker för oss.
 
Bild från Midsommarafton.
 
Nu ska vi försöka slå in Leias födelsedagspaket, det blir inte lätt kan jag skriva ;).
 
Ha en skön söndag trots regnskurar och nästan på drivis!

Glad midsommar!

Midsommarstången i Fagerhult, 2011.
 
Nu laddar vi för midsommarfirande ute i Fagerhult hos våra vänner Heléne och Anders.
Där kommer vi att fira med våra familjer, barn och barnbarn. Kommer att bli underbart att dansa kring midsommarstången i år och göra prästens lilla kråka med Leia.
 
Vilken tur att vi är i Sverige och inte i Singapore. Där ser det ut som värsta kringszon med all smog eller haze som de säger. Ser att just nu ligger det på över 400, och jag som tyckt att det varit äckligt vid 60-80 PSI. Nu är det faktiskt farligt att andas i Singapore. Måste gå med mask som tar bort de giftiga rökpartiklarna som kommer från svedjebruk i Indonesien. Man bränner mark för att det ska bli bördigare sedan, det är svedjebruk för den som inte vet.
 
 
Bilden är tagen från McLarens kontor i SunTec City, kan ni se Swisshotel där i bakgrunden?
Ingen vidare utsikt från NewAsiaBar!
 
Nu önskar vi alla bloggläsare en Glad midsommar!

Får vi presentera vårt andra barnbarn Oscar!

 
Igår var lille Oscar hos oss på Rosenborgsgatan och dags att sniffa bäbis. Så liten och go och lätt, sa knappast ett ljud, bara lite protester vid blöjbyte och lite innan maten. Moffa gav lite tillägg så att han blev riktigt mätt och sedan sov han gott både på moffas bröst och mitt. Underbar känsla att hålla lille Oscar, känna hans goa välbefinnande suckar.
 
Stolt storasyster håller lillebror i sitt knä.
 
Oscar 19 juni 2013
 
Leia 28 juni 2011
 
Vi tycker att de är lika som bär, kunde vara tvillingar.
 
Ha en bra dag alla bloggvänner!

Laddar för midsommar!

 
Igår laddade vi upp förådet inför midsommarhelgen. På min lott är det enligt tradition att steka och ta med köttbullar till knytkalaset ute Fagerhult till våra vänner Heléne och Anders. I år verkar det bli ett riktigt stor fest med våra barn med respektive och alla barnbarnen. Så ni förstår det stektes många köttbullar eftersom även de "stora" barnen gillar köttbullar, mera än sill.
Tur att man bor mitt i city när man ska handla, kan rulla kundvagnen över gatan, sedan in i hissen och lägenheten. Kan inte bli bättre och man sparar sina armar och rygg för tunga kassar. Den late bar hellre ihjäl sig, än att gå flera gånger, visst är det så?
Ett tips är att bara ta en liten kundkorg och handla i den, när den är full så blir det lagom med 2 plastkassar.
Tar man en vagn, så har man inte koll på hur mycket man plockar i och oftast blir det alldeles för mycket att bära om man är ensam.
 
Nu väntar jag på Leia, som ska vara hos oss medans Oscar ska åka på läkarkontroll. Sedan blir den lunch för hela familjen på Rosenborgsgatan.
Tommy åkte tidigt idag till Fagerhult för att fortsätta med gräsmatten och fixa till utedasset inför helgen.
 
Ha en bra onsdag alla bloggvänner!

Oscar en kopia av Leia!

Bild från dagens morgonrunda.
 
En kopia av Leia som nyfödd, var första intrycket när vi såg lille Oscar. Tänk att de kan vara så små, även om Oscar har normalvikt. Helt plötsligt var ju lilla Leia verkligen storasyster även i storlek och med en vikt på 13 kg som en jätte om man jämför med 3,6 kg.
 
Foto: Pappa Mikael
 
Idag ska jag laga mat till midsommarhelgen, bland annat steka köttbullar till ett fotbollslag. Nä, nu skojar jag allt, men många gillar mina köttbullar bland barnen och även de stora barnen, så det gäller att ladda upp med ett gäng bullar. Ska bli lite sillinläggning också, en limeparfait till de färska jordgubbarna och skriva en "att göra lista" för veckan där även inköpslista är inkluderad eftersom finns saker man inte kan köpa för många dagar innan än samma dag. Jordgubbar är ju ett sådant exempel. Min klassiker som jag gör och vi äter midsommar är Ljummen sillåda, ett måste sedan många år tillbaka just midsommaraftonslunch.
 
Har ni något speciellt ni äter midsommarafton, som ni vill dela med er av?
 
Ha en underbar tisdag alla bloggvänner!

Hopp och lek och gräsklippning!

 
I väntan på att pappa Mikael ska komma och hämta Leia, för att sedan åka och hämta mamma Angelica och lillebror Oscar på förlossningen så var det hopp och lek som gällde efter frukosten. Oj, vad roligt att springa i den lilla backen på gården, men för Leia måste det varit en brant backe. Att klättra upp på stenen och sedan slänga sig i morfars famn var populärt. Mer moffa vad Leias ord direkt efter!
Att de skulle åka till förlossningen beror på att det födds så många barn just nu, och från i fredags så ska det beräknas föddas 200 barn fram till sista juni på sjukhuset i Jönköping Ryhov enligt källor från förlossningen.
Angelica och lille Oscar stannade 12 timmar innan de åkte hem till Mellomgården. Skillnad mot när jag födde Angelica, då låg jag på BB fredag till fredag.
 
 
Mera moffa!
 
 
Efter att Mikael och Leia åkt, drog vi till vårat torp i Fagerhult och dags att slita med gräsmattan, rensa ogräs och få ditt vattenpumpen. Ibland kom solen och sedan regn, det var helt enkelt blandad väderlek.
Gräsmattan blev slagen, men när vi skulle räfsa upp allt gräs efter som det var alldeles för långt från början tilltog regnet. Då kände vi att det får ligga och torka till lite tills vi kommer upp i veckan och förbereder för midsommar.
 
 
Blev en lugn och skön hemmakväll med en god middag med en flaska rött på Rosenborgsgatan som avslutades med fotboll Italien-Mexiko innan det var dags att ladda batterierna.
 
Idag är det ett besök på skattemyndigheter som gäller, och några andra besök men det bästa besöket av dem alla blir senare i eftermiddag. Som ni förstår så ska vi ut till Mellomgården och lukta på lille Oscar.
Just nu sjuder en äkta Bolognes på spisen, som ska bli en lasagne till kvällen på Mellomgården.
 
Tur att vi inte befinner oss i Singapore just nu, för där är PSI över 100 och om man ska gå ut måste man ha mask.
Det har vi aldrig varit med om under våran tid där. Magnus säger att det är förjävligt och luktar brandrök som tusan. Det svider i hals och ögon när man är ute. Svedjebruksrök från Indonesien.
Här kan du läsa vad de skriver i Singapore. Klicka här!
 
Ha en bra måndag alla bloggvänner!

Leia har blivit storasyster!

 
Så här glad är man när man blivit storasyster.
Det hjälpte med handpåläggningen igår eftermiddag för att lille Oscar ville komma ut.
Mobilen ringde runt 23:30, att Oscar ville ut. 00:30 kommer Leia till oss på Rosenborgsgatan och Angelica och Micke åker till BB.Leia somnar på direkten i sin säng sedan dröjer inte länge från det kommer ett sms att lillebror är född och att mor och barn mår jättebra.
Namn: Oscar
Datum 16 juni 2013
Tid: 01:31
Vikt: 3610 g
Längd 50 cm
 
Det måste fungera det här med handpåläggning eller vad säger ni?
Nu har vi blivit mormor och morfar igen och Leia storasyster.
 
Grattis Angelica, Mikael och storasyster Leia och välkommen till världen Oscar!
 

Handpåläggning!

 
Igår var det dags för handpåläggning. För 2 år sedan som landade Tommy i Sverige, åkte och kände på Angelicas mage och dagen efter tittade lilla Leia ut. Nu var Angelica trött på magen och igår så landade ju Tommy i Sverige och vi åkte direkt till Mellomgården och Tommy gjorde handpåläggning hela eftermiddagen. Blev en hel del lek också, Leias favoritsport är spela fotboll och mycket spring blev det i benen.
 
 
En fantastisk mysig dag där det bjöds på grillat.
Tack Angelica och Micke för en mysig eftermiddag på Mellomgården.

Glad student!

Anna, Niklas och Calle.
 
Regnmolnen hängde tungt och släppte ifrån sig då och då skurar innan det var dags för utspring, men när Niklas sprang ut så höjde det på sig. Stipendie fick han också, och så har han jobb att gå till på måndag till det han utbildat sig till, så man kan förstå att han är extra glad målare. Grattis till Niklas!
 
Det är alltid lika speciellt att stå där och titta och minnas tillbaka, för det är ju några år sedan Angelica tog studenten, men det går till på samma sätt fortfarande.
 
Nu är det snart dags att ladda batterierna, och så få vi se om jag ska åka och hämta Tommy imorgon på Landvetter (11:35) eller så är jag barnvakt istället. Tommy har i skrivande stund (22:15) 9 timmar kvar på flighten till Amsterdam.
 
Ha en bra lördag alla bloggvänner!

Orkidéer även i Huskvarna!

 
Bara för att man har orkidéer i Singapore hela tiden överallt, så vill man faktiskt också ha några orkidéer hemma i fönstren på norrsidan också även om pelargoner är favoriten just nu.
 
 
Idag har jag haft finbesök nästan hela dagen och redan till frukost kom Leia och Angelica. Så det var att gå upp och duka till frukost. Löskokta ägg är en favorit så det var förstås givet. När man har finbesök så passar det också med ett glas bubbel, men förstås ett alkoholfritt sådant. P.LEX PURE, en prodotto från Italien. Förra veckan rekommenderade de just denna på Gomorron Sverige på svt. Fruktigt och inte alls mycket sötma. Kan också rekommendera detta alkoholfria Rosevin från Portugal, det hade jag till lunch igår när Johanna var och åt viltlax. Perfekt till studenten imorgon att bjuda på och bäst av allt, man kan köra bil efteråt.
 
Bilder från Systembolaget
 
Imorgon eller om ni läser detta på fredag så blir det "sjung om studentens lyckliga dar" vid lunchtid. Jag ska gå på klassisk utspring, lite senare på eftermiddagenblir det uppvaktning OM inte Angelica är på BB, för då är jag stand-by som barnvakt åt Leia.
 
Ha en skön TGIF alla bloggvänner var i världen ni är!

Dagens möte - Johanna, Lena och Alf!

Pion från Johanna.
 
Idag har jag haft besök på Rosenborgsgatan både till lunch och middag och på eftermiddagen träffade jag Alf på Esplanaden. Träffade och träffade, jag satt ner på de härliga solsofforna och njöt av solen en stund på Alf Henrikssonplatsen och då står ju Alf där mitt framför mig. Tidigare hade Johanna varit hos mig och ätit lunch och skvallrat lite, och sedan fanns det tid över för en promenad och lite relax innan Lena skulle komma på kvällen för mera mys och lite skvaller om allt mellan himmel och jord. Tiden går fort när man har sällskap och dags att skriva lite på bloggen innan jag säger nattinatti.
Imorgon bitti kommer Leia och Angelica på frukost, så då gäller det att vara uppe i ottan och ingen sovmorgon. Nu är det nedräkning också för att Tommy ska komma på lördag och när jag vaknar så är det ju redan torsdag eftermiddag i Singapore. Så imorgon får jag inte glömma att skriva en checklista, så att allt som jag vill ska med hem kommer med hem till Sverige på lördag i Tommys resväska.
 
Alf Henrikssonplatsen, Esplanaden Huskvarna
 
Dagens dukning både till lunch och kvällen.
 
Lena hade med underbart goda svenska jordgubbar, finns inga andra jordgubbar som smakar så gott som de svenska. Tänker på vad Amerikaner har för referens på hur en jordgubbe ska smaka, inget alls helt enkelt.
 
Nä, dags att ladda batterierna och spännande om det ska börja regna inatt som de sagt på SMHI. Men någon åska får jag väl inte njuta av och skulle det åska blir det väl bara några mesiga smällar och några blixtrar då och då ;).
 
Ha en bra torsdag alla bloggvänner!

Fläkt Woods bastutjejer!

Fish and chips
 
Var några år sedan vi badade bastu, numera går vi ut och äter något gott och skvallra om allt mellan himmel och jord. Att kunna sitta ute och äta i flipflop och inte ens en tröja på hela kvällen minns jag inte när det hände sist.
Lisa hade bokat ett ställe som jag aldrig varit på tidigare, som ligger i tändsticksområdet och är en fisk- och skaldjursrestuarang Pescadores som jag verkligen kan rekommendera. Säkrast är att boka bord, eftersom det är populärt.
 
I Singapore så är man jättetrött vid 22-tiden, men så här vid midsommartid i Sverige så är det så svårt att gå och lägga sig och man är ju inte ens trött. Mörkret gör så mycket och melatoninet (sömnhormonet) som börjar produceras när det blir mörkt känns verkligen av när solen varit nere, och inget att undra att man är trött redan efter eftermiddagskaffet vid vintertid här i Norden.
 
Här behöver man ju ingen wake up light, här händer det naturligt att man vaknar naturligt och här behövs det verkligen ingen väckarklocka om man nu inte är bagare och ska gå upp vid 2-tiden för att fixa degar.
Nu ska jag se sporten på svt och försöka bli lite trött framför TV:n.
 
Ha en bra dag alla bloggvänner!

Mårbackapelargon i solrummet!

 
Kunde inte låta bli trots att jag köpt två rosa pelargoner tidigare, att köpa just Mårbackapelargon som kommit in i blomsteraffären idag när jag gick förbi. Så nu står den där i vårat solrum och gottar sig i värmen, perfekt ställe för pelargoner att trivas i.
Videoskypeat med Tommy via Iphone, när jag var och fikade hos svärmor. Kändes nästan som han var med oss, bara att han inte kunde äta de nybakade winerbröden och känna den goda kaffelukten.
 
Nu lyser solen rakt in i lägenheten, så här vid halv niotiden och då ser man hur smutsiga fönstren är. På förmiddagen ser de nästan nyputsade ut trots att det är december som gäller för senast putsning.  Nog dags att beställa fönsterputsning en dag, men vi kommer ju vara mest på landet när Tommy är hemma och sedan åker vi ju tillbaka till Singapore i några veckor, så det får nog bli fönsterputsning i början av augusti istället.

Här kan ni läsa i Singaporetidningen, vad de skriver om prinsessbröllopet, klicka HÄR!
 
Ha en bra dag alla bloggvänner!

Glass i stora lass!


Åh, så mysigt vi haft Leia och jag. Mys idag på morgonen när hon kommer in och lägger sig i min säng och vi myser länge innan vi går upp och äter frukost. Havregrynsgröt, mjölk och äppelmos med kanel, sedan blir det löskokt ägg, blodapelsinjos och några kalla goda köttbullar.
Idag blev det söndagsmiddag för hela familjen Jalkstam på Rosenborgsgatan och till dessert fick Leia jordgubbsglass och så här glad är hon, klappar händer mellan varje sked med glass.
 
 
Det är ganska varmt idag, men det är verkligen växlande väder, rätt som det är så regnar det sedan lyser solen och regn igen. Nu skulle man kunna gå ut och gå en kvällspromenad, men just nu följer jag F1-Live från Singapore via videosamtal med skype. Gäller att komma med lösningar och tänka utanför boxen. Lysande idé det här, man hör precis vad de säger kommentatorerna och ser bra, är bara texten som är lite svår att se. Men jag har ju en egen rappotör om jag missar något eller jag ska kolla extra noga så hojtar Pompan till.
1000 mil fågelvägen men det känns ändå som vi sitter tillsammans och ser detta, bara att vi inte kan röra vid varandra.
 
 
Ha en bra måndag alla bloggvänner!

Prinsessbröllop och mys med Leia!

 
Minns inte riktigt vilket år sist man kunde gå ut i flipflop, linne och shorts i Huskvarn utan att frysa. Är tredje dagen i rad som detta har hänt. Annars brukar ju Vättern kyla rejält även en varm sommardag.
Idag kom Leia redan innan halv tio, så vi har verkligen haft en heldag tillsammans hon och jag.
Klassiska köttbullar till lunch, med kokta svenska färskpotatisar, gräddsås och krösamos. Gott sa Leia och mera sås! Efter att Leia sovit middag var det dags för promenad och ner till änderna med lite bröd.
 
 
Efter andmatningen blev det en tur till klassiska Mjölkarfållan. Gungan och rutchekana är roligt.
VideoSkype med Morfar Tommy blev det också, nästan hela tiden vi var i Mjölkafållan. Mysigt och bilden nedan, så vinkar faktiskt Leia till Morfar. Canon i högerhanden och Iphone i vänsterhanden.
 
 
Efter hopp och lek i Mjölkafållan var det dags att dra sig hemåt för stundande prinsessbröllop, men innan tog vi en sväng in på Willys och köpte jordgubbsglass från Häagen-Dazs, den glassen är så jättegod och den innehåller heller inga konstigheter utan det som glass ska innehålla; gräddmjölk, ägg, socker och jordgubbar.
Väl hemma , gjorde vi två skålar med glass och var sin sked sedan satt vi oss i soffan och tittade på bröllop.
VI hade också svenska färska jordgubbar som tillhör.
 
 
Efter bröllopet och i väntan på kortegen, så bakade vi pizza.
 
 
På Leias pizza blev det ost, körsbärstomater som både var gula och röda och köttbullar förstås.
Godast var förstås köttbullarna och det blev även några kalla köttbullar och en ostmacka också.
 
Nu är det tyst på Rosenborgsgatan, och det är väl även dags för mig att lägga huvudet på kudden och ladda batterierna. Med ett litet barn hemma, så får man nog vakna tidigt men det är jag ju van vid.
 
Tänker att festen nästan precis har börjat ute på Drottningholm när jag skriver detta (22-tiden), vill till att de laddat sina batterier väl. Såg också brudens skor, vilka höga klackar men hon får nog sitta stor del av kvällen för med det släppet rör man sig inte så smidigt, ska vara brudvalsen men sedan kanske de drar på bröllopsresa som syrran gjorde och byter klackaskorna mot flipflop eller stannar de och slår klackarna i taket hela natten lång ända till solen går upp och det gör den ju snart.
 
Ha en skön söndag alla bloggvänner!

En doft av Provence!

 
En doft av Provence på Rosenborgsgatan. Idag har jag köpt lite krukväxter till fönstren på Rosenborgsgatan, och den inglasade balkongen. Det första jag såg i blomsteraffären var lavendel, och det är en av mina favoriter och doften är underbar. Gör ni också som jag tar med handen på lavendeln och sedan doftar man i handen? Har lavendel även ute i Fagerhult i rabatten framför torpet. Rosa pelargoner inhandlades såklart och en passionsblomma. Pelargoner trivs inte i Singapore, det är alldeles för fuktigt i luften, har försökt både med skott och frö men de möglar, som de blir i Sverige om de står ute och det regnar hela sommaren. Så pelargon är en favorit i köksfönstret. En doft av Provence låter som en titel på en film eller bok, kanske finns det har inte kollat.
 
Nu är julen bortstädad, och det känns skönt att även pepparkakorna i skafferiet är bortstädade. Imorgon kommer Leia och ska sova över, så idag har jag varit och storhandlat när man ska få finbesök över helgen. Så kylskåp och skafferi är fulla igen. Även om man har nära till affären så vill man ha allt hemma som kan tänkas behövas. Ska ju bli prinsessbröllp också så lite extra festligt få det bli. Tror att Leia och jag ska baka på kvällen pizza, med favoritpålägg för oss båda. Vet precis vad det ska vara på Leias pizza. Mera om detta blir det nog på söndag på bloggen. Lunch imorgon ska det bli mormors goda köttbullar, så jag ska gå upp ganska så tidigt och börja med att trilla köttbullar, för det hinner man inte med när lilla Leia är här, då vill man leka och mysa hela tiden.
 
Ha en mysig lördag alla bloggvänner!

Fagerhult och Hunared!

 
 
Från öst till väst men fortfarande i Småland, så firade jag nationaldagen. Blev en hel del åkande med bilen denna nationaldag (14 mil). Började dagen med Fagerhult och den svensk sommar visade precis så som man tänker att svensk sommar ska vara när den är som bäst. Fagerhult doftade syren, men nästan på gränsen till överblommade. och det kommer knappast att finnas några kvar till skolavslutningen nästa vecka. Tror att man uppskattar Sverige och naturen mycket mera nu när man varit i Asien, känns så när man ser allt och uppskattar svenska naturen ändå mera. Sverige och svensk sommar är vackert, även de andra årstiderna men för mig är svensk sommar bäst. Heléne och Anders bjöd på jättegod lunch varmrökt lax med svensk färskpotatis och romsås. Kändes lång väg att det luktade rökt fisk, trodde nästan man var i Hjo nere vid hamnen, men det kom från deras Weber.
Förmiddag och lunch i Fagerhult, sedan styrde jag bilen till andra sidan Vättern för mys med Leia. Mycket spring i hennes ben och bollen är en favorit, känns som fotboll kommer att vara hennes favoritsport.
 
Klänning och solhatt inköpta i Singapore, passar perfekt denna soliga dag.
 
 
Omvänd ordning, avslutar med bilder från förmiddagen och torpet i Fagerhult. 
.
Torpet från baksidan
 
Vy från köksfönstret
 
 
Tänk att man måste åka ända till Sverige för att få lite solbränna, speciellt på vänsterarmen. Jag är inte bränd, så lite grund har jag ju annars hade jag nog haft solfrossa just nu, men det syns att det varit en solig dag idag, och att jag haft bilrutan nervirad eftersom det inte är någon AC i bilen. Klassisk lastbilschaffissolbränna!
 
Ha en bra TGIF alla bloggvänner!

Sveriges nationaldag!

 
Sveriges nationalrätt, svensk färskpotatis och matjessill. Åh vad gott det smakade!
Igår var det stora storstädningsdagen på Rosenborgsgatan. Städning i köket i skåpen stod på schemat bland annat. Gick igenom skafferi, eller vad man ska kalla det. Där man har kryddor och torra grejer som mjöl, pasta florsocker, pärlsocker etc etc. Vet inte hur många florsocker- pärlsockerpaket jag hittade. När man är hemma korta perioder som vi, man går och handlar kommer man inte ihåg om man har florsocker hemma för man ska baka och så köper man bara för att man inte vill gå till affären en gång till när man kommer hem. Är nog ingen ovanlig situation även om man inte bor som vi på distans. Ganska vanligt tror jag eller?
 
Mycket fick jag slängt, när man tittar på bäst före datum. En del kryddor var redan förgamla när vi flyttade till Singapore 2008. Sedan har vi ju källsortering, så det blev ljuvlig kryddoft när allt blandades i en påse.
När man är hemma korta perioder, har man inte tid med detta utan då får det räcka med att dammsugaren kommer fram och det mera ytliga. Man har ju haft fullspäckat program och inte tid till detta.
NU måste man ju göra plats för en hel container som kommer från Singapore senare i sommar.
Visserligen kommer det inte med så många kryddor från det gamla kryddlandet som var den ursprungliga exportvaran eftersom ön var till stor det en kryddodling och nu finns det inget kvar av detta. :(
 
 
Mamma och Pappa var med och hjälpte till. Pappa gick till soprummet i omgångar och mamma hjälpte till och plocka. Efter hårt arbete var det dags att äta kvällsmat och då lätt och smidigt koka lite svensk färskpotatis med dillvippor, öppna en burk matjessill, hacka lite rödlök, gräslök och fett creme fraiche. Detta sköjdes ner med en alkoholfri välkyld Mariestad öl. Kanongod blir utlåtandet från en som älskar Brewerkz pilsner! Blir ***** fem stjärnor av fem möjliga.
 
Dricker alkoholfri öl för att jag är stand-by, eftersom Leia ska bli storasyster vilken dag som helst och jag ska ta hand om Leia under tiden.
Alkoholfri öl har alkohol på 0,5%, medans en lättöl 2,1%. 2,1% alkohol är lika mycket som 1 cl 40% snaps.
Åh, sedan måste jag säga att lättöl smakar inte alls lika gott som den alkoholfria. Synd bara att priset ska vara som en starköl på systembolaget, 10:-.
Alkoholfri och så innehåller det lite alkohol iallafall, men någon som man inte tror innehåller alkohol är Kefir. Tror att den innehåller 0,2% om jag minns rätt.
Har inte tid att kolla upp detta just nu, men har du tid kolla och skriv en kommentar om du är intresserad och vill dela med dig.
 
NU ska jag packa ihop och åka till Fagerhult och vårat lilla lilla torp.
Vädret kanon, kan inte bli bättre denna dagen. Blå himmel och sol måste vara helt underbart där ute och syrendoft gissar jag.
Lunch blir det sedan nere hos Heléne och Anders. Eftermiddagen blir det att åka till Familjen Jalkstam på Mellomgården. Då blir det mys med Leia förstås.
 
Ha en underbar svensk nationaldag alla bloggvänner!
 
                                     
Tommy har lagt ut en bild på Facebook som jag lånar, tyckter den passar perfekt idag.

Morgonpromenad i Huskvarna!

Vätterstranden vid Oset i Huskvarna.
 
Äntligen tid för den vanliga morgonrundan, gryningsrunda är ju inte något man strävar efter vid denna årstiden för det skulle ju betyda att man får gå upp runt 3-tiden och det vill man ju inte för då sover man som bäst. Men runt 5-tiden slår man upp sina blå, eftersom man sover med öppen balkongdörr, så kan man ju inte stänga ute ljuset och det blir ett naturligt uppvaknande och man är inte alls trött. Härligt och ingen jetlag än!
 
Under tiden som jag gick rundan, tvättades det två maskiner och lagom att komma tillbaka och hänga upp.
Nu är frukosten intagen och dags att börja med storstädning, kan behövas städas bort julen eftersom det inte har städats sedan julas. När jag var hemma i april-maj fanns det inte tid för någon större rengöring, utan bara att jaga dammråttor. När det är färdigstädat och fönster putsade blir det besök i blomsteraffären och dags att köpa några krukväxter som man inte har i Singapore.
 
Ha en bra dag alla bloggvänner!

Frukost med Leia och Angelica!

 
Äntligen tid för nytt inlägg *). Har varit fullt upp sedan jag landade i Sverige igår vid lunchtid, missade bussen till Jönköping med 5 minuter på Landvetter, så det blev att sitta och vänta på nästa buss i 2,5 timma.
Kvällsmat hos mamma och pappa fick min syster Ingela och jag, sedan var det lite att fixa (handla frukost) se Borgen och efter det var det nattinatti. Sov ända till klockan 5 idag på morgonen, då var det dags att starta upp dagen med ett varmt gott bad innan jag började packa upp. Efter det var det dags att duka upp för frukost för jag skulle få finbesök av Leia och Angelica redan innan klockan 8.
Vad längtar man efter för frukost, jo nybakad bergis med vallmofrö på, Lulles bredbara leverpastej och snabbsaltad gurka och blodapelsinjos, svenska ekologiska ägg förstås också. Mmmm sa Leia om frukosten.
Efter frukosten blev det morgonrunda ner till änderna och matade med några brödbitar från bergisen. Lite närgångna var de allt, en and nöp till Leias lilla hand när den skulle ta brödbiten. Dumma and!
 
Leverpastej är gott tycker Leia också.
 
Nu är det tisdag kväll och har varit fullt upp idag också, precis plockat ihop alla leksakerna som låg på golvet.
Träbitar i olika former som ska ligga i en låda, gäller att lägga bitarna rätt för att få i alla och jag lyckades tillslut. Hjärngympa ;)!
Imorgon står storstädning på schemat och tvättstugan, så det är dags att säga nattinatti. Tänk att man kan så snabbt komma in i svensk tid, hoppas att man inte vaknar efter några timmar av jetlag utan att jag sover lika bra inatt som igår natt. Att man vaknar klockan 5 känns normalt, det är ju ljust här då, så det är ju helt naturligt.
 
*) Att det inte blev något inlägg igår, gick inte att ladda tre kontant bredband online, error hela tiden. Så jag la ner det projektet igår efter 20 försök. Men idag på förmiddagen funkade det igen, men då var ju Leia här och inte tid för att sitta vid datorn och blogga.
 
Sov gott Europa och Ha en bra dag ni som nyss vaknat i Asien!

Rawa Island!

 
Behövs inte skrivas några ord om Rawa Island, bilderna får tala för sig själva.
 
Daisy har fått present av oss.
 
Bye bye, Rawa Island för denna gången, men på återseende.
 
 
Vägskylt till och från Mersing-Singapore, på alla dessa år har vi inte sett någon elefant springa över vägen både på ont och gott. Hade varit häftigt, bara man inte kört på den!
 
 
Vi mötes av gigantiska köer både på Malaysias sida och in i Singapore. I bakgrunden Singapores gränsfort vid Woodlands, liknar en rymdstation som man ser det på film beskrivas.
Men det gick betydligt fortare in till Singapore än att lämna Malaysia trots mycket längre köer till Singapore, de hade ett sidospår och öppnat gamla gränsövergången som vi fick åka igenom. Och hela tiden rullade det på, det gör stor skillnad i upplevelse av väntan. Det rör sig liksom.
 
Kvällen avslutades med middag och shopping på Orchard Road, nu är det The Big Sale i Singapore.
 
Nu ska jag packa min resväska till max, 23 kg och 12 kg handbagage (KLM). Klassiskt svenskt att plocka fram vågen och väga sig och väskorna.
 
Brukar du också väga dig och sedan resväskan för att veta väskans vikt innan du checkar in?
 
I eftermiddag blir det att åka ut och hämta Magnus ute på Changi Airport. Middag och med honom blir det ikväll, innan Tommy skjutsar ut mig till Changi Airport för sommarsemester i Sverige.
 
Ha en skön söndag alla bloggvänner!

RSS 2.0