Packning och farewell dinner again!

Damon och Lufsen redan i resväskan.
 
Nästan hela dagen gick åt till att packa eller se över och checka hur mycket som ska med hem.
Gäller ju att också plocka undan så det kan städas idag, för imorgon kommer de och inspekterar lägenheten vid lunchtid. Kollar så det inte finns några märken efter tavlor, för det måste åtgärdas. Så idag har vi en städfirma här som flyttstädar. Nästa slutstädning fixar Tommys jobb, när vi åkt hem. De har ju några dagar på sig innan det blir sista augusti. Vet inte vem de tänkt som ska städa, om det är personalavdelningen som åker på sådana uppdrag. De sa till Tommy att det måste finnas städmaterial och alla typer av medel, dammsugare, stege och papper. Då undrade Tommy om det inte skulle vara professionella städare som kom och jämförde med om man skulle laga bilen, att kunden även hade med sig verktygen för att laga bilen. De tyckte inte de skämtet var roligt och de fattade inte riktigt vad Tommy menade. TIll slut ändrade de sig, visserligen har vi städmaterial här och även dammsugaren blir kvar men stegen har vi tagit med i flytten.
 
Spännande att se när denna städfirma som snart ska komma har med sig för material. Själv så kunde jag inte låta bli att städa lite igår efter att jag plockat bort det mesta. Finns visa medel som man saknar här i Singapore och jag inte har hittat i affären. Att göra rent ugnen med och att göra rent glaset på ugnsluckans insida, jag brukar använda hemma i Sverige samma som jag använer hemma för glashällen och sedan rakbladsskrapan. Perfekt, snabbt och enkelt men inte här. Finns inte att köpa och frågar man vet de inte vad jag menar och visar istället andra medel.
Kanske att det finna att köpa där man köper spisar, men de mesta spisarna här är ju gas, så den där skrapan och medlet finns nog då.
 
William, Chan, Tommy, jag och Ping-Ping (Williams fru).
 
Kvällen blev det farewell dinner again med plåt- och lacknissarna. Tommy fick välja typ av mat och då var det ett tag sedan vi åt indiskt, så Dehli Restaurant på Serangoon Road där vi åt ett indiskt smörgåsbord fyllt med de klassiska maträtterna vi gillar. De övriga hade aldrig varit här innan, och hit skulle de gå flera gånger och speciellt Ping-Ping som skulle ta med sin "pojkvän" sa hon och Chan rykte till ;). Ta detta en annan gång om fortsättningen.
Tre timmar av skratt, när Tommy höll hov och berättade om jakt och sina erfarenheter om olika nationaliteter hur olika man måste vara när man pratar med kunder från olika länder. Alla reagerar de olika och måste behandlas olika.
William skjutsade oss hem, och Chan tyckte det var roligt att en svensk måste vara GPS för att en singaporian ska hitta i Singapore som bott här hela sitt liv. Det är ju inte första gången vi råkar ut för det, inte ens de flesta taxichaufförerna hittar ju utan man måste förklara hela tiden under resans gång annars kan det bli en rejäl omväg.
 
TGIF och 1 vecka kvar i Singapore, ha en underbar TGIF alla bloggvänner!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0