Flyttkartonger överallt!

 
Fyra timmar tog det att få packa och få ut alla kartonger från Blossoms. Men oj vad kartonger det blev av våran packning som vi lagt fram. Hade nästan allt i ett av gästrummen och vi hade fyllt en byrå med sänglinnen och handdukar, för det var ok när de var och checkade hur mycket som skulle med. På den vägen är det, men igår när en kille tar byrån själv och bär ut den väl inslagen i kartong så förstår jag att de tömt den för annars måste det varit Karl-Alfred själv eller Superman. Vi hade packat våra kläder och andra grejer i mjuka väskor och när jag ser hur de packar tar de en väska i varje kartong.
68 st kartonger av olika storlek, varav den största var våran bäddsoffa som många av våra gäster har sovit i. När de lagt wellpapp om den inne i gästrummet, så var det inte lätt att få ut den kan jag säga.
 
 
Idag är det packning för resväskorna som gäller, så här en dryg vecka innan vi ska flyga hem.
Planen är att ikväll när vi lägger oss, ska det endast kännas som vi bor på hotell och finnas kvar några få saker i köket för frukost etc.
Imorgon kommer en städfirma och flyttstädar, sedan blir det en städning till efter att vi åkt hem. Men imorgon blir det grovstädningen och då ska det ju inte finnas massa med grejer i skåp och lådor och det finns knappt något kvar. Har gett bort det mesta i köket, till sådana som uppskattar och behöver.
 
Finns inte mycket kvar i frysen, men ett paket med djupfrysta IKEA-räkor finns, så ikväll blir det heta räkor med ett svalt gott rosévin från Provence på balkongen på Blossoms. Tur att jag sparat en stekpanna ;)!

Kan tänka mig att detta är perfekt hemma i sommar-sverige idag, när jag ser att ni har nästan samma temperatur som i Singapore, fast inte samma luftfuktighet förstås ;)!
Räkor i het panna, är perfekt när du får oväntade gäster och snabbt vill fixa till något att äta. Gäller bara att det finns djupfrysta räkor i frysen och kanske vitlöksbröd också.
Perfekt i sommarstugan och att sitta ute och äta, kanske till och med göra det hela på grillen.
Länk till receptet: Räkor i het panna.
 
Ha en underbar dag alla bloggvänner!

Kommentarer
Postat av: Freedomtravel

Snart ser det ut sådär hemma hos oss också. Men vi hoppas hålla oss under 30 kartonger. Inte ska vi flytta lika långt heller... Lycka till med flytten!

Svar: Packar man själv, så tror jag att man packar bättre även om det är proffs som packar. Varje mjuk bag med kläder som jag packat, packade de i var sin stor kartong med ihopskrynklat papper i botten och över, jag hade lagt 2 bagar i varje kartong istället. 9200 SGD går flytten på om du är intresserad, men då packar en flyttfirma också upp det hemma i Sverige och tar med sig alla kartonger och papper, bubbelplast etc. Eftersom de ansvarar för om något går sönder vill de också se att allt är helt själva.30 kartonger blir ganska mycket i en husbåt, eller har ni hyrt något förråd istället för att man har massor av grejer i källaren eller vinden? Kanske finns sådana möjligheter i Pampas Marina också.
Lycka till ni också med flytten, ska verkligen blir spännande att följa er och eftersom vi har vänner uppe i Solna. Magnus som också är här i Singapore ska också flytta hem i augusti och honom kommer vi att hälsa på många gånger, han har blivit som en son för oss ;). Samma ålder som våran dotter, och vi har sagt till Angelica att hon fått en lillebror för han fyller 1 månad efter henne. Lite förvånande ansiktsuttryck när vi sa att hon fått en lillebror, innan vi förklarade att vi skojade med henne och att det bara var Magnus.
Ha en fortsatt underbar semester på soliga Öland.
Kram
Annelie och Tommy Sandberg

2013-07-19 @ 10:05:38
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0