Farewell dinner!

Bild lånad från hotellets hemsida.
 
Avskedmiddagarna avlöser varandra och igår kväll bjöd Mr Tay Teck Yong.
Equinoz på 70:e våningen på Swissotel, ni vet grannen med NewAsiaBar på 71:a våningen.
Tommy och jag kom lite tidigare enligt våran plan och tog en drink inne på NewAsiaBar först och en klassisk cosmopolitan med de goda starka chipsen till ni vet alla som varit där.
Till klockan 7PM var det bjudet, och vi var punktliga liksom Mr Tay. Han hade varit och provätit dagen innan, och det första han sa att ni kommer inte bli mätta, så ni får äta hur många rätter ni vill från menyn. Ja, så är det när man bjuder på finare fransk restaurang, stor tallrik och lite mat.
Han hade inte blivit mätt dagen innan utan fått åka vidare till en food court istället, men han tyckte att vi skulle få den vackra utsikten.
 
 
Vi fick välja vin, och tog ett sydafrikanskt och deras nationaldruva pinotage. Mycket gott vin och speciellt till maten som Tommy och jag valde.
Till förrätt tog vi en wagyufile, som var långkokt och bara smälte i munnen. Den låg på en spenatbädd.
Till varmrätt blev det Grain-fed Angus Rib of Beef, Sautéed Green Beans, Dauphinoise Potatoes, Wild Mushrooms and Pepper Sauce och desserten tog jag en choklad parfait och Tommy en jordgubbspaj med vaniljglass.
 
 
Mr Tay blev inte mätt idag heller, först åt han pilgrimsmusslor, och till varmrätt tog han fisk, så när det blev dags att beställa dessert ville han ha Laksa istället och en rejäl portion. Nu visade det sig att det inte finns på menyn, men tillslut kom man på att hotellets roomservice servera laksa och på den vägen blev det. Medans vi åt dessert åt Mr Tay laksa. Kan lova att om Mr Tay valt det Tommy och jag åt, så hade han varit mera än mätt innan desserten. Förrätten var bara en liten smakbit, men varmrätten hade räckt för 2 personer till 4 personer gott och väl.
 
Tack Mr Tay för en supergod middag med utsikt och intressanta samtalsämnen under den långa sittningen. 7PM-22:30PM och det kändes, fick träsmak som på en långflygning. Alltså enda minus på restaurangen är stolarna, inte sköna att sitta på i några timmar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0