Tack och hej, leverpastej!

Rosenviala från Fagerhult
 
Dags att säga tack och hej från denna bloggen och äventyret i Singapore under dessa 5 år.
Bloggen kommer ju att finnas kvar, och kommer att användas som ett litet kom ihåg om man vill blicka tillbaka och minnas för oss och även för er.
 
Bloggandet kommer vi att fortsätta med, men bara för våra nära och kära. Övriga bloggar finns ju kvar sedan tidigare och där har också några nya som precis startat kommit till även om vi inte haft tid för några inlägg än, men det kommer.
 
Sandbergs receptblogg - våra favoritrecept som startades augusti 2011.
Sandbergs fotobloggfoto på allt mellan himmel och jord, startade november 2010.
Sandbergs motorblogg - mera bilder än fakta. 
(ligger lite på is, Tommy har inte haft tid och frågan är om han kommer att ha mera tid nu, näää)
Sandbergs retroblogg - nystartad blogg som kommer att vara en blandning av retroprylar blandat med asiatiska prylar. Våran plan är att ändra på hemmet och stilen där 50-talet och 60-talet kommer att blandas med det asiatiska som vi köpt på oss.
Sandbergs trädgårdsblogg - nystartad även den, och där kommer det förstås att handla om växter och trädgården i Fagerhult.
 
Tack för att ni följt oss, och ett extra stort TACK ni som även vågat skriva kommentarer/
Annelie och Tommy

Check out from Singapore!

 
Ja, då har vi checkat ut från Singapore och kommit just nu till Amsterdam. Nu är det bara flighten till Göteborg kvar innan vi är i Sverige och förstås en liten bilresa till Huskvarna innan vi är hemma på riktigt.
 
Igår innan Magnus skjutsade ut oss till flygplatsen åt vi en god middag tillsammans alla tre. På flygplatsen fanns det några fans som ville vinka av oss, fast timmen var sen.  Inte dåligt!
 
Kram från oss

Love lock in Singapore!

 
Igår kväll hängde vi vårat Love lock, och kastade nycklarna i Singaporefloden innan vi tog en taxi hem till Blossoms.
 
Nu är det TGIF och vi är hemma hos Magnus innan vi ska åka och äta kvällsmat på Smoked BBQ, sedan skjutsar Magnus oss till Changi airport  och våran resa börjar hem till Sverige.
 
Bye bye Singapore och på återseende/ Annelie och Tommy

Chicken and rice och Bettan!

Bettan
 
Först till geckoödlan Bettan, ni kan aldrig gissa vad jag möte henne och samma reaktion som jag fick, fick även Tommy när han träffade på henne. Ops och ett ryck gjorde vi båda två fast vid olika tillfällen. Jag först och när jag tömde frysen, så låg det något inne i ena hörnet och jag stoppade in handen och rykte till. Tömde frysen men lämnade kvar Bettan där, stelfrusen och död och sa till Tommy titta vad jag gjort idag med frysen, han öppnar och se den på direkten och gör samma ryck som jag.
Inte precis vad man väntar sig där. Kan tänka mig att medans man öppnar dörren, tar båda händerna och ska sätta in vatten till iskuber att den smitit in.
Den har legat där ända sedan i torsdags förra veckan i en plastpåse för jag ville fotografera den, idag fanns det tid för detta och blir dagens bild på bloggen.
 
 
Har varit ett ständigt farewell dinner många kvällar och igår ville vi bara vara hemma, packa och se på svt play några serie som vi följer. Hunted och The Paradise. KAN REKOMMENDERAS!
Laga mat hemma när man inte har så mycket i kylen och ändå skulle ner och handla lite smågrejer i byn, så varför inte äta på byn (Potong Pasir) också och något som säkert Tommy ätit hur många gånger som helst när han är ute och äter med singaporianer på food court, men som jag aldrig ätit här faktiskt. Chicken and rice och när jag så det så var Tommy på direkten och köpte en omgång för 2:80 SGD. Smakar inte mycket, men en hyfsad portion för det priset, tänker på kycklingbitarna.
 
Vi köpte ett hänglås, som vi ska sätta fast och låsa någonstans i Singapore ikväll och sedan slänga nycklarna i Singaporefloden. Finns inte någon sådan plats i Singapore, vad jag vet som det finns i Paris, Rom, Jönköping, Stockholm etc etc. Love lucks kallas det, och vi tänkte att det kunde vara en trevlig avslutning på vårat äventyr här i Singapore, skulle haft med ett hänglås till Rawa, men det får vi ta nästa gång istället. Vi ska sikta in oss på någon bro och varför inte Anderson Bridge om vi nu hittar något lämpligt att låsa fast det i.
 
Ha en bra tossda' alla bloggvänner!

River safari!

Herr Nilsson sötast som vanligt.
 
I eftermiddag har vivarit på River safari, men det är inte alls som stora Singapore zoo.
Båtsafari öppnar mot slutet av året och det får man ingen information om när man betalar sin biljett, så man missar massa med djur som man inte få se.
Giant Pandorna låg bara och sov, men Red Panda, alltså den röda pandan eller lesser panda sägs vara den ursprungliga panda, som upptäckts cirka 50 år innan dess gigantiska motsvarighet. Även känd som Firefox på grund av dess ljusa rostfärgad lurviga päls och räv-liknande ansikte, är den röda pandan något större än storleken på en huskatt. den delar vissa liknande drag med jättepandan som både foder främst på bambu. Vi köpte 2 kramdjur och först hade vi planerat att köpa den klassiska pandan, men det blev 2 röda pandor istället till Leia och Oscar.
River safari är ett zoo med de allra största floderna i världen och med djurarterna omkring och i.
När det blir färdigt kanske det blir bra.
Gigantiska akvarium var det och härligt med solljus som strålar ner på fiskarna och sköldpaddorna.
 
Röd Panda
Röd Panda
Giant Panda
Giant Panda and Tommy
En släkting till jaguaren.
 
Få se om det blir några mera inlägg från Singapore eller nästa blir från Huskvarna.
Kolla imorgon torsdag och man vet aldig även på fredag, finns ju WiFi lite här och där.
 
Kramar till alla bloggvänner som orkat följa oss på bloggen i drygt 5 år/
Annelie och Tommy
 

Farewell dinner again!

 
Bild från morgonens gryningsrunda, efter första varvet. När vi börjar så är det kolsvart, och inte ens en uns av tendens syns, men efter ett varv när vi kommit upp på den lilla kullen så ser man gryningen. Efter ytterligare ett varv så är det rejält mycket mera ljusare. Nästan alltid likadant om det inte är mulet förstås, eftersom solen går upp med bara några minuters skillnad mellan december och juni.
Kommer att bli annorlunda i Sverige, där det skiljer ju rejält mellan dessa månader, som natt och dag kan man säga ;).
 
 
Farewell dinner again, ja många är de som vill äta middag tillsammans med oss och ta en öl. Igår var vi på Brewerkz där ett helt gäng från Wearnes anslöt. Andrea och Keith närmast, Roy intill Tommy och så Magnus intill mig. Gladys var det som bjöd tillsammans med sina 2 volvoförsäljare. Ni ser bara en av dem, för den andra tar bilden ;).
 
Roy och Tommy
 
Idag är det dags för frissan och en klippning för 38 SGD. Snart 2 månader sedan sist, precis innan jag åkte till Sverige senast. Imorgon lyxar jag till det med manikyr och pedikyr på eftermiddagen.
 
Lite senare idag så blir det River Safari, den nya delen av Singapore Zoo som vi sett att de byggt på i några år, är klar sedan några månader och något som jag verkligenvill se är pandorna. Hoppas att jag får några bra bilder, och att jag hinner med ett inlägg till här innan Tommy tar och klipper linan med StarHub.
 
Veckans recept:5-0
 
Ha en bra onsdag alla bloggvänner!

Prinsar och prinsessor!

Prinsessklänning
 
En prins är född i England. "Grandparents" som är ett unikt ögonblick i ens liv" sa Prinsen av Wales igår, eller som våran Drottning Silvia sa, livets efterrätt när barnbarnen kommer. Alla vi "vanliga" människor för oss är våra små barnbarn prinsar och prinsessor även om de inte har blått blod i ådrorna. Visst är det så?
 
 
Klänning och större storlek på Prinsessan Leias favoritskor är inhandlade till Leia, så hon kan gå på bal i sin fantasi. Måste väl köpa några prinskläder också till Prins Oscar, så han inte blir avundsjuk. Börjar bli fullt i resväskorna nu, men än får det plats lite till tror jag. Får annars skicka det med snigelposten, för jag har en hel del frimärken i min lilla ask. Skickar jag dessutom posten med båt, så kan jag skicka ganska många kilo, men då dröjer det 8-15 veckor innan det kommer fram.
 
Nu är det inte många dagar kvar och inlägg på bloggen, på torsdag ska vi avsluta internet, TV och mobilnummer här i Singapore. Blir att stoppa i tre-kontantkortet i mobilen och se om det funkar, har krånglat fast det ska fungera enligt tre, fast vi har 3global. Imorgon blir det inlägg och säkert hinner jag med ett innan Tommy åker på torsdag till jobbet, då ska han ta med alla grejer och sladdar och lämna in och avsluta på Starhub. Surfa får jag ta mig till ett ställe med WiFi sedan, men här i Singapore finns det lite överallt.
 
Ha en underbar dag alla bloggvänner!

Tiger Beer Tour!

 
Igår efter jobbet blev det en guidad Tiger Beer Tour ut på fabriken för 3 personer, så det kändes vekligen som en privat tur. Bokade på nätet för några dagar sedan, sedan var det bara att ta en taxi ut till fabriksområdet utåt Jurong. Inte lika lätt att få en taxi att hämta, men det löste sig och kom en tillslut som vi ringt på. Man kan ju inte åka till Tiger utan att provsmaka deras öl. Don't drink & drive, men tyvärr är det alldeles för många som kör bil här i Singapore efter att de tagit några öl eller glas vin. Vid blåskontroll är det 0,38 promille som gränsen går, men händer det något är det 0 som gäller.
 
Fick tyvärr inte gå in i fabriken, de är väl rädda att det kommer in bakterier men de berättade och visade film. Fick också lära oss att hälla upp öl i glas från tapp, och jag (Annelie) lyckades bäst.
Efter den kursen var det free flow i 45 min, i en klassisk engelsk pubmiljö innan de smart nog slussade in oss i shoppen med diverse prylar. Lite inköp blev det allt även om Tiger öl inte är någon favorit, så här när man gillar Brewerkz pilsner och andra mera smakrika öl eller ale.
 
Länk till Tiger

En annorlunda söndag!

 
Annorlunda kan man säga, för att det är sista söndagen i Singapore på ett tag. Shopping med Magnus på Orchard road där det också blev lunch på PS Café, en gofika senare på Brunetti i Tanglin Mall. Oj, vad mycket gott det finns där, och ett riktigt café dessutom och inget Coffee bean eller Starbucks.
 
Söndagsmiddagen intogs på TFS och då blev det en klassisk långpromenad från Blossoms ner till TFS på 45 min. När vi hade betalat och skulle gå, så ville vi tacka och säga att det dröjer innan vi kommer tillbaka på ett tag. Då ville de bjuda på en Digestif (franska "som hjälper matsmältningen") är en vanligen alkoholhaltig dryck som dricks efter en måltid för att underlätta matsmältningen. Tommy tog calvados och jag tog päronbrännvin. Sedan skulle det fotograferas förstås och kramkalas med personalen som önskade oss lycka till och på återseende.
 
Xavier och Tommy
 
Hem blev det istället en promenad till och från MRT, så vi skulle hinna hem till fotbollen. TV4 skulle man vara premiumtittare och det är vi inte, men som tur var så körde footballchannel fotbollen istället, annars hade sportradion funkat.
 
Nu är det måndag och en hel del att göra så här de sista dagarna, bäst att dra igång dagens arbete.
 
Ha en bra start på veckan alla bloggvänner!

Inspektion, texmex och Kim Yong!

Kim Yong, Magnus och Tommy.
 
Inspekttionen av lägenheten.
En hel delegation kom till Blossoms vid 12-tiden, våran kontakt, ägarens kontakt och så ägarn själv med sin familj inklusive "aunt" och "grand-aunt". Vi har hyrt med lite möblering som; soffa, TV och TV-möbel, säng i masters bedroom och i säng i lilla gästrummet. Soffbord, vitrinskåp, billybokhyllor, balkongmöbler och små klassiska "tältpallar" som vi haft som sängbord och lite andra avlastningsbord.
Detta ville vi inte ta hem till Sverige, utan vi frågade om de ville ha detta, och det ville de gärna. Våran lägenhet är redan uthyrd, av ett singaporianskt par som var förra lördagen och tittade i lägenheten max 3 minuter. Snabba beslut här och inget funderande.
De undrade om vi aldrig lagat mat på gasspisen under de här 5 åren och kände under fläkten och konstaterade att det inte var oljigt. Jo, svarar vi faktiskt nästan varje dag och vi är inga lortgrisar, vi städar faktiskt också ;).
De tyckte lägenheten var i ett fantastiskt bra skick och att det inte fanns några hål i väggarna, det är det som de är mest oroliga för. 
De fotade möblerna och satt in de små sängborden som jag ställt som en bänk och lagt små svarta sittdynor på, de gillade grand-aunt och aunt, perfekt att sitta på när man är kort för då når man ju ner med fötterna i golvet.
 
Eftermiddagen åkte vi sedan till Magnus och åt tex-mex mat och drack Margarita on the rocks. Senare kom en tidigare kollega till Tommy och Magnus, Kim Yong Ng med fru. När man hör det namnet så tänker man ju bara på hans namne Kim Yong i Nordkorea. Våran Kim Yong heter Ng i efternamn, försök att ropa det efternamnet högt, inte lätt ska jag säga. Magnus har gjort det många gånger när han vill få Kim Yongs uppmärksamhet. Testa du också! 
 
Nu ska vi snart åka till svenska kyrkan och lämna 2 stora kassar med svenska pocketböcker. Många deckare kan jag säga att det är och många som bidraget med böcker, alla gäster som haft med sig pocket böcker lämnar kvar när de läst ut dem, och sedan har vi ju också läst dem plus andra gäster. Nu ska de gå vidare till nya läsare hoppas vi!
 
Detta är sista söndagsinlägget på denna bloggen, nu är det nedräkning.
 
Ha en skön söndag alla bloggvänner!

MacRitchie och nästan botad från ormfobi!

 
En morgonrunda i MacRitchie idag på morgonen, och nu är det nedräkning för nu kommer det att dröja innan man går morgonrunda bland vilda apor igen. Lika många vilda djur möter man ju inte hemma i den svenska stora skogen, där är de mera skygga. Efter 5 år, så kan vi konstatera att vi aldrig sett någon stor orm, som kobra, pyton eller någon annan lång äcklig orm. Småormar har vi sett och det är faktiskt inte så farligt längre skriver en med ormfobi, så lite botad har jag blivit och är inte alls rädd att gå i svensk skog längre.
 
Nu sitter vi och väntar på att de ska komma och inspektera lägenheten. Efter det så blir det lunch hemma hos Magnus, tacolunch och drycken blir en kanna klassisk Margarita on the Rocks. Klicka på länken så kommer du till receptet! Perfekt dryck i tropisk värme som här men även hemma i den svenska sommarvärmen.
 
Var kvällen har att bjuda på är ett oskrivet kapitel.
 
Ha en underbar lördag alla bloggvänner!

Packning och farewell dinner again!

Damon och Lufsen redan i resväskan.
 
Nästan hela dagen gick åt till att packa eller se över och checka hur mycket som ska med hem.
Gäller ju att också plocka undan så det kan städas idag, för imorgon kommer de och inspekterar lägenheten vid lunchtid. Kollar så det inte finns några märken efter tavlor, för det måste åtgärdas. Så idag har vi en städfirma här som flyttstädar. Nästa slutstädning fixar Tommys jobb, när vi åkt hem. De har ju några dagar på sig innan det blir sista augusti. Vet inte vem de tänkt som ska städa, om det är personalavdelningen som åker på sådana uppdrag. De sa till Tommy att det måste finnas städmaterial och alla typer av medel, dammsugare, stege och papper. Då undrade Tommy om det inte skulle vara professionella städare som kom och jämförde med om man skulle laga bilen, att kunden även hade med sig verktygen för att laga bilen. De tyckte inte de skämtet var roligt och de fattade inte riktigt vad Tommy menade. TIll slut ändrade de sig, visserligen har vi städmaterial här och även dammsugaren blir kvar men stegen har vi tagit med i flytten.
 
Spännande att se när denna städfirma som snart ska komma har med sig för material. Själv så kunde jag inte låta bli att städa lite igår efter att jag plockat bort det mesta. Finns visa medel som man saknar här i Singapore och jag inte har hittat i affären. Att göra rent ugnen med och att göra rent glaset på ugnsluckans insida, jag brukar använda hemma i Sverige samma som jag använer hemma för glashällen och sedan rakbladsskrapan. Perfekt, snabbt och enkelt men inte här. Finns inte att köpa och frågar man vet de inte vad jag menar och visar istället andra medel.
Kanske att det finna att köpa där man köper spisar, men de mesta spisarna här är ju gas, så den där skrapan och medlet finns nog då.
 
William, Chan, Tommy, jag och Ping-Ping (Williams fru).
 
Kvällen blev det farewell dinner again med plåt- och lacknissarna. Tommy fick välja typ av mat och då var det ett tag sedan vi åt indiskt, så Dehli Restaurant på Serangoon Road där vi åt ett indiskt smörgåsbord fyllt med de klassiska maträtterna vi gillar. De övriga hade aldrig varit här innan, och hit skulle de gå flera gånger och speciellt Ping-Ping som skulle ta med sin "pojkvän" sa hon och Chan rykte till ;). Ta detta en annan gång om fortsättningen.
Tre timmar av skratt, när Tommy höll hov och berättade om jakt och sina erfarenheter om olika nationaliteter hur olika man måste vara när man pratar med kunder från olika länder. Alla reagerar de olika och måste behandlas olika.
William skjutsade oss hem, och Chan tyckte det var roligt att en svensk måste vara GPS för att en singaporian ska hitta i Singapore som bott här hela sitt liv. Det är ju inte första gången vi råkar ut för det, inte ens de flesta taxichaufförerna hittar ju utan man måste förklara hela tiden under resans gång annars kan det bli en rejäl omväg.
 
TGIF och 1 vecka kvar i Singapore, ha en underbar TGIF alla bloggvänner!

Flyttkartonger överallt!

 
Fyra timmar tog det att få packa och få ut alla kartonger från Blossoms. Men oj vad kartonger det blev av våran packning som vi lagt fram. Hade nästan allt i ett av gästrummen och vi hade fyllt en byrå med sänglinnen och handdukar, för det var ok när de var och checkade hur mycket som skulle med. På den vägen är det, men igår när en kille tar byrån själv och bär ut den väl inslagen i kartong så förstår jag att de tömt den för annars måste det varit Karl-Alfred själv eller Superman. Vi hade packat våra kläder och andra grejer i mjuka väskor och när jag ser hur de packar tar de en väska i varje kartong.
68 st kartonger av olika storlek, varav den största var våran bäddsoffa som många av våra gäster har sovit i. När de lagt wellpapp om den inne i gästrummet, så var det inte lätt att få ut den kan jag säga.
 
 
Idag är det packning för resväskorna som gäller, så här en dryg vecka innan vi ska flyga hem.
Planen är att ikväll när vi lägger oss, ska det endast kännas som vi bor på hotell och finnas kvar några få saker i köket för frukost etc.
Imorgon kommer en städfirma och flyttstädar, sedan blir det en städning till efter att vi åkt hem. Men imorgon blir det grovstädningen och då ska det ju inte finnas massa med grejer i skåp och lådor och det finns knappt något kvar. Har gett bort det mesta i köket, till sådana som uppskattar och behöver.
 
Finns inte mycket kvar i frysen, men ett paket med djupfrysta IKEA-räkor finns, så ikväll blir det heta räkor med ett svalt gott rosévin från Provence på balkongen på Blossoms. Tur att jag sparat en stekpanna ;)!

Kan tänka mig att detta är perfekt hemma i sommar-sverige idag, när jag ser att ni har nästan samma temperatur som i Singapore, fast inte samma luftfuktighet förstås ;)!
Räkor i het panna, är perfekt när du får oväntade gäster och snabbt vill fixa till något att äta. Gäller bara att det finns djupfrysta räkor i frysen och kanske vitlöksbröd också.
Perfekt i sommarstugan och att sitta ute och äta, kanske till och med göra det hela på grillen.
Länk till receptet: Räkor i het panna.
 
Ha en underbar dag alla bloggvänner!

Singapore-Göteborg med båt!

 
Idag börjar den långa resan med våra saker i Singapore, som ska flytta till Sverige eller flytta tillbaka. Lite roligt när man tänker på porslinet som vi haft med från Sverige och nu ska med tillbaka och även porslinet vi köpt här som ska ut och åka båt, nästan som Ostindienfararen Göteborgs resor, enda skillnaden är att det inte är någon segelbåt och sedan går resan genom suezkanalen istället.
 
Nu på morgonen har vi fotograferat allt som ska med och även värderat det för försäkringens skull ifall båten går under eller man tappar en container om det bli sjögång. Nu tar det 6-8 veckor innan nästa flyttfirma kommer och packar upp det hemma hos oss i Sverige.
 
En fantasi som vi haft var att när vi skulle flytta hem att vi skulle mönstra på båten och åka med till Göteborg eller iallafall till Hamburg där ompackning sker tror jag. Så var det när våra saker åkte till Singapore. Men nu blir det inte så, skulle ju ta alldeles för lång tid, nu vill vi hem till våra nära och kära så fort som möjligt och speciellt Leia och Oscar längtar vi efter.
 
Ha en bra onsdag alla bloggvänner!

Farewell dinner!

Bild lånad från hotellets hemsida.
 
Avskedmiddagarna avlöser varandra och igår kväll bjöd Mr Tay Teck Yong.
Equinoz på 70:e våningen på Swissotel, ni vet grannen med NewAsiaBar på 71:a våningen.
Tommy och jag kom lite tidigare enligt våran plan och tog en drink inne på NewAsiaBar först och en klassisk cosmopolitan med de goda starka chipsen till ni vet alla som varit där.
Till klockan 7PM var det bjudet, och vi var punktliga liksom Mr Tay. Han hade varit och provätit dagen innan, och det första han sa att ni kommer inte bli mätta, så ni får äta hur många rätter ni vill från menyn. Ja, så är det när man bjuder på finare fransk restaurang, stor tallrik och lite mat.
Han hade inte blivit mätt dagen innan utan fått åka vidare till en food court istället, men han tyckte att vi skulle få den vackra utsikten.
 
 
Vi fick välja vin, och tog ett sydafrikanskt och deras nationaldruva pinotage. Mycket gott vin och speciellt till maten som Tommy och jag valde.
Till förrätt tog vi en wagyufile, som var långkokt och bara smälte i munnen. Den låg på en spenatbädd.
Till varmrätt blev det Grain-fed Angus Rib of Beef, Sautéed Green Beans, Dauphinoise Potatoes, Wild Mushrooms and Pepper Sauce och desserten tog jag en choklad parfait och Tommy en jordgubbspaj med vaniljglass.
 
 
Mr Tay blev inte mätt idag heller, först åt han pilgrimsmusslor, och till varmrätt tog han fisk, så när det blev dags att beställa dessert ville han ha Laksa istället och en rejäl portion. Nu visade det sig att det inte finns på menyn, men tillslut kom man på att hotellets roomservice servera laksa och på den vägen blev det. Medans vi åt dessert åt Mr Tay laksa. Kan lova att om Mr Tay valt det Tommy och jag åt, så hade han varit mera än mätt innan desserten. Förrätten var bara en liten smakbit, men varmrätten hade räckt för 2 personer till 4 personer gott och väl.
 
Tack Mr Tay för en supergod middag med utsikt och intressanta samtalsämnen under den långa sittningen. 7PM-22:30PM och det kändes, fick träsmak som på en långflygning. Alltså enda minus på restaurangen är stolarna, inte sköna att sitta på i några timmar.

Raffles Hotel!

 
Singapores landmärke nummer ett, om jag får säga och tycka till. Denna oas i Singapore City är nog min favorit att besöka, där man verkligen kan känna känslan av oas mitt i storstadstrafiken och all betong runt om. Det är nog en av några få platser som jag kommer att sakna mest. Att sitta ner på verandan titta på folk och samtidigt känna doften av alla frangipani som växer runt om hotellet och speciellt vid huvudingången och dessutom känna historiens vingslag.
 
Igår eftermiddag gjorde jag ett besök i shoppen, för diverse inköp, Lena har beställt ett paraply och då blev det även ett till mig också. Några posters att rama in och klassisk nyckelring, att hänga i nyckelknippan hemma i Sverige. Då blir det ju att man varje gång går ut eller in får en påminnelse om tiden i Singapore. Ska bli spännande att se vad det är för tankar som kommer att dyka upp!
 
Ha en bra tisdag alla bloggvänner!

Oscar 1 månad!

 
Oscar 1 månad idag och bilden togs precis innan jag åkte och han var nästan 3 veckor.
Citerar vad våran dotter Angelica skriver på Facebook i sin status idag "Efter en månad börjar bitarna äntligen falla på plats som två- barnsmamma, både Leia, mamma och lille Oscar har lärt sig en hel del! Ojojoj! Och så en gnutta tålamod".
Ja, det är en prövning med en nyfödd och en tvååring att underhålla samtidigt. Jag fick ju känna på det under en liten stund, när Angelica och Tommy gick till garaget en stund när Oscar var bara några dagar, och jag var "barnvakt" medans de sov middag och plötsligt vaknar båda samtidigt och gråter. Det var något nytt för mig att uppleva eftersom vi bara haft 1 barn. Då tänkte jag, det är så det är det där med tvåbarnschocken eller?!
 
Många kramar till lille Oscar från mormor och morfar!

Bastilles Celebration med 70-talskänsla!

 
Frankrikes nationaldag och Bastilles Celebration, det fira med Magnus på TFS med en klassisk Fondue Bouguignonne. På 70-talet var det populärt i Sverige och i början av 80-talet fanns det en hel del sådana grytor som numera har blivit bortglömda och står längst bak i skåpet. Vi har en sådan gryta hemma i Huskvarna av gjutjärn och den inhandlades i slutet på 70-talet.
Har du också en fonduegryta hemma och när använde du den senast?
 
Ostfondue om man kollar på nätet, så började det långt tidigare, när herdarena i alperna hade gammalt bröd och ost, kom de på att smälta osten med lite vin i och doppa de torra bitarna bröd, detta var på 18-talet ja kanske till och med på 1700-talet. Skrivna recept finns det först på 1800-talet, det som liknar de recepten idag.
Den franska varianten som vi åt igår kom till 1956, på en restaurang i New York, hur den då kan vara fransk förstår jag inte, men man kanske åt det i de franska hemmen och så tog någon krögare med sig idén till staterna och på den vägen är det.
 
 
Mysigt och trevligt och det tar lite tid att äta. Perfekt att sitta och prata och umgås under tiden och lite plock blir det med maten. Fyra goda såser till nötköttet  och som tillbehör fanns det morötter, stjälkselleri och förkokta potatisbitar med skal på. Perfekt att fräsa på i oljan.
 
Bill och Bull i sina Abercrombie & Fitchtröjor.
 
 
 
Magnus och Tommys favoritefterrätt, Alaska, ni vet Glace au four som var även den populär på 70-talet i Sverige. En festlig fransk dessert som kom till även den på 1800-talet i Paris, men i Frankrike säger man istället Omelette Norvegienne och Bakad Alaska i engelskspråkiga länder. Kärt barn har många namn. För mig är det alldeles förmycket efterrätt och för mig igår blev det en liten tiramisu istället.
 
Innan på dagen så hade Tommy och jag packat, som jag skrev igår, och vi jobbade på rejält och det fick resultat att vi har en bra överblick över det hela. Idag ska jag ut på några mera inköprundor.
Ny vecka och spännande att se på onsdag när flyttfirman kommer, och hur det ser ut på kvällen när det mesta är borta som ska till Sverige. 
 
Ha en bra start på veckan alla bloggvänner!

En lördag med Singapores nationalsport, shopping!

Färgglada kalsonger.
 
Tommy har hittat en ny affär att handla i tillsammans med Magnus, under tiden jag var i Sverige.
Så igår efter att vi träffat Yiling, drog Tommy och jag till Orchard Road för lite shopping.
 
Abercrombie & Fitch, Orchard Road
 
Inne i Abercrombie & Fitch, är känslan mera som att komma in på en nattklubb, med hög musik och det är verkligen mörkt med bara punkbelysning här och där. Massor av speglar och det känns som att gå runt i en labyrint. Rätt som det är möter man någon man känner igen, men det är bara din spegelbild som du försöker gå förbi ;). Företagets policy är att butikerna är dunkelt ljussatt och housemusik spelas alltid på mycket hög volym, enligt företagspolicy på 80 decibel. Butikerna ska även lukta på samma sätt som företagets parfymer vilket ska kännas redan utanför butikens dörrar, och det stämmer till punkt och prickar.
 
Piké och T-shirt
 
Symbolen är en älg, och Tommy kunde inte låta bli att köpa den blå pikétröjan med en gul älg, riktigt svenskt.
 
Lite sovmorgon idag söndag har det blivit, morgonpromenad, frukost och sedan en resa till Jungle Pottery för inköp av lite porslin som vi har på beställning från vänner.
Just nu väntar vi på lägenhetsvisning, ska komma några och titta på lägenheten. Spännande att se från vilket land, eller det är singaporianer.
 
Annars är det packning för den 17 juli och för 27 juli. Gäller att veta vilket som ska gå med båt (Singapore-Göteborg) eller flyg. Den 18 juli ska det finnas kvar packning som vi tar med KLM, 23 kg x 2 och 12 kg (handbagage) x 2. Man vill ju också ha plats för mera shopping under dagarna som vi är kvar i Singapore.
 
Frankrikes nationaldag och Bastilles Celebration, det ska vi fira med Magnus på TFS ikväll, med en klassisk Fondue Bouguignonne
 
Idag är det också Kronprinsessans Victorias födelsedag, lite roligt att fransoserna firar när de hög huvuden av de kungliga för ett antal år sedan. Vilket sammanträffande eftersom hon också har lite franskt blod i sig.
 
Leia och Oscar
 
Men det vi firar allra mest idag är ju att lille Oscar är 4 veckor, Hipp hipp hurra, och han har växt så det knakar. Nu är han 54 cm och 4142 g.
 
Ha en skön söndag alla bloggvänner!

Frukost @ Blossoms!

Veckans recept, stekt ägg med paprika.
 
Sovmorgon och en god äggfrukost på balkongen sitter fint så här en lördagsmorgon.
Just nu (förmiddag) väntar vi på att några målare ska komma och fixa till väggarna som vi haft självhäftande IKEA-posters på, som vallmo vid matplatsen och sovrummen har vi haft bambu med kolibrier. De vita målade väggarna är av så dålig kvalité att när man drog bort följde bitar av väggen och färgen med.
 
Efter det ska vi ner en sväng till Chinatown och göra några inköp, innan vi är bjudna på en öl vid lunchtid av Yiling, en kollega till Tommy och Magnus. Ni förstår kanske var ;)!
 
Yiling, jag och Tommy.
 
Ha en härlig lördag alla bloggvänner!

5 år i Singapore!

 
Igår var det 5 år sedan vi landade i Singapore och det känns ju lite speciellt när det också är nedräkning för hemflyttning, och idag 14 dagar innan vi flyttar hem. Många skriver och frågar om det är med blandade känslor etc etc. Känns som 5 år, då är man färdig med Singapore och känns inte alls vemodigt att lämna. Många som vi är ju bara 2-3 år i Singapore, och då kan jag tänka mig att man inte är riktigt färdig. 4 år är nog den perfekta tiden att vara här. Visst kommer Singapore finnas i våra hjärtan som varit vårat hemland i 5 år. Det bästa med Singapore är att vi fått lära känna nya människor och det betyder att vi fått nya vänner.
 
 
Tommy var på avskedslunch igår med sina kollegor på Wearnes. Fin tavla fick han i present bland annat.
 
 
Fredag och TGIF, och idag ska det bli en TGIF-middag hemma på Blossoms.
Nästa fredag ska lägenheten flyttstädas och på lördagen inspekteras, så då blir det ingen TGIF-middag hemma och den andra fredagen blir det TGIF-middag på Changi Airport, så ni förstår att det är the last TGIF-dinner at Blossoms.
Tidigare i veckan som kommer, så kommer flyttfirman och packar på onsdagen och ta med det som ska åka med båt till Göteborg, torsdagen får vi väl se till att allt annat plockas bort som inte ska vara kvar. Så nu gäller det att packa det som ska med i resväskan den 27 juli, inhandla det som ska med båten innan den 17 juli. Stressiga dagar som kommer och mycket att plocka med, gäller att fylla alla hålrum ;).
 
Ha en mysig TGIF alla bloggvänner!

Keppel Island!

Jag, Tommy, Chan och Mr Yong.
 
Igår var de och hängde upp de nytvättade gardinerna, helt plötsligt känns det som vanligt igen och speciellt när man skulle gå och lägga sig, så kunde man dra för och slippa stadens ljus. Man sover så mycket bättre när det är mörkt i sovrummet.
 
Sent igår eftermiddag ringer Tommy till mig (17:05) och frågar om jag kan komma till hans jobb (18:00) för vi har blivit bjudna på middag av Chan och Mr Yong. Att Tommy skulle äta middag med dem det visste jag, men inte att de ville att jag skulle vara med också. Bara att fixa till sig och ringa på en taxi. Tur att man har en GPS inbyggd i huvudet, för taxichaufförerna här har det inte som bott här hela sitt liv. Trodde att de hade det i sin utbildning att hitta gator och speciellt stora gatan som Alexandra Road. Jag sitter där bak och låter precis som en röst i GPS:en. I Volvos showroom är jag 17:50, ganska bra jobbat för att lägga en snabbdusch, makeup och taxiresa.
 
 
Middagen var på Singapores enda privata ö, Keppel Island och på Privé. Jag åt en marockansk kryddad kyckling med vindruvssås och couscous. Fanns ingen god öl att dricka till, bara industiöl som Heineken, Tiger och några andra sorter. Blev en Heineken. Efterrätt blev en variant av apfelstrudel, men med päron istället och ingen kanel, men russinen fanns där och vanlijglass till.
 
De ville så gärna bjuda på mera, och svårt att tacka nej. Så vi satte oss lite mjukar i soffgruppen intill och tittade på segelbåtarna och de lyxiga yachterna som låg där i marinan. Tommy tog en Tiger på flaska och jag en Kopparbergs flädercider, som de tyckte var lite roligt med svensk cider i Singapore. Men just Kopparbergs cider finns lite här och där ute att köpa.
 
Under kvällens samtal kunde vi konstatera att vi sett så mycket på dessa 5 år, som inte ens Mr Yong som bott här i drygt 30 år ens visste fanns. Exempelvis krigskyrkogården Kranji, och visste knappt inget om Singapores historia. Mr Yong skjutsade oss hem, och Tommy skojade med honom och sa att vi kanske kan åka en guidad tur en dag och visa Mr Yong Singapore.
 
Detta är inte något unikt, detta är ganska vanligt att singaporianer inte se sig om i sitt egna land. Landet är ju inte större än Jönköpings kommun. Lite som att Huskvarnabo och Jönköpingbo aldrig varit på Öa (Visingsö).
 
Få se vad denna dagen har att bjuda på, och om det blir en hemmakväll eller det blir middag ute igen.
 
Ha en bra tossda' alla bloggvänner!

Regn nästan hela dagen!

Akleja från bildmappen sommar i Fagerhult 2013.
 
Igår skrev jag ju på bloggen att vi vaknade av åska och regn, och nästan hela dagen regnade det till och från. Gryningsrunda kunde vi gå, då var det tillfälligt upphåll men det blixtrade rejält eftersom det var mörkt ute, men många kilometer från oss.
Så fort jag tänkte gå ut, kom det tropiskt regn och när jag precis hade hängt ut lakanen, så vräkte det ner igen. Att torktumla lakan blir inte det samma som att de får torka i solen och vinden, blir en helt annan doft i lakanen och den vill man ju helst känna när man lägger ner huvudet mot kudden. Just nu är det det enda lakanen vi har, alla andra är nerpackade. Så nu gäller det att tvätta, torka och bädda igen med samma lakan och örngott.
 
Idag onsdag ser man solen igen, för den visade sig bara precis innan den skulle gå ner igår, så idag får det bli en sväng ner till stan för lite shopping, har en lista från vänner på lite inköp och sedan får jag inte glömma och handla lite ekologiska frukostägg.
 
Njut nu av sommar och semester alla bloggvänner!

Kontraster på promenader!

 
Promenader på olika platser på jorden, ena dagen går man vid vättern och känner lugnet och några dagar senare går man bland skyskrapor och sitter i gigantiska bilköer med hysteriska singaporianer som inte tänker kugghjulsprincipen för 5 öre.
Igår kväll tog vi bilen ner till Thai Smile Café och parkerade precis utanför, men innan vi skulle äta kvällsmat så tog vi en långpromenad runt singaporefloden. Ut och gick Boat Quay och bort till Merlion, över Esplanedebron och promenad på andra sidan tillbaka till Thai Smile Café för kvällsmat. 
Att sedan ta sig med bil hem i rusningstrafik är ett äventyr i sig, men med mig som GPS funkade ganska så bra trots gigantiska köer, så kom vi hem så vi kunde se del 1 i Hunted på svt play, gud så spännande så det blir att se avsnitt 2 ikväll.
 
 
Har faktiskt lyckats sov bra inatt också, annars brukar ju jetlag komma natt nummer 2 som ett brev på posten. Vaknade vid halv fem av att det åskade och regnade. Regnet slog mot sovrumsfönstret och åskan var nästan över, så det smällde rejält. Att vi sedan inte har några gardiner för att de är på tvätt gör ju att det är som att vara på bio och se en actionrulle. Fönstret i sovrummet är stort som en mindre bioduk. Även om man har tjocka gardiner så brukar det inte hjälpa så mycket när det blixtrar utan det lyser igenom, men idag så såg man alla blixtrarna och deras eliktriska trådar på himlen. Ett skådeslpel att njuta av för den som gillar åska.
 
Nu ska jag köra några tvättmaskiner och hoppas på bra torkväder, även om det inte regnar nu så är det 100% luftfuktighet. Lyssna på min mp3-bok Inferno av Dan Brown, någon timma eller så och kanske nere vid poolen.
 
Hemma är det bästa sommarväder i stora delar av Sverige, så jag kan tänka mig att det blir mycket grillat för många till middag, gäller ju att njuta för dessa dagar är räknade i Sverige, hoppas bara att vi får känna på några sådana dagar och kvällar också när vi landar i Sverige i slutet av juli.
 
Ha en härlig dag alla bloggvänner!

Tillbaka i värmen!

Mor och son
 
Tillbaka i värmen efter en lång resa, även om planet var försenat "bara" 2 timmar så kändes resan extra lång eftersom jag åkte så tidigt hemifrån och hade lång transfer tid redan från början. Tur att man har spännande mp3-böcker att lyssna på, och som kunde hålla mig vaken ganska mycket på flighten. Gäller att inte sova för mycket när man åker åt detta hållet, så att man kan gå och lägga sig och sova efter 4 timmar när man landat.
 
När jag åkte hemifrån i lördags morgon, tänkte jag att nu blir det som att åka på semester i 20 dagar innan det blir vardag och Svergie igen, men när jag kom "hem" hos oss på Blossoms så kom jag på att det råder lite flyttkaos, inga gardiner för de är på tvätt och kartonger överallt som jag packade innan jag åkte till Sverige. Så nu gäller det att få in några kartonger i ett av gästrummen, så man får lite lugn och ro för själen. Lite som när man har en stor gardrob, så stor att man kan gå in i den som vi har på Rosenborgsgatan. Där kan man slänga in saker och stänga dörren, lite som strutsen som stoppar huvudet i sanden. Gör ni också så, slänger in massa med saker i gardrob för att slippa se det?
 
Ikväll ska vi ta en kvällspromenad nere vid Singaporefloden och se på skyline innan vi äter kvällsmat på Thai Smile Café. Deras mangosallad längtar jag efter, var ett tag sedan sist.
 
Ha en bra måndag alla bloggvänner!

Mys med hela lilla familjen!

 
Igår var det mys för hela slanten med lilla familjen hemma på Rosenborgsgatan. Att kunna fotografera när man har med tvåring är inte lätt och här gäller det att ha sportläge om det ska bli någon bild med skärpa över huvud taget.
 
 
Att hoppa och studsa i mormors och morfars säng är roligt, och då kan man ju inte sitta stil.
Eftersom vi brukar gå in där och busa, risken är ju inte så stor att man slår sig. Det ju inte lätt att förstå att idag så ska vi sitta stil och se glad ut, när dessutom hela Leias familj är i sängen.
 
 
Imorgon söndag är lille Oscar redan 3 veckor, så det kommer en bild på honom idag. Jag ska snart börja resan till Singapore, först med swebus till Landvetter. Bussen går 08:40 från Jönköpings Central. Landar i Singapore söndag runt 15:30, så det betyder drygt ett dygn för att komma till värmen och Tommy.
 
Så nu väntar 3 veckors semester innan vi kommer tillbaka till Sverige, och det betyder också att detta äventyret och bloggen går mot sitt slut. Kanske att jag startar något nytt om det nya äventyret i Sverige istället. Har ju blivit en del av livet under dessa 5 år att skriva dagbok kan man säga.
Du som skulle vara intresserad av att läsa vidare, hör gärna av dig genom en kommentar här och skriva din e-postadress, eller så skicka mejl till oss om att du vill vara med: 
annelieochtommysandberg@hotmail.com
 
Ha en skön lördag och söndag alla bloggvänner!
 

Sand, sand och Sandberg!

 
 
Idag har torsdagen handlat om barnbarnen hela dagen. Gräva i sandlådan och bygga sandberg som man sedan slår sönder eller så springer vi och jagar varandra eller så spelar vi fotboll. Tänk att man kan bli en så stor flicka på 2 år med så mycket spring i benen.
 
 
Nu när man håller lilla Oscar, så ser man ju hur mycket Leia har växt på dessa år. Lille Oscar har varit på BVC idag, och även han har växt 2,8 cm och gått upp rejält i vikt, väger drygt 3800 g idag.
I eftermiddag så fick Angelica vara ute och leka med Leia, så då tog jag hand om matningen med lille Oscar, och man kan säga att man laddar batterierna rejält med att få mata sitt barnbarn drygt 2 veckor gammal.
 
 
Hur gott som helst med ett sovande barn på sin arm, och även när lille Oscar är vaken är det hur mysigt som helst för idag har han verkligen också varit vaken och tittat med nyfikna ögon.
 
Under tiden Oscar och Angelica var på BVC, innan Leia och jag gick ut så skypade vi med Morfar. Leia fattar det där med Skype och lekte tittut med morfar där i Singapore, och hon både pratade, pussade och vinkade till morfar. Fantastiskt redskap att hålla kontakten med sina barnbarn när man inte kan träffas så ofta.
 
Nu måste jag fixa lite här hemma så här på torsdagskvällen, för imorgon blir det att träffa barnbarnen igen men då kommer de till mig och äter lunch med sin mamma och pappa.
 
Ha en bra TGIF alla bloggvänner!

Sju sorters kakor i Volvolandet!

 
Sju sorters kakor blev det i Fagerhult hos Heléne och Anders, där de stod för kaffet och min mamma och pappa för kakor och bullar. Vi hade verkligen prickat in rätt dag för detta kafferep, blå himmel med vita moln till tussar som seglar förbi. Precis lagom temperatur. Att dricka kaffe ute med dessa tillbehör gör att det smakar extra gott. Visst är det så att fika smakar extra gott ute?
 
 
Vackra blommor från Heléne och Anders blomland i Fagerhult, och speciellt med macro blir blommorna något alldeles extra på bild.
 
 
Så har vi blivit med bil igen, och självklart en Volvo. När man landar i Sverige och ser alla volvobilar så förstår man att man befinner sig i Volvolandet på riktigt ;).
 
Kvällsmacka uppe hos syrran Ingela och Kigge.
 
Kigge städade bilen invändigt åt mig, tyckte jag hade dragit in lätte väl mycket sten och grus från Fagerhult när jag var där och klippte gräset med mamma och pappa. Skojar bara ;), bilaffären gick så snabbt att jag inte hade tid att vänta på en rengöring tidigare idag.
 
 
I bakrutan på V70 sitter denna självhäftande klisterlapp, det första jag gjorde innan jag satte mig i bilen idag innan den åkte till Huskvarna.
 
Ha en bra torsdag alla bloggvänner!

Kors och tvärs!

 
Igår åkte jag kors och tvärs, med mamma och pappas bil. Började dagen förstås med den klassiska morgonrundan samtidigt som jag lyssnar på en mp3-bok (Stormsvala). Efter frukost åkte jag på ett hembesök, för att se Lovisa och Albin nya hem i Jönköping. Därefter blev det ett besök i fiskaffären för inköp av strömming.
Får ett samtal från Tommy i Singapore, att det kommit in en bil som skulle passa oss nu när vi flyttar hem.
Jag ringer Anders att följa med som expert, så det blev en tur och retur till noselake (Nässjö) via småvägar från Fagehult. Hem gör strömmingslåda och smörigt potatismos för mamma och pappa är bjuden på kvällsmat.
Somnade gott i soffan halvsittande, när mamma och pappa gått hem. Vaknar till vid midnatt och ska bara stänga av datorn, men då är ju Tommy vaken och ska snart gå gryningsrunda i Singan, så det blev lite chatt och sedan var jag klarvaken.
 
Nu väntar jag bara på att jag ska få en tid, när bilen är klar för hämtning, så det blir en tur till noselake idag igen ;)!
 
Ha en bra onsdag alla bloggvänner!

Fullt upp!

Parksallat - Cicerbita macrophylla
 
Måndag var det fullt upp från början och det mesta prickades av från "att göra listan".
Kom på lite till att göra som jag inte hade skrivit upp, och då känns det extra gött när kvällen är kommen och man sitter där och ska se sista avsnittet av Borgen, som vi följt med spänning.
Nya strykjärnet som jag fått av mamma och pappa som en försenad födelsedagspresent hade premiär och det gick av bara farten att styka Tommys skjortor.
 
 
En tur till Fagerhult och klippte gräset, rensa ogräs stod på listan. Vi har ett ogräs som inte är något ogräs utan en ört, men det växer överallt och då blir det ett ogräs fast det blir jättevackra blommor. Parksallat - Cicerbita macrophylla, se översta bilden.
Krypande jordstammen och som på kort tid förökar sig och som ofta förkväver annan växtlighet. Även små bitar av jordstammen kan utvecklas till nya plantor och därför kan parksallat lätt bli ett svårutrotat ogräs som hos oss i Fagerhult. Man ska alltså inte ta och gräva upp någon vacker växt, utan att sätta den i karantän under lång tid innan den planters i en annan trädgård.
 
 
Tisdag morgon i skrivande stund, och sitter och väntar att det ska bli lite varmare ute igen, innan det blir dags för morgonpromenad. Ett plus är ju att det inte regnar än, så frågan är om jag väntar förlänge kanske det börjar regna istället. Får nog avsluta blogginlägget och ge mig ut ;):
Idag ska det bli stekt strömming till middag, så idag ska jag åka till fiskaffären och se om det finns färsk strömming, annars får det bli något annat till middag idag som är färskt från havet eller sjön.
 
Ha en bra tisdag alla bloggvänner!

Allt kan hända!

Bild lånad från Mark Webbers facebooksida.
 
Oj, vilket spännande F1-race det var igår och som rubriken så kan allt hända. Silverstone i England var det som höll i dramat. I lördags så tänkte jag efter kvalet att, gör inget om jag inte ser loppet för Alonso och även Kimi låg så långt efter så det skulle inte bli något hopp om bra placering i söndagens lopp. Vid frukost så tänkte jag att hur kan jag tänka så, har ju hänt många gånger att det inte blir som man tänkt sig, så jag skickade en fråga till Lena om jag kunde komma och titta på F1. Vilken tur för det var ett av de mest spännande race på länge.
Både Lena och Jag blev glada med slutresultatet även om Webber eller Alonso inte vann, men de kom på prispallen trots dåliga starter för dem båda.
 
Klockan är nu 6:30 och det är måndag morgon och temperaturen ute är bara 10 grader, men sol. Tror jag väntar lite med att gå ut och gå morgonrundan till temperaturen har stigit några grader till.
Måndag morgon och man har Sverigesemester, men ändå känns det som en vanlig arbetsvecka. Blir så när man är själv hemma. Har en "att göra lista" för dagen och även för veckan som ska göras innan jag åker till Singapore på lördag.
 
Ha en bra start på veckan alla bloggvänner!

RSS 2.0