Kväll på Bali!

Bild från Blue Bali
 
Ena dagen Indien, igår Bali och i morgon Malaysia och Rawa Island. Man kan verkligen säga att vi var på Bali igår kväll. I kanten på lummiga Botanic Garden ligger Blue Bali on Cluney Road (1D), i ett Black and White house (lite svårt att hitta dit kan vi säga). Atmosfären, inredningen, Balinesisk pling plong musik och doften av rökelse gjorde att man verkligen fick känslan av Bali.
Anledningen att vi åkte hit, var att Richard Wellershoff har öppnat ett nanobryggeri som snart blir ett microbryggeri. Richard är med i Singapore Craft Brew Club och det var där Rolf och Monica lärde känna honom först, och sedan tog Rolf med Tommy till "ölcluben" och på den vägen är det.
Så det var ett kärt återseende för Rolf och Monica att träffa Richard igen.
 
 
Richard visade sitt bryggeri och berättade om sin tillverkning och planer för framtiden tillsammans med Blue Bali.
 
Bild från Blue Bali
 
Vi provsmakade tre olika drycker som fanns i kranarna och kan verkligen rekommendera 2 av dem, lager och ale. Pink Mamba, som innehåller dragon fruit är inte min eller Tommys typ.
 
 
Ann-Marie och Bengt anslöt och det blev en trevlig kväll med god mat. Jag åt Beef Redang som är en favorit hos mig. Finns mycket på menyn att välja på, något för alla.
 
 
Att ta sig från stället var ändå svårare än att komma dit. Att få en taxi som hittade dit tog sin tid och vi var inte hemma från framåt midnatt. Nu råkar vi ju dit och kan guida en taxi ända fram, men något måste göras så att taxi kan komma och hämta när man vill åka hem utan att behöva vänta över 1 timme. Nu såg vi i taxin hem, att man kan gå ner till stora vägen och säkert vinka på en taxi istället och att det inte är så långt, så det blir nog alternativet nästa gång. För det kommer definitivt blir flera gånger som vi åker dit till denna avslappnande miljö och hur romantiskt som helst.
 
j
 
Torsdag och lite TGIF för våran del, eftersom vi åker till Rawa Island tidigt imorgon bitti. Det ska bli gott att få bada i turkost vatten, hitta Nemo och ligga under en palm i skuggan och lyssna på vågorna från sydkinesiska sjön och mysa med alla vänner som ska följa med. Vi blir ett glatt gäng svenskar, även Magnus hänger på med sin mamma och faster.
Förhoppningsvis så¨kommer det uppdatering även från Rawa, men uppkopplingen är inte lika snabb som hemma på Blossoms.
 
Ha en bra tossda', så här sista tossda' i februari, nästa tossda är det ju fössta tossda' i mass ;)!

En dag på Orchard Road!

 
En lång dag på Orchard Road, som började med manikyr och pedikyr uppe vid Forum och OPI för Monica och mig. Även om vi hade pläd på oss, så blir man genomfrusen efter nästan två timmars behandling. Då är det superskönt att komma ut i värmen, och en varm soppa var ett givet val för oss till lunchmeny. Valet var bara inte varm soppa, utan att sitta ute och äta också i värmen och inte i nerkylda lokaler.
 
 
En gräddig champinjonsoppa som var kryddad med vitlök och örter på Coffee club vid Wheelock Place.
Här kunde vi sitta och titta på många singaporianskor som kommer i sina höga klackar och fina handväskor. 
Förstår inte hur de kan gå i så höga klackar i denna värmen.
 
2,6 kilometer är gatan ner till Dhoby Ghaut och ska man gå in i några affärer och titta så tar det tid att ta sig den sträckan. Vi vågade oss faktiskt in i både Hermes och Dior. Louis Vuitton och Chanel hade alldeles för lång kö och inte skulle vi köa för att bara gå in och "titta" och "klämma". Klämma vet jag inte om man får, eftersom personalen går med vita handskar, så man får nog bara "titta".
 
Kvällen hade vi bestämt att äta middag på Delhi i Little India. Så när Tommy kom hem och dressat ner, tog vi en taxi ner till "Indien". Smaskigt och gott som vanligt, chicken marsala, chicken tikka, mutton, dhal, naanbröd, butter chicken och saffransris.
Kvällen avslutades med femte avsnittet av Molanders på svt play.
 
Nu är det onsdag och nytt program har planerats på frukostmötet, mera om detta imorgon.
 
Ha en bra lillelördag alla bloggvänner!

Kärt återseende!

 
Igår träffade jag Ann-Marie som är på kortbesök här i Singapore i veckan, en bra start på veckan. Vi lunchade på PS.Cafe at Palais Renaissance och en fika på vårat klassiska fik, Spinelli där vi tog en Mexican Wedding cookis till kaffit såklart innan Ann-Marie skulle till frissan.
Mycket avverkades på kort tid, och fortsättning följer på onsdag då vi också ska träffa Bengt. Blir middag på Blue Bali för oss alla!
 
 
Middag hemma, och skön hemmakväll med långfilmen TED :D.
Japp det var måndagen det i stort, och nu är det redan tisdag och det väntar skönhetsvård för Monica och mig. Det ska bli skönt med lite ompyssling innan vi ska åka till våran paradisö för några dagars avkoppling och leka Expedition Robinson och det är ett rejält startfält som är med denna gången och bokstaven S är den gemensamma nämnaren i deltagarlistan.
 
Ha en bra tisdag alla bloggvänner!
 
 

Sunday Brunch!

Foto: Magnus Sporrek
 
Söndag och brunch på Grand Hyatts Mezza9. Inget som saknades och stämmningen var hög vid det runda bordet.
Eftermiddagen blev det relax på Blossoms nere vid poolen, gott att vila middag under en palm.
Kvällen blev det melodifestival och Molanders.
 
Nu är det mådag och ny vecka och nya möjligheter.
 
Ha en bra start på veckan alla bloggvänner!

Lördagsrapport!

 
En lugn skön eftermiddag hade vi hemma på Blossoms med våra vänner, som landade vid lunchtiden från Bali.
Kvällsmaten åt vi på L'Entrecote, som ligger på Duxton Hill. Finns ett flertal förrätter och efterrätter att välja på, men bara en varmrätt, så här måste man vara köttälskare och gilla entrecote med dragonsås och fries för att tycka om maten. Mysigt  ställe och mycket populärt!
 
Efterrätten Leffe, Duvel och Orval tog vi på  Ooster - Belgien Beer Bar. 
 
En mycket trevlig och rolig dag med många skratt!

Leia 20 månader!

 
Idag är Leia 20 månader, och snart är det midsommarhelg och Leia är 2 år, tiden bara rusar fram eller hur?.
Idag på morgonen har vi gått gryningsrunda i MacRitchie, nu gäller det att fixa till lite hemma och sedan åka till flygplatsen och hämta våra gäster som varit på Bali i veckan.
 
Imorgon blir det Sunday Champagne Brunch, en klassiker i Singapore.
 
Stor puss och kram till Leia från Mormor och Morfar och
ha en skön lördag alla bloggvänner!
 

 
 
 

Månadsmöte - Singapore Craft Brew Club!

 
Rapport från igår kväll då vi hade månadsmöte med Singapore Brew Club, och denna gången var vi på Smokeys BBQ nere på Joo Chiant Place och nummer 73 för den som vill åka dit.
 
Här finns i kranarna Archipelagos drycker, och nu skulle jag smaka på Summer ale igen, och se om det var bara en tillfällighet på Queen Mangosteen. Nej nej samma pilsnersmak, och alla andra i cluben som inte är "singaporeian" håller med oss, att summer ale var bättre förr när det var brew master Fal Allen som gjorde den. Nu har den anpassats till singaporianernas smak, tydligen gillar de inte den blomiga doften som passade så fint till Singapores klimat.
 
 
Bill, clubansvarig berättade för mig att Fal nu håller till i Califonien och är bryggmästare på Anderson Valley Brewing Company och att just på Smokeys BBQ har de ett helt gäng med olika flaskor därifrån.
Han sa också, att än kanske inte Fal är pappa till innehållet i just dessa flaskorna. Glömde titta på datumet faktiskt. Tommy testade ESB och jag testade Hop Ottin' IPA. Båda var fantastiskt goda och helt i min smak.
Fiffig när man läste om sorterna, så fanns det en skala på bitterheten också det perfekt och då är det mycket lättare att hitta rätt typ direkt. IBU är det jag skriver om.
 
 
Ser att på systembolagets beställningssortiment finns det en del av deras sortiment och en på ordinare.
 
Hop Ottin' IPA (IBU 80)
 
Humlen i denna IPA:n är hörnstenen, handgjord med rikliga mängder av humlen Columbus och Cascade. Bärnstensfärgad och fast malt i ryggraden, inslag av citron, rosor, beramott och med en torr och välbalanserad bitter finish.
 
ESB, Extra Special Bitter Ale (IBU 55)
 
Här har vi en ESB, inspirerad av de klassiska "bitter" från Storbritannien. En djup gyllene nyans och stor maltig grund, kryddig och mycket smak av humle. En klassiker till Fish and chips eller mild engelsk cheddar.
Humle: Columbus, Golding, Nugget, Northern Brewer.
 
Nu har vi skrivit färdigt om drycken tycker jag, och dags att skriva lite om maten också.
Vi testade 2 olika revben, och de fick bra betyg (MVG). Helt annan smak än Brewerkz, för här var de rökta, men lika möra och jättegoda!

Smoked Baby Back Ribs Half Slab
Seasoned with our special dry rub and mopped with homemade BBQ sauce.
St Louis Spare Ribs Regular
Seasoned and smoked with hickory and mesquite wood. BBQ sauce served on the side.

Hit kan vi åka flera gånger, och speciellt när det fanns så goda flasköl från Anderson Valley ;)!

Veckans recept, och kanske passar det till just din TGIF-kväll som tillbehör!

Ha en mysig TGIF alla bloggvänner!


Relax @ Blossoms!

 
I tisdags så kom en ny M-magasin med posten, så igår eftermiddag blev det relax med tidningen och ett flaska bubbelvatten nere vid poolen, under en palm i skugga ;).
Spännande läsning som vanligt i en härlig blandning, allt från de klassiska köpen du aldrig ångrar, till manopausen - hans klimakterium.
 
Idag är det redan tossda', men idag när jag vaknade trodde jag att det var söndag och kunde inte förstå varför jag glömt stänga av gryningsklockan, tänkte det flera gånger och konstigt att jag inte stängde av den och vände på mig och somnade om.
 
Nu på morgonen har både kunskapskanelen om de första färgfotografierna rullat på svt play och Jordklotets mäktiga resa. Så här skriver svt om programmet "Jorden snurrar runt solen. Det visade Kopernikus redan för femhundra år sedan. Men vad händer under den långa färden? Vad betyder banans form för oss? Jordrotationen? Jordaxelns lutning? Under årets första tre månader går vi från djupaste vintermörker till vårdagjämningen. Märkligt nog är jorden som allra närmast solen precis i början när det är som mörkast.Svaren får man i den här serien från BBC."
Länk till programmet som är tillgängligt till den 25 feburari: Jordklotets mäktiga resa
 
Vi är också påväg mot istiden och om cirka 5000-10 000 år är den här, sägs det i programmet och visst får man hålla med om det att det känns så när man ser alla vinterbilder från Sverige. Man beskriver också i programmet om sjösnö, och det är ju inget nytt för oss som bor vid Vättern, vättersnö är ju ganska vanligt förekommande för oss i dessa trakter.
 
Nä, nu måste jag "jobba" lite innan jag försöker bli lite mera kreativ, har några idéer i huvudet som rullar ;).
 
Ha en bra tossda' alla bloggvänner!

Äntligen eget bubbelvatten, även i Singapore!

 
Äntligen har sodastream kommit till Singapore, så vi kan köpa kolsyrepatron till våran Wasser Maxx Deluxe.
Jag undersökte innan vi flyttade hit om jag skulle ta med våran "apparat", hörde med AGA etc i världen, men fick inget svar. Självklart tänkte vi och packade med den i flyttgodset som gick med båt.
När kolsyrepatronen sedan började ta slut, började jag söka efter ny och gick och kollade i de stora exklusiva varuhuset på husgerådsavdelningen. Inga sodastreamapparater här inte :(. De visste inte ens vad jag pratade om och bara skakade på huvudet.
NU äntligen har de kommit till Singapore, 35 år sedan de lanserades i Sverige.
 
 
Att köpa bubbelvatten på flaska som kommer från Frankrike (Perrier) eller Italien (San Pellergrino), som fraktas i tunga glasflaskor, känns inte miljövänligt och dyrt är det också.
Nu äntligen kan vi bubbla vårat egna vatten, smakar lite bättre än vanligt vatten och det blir absolut festligare.
Tips! Kyl vatten i en karaff med lite ekologiska citron- eller limeskivor några timmar innan du bubblar det, så vattnet drar åt sig smaken och vattnet får mera smak än om du bara lägger en skiva i glaset. Dessutom är det inga kemikaliska aromämnen utan bara vanligt vatten.
 
 
Igår gick jag ett varv i MacRitchie med svenska och norska sjömanskyrkan. Vi var ett gäng som gick i två eller tre grupper. Snabb, lagom och långsam. På bilden ovan, står vi vid Range station och väntar in en del i 10-15 min, men när sista gruppen inte ens kommit går vi igen. Vi gör en "dansk" som Tommy och jag brukar säga. Berättar en annan gång, vad en dansk är för något.
Rundan tog 2 timmar, inklusive rasten sedan tog jag bussen hem och åt en god sopplunch.
 
Ha en bra onsdag alla bloggvänner!

Grattis Pappa på 88-årsdagen!

 
Stor grattiskram till dig på din födelsedag Pappa!
Enligt lite skvaller så vet jag att paketen kom redan igår med posten, men mamma har lagt undan den så du får den idag på rätt dag. 
 
Igår var det tvättdag för hela slanten, och faktiskt bra torkväder. Att torka sänglinnen ute i solen ger en behaglig doft och gott att trycka näsa mot. Dröjde ända till klockan 16:00 innan regnet kom, och då hade jag plockat in tvätten i god tid. Helt plötsligt var det som en vit vägg utanför balkongen och åskan dundrade på i drygt 2 timmar minst.
 
Nu idag är gryningsrundan, frukosten avklarad och Tommy åkt till jobbet, bloggeninlägget också snart klart, återstår de vanliga morgonbestyren innan jag tar en tur till MacRitchie på förmiddagen. Tisdagsforum har vandring på programmet idag, och det gillar ju jag att röra på benen, så jag ska ut en sväng i regnskogen och se om jag ser några söta apor tillsammans med svenska och norska sjömanskyrkan.
 
Ha en bra dag alla bloggvänner och än en gång stor grattiskram Pappa!

Skön slapp söndag!

 
En slapp och skön söndag, med perfekt temperatur och inte en regndroppe på hela dagen.
26 grader och en skön vind, gjorde att ordet lagom passade perfekt.
MRT ner till VivoCity och en lätt lunch på Queen Mangosteen, men besvikelsen var stor när summer ale:en inte smakade ale utan pilsner istället, saknade den blommiga doften. Vad har hänt kan man fråga sig????? Även Rolf som verkligen är proffs på ale och öl tyckte att det vara mera en pilsner än ale.
 
 
Efter lunchen tog vi en promenad över till Sentosa.
 
 
Där var det lagom att ta en eftermiddagsfika och det är inte var dag som man träffar på en smålänning i Singapore och dessutom på Sentosa. Lars Bengt Roland Johansson sitter längst ner på bilden ovan och dricker kaffe med fru och dotter. Om ni inte känner igen honom, bilden är ju lite suddig så går han under artistnamnet Joe Labero. Han kollade in oss rejält, när vi kom in på Coffee Bean. Inte var dag han ser svenskar heller kanske. Han har haft show här varje kväll sedan slutet av november 2012, tror jag.
Efter fikan drog vi oss sakta tillbaka till VivoCity och tog MRT hem för lite poolhäng och vila innan det var dags för kvällsmat på TFS.
 
 
3-rätters meny och goda franska rödviner, perfekt söndagsmiddag tyckte vi alla.
Idag har Monica och Rolf åkt till Bali, så den svenska filmen Masjävlar var den perfekta avslutningen på kvällen igår hemma på Blossoms. Ordet" Bali" förekommer hur många gånger som helst, och varje gång skrattar man man högt.
 
Idag måndag går tvättmaskinen på högtryck och torktumlaren. Plocka med växterna och blommorna i plant boxen etc etc. När man har gäster hinner man inte med det vardagliga så mycket, så nu är det slut på min semester för några dagar framåt ;)!
 
Ha en bra start på veckan alla bloggvänner!
 

Lejondans och 70-tals BBQ @ Blossom!

 
Lejondans på Blossom och barn som vuxna singaporeianer var till sig till 1000. Monica och jag var tvungna att gå ner och kolla läget förstås.
Kvällen hade vi BBQ med 70-talsmusik.
Här kan ni se vad vi åt och drack, klicka på länken:
Drink
Grillmiddag
 
 
Ha en skön söndag alla bloggvänner!
 
 

TGIF på Blu Jaz!

 
En härlig fredag och TGIF. Monica och Jag jobbade i drygt 6 timmar med shopping på Orchard Road, men det blev "bara" var sin liten påse från Island Shop på Tangs men hela 70% rabatt så man kan säga att vi tjände pengar som vi brukar säga ;).
 
På kvällen drog vi alla till Blu Jaz på Bali Lane, gata nära Arab street. Ett mysigt hål i arabkvarteren. Hög musik och mycket folk och än en gång så förvånas man av alla olika kvarter här i Singapore som finns, kontraster är det hela tiden. Här finns något av allt!
 
Lördag och en liten sovmorgon för oss alla utom Tommy, som har åkt och jobba någon timma nu på förmiddagen. Kan undra varför utländska besök ska komma just över en helg till hans jobb, de vill göra Singapore by night också tror jag.
 
Idag ska det bli lejondans på Blossom, och ikväll blir det BBQ för oss på Blossoms. Då blir det mys i jacuzzin, sangria och grillning vid.
 
Ha en mysig lördag alla bloggvänner!

Vinprovning!

 
Igår var det alla hjärtans dag, och det var en dag som kändes som en svensk sommardag, för det regnade nästan hela dagen, Monica och Jag tog oss till Holland Village och gjorde manikyr och pedikyr. Efteråt blev det en lunch uppe på restaurangen 211 uppe på taket. Sedan strosade runt bland alla små butikerna i shoppingcentrat tills vi frös så mycket att vi var tvungna att gå ut i regnet och värma oss innan vi tog MRT hem.
 
Kvällen bjöd på vinprovning, tre druvor testades; cabernet sauvignon, merlot och shiraz. I det fjärde glaset gjorde Rolf en egen cuvée av alla druvorna, spännande och något nytt för Tommy och mig, som vi kommer att testa i fortsättningen.
 
Cuvée är en process att blanda vin och det är en mycket viktig uppgift för vinmakaren och de flesta viner vi dricker är blandningar av något slag om det inte är en enda druva, men det kan även vara samma druva som man blandar men från olika områden på vingården som druvorna växt, etc etc. Att blanda viner, så får man fram nya spännande "egna"smakdimensioner.
 
kan rekommendera detta kära bloggvänner!
Skriv gärna en kommentar här på bloggen, vad ni testade och hur ni blandade eran egen cuvée och vad ni tyckte!
 
Ha en mysig TGIF alla bloggvänner!

Vardag och lillelördag!

 
Så var det onsdag och vardag igen efter 4 dagars ledighet och kinesiskt nyår.
För Tommy var det jobb, så dagen startade som vanligt med gryningsrunda för oss. Jag hade en hemmadag, med tvättmaskinen, morgontv  på eftermiddagen, stickning, en lugn dag helt enkelt.
Monica och Rolf var på stan på dagen, och kvällen skulle vi alla träffa olika vänner. Tommy och jag skulle träffa Micke, Magnus kompis som varit i Singapore och firat kinesiskt nyår. En middag på Brewerkz innan Micke skulle packa och åka till Changi Airport.
Tommy och jag tog MRT hem och somnade redan innan 22-tiden, så blir det när man går upp tidigt.
 
Monica och Jag ska gå på manikyr och pedikyr i Holland Village idag, sedan får vi se vad dagen har att bjuda på.
 
Ha en bra Alla hjärtans dag alla bloggvänner!

Sungei, Buddha, Semla, Jansson, Sandhamn och Brännö!

 
Fettisdagen och dagen blev full med aktiviteter av olika slag.
Efter frukost så tog vi bilen till Sungei, ett våtmarksområde i nordvästra delarna av Singapore, där många flyttfåglar stannar till på sin långa resa. Här är chansen väldigt stor att man möter varaner av olika storlekar, ända upp till 2 metersödlor som ligger där på stigen.
 
 
Känns nästan lite löjligt att zooma med sitt zoomobjektiv, när singaporianerna sitter där med sina superobjektiv.
Sungei var en ny upplevelse för Monica och Rolf.
 
 
 
Likaså den stora buddistanläggningen var något nytt för dem, The Kong Meng San Phor Kark See Monastery är
sydostasiens största buddistanläggning.
Imponerade byggnader och tempel. Lugnt och fridfullt och perfekt att strosa runt både när det är sol eller regnar eftersom det finns överbyggda gångar till och från alla tempel och hus.
Igår regnade det igen, vi hade precis satt oss i bilen vid Sungei, när  ösregnet började.
 
Lotustemplet
 
 
Efter temelbesöket, var det dags att fylla på stapelvaror på Giant och då passade det perfekt att ta lunch på IKEA, där efterrätten idag blev en semla och kaffe, denna fettisdag.
Efteråt blev det poolhäng på Blossoms, för då var solen framme igen och det kändes underbart skönt.
 
 
Sungei, buddisttempel, semla, poolhäng, Jansson, Sandhamn, Brännö och Molanders.
Kvällsmaten blev Sandbergs Janssons frestelse, Sandbergs köttbullar, västerbottenost och knäckebröd.
Detta sköljdes ner med IKEAs eget öl och småsnapsar som Sandhamn, Utö, Brännö, Läckö var några av sorterna.
Nu är det så, att vi har snapsglas som bara rymmer 1 cl, så det var inga stora mängder som dracks en tisdagskväll. Kaffe och choklad tillsammans med Molanders på svt play avslutade det kinesiska nyårsfirandet för oss i Singapore.
 
Ha en bra onsdag alla bloggvänner!

Måndag och helgdag!

 
Måndag och helgdag, det är toppen. Långpromenad, poolhäng och lunch på Thai Smile Café.
Som vanligt som kom det en tropisk regnskur på eftermiddagen, men efter regn kommer det ju sol.
Middag gjorde vi hemma, viltlax och sedan var det filmtajm och "Ett bra år" en film av boken med samma namn av Peter Mayle, en riktig feelgood-film.
 
Idag är det helgdag igen, och den 12 februari ♥ och 36 år sedan Tommy och Jag träffades i Huskvarna.
 
Ha en mysig tisdag alla bloggvänner!
 

Biltur i ett mulet och regnigt Singapore!

 
Igår gjorde vi en biltur till de kvarteren där Monica och Rolf bodde, nere vid East Coast.
 
 
I bakgrunden ManaMana och lite längre bort ser man Bayshore condo.
 
 
Långt där borta denna gråa dag ser man skyskraporna i citykärnan
 
 
Singing in the rain, oj oj oj vad det regnade igår. Vi åt lunch på ManaMana och sedan efter några timmar tyckte vi att regnet avtog, men när vi drog oss åt bilen så var det som om någon öppnade kranen. Då var det sedan härligt att vrida på full värme på bilen så att kläderna kunde torka. Kvällen avslutades på Trattoria Lafiandra Al Museo.
 
Utanför Trattoria Lafiandra Al Museo, lite roligt bild tycker jag ;)!
 
En härlig nyårsdag och idag är det fortfarande helgdag, och även imorgon är det helgdag här i Singapore.
 
Ha en bra start på veckan alla bloggvänner!

Lugnt och skönt nyårsfirande!

 
Förmiddagen passade vi på att ha lite poolhäng på Blossom. Kontraster i vattnet, jacuzzin het så man svettas som när man sitter i en bastu och sedan poolen lagom sval, perfekt för att kyla ner sig så att det är gott att vila i solstolarna i skuggan.
 
 
Eftermiddagen blev det Brewerkz och idag åkte vi på paltkoma alla ;) vi gick på revbenen hela högen.
Så ett besök på TCC för att dricka kaffi, var helt nödvändigt för att vi skulle orka hålla oss vakna resten av dagen.
Då kom det tropiska regnet som det gjort de senaste dagarna vid samma tid. Att få tag i en taxi, är helt omöjligt när det regna. Både att ringa efter, eller ställa sig i en jättelång taxikö. Vi trixade oss under överhäng och under shophouse så vi klarde oss nästan helt utan en droppe och vi tog MRT hem.
Blev en TV-kväll med På spåret, Veckans brott och lite National Geographic Animals och enkel kvällsmat.
 
Nu är det söndagsmorgon och snart dags för frulle, sedan blir det nog en tur med bilen och titta på omgivningarna med Monica och Rolf.
 
Ha en skön söndag alla bloggvänner!

Gong Xi Fa Cai alla bloggvänner!

 
Att hinna med bloggen är inte lätt, därför får det bli lite kortfattat även idag. TGIF hade vi igår och då gjorde vi som vanligt, lagade middag tillsammans hemma på Blossom.
En trevlig kväll som avlutades med Astor Qvast och en bossanova, mycket skratt kan jag säga, speciellt när Tommy dansar bossanova som Astor.
 
Idag är det nyårsafton för alla kineser, och då även förstås i Singapore. Nu lämnar vi drakens år och går över till ormens år och vattenormen. 
 
Gong Xi Fa Cai alla bloggvänner!

Heldag på Orchard Road!

 
Monica och jag startade med 11-kaffe på Brunetti och Tanglin Mall. Det var där vi började våran långa vandring bland alla shopping mall. Oj oj oj vad mycket det är att titta på, klämma och känna, innan vi kom ner till 313.
 
 
Lunchen intogs på PAUL, som ligger i Takashimaya.
 
 
Efter många timmar, kändes det skönt att sitta ner och ta ett glas shiraz vid Qua Pasa på Emerald Hill och invänta både regnet och Rolf.
 
 
När regnet och åskan senare hade avtagit, var det bara att gå runt hörnet till Cuppage Rd
 
 
Wine Connection har ett fantastiskt urval av goda viner, och här fanns en favorit som även finns hemma på bolaget i Sverige. Något att prova ikväll eller i helgen där hemma.
 
 
Grannen till Wine Connection är våran indiska favorit nere i city, och han som alltid när Monica och Rolf bodde här, fanns fortfarande kvar och kände igen dem.
 
 
Tommy jobbade ända till runt 21-tiden igår, så vi bara sms postnummer till Pompan och så stod han där med bilen, och vi bara hoppade in mätta och glada för transport till Blossom@Woodleigh.
Lite eftersnack och nervarvning innan kudden väntade.
 
Idag är det TGIF och sedan väntar 4 dagars helg här i Singapore, för imorgon är det kinesisk nyårsafton här.
Ikväll blir det matlagning tillsammans här hemma och relax vid poolen.
 
Ha en mysig TGIF alla bloggvänner!

Lära, sömn och minnas!

 

Visste du att en god natts sömn kan förbättra ditt minne, utan att du gör något extra arbete? Och en sötsaker kan bromsa ditt tänkande ända ner? Din hjärna är mycket känslig och det ständigt måste reparera sig själv och bygga nya förbindelser mellan cellerna när du lär dig nya saker.

 

Lyssnade på BBC-radio och vetenskap, där man pratade om varför man börjar minnas sämre när man blir äldre. Allt hänger på att vi sover för lite helt enkelt. Helst ska man ta en tupplur på direkten efter att man lärt sig något nytt även som äldre och bara inte småbarn. 

 

Den snabbaste och enklaste behandling för din hjärna - en god natts sömn. Du får vila, och din hjärna blir till att reparera sig själv och bearbetar hela dagens nya lärande, för oftast lär man sig något nytt även på äldre dar. Även en timme mindre sömn kan påverka ditt minnet nästa dag. Och experter säger om du vill maximera ditt minne, bör du sova så snabbt som möjligt efter att du har gjort lärt dig något nytt. Så att sova middag är nog inte så dumt eller vad tycker ni?

 

En god natts sömn är som att fragmentera hårddisken i din dator.

Så här skriver Windows om vad det är: Vad är diskdefragmentering? Diskdefragmentering beskriver processen där fragmenterade filer på datorns hårddisk samlas ihop. Fragmentering uppstår med tiden på en hårddisk när du sparar, ändrar och tar bort filer. Ändringarna av en fil sparas ofta på en annan plats på hårddisken än originalfilen. Ytterligare ändringar av filen sparas i sin tur på andra platser på hårddisken. Med tiden blir både filen och hårddisken fragmenterad och datorn blir långsammare, eftersom den måste söka på många olika ställen för att öppna en fil.

Diskdefragmenteraren är ett verktyg som ordnar om data på hårddisken och samlar ihop filer på datorn, så att den fungerar effektivare. I den här versionen av Windows körs Diskdefragmenteraren efter ett schema så du behöver inte komma ihåg att köra den manuellt, men du kan ändra schemat och starta den manuellt.

 

Liten rapport från gårdagen:

Igår hade vi här på Blossoms en trevlig hemmakväll alla. Pasta Bolognese och ett gott rödvin och det blev förstås mycket prat. Kvällen avslutades med avnitt 2 av Molanders på svt play.

Idag väntar en ny spännande dag med goa vänner!

 

Ha en bra dag alla bloggvänner!


Nu är de här!

 
Hela gänget är samlade nere vid singaporefloden igen, och det kändes som om tiden stått still, sedan vi satt här sist alla tillsammans.
Det kändes som att komma hem, var deras intryck.
 
En underbar kväll trots ösregn!
 
 
Ha en bra onsdag alla bloggvänner!

2012 Collection of Singapore Stamps

 
Igår besökte jag posten, och såg att samlingsbok med frimärken kommit ut till försäljning.
Eftersom jag samlar på frimärken (svenska och nu även singaporianska) och har köpt ända sedan jag kom hit (2008) årssamlingarna så var det bara att inhandla 2012 samling.
Oj, så många fina frimärken och svårt att välja favorit, men när jag såg pandafrimärkena så var valet klart.
Tre olika frimärken på de två pandorna som kommit till Zoo under 2012, en gåva från Kina.
 
 
Är faktiskt snart läge att åka en tur ut till Singapore Zoo och se pandorna. Bra påminnelse!
 
 
I bra bok med mycket text och bild som berättar om frimärket och vad det föreställer. Bland annat så står det om The Gardens by the Bay och mycket mera. Perfekt souvenir att köpa från Singapore!
 
Idag ligger Champagnen på kylning, Monica och Rolf är i påväg. Lite roligt att när vi börjar våran gryningsrunda idag på morgonen så lyfte deras plan från Helsinki mot Singapore. I skrivande stund har de 9 timmar kvar att flyga, vilket också betyder att de har varit i luften 2 timmar. Lite som ska fixas innan Tommy och jag åker ut till flygplatsen och möter upp i eftermiddag.
 
Svea och Hans är också tillbaka i Singapore från sin Baliresa, så ikväll blir det att träffas ALLA nere vid Singaporefloden för en pilsner på Brewerkz. Kärt återseende för oss alla!
 
 
Ha en bra tisdag alla bloggvänner!

Skön söndag som avslutades i Jaipur på Hotel Marigold!

 
En skön söndag fast det var mulet, som senare gick över till regn. Regnade så pass att vi fick ta bilen till affären istället för tunnelbanan.
Eftersom jag skulle göra oxrullader så ville jag åka till NEX och ColdStorage som är närmsta affären, som har tunt skivat rib-eye djupfryst och det passar perfekt till mina oxrullader. Grejen att ta bilen betyder också att det är jättekö till att parkera. Se vi planerade att redan från början, att Tommy släpper mig vid en ingång till NEX och sedan får han snurra runt medans jag handlar, så slår jag en pling när jag är på G och bara att plocka upp mig.
Funkade jättebra, hade vi inte gjort så hade vi fortfarande suttit i bilkö in till att parkera i p-huset.
 
Perfekt också att ta sig till handelsträdgårdarna på Thomson Road för att inhandla lite orkidéer när vi ändå var ute med bilen. Några små nejlikor i krukor inhandlades också. De måste gillar läget nu eftersom solen lyser på balkongen, men vi går mot tider när solen går högra upp och då är solen norr om huset och då blir det skugga på balkongen. Så är det när man bor 13 mil från ekvartorn.
 
Söndagsmiddagen smakade perfekt, sedan var det bara att diska upp och se filmen Hotel Marigold. En helt underbar feel good-film, kan rekommenderas. Tror att på bio i Sverige gick kvartetten upp, det är också en med klassiska Maggie Smith i huvudrollen, ni vet farmor i Downton Abbey.
 
Nu är det dags att hänga första maskinen tvätt och fixa lite här hemma, som man brukar göra på måndagarna.
Förbereda några veckans recept, för kommande veckor och denna veckan.
Ikväll blir det sista avsnittet av "En pilgrims död" på svt play.
 
Ha en bra start på veckan och så önskar vi Monica och Rolf trevlig resa till Singapore!

Bra lördag med en oväntad vänskap!

 
Ljudet av ordet krysantemum på kinesiska, låter som "under lång tid" och därför står krysantemum, för lång livslängd och varaktighet, och därför är just denna blomma så populär bland kineserna. Sitter man på bussen eller tunnelbanan så har många kinesiska "tanter" en bukett krysantemum i handen påväg hem från blomsteraffären. De vita krysantemum får mig att tänka på Daisy eller på svenska prästkrage och svensk sommar och speciellt midsommar.
 
Igår var det en bra lördag, härlig långvandring i MacRitchie, som ni läste i förra inlägget. En trevlig eftermiddag nere vid Singaporefloden med Magnus. Kvällen avslutade Tommy och jag med franska filmen "En oväntad vänskap", och man har ju hört talas om denna film som berört så många över hela världen. Vi får bara hålla med, kanonfilm en riktig feel good-film. Ikväll blir det mera film och även här en feel good-film "Hotel Marigold", en engelsk film.
 
Idag är det sköna söndag för våran del, sovmorgon och äta en god frukost utan att bry sig om tiden. Det är faktiskt mulet idag, och just nu i skrivande stund kommer det en regnskur och det luktar regn, ni vet svenskt sommarregn och när man får sådana dofter i näsan så kommer minnen från svensk sommar.
 
Planen idag är att vi ska äta en klassisk söndagsmiddag och en favorit för Tommy, oxrulader fyllda med katrinplommon, lite äpple och fläskspäck och som är kryddade med kryddpeppar. Gräddsås och kokt potatis och förstås pressgurka och lite gele eller lingonsylt.
 
Vad blir det för söndagsmiddag hemma hos er idag?
 
Ha en skön söndag alla bloggvänner!

Badande apor och redbull!

 
Idag har vi (Annelie, Tommy och Magnus) varit med om något som vi aldrig sett tidigare. Apor som badar, och är helt galna i MacRitchie.
Hoppar, dyker och slänger sig hej vilt i vattnet. Enda förklaringen är när man ser apan som sitter och sippa på en burk redbull. Burken är oöppnad, och aporna måsta tagit en burk av någon och satt tänderna i sidan. Vi är helt övertygade om att de tokiga badande aporna, så hade nog alla fått i sig en slurk. Redbull verkar helt livsfarligt!
 
 
Snart ska väl denna apan också hoppa i vattnet som alla de andra.
 
 
Allt detta med badande apor hände mot slutet av rundan. Innan så var det jättemånga apor inne i regnskogen.
Som denna apmamma med sin lilla bäbis. Så söt!
Såg även en liten precis nyfödd apbäbis också, och den var inte stor.
 
Nu är det 14 dagar sedan det regnade rejält, känns verkligen ovanligt och idag ser det fortfarande ut att inte bli något regn. Blå himmel och vita små moln som åker förbi, alltså som en svensk sommarhimmel när den är som bäst. Även om solen strålar och och det är jättevarmt, så är det en härlig vind. Än har inte vinden vänt, utan det är monsun vind. Vinden kommer från norr och blåser mot söder. Enligt kineserna så kommer vinden att vända efter kinesiskt nyår. Inne i våran lägenhet kan man tro att AC:n är på eller att en fläkt blåser lite lätt. Bra torkväder för tvätten är det också.
 
Ha nu en underbar lördag alla bloggvänner!

SWEA och kinesiska traditioner vid nyår!

 
Igår kväll hade ett stort gäng SWEA-tjejer träffats hemma hos Mette, för att lyssna på Lena Tan som hade ett föredrag om hur singaporianerna firar det kinesiska nyåret. 
Lena är singaporianska. Hennes pappa åkte "overseas" och jobbade i Göteborg när hon var liten, så 10 år har hon bott i Göteborg och pratar nu flyttande svenska med göteborgsdialekt. Kan tänka mig att hon kom till Sverige när hon var 8-9 år och gick färdigt gymnasieutbildning och frisörslinjen. Idag klippor hon många svenskors hår här i Singapore på salongen som hon jobbar på.
Det bjöds på dryck och tilltugg som ni kan se på bilder. Supergoda aptitretare!
Kvällen avslutades med att vi tossade mat tillsammans med pinnar, något som man bara gör i Singapore vid kinesiskt nyår och inte i Kina.
 
Nu är det fredag igen, TGIF och den första dagen i februari. Vad står på programmet idag undrar ni kanske; fundera på vad vi ska äta för något till kvällen, något som vi kan laga tillsammans och det ska inte vara fisk enligt önskemål. När fredagsbestyren är klara här hemma fram till lunch, så ska jag nog ta mig ut och gå en sväng "på stan" som jag brukar säga eller "åka ner på stan". Frågan är bara vilken stadsdel som jag ska välja, och vad jag vill titta på och om det finns ett Spinellifik i närheten eller inte för eftermiddagskaffi. Handlar mat gör jag på vägen hem, där sparar jag 1 timmar, som blir  lite bonustid.
 
Ha en mysig fredag alla bloggvänner!

RSS 2.0