Det ljuva 50-talet!

 
Igår var det damlunch på programmet med tisdagsforum och temat denna månaden var 50-talet.
Ville inte gå och köpa något nytt, utan hittade en gammal favorit, den pepitarutiga kjolen eller som rutorna också kallas Bardotrutigt efter Birgitte Bardot. Tyget var ju modernt på 50-talet.
Många av de norska "damerna" hade valt prickigt som också var ett mönster som dominerade på 50-talet.
 
Det bjöds på buffé a la 50-talet, och när man tittade på en del maträtter såg det ut som de färgcolorerade bilderna från mammas kokbok från mitten på 50-talet "Smårätter".
Aladåb, skaldjurspate, waldoffsallad, skinka med legymsallad, etc etc. Dessertbordet kände jag inte riktigt igen rätterna, eftersom det var norska desserter, men goda var de i alla fall.
 
Googlar man och vad svenskarna åt på 50-talet, så var det räkcoctail till fest och radiokaka till TV-myset, men på middagsbordet var det svensk husmanskost som dominerade och inga starka kryddor. 
 
Tommy (-57) och jag (-59) är ju födda på 50-talet, men man minns ju inget från den tiden av naturliga själ, man minns 60- och 70-talet.
 
Vi fick också underhållning under lunchen, Elvis dök upp med sina doatjejer och sjöng.
Klicka på länken finns också bilder på den goda maten och de som jobbar på kyrkan, som svenska och norska prästerna med respektive.
Någon utav Elvis doatjejer är den svenske prästen här i Singapore.
 
Onsdag, och idag ska jag åka och hämta min klänning hos Eunic, blir eftermiddagens lilla projekt.
Innan det är det städning som gäller på Blossoms idag på förmiddagen, och förstås några tvättmaskiner.
Men det är smidiga kläder att tvätta, som torkar snabbt. Inga tjocka tröjor, som det står handtvätt på. Linne, T-shirt och shorts. Stor skillnad på klädkontot mot att köpa vinterkläder och höstkläder. Här går man året om i sommarkläder! Likaså är det flipflop och sandaler som gäller nästan hela tiden.
 
Ha en underbar onsdag alla bloggvänner!

Bröllopsmode

Nationalmuseum har en utställning som presentera en fantastisk samling av bröllopsklänningar från Victoria and Albert Museum i London, 200 år av bröllopsmode. Utställningen har hållit på sedan i augusti och är slut på onsdag, alltså var det i grevens tid som jag fick tummen ur r... Utställningen berättar historien om klänningen och dess fortsatta popularitet från början av 1800-talet till nutid genom fascinerande berättelser om livet på bärare, deras val av mode och de ekonomiska och sociala förhållanden på den tiden spelade stor roll. På mässan kan klänningar med berömda designers, inklusive Charles Frederick Worth, Charles James, Christian Lacroix, John Galliano, Norman Hartnell, Vera Wang, Vivienne Westwood och Zandra Rhodes. I samband med utställningen kommer det att finnas en visning av
västerländska och traditionella bröllopskläder som bärs av Singaporeskvinnor i olika etniska grupper från Nationalmuseum egna samling.

 
200 år av mode och man kan säga att det var inte populärt med vitt, mycket champagnefärgat.
 
 
Syns inte här, men det kändes som om bruden bara var ett litet flickebarn när man såg storleken.
 
 
Brudkronan var oftast på 1800-talet och i England en blomkrans eller diadem av apelsinblommor med lite gröna blad i. Alla som doftat på apelsinblommor vet att det doftar ljuvligt.
 
Inget vitt här inte och slöjan i brysselspets
 
Klassisk singaporebrud förr, röd kjol och svart jacka
 
2000-talet
 
2000-talet och helt i min smak och färg ;)
 
Nationalmuseum
 
Det var gårdagen det. Nu är det tisdag och jag skriver på detta inlägget samtidigt som jag tittar på TV och ser hur Sandy kommer in över USA. Förstår inte varför repotrarna ska stå i vattnet upp till knäna och rapporterar mitt i värsta blåsten och försöka hålla sig på fötterna.
 
Vi har ju en fasadflagga på våran lilla balkong, en riktig flagga i tjockt tyg. Denna hängdes upp i början av juli när vi kom tillbaka från sommarsemestern. Nu är den uppbränd av solen, den hänger bara i några trådar i fästerna.
Knappt 4 månader håller en fasadflagga av svensk kvalité i Singapore, vilken tur att vi tog med två för det är dags att byta. Får inhandla nya i december igen. Eftersom solen ändrar läge även här, har balkongen legat i skugga ända till början av september. Så flaggan tål cirka 2 månader i sol. Det blå/gula är ok, det är själva det vita kantbandet bränns upp.
Tänker på hur många år man har sin fasadflagga på sommartorpet innan man byter den och här har vi gjort åt en hel del med svenska flaggor.
Får ta med flaggorna och reklamera dem och säga "vad är det för jävla skit" ;)
 
Nu ska jag fixa till mig för "damelunsj" med svenska och norska sjömanskyrkan som har 50-talstema.
 
Ha en bra tisdag alla bloggvänner!

Vilket fett har du på mackan?

Franskt smör
 
Jag hade en lite undersökning på receptbloggen och ställde frågan, vilket fett har du på smörgåsen?
Jag hade nästan glömt bort detta, men så läste jag på Aftonbladet och Kostdoktorn om hur man tillverkar margarin och då passar det ju att jag redovisar resultatet.

VILKET FETT HAR DU PÅ MACKAN?
Smör: 17%

Bregott: 56%

Flora (margarin): 2%

Becel (margarin): 9%

Lätta (margarin): 9%

Annat: 4%

Härligt att se att det var så pass många som hade smör eller bregott på smörgåsen, men till alla er andra som valt de andra alternativen.

Titta och läs denna länken från Aftonbladet, och även denna länk: Forskare avråder

 

Sedan 2009 får Margarinet Becel inte längre använda Hjärt och lungfondens emblem. Enligt fonden  finns det allt för många oklarheter kring hur mättat och omättat fett påverkar vår hjärthälsa. Dagens Medicin

Ha en bra dag!


Sköna söndag!

 
Man kunde konstatera igår kväll, när vi gick för att ladda batterierna till ny dag och vecka, att söndagen varit en härlig skön söndag med många aktiviteter, ja faktiskt hela långhelgen har varit trevlig.
 
Man kan också konstatera att det inte regnat på dagen sedan förra söndagen, vilket är väldigt ovanligt här i Singapore. Till och med på väderappen är det massor av solar.
 
Igår var det en tuff runda i MacRitchie, eftersom vi startade först vid 10-tiden, skuggan visade då en temperatur på 33 grader och med luftfuktighet blir det en känsla av 38 grader. Mesta delen av rundan går ju i regnskogen och i skuggan, men ibland är det lite öppna fält och då är det som att står vid grillen, stekhett.
 
När vi kom tillbaka vad det skönt att hoppa i poolen och svalka sig en stund för att sedan ligga under en palm och lyssna på en mp3-bok. Just nu lyssnar jag på Dubbla slag av Malin Persson, jättebra och det är Vanna Rosenberg som läser.
 
Ni som läste gårdagens inlägg vet att det skulle bli köttbullar till söndagsmiddag, att trilla köttbullar och steka på gasspis i värmen är också svettigt, men nystekta köttbullar då får man stå ut med lite värme.
F1-race, nygräddade kanelbullar, svenskt kaffi och som avslutning på kvällen videosamtal med skype med Leia, Angelica och Micke.
Hur många slängkyssar vi fick av Leia igår, gick inte att räkna. Härligt att kunna prata med henne och samtidigt se varandra. Då kan man ju se det där häliga leendet och slängkyssen!
 
Idag går tvättmaskinen för fullt, som vanligt på måndagar. Dags att planera in veckans aktiviteter i kalendern. Imorgon är det "Damelunsj" med 50-talstema, onsdag blir det att hämta klänningen hos sömmerskan, frissan någon dag också mot slutet av veckan, lördag blir det ju "The Midwinter ball". Veckans recept och fotokursen, är stående inslag i veckoplaneringen.
 
 
 
Ha en underbar måndag alla bloggvänner!

Hipp hurra Angelica, på din födelsedag!

 
Idag är det Angelicas födelsedag, många pussar och kramar till dig från mamma och pappa och hoppas att din dag blir underbar!
 
Igår var det faktiskt heldag ute på stan. Tommy och Magnus började med att träffas på banken och tömma sina burkar med småpengar. Jag åkte till sömmerskan för provning av klänningen. Den satt som en smäck, var bara att justera längden, eftersom jag hade klackaskorna med mig och hon inte hade lagt upp den utan väntat med detta. Eunice som sömmerskan heter, var jättenöjd med sitt arbete och jag också. Precis som jag hade tänkt mig!
 
Lite lunch tillsammans med killarna ;), innan de skulle på shoppingrunda. Lite roligt att bara gå på herrravdelningar i alla shopping mall på Orchard Road. Tangs blev det mesta inhandlat och även om affären håller på att bygga om, så är det mycket trevligt och mysigt där. 
 
Ett glas rosé på Emerald Hill, innan vi tog oss ner till Bras Brasah Road för kvällsmat på Brotzeit.
Tysk husmanskost passade perfekt efter många timmars shopping. Killarna konstaterade att småpengarna de haft i sina whiskyrör fick de allt i sina kassar för.
 
Nu är det söndagsmorgon och snart är det dags för träningsrunda i MacRitchie med Mange. Sedan blir det poolhäng, söndagsmiddag (köttbullar, sås, potatis och krösamos) hemma på Blossoms och F1-race från Indien Live på TV. Kanske det blir lite skype-videosamtal ikväll efter F1-racet om det passar för oss alla!
 
Idag skiljer det 7 timmar till Sverige, eftesom ni har normaltid som vi*) nu, vilket betyder att det dröjer innan Sverige vaknar för oss, och att ni i Sverige knappast gått och lagt er när vi går upp för gryningsrunda när det är morgon här.
Den timmen gör faktiskt ganska mycket, mera än man kan tror när det "bara" handlar om 1 timme.
 
Ha en skön söndag!
 
*) Här går vi på Hongkongtid i Singapore, skulle det vara normaltid även här så skulle det bara vara 6 timmars skillnad idag, och sommartid skulle det bara skilja 5 timmar.
Varför Singapore och Malaysia kör denna tiden vet jag inte, tycker att Thailandtid skulle kännas mera rätt, med tanke på Singapores placering på jorden jämfört med Hongkong. Har säkert med börshandeln att göra eller vad tror ni eller någon som vet?

Michael Bolton Live

 
Michael Boltons röst Live, låter precis som vanligt alltså jättebra. 2 timmars konsert, och han hade också med några artister som han sjöng duett tillsammans med. En tjej vars namn jag inte minns, men det var Celine Dion-varning på henne. De sjöng bland annat "The Prayer". En dansk saxofonist som spelade fantastiskt, eftersom många av hans låter är just en saxofon inblandad.
 
 
Man kan säga att det var två timmar allsång, eftersom man kan nästan alla hans låtar och texter och i alla fall refängerna.
Michael är en kille på snart 60 år (nästa år), 3 vuxna döttrar och 2 barnbarn (The Girls), och har en stiftelse för välgörenhet, för kvinnor och barn som utsätts för våld i hemmet. The Michael Bolton Charities.
 
Har hittat på youtube en 1,5 timme live konsert med Michael Bolton från 2005 och med HD-kvalite. Han sjöng alla dessa låtar plus lite till.
Så det är bara till klicka på bilden och pilen och njut av musiken och rösten.
 
 
Grattis Märta på födelsedagen, och en stor kram från oss!
Ha en bra lördag alla bloggvänner!

AW och helgdagsafton!

Vy från Lantern
 
Man blir lite veckovild, när det är fredag en tossda', för man tror hela tiden att det nästa dag är lördag fast det bara är fredag. Igår så hade vi lite AW på kvällen och jag startade upp redan på förmiddagen med lite förfriskning på Iguana för igår och hela veckan har det varit kanonvarmt i Singan. Vilket betyder att det inte har regnat sedan i söndags. Mycket ovanligt!
Iguana servera läskande och mycket goda margaritas och då gillar jag den vanliga med lime och on the rocks.
För priset av endast 5:50, mellan 12-03, sedan kostar den hela 7:50 fram till 6PM. Är man sedan med i ölklubben som vi är, så får man rabatt på 15%. Nice price!
 
Går man till Lantern på Fullerton Bay får man betala 28 SGD istället för en Margarita. Där hade vi bestämt träff för kvällens AW. Kan rekommenderas att beställa bord, det hade vi inte gjort så till 19:30 fick vi lov att gå.
 
Vy från Altitude
 
Höjderna lockade när man såg alla skyskraporna, så en liten promenad till OneRafflesPlace och till baren Altitude på 62:a vånning, som ligger uppe på taket och 280 meter över havet. 25 SGD och en drink eller vin ingick för att komma upp de 280 m med hiss förstås ;).
 
Idag är det ju helgdag här i Singan, muslimsk sådan och Hari Raya Haji. Vi har tränat i MacRItchie nu på morgonen. Nu väntar lite fredagsbestyr hemma innan vi tar ledigt. Ikväll blir det mys med Tommy tillsammans med Michael Bolton på Marina Bay Sands. Mera om detta imorgon!
 
 
Ha en bra fredag alla bloggvänner!

Craft Beer Week

 
Oktober, och det är ju ölets månad i Munchen, Oktoberfest. Denna veckan är det Craft Beer Week här i Singapore, och våran ölklubb hade sitt månadsmöte igår på Red Dot, perfekt tajming.
De fyra bryggmästarna från de största microbryggerierna Archipelago, RedDot, Paulaner och förstås Brewerkz var där och de berätta om just sina öl och ale och hur de gjorde. De hade också med sig öl och ale som vi fick testa under tiden. Ett protokoll och fylla i, riktigt seriöst ska jag säga. En mycket intressanta föredrag under 3 timmar. Man fick också ställa frågor.
En fråga som kom upp, var vilket vatten de använde, självklart singaporevattnet och till pilsner är singaporevattnet perfekt, mjukt precis som vattnet i tjeckien.
 
Smak- och doftschema för öl
 
Doftar det från sektor 6, exempelvis så har man misslyckats med sitt öl kan man säga.
 
 
Vi fick börja testa denna ölen, en vanlig lager och det är inte alls min typ av öl längre, sedan jag träffade pilsnern på Brewerkz eller summer ale. Ingen smak alls, som en lättöl helt enkelt. Men tänk vad mycket av just denna typen av öl det säljs runt om i världen på alla pubar. Sparar man sedan lite av denna lager, och sippa lite efter de andra testerna, så är det ingen ölsmak alls. Tur att den kom först ut!
 
 
Test nummer 2 var Archipelagos Summer Ale, en av mina favoriter. Särskilt utformad för Singapores året-runt-fuktiga sommarklimat, är det passande namnet Summer Ale perfekt och enormt uppfriskande att drickas en varm eftermiddag eller fuktig kväll. Lätt att dricka, och med en blommig doft för näsan.
 
 
Red Dots engelska ale, blev Magnus och Tommys favorit, men absolut inte min. Smakade som en avslagen julöl. Nä, min ale fick Magnus och Tommy dela på efter några klunka.
 
 
Sist ut var Scott, Brewerkz bryggmästare sedan Brewerkz startade för drygt 15 år sedan.
En Belgisk Pale Ale, finns att köpa från och med måndag på Brewerkz. Denna ale är gjord av amerikansk humle och belgisk jäst. 
Den fick mer än godkänt av mig, Magnus och Tommy sådär var deras betyg.
Självklart dricker man inte många ale av denna, likaså av Summer Ale. De har så mycket smak att ett glas räcker. Och visst är det bra, man får i sig lagom med alkohol och är pigg, glad och ingen huvudvärk. Dricker man Paulaners Lager, dricker man den som om det vore vatten ;),
Brewerkz veteöl, har en klar smak av kryddnejlika och jag tycker att det fanns en uns av detta i denna belgiska ale också.
Dessa smakrika öl tycker jag passar till svensk klassisk husmanskost, som rotmos och fläsklägg exempelvis eller till min kål i vin - istället för surkål.
 
Idag är det helgdagsafton, för imorgon är det helgdag och Hari Raya Haji. Så man kan säga att det är lite TGIF idag. Ska träffa en vän i eftermiddag och så blir det lite AW, med killarna.
Imorgon bitti väntar runda i MacRitchie med Magnus, blir för killarna att inviga sina "nya" snabba skor. Hoppas att de inte får skoskav.
Poolhäng står sedan på programmet, och sedan ska vi på ölprovning på Brewerkz. Kvällen kommer att avslutas tillsammans med Michael Bolton på Marina Bay Sands.
 
Ha en bra tossda' alla bloggvänner!

United Nations day!

Leia målar med kritor på Brewerkz, en ask med kritor och ett pysselblad får alla
barn på Brewerkz. Bild från den 16 september.
 
Skype är fantastiskt, och speciellt när du också kan ha den i mobilen. Videosamtal blir så mycket roligare, och att man kan se varandra när man bara inte är hemma.
Igår skypeade vi med Leia, och hon lyste upp som solen i Karlstad när hon såg och hörde oss. Pussade Angelicas mobil flera gånger, vinkade och sa mommo å moffa.
I somras var knapparna mest intressanta på mobilen, att trycka på men nu och även när hon var här i Singapore, vet hon hur man använder en mobil, till att prata i, men även nu att se och prata samtidigt som med ett videosamtal. Glöm inte att ladda ner skype app i din mobil så kan du få en liveguidad tur i Singapore ;) och vi en liveguidad tur hos dig var du än befinner dig.
I somras när jag var i Sverige och Tommy här, så skypede vi mycket med mobilen. Man var liksom tillsammans fast vi var 1000 mil ifrån varandra. Både i skogen, på party eller man var ute och gick gryningsrundan.
 
På tal om barn, så tänker jag på hur en förälder eller vuxen kan slå sitt älskade barn och vad som rör sig i deras huvud, och ju mer jag tänker och läser om det, ju mera mörkrädd blir man.
Skickar med en länk från Rädda Barnen om barnaga. Titta på kartan och se hur många länder i världen som tillåter detta.
Konstigast är att det inte är förbjudet i EU, skulle vara ett inträdeskrav för att bli medlem att totalförbjuda barnaga, eller hur?
 
Idag är det ju FN-dagen och i Sverige flaggar vi. Det finns en namninsamling på unicefs hemsida. I Sverige är vi överens om att alla barn ska ha samma rättigheter. Ändå finns det barn som inte räknas in. Som ingen ser. Som hamnar utanför. Skriv på nu och påverka, jag har redan gjort det!
 
Idag är det onsdag och ikväll ska vi på ölklubben, var ett tag sedan sist. Idag blir det intressanta föredrag av fyra bryggmästare från microbyggerierna Brewerkz såklart, Red Dot, Archipelago och Paulaner. De kommer förklara hur de gör sina öl och ale. Mötet hålls denna gången i Red Dot vid Boat Quay.
 
Veckans recept och varmrätt passar så här i oktobertider, Kål i vin - istället för surkål
 
Ha en bra lillelördag alla bloggvänner!

Leia 16 månader!

Leia i morfars hatt
 
En månad sedan det var F1-race i Singapore, och om en månad åker vi till Vietnam på semester, och om två månader är det dagen före dopparedagen. Granen är förmodligen klädd, julskinkan inhandlad och köttbullarna stekta. Just idag känns julen långt borta, men ger man sig ut på stan så är ju Orchard julsmyckad och i affärerna börjar snart julmusiken spelar vilken dag som helst, kanske redan. Men eftersom det är Hari Raya Haji, muslimsk helgdag på fredag, så blir det nog först julmusik från och med måndag om jag får gissa och tomteluvor på personalen i affärerna.
 
Leia utan morfars hatt.
 
Dessa är några av favoritbilderna på Leia, när hon var här i Singapore.  I mailboxen låg denna bilder på Leia idag när vi vaknade. Ser ut som hon också är bil och motorsport intresserad.
 
Photo: Mikael
 
Just nu funderar jag på vad vi ska äta till middag ikväll, kan ju inte riktigt ställa frågan till er hemma i Sverige, för när ni har vaknat, då har jag redan varit och handlat. Är med i en grupp på FB, som heter "vad ska ni äta idag", där kan jag titta vad man ätit de senaste dagarna, från norr till söder. Lite roligt när man har idétorka ;)!
 
Veckans recept har jag gjort idag på receptbloggen, för den som är fikasugen på en god kaka till kaffit och perfekt som julkaka för den som bakar 7 sorters kakor till jul.
 
Ha en bra dag alla bloggvänner och en stor puss och kram till lilla Leia idag från Mormor och Morfar!
 
 
 
 

Prygelspö för barnaga i Singapore!

 
Man kan inte tro det är sant, att det finns speciella spö till att slå sina barn med och det i nästan alla dagligvaruaffärerna här i Singapore. Knäppt också med olikfärgade handtag i plast. Kanske det är för att varje barn har sin egna färg, 50 cent är priset och käppen är 65 cm lång.

Prygel används som straff i hemmet för barn, både pojkar och flickor och brukar görs av sina föräldrar, de vanligaste brotten är olydnad och lögner eller att de inte gör bra ifrån sig i skolan. Denna form av bestraffning är laglig i Singapore.
En tunn, rotting pinne med en plast krok i slutet. Bästa försäljning är under tider då eleverna förbereda sig för prov, och det är faktiskt just nu, denna månaden och nästa som caning sticken går åt som smör i solen.

Barnet brukar få stryk på låren, skinkor eller handflator. Denna typ av prygel lämnar märken som kommer att blekna inom några dagar.

Enligt en undersökning genomförd av The Sunday Times i januari 2009.100 föräldrar tillfrågades, sa 57 att prygel var en acceptabel form av straff och de hade använder det på sina barn.

Tommy hör på sitt jobb, att det är vanligt att man slår sina barn, oftast faktiskt också mamman som utför det hela.

Om vi vuxna slår en vuxen, på samma sätt blir vi dömda för misshandel, men att slå ett litet barn som inte ens kan försvara sig är helt OK. Hur kan det vara så?

Idag när jag var och köpte dessa caning stick, så var det mycket obehagligt att gå hem med dem i en liten påse. Jag verkligen skämdes, även när jag köpte dem, för hon i butiken trodde nog jag skulle hem och slå mina barn, säkert inget konstigt alls, kanske att jag var en expart, men engelsmän slår ju också sina barn.
Man kan säga att jag smög med dem, utmed min sida.
 
Prygelkäpp för barn i Singapore

Prygel i skolan förekommer också och ganska vanligt precis som i hemmet.Enligt statliga regleringar bör straffet inte överstiga maximalt sex slag, och kan endast ges på handflatan eller på skinkorna över kläder, med en lätt rotting på cirka 1,2 meter lång. Endast pojkar också, flickorna får inte pryglas i skolan, men i hemmet senare av föräldrarna.
Canings i skolan kan klassificeras som:
Privat prygel (detta är den vanligaste typ): Studenten stryk i skolan kontoret, i närvaro av rektor / vice rektor och en annan medlem av personalen.
Klass prygel: Studenten stryk framför hans klass.
Offentlig prygel: Studenten stryk framför en sammansättning av hela skolan befolkningen, för att tjäna som en varning till potentiella brottslingar samt att skämmas studenten. Denna bestraffning är vanligtvis reserverad för allvarliga brott som slagsmål rökning eller skadegörelse.

Nu till rättslig prygling i fängelset här i Singapore.
Singaporianska lagstiftningen tillåter prygel för över 30 olika typer av brott, som gisslantagande/kidnappning, rån, rån med mord, drogmissbruk, skadegörelse som skriva på väggarna (rita taggar), upplopp, sexuella övergrepp (antasta) och olagligt innehav av vapen. Prygel är också en obligatorisk straff för vissa brott som våldtäkt, narkotikasmuggling, illegal utlåning av pengar, och för besökande utlänningar som överstiger sitt  turistvisum med mer än 90 dagar (en åtgärd för att avskräcka illegala invandrare). Så tänk på det när ni reser in i Singapore, stanna inte längre än 90 dagar.

I motsats till vad som ibland varit felaktigt, användning eller import av tuggummi endast omfattas böter, det är inte och har aldrig varit ett brott som bestraffats med prygel.Blir man dömd till dödsstraff så får man heller inte spöstraff;). Är du kvinna får de inte rättslig prygeling, eller män över 50. Detta betyder att både Tommy och jag klarar oss från detta ;).

 Den som vill ha en länk på rättslig prygel, skriv en kommentar så skickar jag länken via din e-post!


Snabba fötter springa fort fort fort!

 
Verkar som regnperioden har börjat på allvar, för igår regnade det igen och bara inte en liten skur utan, jag har nog aldrig sett det så mörkt runt i kring.
Planen var att vi skulle till 360 grader och åka wakeboarding, men hur roligt är det i regn och åska även om det är blött i vattnet så blir det ju bra mycket trevligare med lite sol eller upphåll.
Japp, vad skulle vi hitta på istället, jo en fika i närhet och då blev den PP, det naturliga valet.
Efter 22,35 km i MacRitchie var det dags för ny dojjor för Magnus och Tommy, så även detta inhandlades på PP.
De ser giftigt snabba ut, med dessa från dörr till stigen skor från Salomon. Skor både för terräng och asfalt.
Terrängträning är bra träning, eftersom vi får lite mera backträning. Nu skulle vi träna mera i terräng, men 1 gång i veckan är bättre än ingen gång alls. Det är bevisat att man blir både snabbare och uthålligare om man kör backträning, eller som för oss kuperad terräng för det är inte mycket till backar i MacRitchie, men lite upp och ner blir det och mera än att träna på East Coast kan jag säga.
Våran park har faktiskt också en kulle som man kan backträna på, gurkhas tränar där dagligen.
Den 2 december när vi ska springa 21 km, är det inga backar alls, kanske någon bro med lite förhöjning, men mest blir det utmed East Coast om jag minns rätt från kartan.
Då kommer det nog att kännas bra att vi tränat i MacRitchie på helgerna. Då kommer 21 vkm att kännas lätt som en plätt eller hur?
Nu väntar ju långhelg, så då tror jag det blir träning både på fredag morgon och söndag morgon i MacRitchie.
 
Tommy orange, Magnus röd (jag-Annelie kör med neogula, sedan augusti)
 
Söndagseftermiddagen, blev det lek i poolen istället för Tommy och Magnus, medans jag fixade med söndagsmiddagen. Rotfruktsgratäng, entrecote med portvinssås och sallad. Detta sköljdes ner med en iskall Perrier.
Sedan stod det kurs på programmet, tips och trix med Magnus om Äppeltevens fantastiskt möjligheter.
Wow är ordet!
 
Idag är det måndag och ny vecka, och som jag skrev är det en kortvecka eftersom det är muslimsk helgdag på fredag, Hari Raya Haji.
Håller på att skriva på ett inlägg till, som kommer lite senare idag. Det kommer att handla om caning här i Singapore, alltså prygling med spö. Att man gör det på vuxna som straff i fängelset, är ju känt och också¨att man slår sina barn helt lagligt, men inte att det finns speciella spö för barn att köpa i dagligvarubutikerna och instruktion på hur då slår dina barn med käppen.
Jag ska ut och köpa en sådan käpp idag och fotografera innan inläget läggs ut här på bloggen.
 
Ha en bra måndag alla bloggvänner så hörs vi senare idag igen!

Bill och Bull

 
Det är inte första gången som det händar, att Bill och Bull kommer i likadana piketröjor. Man kan tro att de ringer varandra innan och kommer överens om färg.
Tommy frågade mig igår, vilken färg ska jag ta Orange eller grön och jag svarar grön för det har nog inte Magnus.
Oops, så roligt när Magnus dök upp, och det verkade som flera runt om vårat bord tyckte det också.
 
Det smakade verkligen gott med lunch och en pilsner efter att vi avverkat 22,35 km i MacRItchie för att vara exakta.
 
 
Kvällen avslutades med middag på Emerald Hill och Que Pasa med pizza No. 5.
Vi satt ute, men under tak förstås för ett tropiskt regn- och åskoväder vräkte och smällde över oss.
Tur att vi hade paraply i väskan, för taxiköerna är mycket långa när det regnar. Promenad ner till Dhoby Ghaut och MRT hem. Efter att man gått upp 05:30 på morgonen, haft långdistansträning, så var det nattinatti ganska tidigt för att vara en lördag.
 
Pizza No. 5, smaskens.
 
Ha en skön söndag alla bloggvänner!

Uppladdning inför distansträning!

 
Efter lite shopping på eftermiddagen och på jakt efter guldväska, var det skönt att sitta ner och titta på utsikten från NewAsiaBar, sippa på en cosmopolitan, småprata med vän, och vänta på att Tommy och I skulle ansluta.
Fick också ett trevligt meddelande i Iphone, att vänner kommer till oss i mitten på mars och stannar över påsken.
Oj, vad mycket roligt vi ska planera och hitta på då!
 
Efter lite AW på NewAsiaBar, var det dags att ta TGIF hemma också. Hembakad pizza var planerad och jag hade gjort degen redan på förmiddagen. Mitt mål var att göra minst lika god pizza No. 5 som man får på Que Pasa.
Ja, god blev den, saknar förstås min pizzasten som jag har hemma i Sverige, allt handlar om att degen ska vara så spröd som ett tunt kex helt enkelt och då är receptet på degen mycket viktig och nu vet jag hur man gör ;). Kommer som ett veckans recept lite längre fram!
 
 
Idag gick vi upp som vanligt, 05:30 och vid 06:30 plockade Magnus upp oss på Blossoms. Idag skulle vi få lite längd i benen. Genom att gå i rask takt 2 varv i MacRitchie. Med en temperatur vid start på 25 grader, och efter 2 varv var temperaturen bara 27 grader, så var det en ganska behaglig runda på drygt 22 km.
Eftersom det regnat ganska mycket de senaste dagarna, så var det ganska lerigt och blött i spåren, och mina vader såg mera ut som jag gjort novemberkåsan.
 
Nu ska vi bara duscha, och fixa till oss innan det blir dags för lunch och en mycket god och välförtjänt pilsner. 
 
Ha en skön lördag alla bloggvänner!

På jakt efter kålrot!

 
Igår torsdag, var det en sådan där behaglig dag när det inte var varmt eller kallt, temperatur runt 28 grader och alltså inte över 29 grader. Regnade och åskade lite då och då. Helt enkelt så var det perfekt!
 
Kvällsmaten som jag ville fixa igår, var klassisk grönsakssoppa och i en sådan ingår klassiska rotfrukter som palsternacka, rotselleri, kålrot, etc etc. På Carrefour har jag kunna handla detta, men nu när affären har upphört så måste jag ta mig ända till Tanglin Mall och Market Place. Så igår eftermiddag tog jag tunnelbanan ner till Dhoby Ghaut och sedan började jag gå upp för hela Orchard Road (2,6 km) + hela böjen längst upp innan man kommer till korsningen där Tanglin Mall ligger. Så cirka 3,5 kilometers promenad för att få tag på kålrot och palsternacka. Tog faktiskt en fika påvägen halvvägs på Spinelli som öppnat ett nytt fik i Mark & Spencers lokaler under gamla Borders lokaler, eftesrom Mark & Spencer bor i Borders gamla lokaler.
 
Orchard Road var i fullgång med julpyntning och för varje år är det något nytt, här kan man inte använda samma juldekoration två gånger. Undra om de säljer detta vidare till något annat land och stad nästa år, annars vilket lager de har och hur mycket julpyntskartonger det står någonstans.
 
På Orchard Road, hämtade jag också ut våra Michael Bolton-biljetter till nästa fredag, när jag ändå promenerade förbi en ticket box. Nästa fredag är det muslimsk helgdag här i Singapore (Hari Raya Haji), och då är vi alla lediga. Ska bli så mysigt att gå och lyssna och se Michael Bolton. Han har ju så många goa låtar, ända från 1975 och framåt och man minns alla hans låtar faktiskt och svårt att välja någon favorit.
Har skivit upp några av alla hans sånger på bilden överst.
Har du någon favoritlåt med honom?
 
I eftermiddag ska jag träffa en vän och vi ska ut och leta aftonguldväska till balen, turen ska avslutas med en drink upp på NewAsiaBar innan jag åker hem och tar TGIF med Pompan (Tommy).
Men det gäller att lägga sig tidigt ikväll, imorgon blir det dubbelrunda i MacRitchie som gryningsrunda och morgonrunda (24 km). Måste vara tillbaka innan 11, eftersom AC-mannen kommer och ska göra service på AC-aggregaten.
 
Ha nu en mysig och skön TGIF alla bloggvänner!

Väder app och Cockatoo!

 
SG Weather app, är fantastiskt bra att ha till hands, här ser man om det är regn på gång och även 3 timmar bort.
Just att följa vad regnet är via radar, gör att man kan se att man precis klarar att ta sig till tunnelbanan innan det tropiska ösregnet kommer till just där jag befinner mig. Den visar också vad jag är just nu. Ser ni den blå pricken? Precis intill det allra rödaste på radarn. Där ligger Blossom!
Fakta som man kan se i appen, är förstås temperaturen och också hur den känns (29 men känns som 36 grader), PSI *) är luftföroreningsnivå som igår var runt 42 och UVs-strålning 5 av 16.
Igår vid 15:30 så var det nästan svart som på natten, regnet vräkte ner och åskan brakade lös rakt.
Här är TV:n på och jag sitter vid datorn och inte en lampa blinkar. Här kan man vara trög när åskan går, bara man befinner sig inomhus eller på skyddat område. Finns åskledare överallt, i de höga träden, på husen och på alla busshållplatser, övergångar över vägarna. Även i MacRitchie i regnskogen, finns det små regnskydd med jämna mellanrum där det är åskledare monterade också. Här regnar och åskar det nästan varje dag, någonstans på ön. 
 
Tur att de rastar i ett bladlöst träd, annars hade jag ju inte kunnat fotografera med mitt teleobjektiv.
 
Efter regn kommer det sol, och även igår. Då kom kakaduorna flygande igen. När vi kom hit var de bara två, sedan har de blivit tre och igår var det fyra kakaduor.
 
Man har planterat in kakaduor, av arten Sulphur-crested Cockatoo från Australien och det ska finnas mellan 500-2000 wilda kakaduor i Singapore. "Våra" kakaduor, verkar bo i detta området för jag tror att det är samma vi ser hela tiden. eftersom de ofta sitter i samma träd runt om Blossoms och i våran park. Häftigt att se de komma och nypa en mango och flyga vidare med den i en av klorna. Sedan sitter de i ett träd och smaskar på frukten innan de släpper ner den på marken. Känns ganska exotiskt att se just kakaduor och vilda. Kakaduor finns där det finns mycket träd, och med en yta på 710 kvadratkilometer (stor som Jönköpings kommun) och en befolkning på 4,8 miljoner människor, har Singapore en av den högsta befolkningstätheten i världen.

På detta utrymme finns 2000 registrerade inhemska växtarter. Totalt finns det cirka två miljoner träd som planterats längs vägkanterna, i parker och skyddade naturområden. Det är inte konstigt Singapore är känd internationellt som "Garden City". Utan träden skulle staden vara ett betonglandskap med konkreta byggnader. Träden erbjuder skugga från den tropiska värmen, och gör också att luften är ganska bra här i Singapore. Svedjebränderna i Indonesien och Malaysia, då hjälper inte träden till så mycket till att förbättra luften när det kommer Haze (PSI *), en röklukt som består av små partiklar som inte är bra att andas in.

Kakaduorna påväg till våran park efter mellanlandningen i ett bladlöst träd.
 
*)
PSI-Värde, Luftkvalitet
0-50, Bra
51-100, Måttlig
101-200, Ohälsosam
201-300, Mycket ohälsosamt
-300, Farligt
 
Ha en bra tossda' alla bloggvänner!

Tisdagsforum

 
Igår var jag i svenska och norska sjömanskyrkan på tisdagsforum. Där serverades det våfflor och kaffi.
Här träffas mest de norska tjejerna för en fika, eftersom de inte har någon förening som SWEA.
På kyrkan var det full förberedelse inför julen, det bakades till julbasaren för fullt denna dagen, lussebullar, kransekaka och även kanelbullar. Det lukta fantastiskt gott!
 
Ett av samtalsämnena blev naturligtvis vad vi äter julafton, vad som finns och på våra länders olika julbord.
Vi har ju julskinkan som ett måste, och på norska julbordet är det ribbe som är deras måste.
Jag googlade ribbe, och det finns ju hur många olika recept som helst, så jag måste fråga igen vilket som är det klassiska receptet.
 
När jag åkte hem och skulle planera middagen för kvällen, tänkte jag på all julmat vi pratat om. Ugnsstekta revben med Sandbergs bräserade vitkål vin flög in i mitt huvud. Så jag stannade till och inhandlade det som behövdes, och när Tommy kom hem, dofta det fantastiskt från Sandbergs kök. Receptet kommer inom kort som veckans recept.
Veckans recept är redan fixat för denna veckan, en middag som du fixar på 15 minuter istället för 3 timmar.
 
Ha en bra onsdag alla bloggvänner!

Inga höstfärger här!

Bild från våran park.
 
Att bo vid ekvartorn och mitt i det gröna bältet, där jordens alla regnskogen finns och där det inte finns några utmärkande årstider, här blir det inga höstfärger på trädens blad. Visst tappar träden en del blad, precis som när benjaminfikusen hemma i krukan i Svergie fäller massa med blad periodvis. Alla träden har sin egna perioder. När vi går gryningspromenad, när det inte ljusnat utan det är mörkt och man går i nedfallna löv och det blåser lite ute så får man lite av känslan i alla fall även om kylan saknas. I regnskogen så ligger det ett tjockt täcke av löv som inte verkar ruttna det minsta, och en del blad är så stora att man skulle kunna ha använda dem som paraply. Ja, det är helt sant för en del kineser plockar dessa och ha som solskydd, speciellt när de går i MacRitchie och kommer ut på öppen plats, så har de med ett löv. Dessa löv blir bruna först när de legat på marken en tid.
 
Nu ska jag snart iväg i morgonrusningen med tunnelbanan och trängas med alla. Blir ståplats och utan att hålla sig i. Men det brukar vara så många att man står stadigt i alla fall.
Jag ska till norska/svenska sjömanskyrkan på tisdagsforum och dricka kaffi och äta våfflor.
Tar också med mina gyllene skor ifall sömmerskan ringer om en provning i eftermiddag, så är jag stand-by och slipper åka hem och hämta skorna ;).
 
Ikväll blir det svt play och andra avsnittet av Homeland som vi följer med spänning.
 
Ha en bra tisdag alla bloggvänner!
 

Ett stilla regn!

Regndroppar på ett bananblad idag på morgonen.
 
Ett stilla regn under gryningspromenaden idag. Vi mötte inte en kotte under rundan. De som såg oss tycker nog att vi är knäppa, att dessutom gå utan skydd för huvudet som en paraply exempelvis. Skulle Tommy senare idag säga att han har ont i huvudet, så skyller de på att det kommit regndroppar uppe på huvudet. Om man överraskas av ett regn och inte skulle ha ett paraply med håller kinesen handen precis över hjässan och mitten uppe på huvudet.
 
 
När man går i ett duggregn, så är skillnaden inte så stor från att gå i inte regn, då det är automatiskt varmare och man svettas mera. Så skillnaden är inte så stor i hur blöt man är utan man upplever att det är svalare i regn och det är ju skönt.
 
 
Igår på veckans tema i Fototriss, var det hur det ser ut där jag är. Och de flesta visar ju då vackra höstbilder och färger. Senast vi upplevde en höst var 2007, så höstbilder och färger från denna delen av världen är grönt och åter grönt med inslag av färgstarka blommor, som dessa ingefärsblommor som växer i trädgården på Blossom.
Ingefära finns i jättemånga olika plantor och blommor. I Botanic Garden finns det en hel avdelning som heter just Ginger Garden. Jag tycker nog att den översta blomman är kungen bland all ingefära, finns även i rosa.
Leena undrade igår i en kommentar hur själva växten ser ut. Så idag på morgonen har jag varit ute igen och fotograferat de höga plantorna. Säkert 4 meter höga spretiga blad och tittar man inne i plantan, kan man se blommorna, cirka 50 cm från marken. Ingefäran här på bilderna växer tillsammans med bananplantor. De verkar gilla varandra!
 
 
Jag tycker ingefära i maten är gott, speciellt på fläskkött. Till jul gör vi ju alltid ingefärspepparkakor, även kallade engelska pepparkakor. En annan favorit är ingefärspäron, men den aboluta favoriten är heta kycklingvingar med smak av asien och speciellt ingefära.
 
 
Måndag, ny veckan och halva oktober har redan gått. Spännande är när sömmerskan ska höra av sig för första provningen. Känns som man är lite stand-by om hon skulle ringa, eftersom man är nyfiken.
Planeringsmöte med mig själv, som vanligt där det blir att skriva en "att göra lista" där fotokurs, träning, veckans recept ska domineras.
Ska också i veckan försöka hinna med att göra en ny pekbok till Leia. En pekbok där hon kan titta och minnas sin första semester. Gäller att välja ut ett antal bilder bland jättemånga bilder som avfyrades under tiden Leia var här. Men det finns några givna favoriter ;)!
 
Ha nu en bra start på veckan alla bloggvänner!

Singapore skyline by night!

Vy från vänners balkong igår kväll.
 
Tiden går fort när man har roligt och pratar om allt mellan himmel och jord. Sovmorgon, blev det idag söndag eftersom vi kom hem långt efter midnatt. Tack vänner för god mat och dryck!
 
Söndagen och F1 från Korea, vilket betyder att vid 14-tiden singaporetid, sitter vi i soffan hemma på Blossoms med eftermiddagskaffi i handen. Hemma i Sverige blir det frukostkaffi istället för många bloggläsare vid den tiden.
Nu går det snart tills det blir vintertid igen, och då skiljer det hela 7 timmar. Det känns långt, eftersom det dröjer så länge innan Sverige vaknar. Enda fördelen är att när vi går upp på morgonen har många inte sagt nattinatti än och det kan hinnas med lite chat på nätet innan vi går ut på gryningsrundan.
 
Foto: Per-Åke Ekström.
Kusinerna Angelica och Lisa tillsammans med sina barn, sysslingarna Leia och Noah.
 
Igår var det fest i Huskvarna, när Tommys syster Susanne hade öppet hus. Innan festen träffades Lisa och Angelica med sina busfrö. Tusen tack för alla bilderna, Per-Åke!
 
När man läser förra inlägget om 100 km, kan man ju tro att vi gjorde 100 km också, men så var det inte utan vi gjorde den vanliga rundan på 12 km. 
 
Ha en skön söndag alla bloggvänner!

100 km löpning i Singapore!

 
Idag var vi inte ensamma i MacRitchie, The North Face 100 km höll på för fullt. Tänk att springa 100 km i denna värmen och fukten. Längre än vasaloppet och då kan man ju vila i nerförsbackarna.
Fanns också andra distanser att välja på också:

ACE START TIME & VENUE
100km – 11pm (12th October)
50km – 6:45am (13th October)
25km – 8am (13th October)
15km – 4pm (13th October)

RACE CUT-OFF TIME
100km - 20hrs
50km - 9hrs
25km - 4.5hrs
15km - 2.5hrs

 
Vi möte många 100 km löpare i början, som var mycket trötta och mot slutet alla 25 km löpare, och det var lite som starten på vasaloppet, trångt i spåret och vi gick mot alla.
 
 
Nu är frukosten intagen, duschen nästa, sedan ska Tommy och Magnus till skräddaren och fixa med smoking till Magnus. Jag drar istället till Brewerkz för en pilsner och F1-kval som givetvis även Magnus och Tommy kommer till också, men skräddaren får de fixa själva. Så det blir en vanlig eftermiddag med F1 och lite ljug, mysigt!
Vad händer sedan, jo vi är bortbjudna till vänner ikväll, så det blir att åka hem och fixa till sig för middagsbjudning.
 
Ha en skön lördag alla bloggvänner!

Ah Tengs Bakery - Raffles Hotel

 
Gårdagens lunch på anrika Raffles Hotel och Ah Tengs Bakery, där man kan känna historiens vingslag.
För endast 13 SGD (ca. 70 SEK) får du en macka och kaffe eller te med påtår. Ett bra pris med tanke på att det är Raffles Hotel, och med tanke på vad det kostar att bo på hotellet,1 natt mellan 4000:--5000:- (SEK) och då ingår inte frukost, den tillkommer på 250:- (SEK), då är 70 kronor billigt för en macka och kaffi tycker jag ;).
 
Fredag och TGIF igen, och två veckor sedan vi åkte till Rawa. Det känns idag som en evighet sedan och halva oktober har snart gått. Idag ska jag ta det lite lugnt, men jag ska nog ut en sväng på stan för jag måste handla lite mat till TGIF-middagen. Blir till Farrer Park med MRT och handlar inne på Square City Mall och Fairprice, som blivit min "nya" affär att handla mat i, eftersom de har ekologiska ägg till hyfsat pris.
 
Ha en mysig fredag!

Gyllene skor!

 
Igår hittade jag ett par gyllene skor, med rätt guldton alltså inte för mycket gult. På bilden här kanske de ser mera ut som silver, men så är det inte. Blev bara så vid fotograferingen har inte tid att fixa till färgerna efteråt.
Ska iväg snart med bussen ner till Raffles Hotel och en lunch på deras bageri med en vän.
Efteråt blir det nog en runda inne i Raffles City Mall, ett trevligt shoppingcenter med många mysiga affärer.
 
Hur kvällen blir, vet jag inte i skrivande stund. Kanske att Tommy ska äta ute med besök på jobbet. Igår åt han lunch med honom och på ett koreanskt ställe. Gud vad han stank vitlök när han kom hem. Jag kände detta redan när han kom innanför dörren och då skiljde det många meter mellan oss.
 
Nu när jag gick in i sovrummet, 4 timmar sedan Tommy var där  senast kändes det som jag lagade och fräste vitlök i sovrummet. Då förstår ni hur mycket han doftar, så mina ögon rinner när jag är i närheten av honom. Jag är vitlökälskar och äter vitlök i alla de former men detta är bara för mycket. Tommy tror att det inte är mycket vitlök i maten han äter för det smakar inte så mycket säger han. Det känns som han knaprat på 10 vitlöksklyftor minst ;)!
 
Ha en bra dag alla bloggvänner!

Skiss på långklänning!

 
Här är en del av skissen på långklänningen som jag ska ha på balen den 3 november.
Då firar SBAS 30-årsjubileum med underhållning av Måns Zelmerlöw på Hilton Hotel här i Singapore.
 
Fick en idé i helgen, som jag sedan skissade på igår morgon. Hos Eunice, sömmerskan hade jag bara varit en gång, och då bara varit med och tittat på Monicas dotters brudklänning som hon sydde, utan att bruden ens varit där och tagit mått. Men den satt som ett smäck, och det måste ju vara ett bra betyg.
 
Jag visste att jag fått en visitkort, men bland alla kort saknades just detta. Så igår vid lunchtid tog jag MRT till Tiong Bahru, och går på min "inbyggda naturliga" GPS bland många HDB-hus (vanliga höga bostadshus där det ibland är butiker i markplan.) Jag var nästan påväg att ge upp efter 1,5 timmes sökande, när jag började om igen från utgångspunkten, och den fanns närmare än vad jag trodde från början. 
 
Eunice i sin atelje.
 
Visade min skiss för Eunice och hon gillade den, modifierade lite och sedan tipsade hon mig om tygaffär i Peoples Park i China town, ni vet det höga grön/gula huset med röda kinesiska tecken på. Jag tog bussen dit och köpte tyg, och sedan tillbaka till Eunice får måttbandets framfart runt min kropp både på längden, höjden och tvären ;).
 
Hade jag inte hittat Eunice igår, hade jag förstås mejlat Monica och frågat om adressen, men igår när jag fick idéen i huvudet ville jag se om det var möjligt och att vänta på att Sverige skulle vakna hade jag inte tid med.
 
Till första provningen ska jag ta med mina skor, så nu gäller det att hitta några dancing shoes i guld, eftersom klädkoden är Black Tie and Sparkling gold. Konstig klädkod, black tie förstår jag men vad är det andra för klädkod, någon som vet? Nu blir det en tolkning på Annelies vis och resultatet får ni se lite längre fram, och i alla fall söndagen den 4 november, dagen efter festen.
Kanske litet smakprov vid första provningen, men bara ett  litet titthål ;)! 
Japp det var gårdagen, drygt 4 timmar på eftermniddagen gick åt till detta projektet från dörr till dörr.
 
Mejlade både Monica och Svea igår, med hälsning från Eunice att hon saknade sina trogna kunder och vänner.
 
Här kommer veckans recept om ni vill laga något gott med smak av indien!
 
Ha en bra onsdag alla bloggvänner!

Hipp hipp hurra Susanne!

 
Idag fyller Tommys lillasyster Susanne 50 år, och vi hurrar och grattar  från Singapore!
Vi önskar dig en underbar födelsedag och fest!
En paket från Singapore är påväg, och vi hoppas att den levereras senast idag av brevbäraren.
Susanne är född i Tigerns år enligt den kinesiska kalendern och tigrar är lite speciella.
 
Tigrar är både färgstarka och oberäkneliga. Deras energi och livskärlek är stimulerande. De älskar att befinna sig i centrum och blir sällan osedda. De är otåliga och letar alltid efter action. När de är upprörda talar de fritt ut hjärtat.
 
Trots sitt temperament är de kärleksfulla och tillitsfulla. De har även en stor portion humor. De gillar människor och hjälper gärna den som är i nöd. Tigrar söker äventyr och blir ibland rebeller. De påtalar gärna samhällets fel och brister och de stöder ofta protester. Även personer som inte samtycker med en tigers ståndpunkt gillar hans sätt att hantera den.
 
När en tiger är skadad eller ledsen vill den ha 100% support och tröst från sina nära. Logik tilltalar inte en tiger - de gör hellre saker baserat på känslor. De lyssnar väldigt noga på vad du säger till dem men sedan gör de vad de själva vill. De ger aldrig upp och kan alltid starta om från början igen.
 
Människor som är födda under tigerns år har ett superego. Försök att inte skada deras känslor - de kommer troligen aldrig att förlåta dig. De är romantiska, passionerade, och lekfulla. De är även extremt svartsjuka och vill äga sin älskade. Ifall de inte lär sig att tygla sina känslor kan de få svåra problem. De älskar livet och vill leva det fullt ut. Tigrar ger sig in i nya saker med stor optimism. De är väldigt generösa när du har behagat dem.
 
De är bra värdar och ser till att du blir väl omhändertagen. De är intensiva till sättet och de har en förmåga att inspirera andra på grund av sitt sätt.
 
Kärleksmatch - Passar bra med:
Den gudabenådade draken är en förträfflig partner till tigern. Båda avskyr alla former av fängelse och uttrycker sin kärlek i djupt passionerade förhållanden. 
Den eleganta och ofta mycket vackra hästen kan få mycket nöje med tigern, och en manlig häst visar prov på stort tålamod under tigrinnans perioder av osäkerhet.
Alla grisar gillar att slå runt emellanåt och den generösa tigern betalar gärna notan. Den annars så oroliga och spända hunden uppträder förvånansvärt avslappnat tillsammans med en kvinnlig tiger, men måste se till att inte låta sig imponeras alltför mycket av hennes begåvning.
 
Kärleksmatch - Passar ganska bra med: 
Råttan och tigern är lika passionerade båda två, men de lyckas sällan få till ett bestående kärleksförhållande. Råtthannen kan uppfattas som väl falsk av tigerhonan, när det verkligen gäller.
 
Kärleksmatch - Undvik: 
Två tigrar är heller inget lämpligt kärlekspar, rastlösa och ombytliga som de är. 
Tigerns största utmaning är dock oxen, då ingen av dem har minsta förståelse för varandras romantiska behov. De båda befinner sig på känsloskalans båda ytterkanter och bör undvika varandra som pesten.
 
Källa: Klicka här

Mysiga måndag!

 
See you soon-middag på TFS med Sophie och Magnus. Efter drygt 1 månad i värmen var det dags för Sophie att lämna Singapore och åka hem till hösten i Sverige igen. Hoppas att vi snart ses igen i värmen.
Har blivit lite av en tradition, att äta middag  på TFS, innan man åker ut till Changi Airport.
 
Rubriken idag, mysig måndag är för att jag tycker att måndag är nästan lika mysigt som fredagen, faktiskt.
Ny vecka, nya möjligheter och man har en hel vecka på sig att planera och hinna med det man ska.
Måndagar är sådan dag, då jag helst bara vill vara hemma. Planeringsmöte med mig själv, och skriva att göra listor. Ljudet från tvättmaskinen, är ett vanligt ljud på förmiddagen då det blir några maskiner. Denna veckan blir det att köra lite extra med fotokursen också, så det blir att läsa och testa olika ljus. Ska också lämnas in för granskning under veckan, 3 stycken bilder med olika ljusmiljöer.
 
Ska snart dra igång med planeringsmötet och då blir det också en kopp svenskt "kaffi".
Varför skriver jag kaffi och inte kaffe som det heter på svenska?
Jo, för att det blivit en grej och att jag säger kaffi, och numera är det många i min omgivning bland nära och kära som också säger kaffi. Googlar man kaffi så är det kaffe på grönländska, isländska och färöiska.
 
Ha en mysig måndag alla bloggvänner, och tänk att det är starten på en ny vecka med nya möjligheter!
 

Lördagen och söndagens triss!

En av bilderna i veckans triss - ROSA.
 
Det blev Brewerkz på kvällen istället, jag hade sett fel på tiden när kvalet i F1 startade.
Så vi såg det hemma istället, eftersom det startade redan klockan 13 singaporetid, hade blivit alldeles för stressigt. När det är helg ska man inte stressa. 
Eftersom Ingvar och Gunilla ville hänga på till Brewerkz, passade det ju perfekt att det blev som det blev. Efter en god middag med rött vin till maten (notera rött vin och ingen pilsner), och prat om allt mellan himmel och gjord, tog T och jag MRT hem och lyssnade lite på radion och hockey, men när Linköping tog ledningen med 0-2, var det dags att lägga huvudet på kudden i det svala sovrummet. HV förlorade tillslut med 1-4 läste vi på morgonen när datorn vaknade till liv igen. Bättre tur nästa gång!
 
I veckans triss är temat ROSA, eftersom det är oktober och rosa bandet kampanj. Titta in på våran fotoblogg och klicka dig sedan vidare både till stöd rosa bandet och flera rosa bidrag.
 
I eftermiddag blir det F1 och eftersom det går i Japan startar det klockan 14 här. Så två timmar blir det att följa och hoppas på vinst för Alonso. Ni hemma i Sverige och Europa blir det frukost TV, istället för eftermiddagskaffi ;) som för oss.
 
En promenad i solnedgången ner till TFS för kvällsmat tillsammans med Magnus och Sophie. Magnus och Sophie som är just nu är påväg till Singapore efter en långhelg på "vårat" Rawa Island. Ska bli spännande att höra deras omdöme av ön. Sophie åker från TFS sedan direkt ut till Changi för vidare resa via Helsinki hem till Stockholm igen efter en månad i Singan. Vi tar en  kvällspromenad hem till Blossoms och dags att sedan ladda batterierna för en ny arbetsvecka!
 
Ha en skön söndag!

Vanlig TGIF-kväll igen!

 
TGIF-kvällen var inte riktigt vanlig i alla fall, Tommy hade kommit över en påse med OLW ostbågar på IKEA i veckan. Att äta snacks, som ostbågar eller chips hör numera till ovanligheterna.
Kvällen var lite mer ovanlig också, eftersom Tommy började med att byta om för att gå ner och byta däck på Volvon, punktering fick han hemma på Woodleigh Close, gatan där vi bor, så ner och på med reservdäcket så han idag på morgonen kunde åka och fixa däcket innan ping pong-turneringen skulle starta på Bishan-sportarena med Wearnes.
 
Under tiden Tommy fixade med däcket gjorde jag maten, allt utom att steka köttet och det tog inte många minuter att fixa en gräddig svartpepparsås och smörsauterad potatis med rosemarin. Max 10 minuter på både däckbyte och maten så långt.
 
Nu äntligen kunde vi sitta ner på balkongen, sipa på en GT, äta ostbågar och prata om dagen som varit och njuta av att det äntligen är TGIF-kväll.
 
Köttet, entrecote steks på mindre än 2 minuter, lika lång tid som det tar att värma till både potatisen, såsen och öppna en flaska rött. Detta är snabbmat!
 
Vad åt ni igår kväll till TGIF-middag?
 
Jag Annelie tycker ju mat är intressant och skulle vara jätteroligt att få veta vad ni bloggvänner äter en fredag som igår.
 
Foto: Angelica
 
Fick bild från Angelica igår på Leia, i sina nya skor som inhandlades av mormor i Singapore.
Ska ju börjas i tid att gilla skor och intresset är stort för just skor. Eftersom varje gång Leia var i vårat sovrum så ville hon prova mina klackaskor som jag har i kartonger därinne. Visst fick hon på sig skorna och kunde gå i dem också, klick klick klick lät det om hennes steg och hon sken som solen i Karlstad.
 
Fin skokartong med skor inlindade i silkepapper och påse, så ska det vara när man själv är med och köper sina första skor.
Glittriga, lila, fotriktiga och skön gör dem perfekta att ha inomhus och leka i, så som Leia hoppar och leker.
Lätta att ta på själv är det också. Mormor vet vad en liten flicka som Leia gillar ;)!
 
 
Något MacRitchie blev det inte själv idag på morgonen, eftersom det åskade så det blev en längre runda i våran park istället. Få bli ett nytt försök imorgon bitti istället med Tommy.
Nu ska jag fixa till mig innan Tommy kommer hem från ping pongen, blir lunch på Brewerkz och att se träningen där också i F1 från Japan.
Vad kvällen har att bjuda på, kommer på bloggen imorgon ;)!
 
Ha en skön lördag alla bloggvänner!

Kontraster!

 
Fredag igen, vart har denna veckan tagit vägen kan man undra.
Förra fredagen var vi på Rawa Island och badade i sydkinesiska sjön. Leia badade och grävde i sanden, och igår njöt Leia av en härlig höstdag hemma i Sverige. Snacka om kontraster!
Soliga sköna höstdagar, med alla vackra färger på trädens blad existerar ju inte här den färgprakten utan här är ju allt grönt hela tiden även om träden fäller löv ständigt. Det är först när de kommer ner till marken som de ändrar färg och då till oftast brunt.
 
Foto: Angelica Sandberg
 
Idag är ju TGIF, och det är ju några veckor sedan det var en vanlig TGIF på Blossom. Förra fredagen Rawa, den andra F1-träning, så 3 veckor sedan sist. Vanlig TGIF betyder att Tommy och jag lagar middag tillsammans över ett glas rött, pratar och bara ÄR.
Imorgon blir det ingen sovmorgon, Tommy ska spela någon turnering med jobbet och bordtennis, jag ska träna i MacRitchie under tiden. Allstå blir det för mig att börja i mörker alldeles själv, hoppas jag inte ser någon orm ;).
 
Nä, nu har jag lite att pyssla med på förmiddagen, eftermiddagen blir det fika med Gunilla och lite shopping  på Orchard Road.
 
Ha en mysig TGIF alla bloggvänner!

Kanelbullens dag även i Singapore!

 
Japp, kanelbullens dag och lite svenskt kaffe. Ljuvliga dofter som sprids på Blossoms så här på förmiddagen. Med andra ord är det förmiddagskaffe och titta och lyssna på debatten mellan Obama och Romney för min del.
Kanelbullarna inköptes igår på IKEA, för att baka bullar i värmen är inte riktigt min grej, fast jag gillar att stå vid spisen och röra i grytorna i värmen är bakning en helt annan grej. Nu är det färdigskivade frysta degbitar, som man själv bakar i ugnen en kvart så de blir klara. Kan säga att de är inte på långa vägar är lika goda som Tommys kanelbullar eller några andras hembakade kanelbullar.
 
I köket kommer det senare idag sprida sig helt andra dofter från det indiska köket, som ska bli ett kommande veckans recept och kvällens middag. Rätten är lite släkt med våran klassiska torsdagsrätt, men med mera olika kryddor.
 
Tror att det blir en kvällfika med kanelbulle, så även Tommy för känna på doften, trots att han är förkyld och kanske inte känner dofter lika mycket. Blir deckare på svt play också, som vi inte sett under tiden Leia varit här. Så det blir att se de två sista avsnitten och upplösningen av Injustice.
 
Ha en bra tossda' alla bloggvänner, imorgon är det TGIF igen!

Pang, vilken jävla smäll!

 
Har inte berättat vad som hände påvägen hem från Rawa i söndags.
När vi har drygt 5 mil kvar till gränsen, så blir det stopp för att det hänt en stor bilolycka i motsatt körriktning där det är minst 3 bilar inblandade och riktigt allvarligt såg det ut.
 
Där står vi bara några drygt 20 sekunder still innan bilen ovanför på bilden kör rakt in i våran bakända på V70:n.
Angelica och Micke hör bromsljud och de spänner huvudet bakåt, jag tittar hela tiden på Leia, som sitter emellan Angelica  och mig där bak i barnstol. Tommy märker heller inte vad som sker bakåt utan tittar mera på det runt i kring. Samtidigt som jag hör smällen, känner jag smärtan i nacken och ryket. Leias huvud verkar vara helt stilla som tur är. Det är därför barn ska åka bakvänt.
 
Som ni ser, så är det en gammal Volvo och i Malaysia som brakar in i bakändan, Tommy går ut och mot 240:n, men han vrider på ratten och drar från platsen, den jävlen smiter, Tommy upp med mobilkameran och lyckas få en bild på regskylten. Tommy pratar med en polis på platsen, som är där pga stora olyckan och han säger att vi ska åka till polisstation och anmäla det för han hade inte tid.
3 timmar tog det att anmäla och då var det 2 timmars väntan först på stationen, och bara 1 person före i kön.
 
Vi som hade tänkt åka och äta kvällsmat på The French Stall och fixa till oss hemma först.
Nu drog vi direkt till TFS och köpte take away istället.
Ett lite snörplit slut på Rawa resan och lång kö fick vi också genom tullen, då kön började redan i början på bron.
 
Vi kände inget i nacken dagen efter, men igår vaknade jag med värk i nacken och stelhet och det känns fortfarande idag när jag vaknade. Här finns en länk att läsa om just Whiplash
 
Angelica och Micke, ska anmäla hemma till sitt försäkringsbolag ifall det blir några framtida besvär.
Och vi likaså. Finns ju polisrapport på hela händelsen.
 
Hur gick det med bilen, jo den blev ju lite förstörd och baksensorn rök ju och lite annat, 240 blev det mycket mera på och om ni tittar noga på bilden ser ni det också i hans framända.
Tur att vi satt i en ny Volvo, sa vi alla efteråt när man också tittade på andra bilmärken hur de ser ut där bak om man skulle bli påkörd!
 
Veckans recept för den som vill testa asiens svar på svensk pizzasallad: Länk till receptet!
 
I eftermiddag blir det fika och shopping med Sophie runt Bugis.
 
Ha en bra dag alla bloggvänner!
 
P.S
Flygresan hade gått så bra och Leia hade varit så duktig under hela resan, berättade Angelica. Underbart tycker vi!

See you soon!

 
Igår kväll vid 22-tiden, singaporetide var det dags för stora kram- och pusskalaset ute på Changi.
Leia hade pyjamasen på och tänderna var borstade, bamse hade vi tittat på innan vi åkte.
Nu väntar nästan 12 timmars flygning, med start runt midnatt, och vi får hoppas att det blir mycket sömn, så de kommer i rätt fas och slippe jetlag följande dagar. Känns ju som en tidsmaskin när man åker åt det hållet, landar i Sverige klockan 8 på morgonen.
 
 
Här på Blossoms känns det allt lite tyst, förutom att tvättmaskinen går för fullt. Handdukar och sängkläder, så det blir några maskinen idag. Leias kudde och örngott, väntar vi med att tvätta så får vi sniffa lite på den och minnas allt roligt och mysigt vi haft här i Singapore och Rawa men Leia och hennes föräldrar.
 
Nu blir det att komma in i den vanliga vardagen igen, så det blir att ha ett planeringsmöte med mig själv idag, skriva några listor. Måste också åka och handla, både kylskåp, frys och förråd gapa tomma av basvaror.
 
Här kommer några bilder från gårdagen.
 
Ha en bra dag alla bloggvänner!

Leia på Rawa Island!

 
Så har vi varit på Rawa Island igen, och första gången för lilla Leia. Underbara dagar och vi har njutit av vårat paradis tillsammans. Kärlekens ö ;)!
 
Idag är det dags att packa här i Singapore, så det är fullt upp och har inte tid att skriva så mycket idag, har ju mera tid alla andra dagar. Låter bilderna tala för sig själv så kommer det en bra sammanfattning under veckan här på bloggen.
 
Ha en bra måndag, så ska vi njuta av måndagen så mycket det bara går med lilla Leia, hennes mamma och pappa.
 

RSS 2.0