Regnig bonusdag i Singan!Det är inte var det som man vaknar av att det regnar och åskar tidigt på morgonen.
Om det gör det brukar det regna fram åt lunch, ja faktiskt ända till eftermiddagen.
Idag är en sådan dag, och för oss gör det inget eftersom vi har packat nu på förmiddagen.

Hade tänkt åka och plocka orkidéer för att ta med hem, men om det regnat så mycket så ruttnar de påvägen hem eftersom de är fulla med vatten i själva blomman.

Nu ska vi ut och göra små ärende, äta lunch innan vi åker hem och fixar med det sista.
Sophie och Magnus skjutsar ut oss till flygplatsen ikväll, det blir perfekt med middag tillsammans och varför inte ett besök ute på "landet" i Singan, Changi Village och Charlies Corner eftersom det är på vägen ;).

Tjingeling alla bloggvänner!

Förvirrad är ordet!Förvirrade och så besviken på KLM, så det finns inte ord. De har förstört hela den här veckan för mig och Tommy. Idag på morgen är vi lika förvirrade, men vi vet att vi kommer att åka till Sverige med Finnair istället men imorgon lördags kväll, ett dygn senare.

Det är en så lång berättelse och svårt att skriva ner alla turerna så det är svårt att hänga med. Vi själva vet ju inte ens vad som händer.

Det började i måndags när Tommy ringde KLM och ville göra en ombokning, alltså förlänga några dagar i Sverige pga möte på Volvo i Göteborg. KLM svarar att de inte kan boka om, utan då får vi istället köpa en ny resa för 50 000:- (sek) istället. För mycket pengar tyckte vi.
På tisdag får Tommy helt plötsligt ett epost meddelande att resan är avbokad. Tommy ringer till KLM och frågar vad är det som händer? Men de kan inget göra tyvärr, våran resa finns inte längre säger de, bara att köpa ny resa sa de. Då bokar Tommy en resa istället med Lufthansa som var halva priset av KLM:s 50 000:-. Nästa morgon på morgonen får vi e-post från KLM och säger att nu finns resan med KLM, presic som vanligt, samma resa. Pust och stön. Nu har Tommy några timmar på sig att avboka Lufthansa. Men först vill han ha en muntlig bekräftelse från KLM att det verkligen finns en resa. Här i Singapore vid 9-tiden kan de inte säga detta utan hänvisar till Amsterdam vid 9-tiden och europatid. Klockan 13 singaporetid, går lufthansaboknings avbokningstid ut. så vi väntar trots det till 15-tiden för att veta att vi verkligen har en flygbiljett innan vi avbokar lufthansa. VI tar de pengar det kostar, avbokningsavgiften.
KLM lovar vid 15-tiden att det verkligen finns en resa och säger det med ord i Amsterdam. Tommy avbokar Lufthansa precis därefter. Efter 2 timmar ringer KLM Singapore och säger att vi har inte någon resa längre, den är borta och finns inte i systemet längre tyvärr SOLLYA. Punk slut och nu finns det inte ens biljetter för 50 000:-.
I detta läget söker Tommy på nätet och bokar flyg med finnair på lördag kväll från Singapore.
Igår kväll fanns det ingen bokning när vi var inne och tittade på KLM med vårat gamla bokningsnummer.
Men idag på morgonen finns den där som vanligt igen, allt ser normalt ut.

Men vi har bestämt att vi åker med Finnair imorgon kväll från Singapore vad än KLM säger nu.
Vi kommer ju dessutom få några extra dagar i Sverige.

Lördag sedan tidigare skulle vi ju landa i Sverige, allt påverkar bara inte oss utan nära och kära också förstås.
Hämtning, dottern som har fixat och ordnat med jobbet så hon ska vara ledig på lördagen, och middagsbjudning på lördag. Sedan att jag skriver mejl att vi kommer söndag istället och sedan nästa dag att vi kommer lördag igen och nu fått skriva att det blir söndag, snacka om att alla är förvirrade.

Har inte orkat med något veckans recept denna vecka, får vänta tills nästa vecka med lite påskmat från Sverige hoppas jag.

Tänker också på Tommy som har haft jättemycket på jobbet denna veckan + detta under tiden + jag som skickar sms och frågar hur det går hela tiden.

KLM kommer inte att få det lätt, de vet inte vem de har att göra med för de känner inte Tommy Sandberg.
Som det känns idag så kommer jag aldrig mera flyga med KLM eller rekommendera för våra vänner.

Nu ska jag försöka njuta av dagen och kommande semester i Sverige.
Snart ska jag iväg och träffa Sophie nere vid VivoCity, blir shopping, lunch, shopping igen och fika, ska bli så mysigt så :D.

Packa gör jag imorgon, har ju hela dagen på oss.

Det blev ett långt inlägg idag och ingen rolig läsning för er från ett totalt förvirrad person.

Tillägg till blogginlägget igår, även "Singapore billionaire" fanns där.
En svensk som äger 1 miljon svenska kronor, så är det 1 miljon i svenska kronor, men en singporian som äger 1 miljon SGD äger ju drygt 5 miljoner svenska kronor om man räknar om det. Tänk då billion SGD!

Ha en mysig TGIF alla bloggvänner!


McLaren new showroom in SingaporeMina reflektioner, så här dagen efter invigningen av det nya försäljningenshallen för Mclaren här i Singapore.
Ron Dennis var här och officiellt öppnade bilhallen, men ingen Button eller Hamilton syntes till :(.

Bentley, Rolls Royce, Ferrari, Lamborghini, och McLaren är bara några av bilarna som rullade fram till ingången.
Kungligheter, miljadärer och åter miljadärer välkomnas. Med tanke på vad "bara" en liten McLaren kostar, runt 900 000 SGD och med tanke på bilparken utanför, livvakter som övervakar en hel del personer här inne, person som lagt bud på engelskt fotbollag ex och kungligheter. Inbjudna är förstås kunder som redan beställt sin McLaren, ja till och med fått den levererad, eller tänkbara köpare och förstås andra i samma klass. Man kan säga att med tanke på det, så var vi som en katt bland hermelinerna eller vad man nu säger.
Känslan var lite när jag tänker efter idag, som att gå på Singapore Zoo och just där man kan gå in i en inhängnad bland flying fox, lemuer, sengångare, stora ödlor och mouse deer (kortko som Magnus säger eller Rasmus). Vara mitt ibland dem istället för att stå utanför och titta in, och till och med ta och hälsa på dem ;).
För Tommy var det bara ett vanligt kvällpass på jobbet ;).

Det bästa med hela kvällen var förstås att få träffa Prinsessan Sophie.
Efter att hon landat 1,5 timme försenat, åkte hon blixtsnabbt hem med sin Prins Magnus i en Volvo C70 och byte om till den lilla svarta för att vara med om invigningen av McLaren .Ha en bra torsdag alla bloggvänner!

Packning och party


Volcano orange och McLarens logo Kiwi

Idag står det packning och party på "att göra listan". Har börjat att packa ner det som ska läggas i påskäggen ;).
Liten översikt över hur mycket kläder som behövs packas ner för 1 vecka i Sverige, inte så mycket helt enkelt. Några sommarkläder verkar inte behövas och de varma kläderna finns ju redan i Huskvarna. Så några jumprar, skjortor och jeans. Jag brukar ta ett foto av vad som finns i badrummet i Huskvarna, så vet jag vad jag inte behöver ta med när jag åker hem nästa gång. Det mesta finns, brukar bara vara make up som behöver packas ner. Annars brukar ju necessären vara den som väger mest. Shampoo, balsam, lotion etc etc när man reser.

Idag landar också Magnus Sophie i Singapore, så imorgon blir det en heldag med Sophie. Det ser jag verkligen fram emot, är cirka ett halvår sedan sist. Är också drygt 1 år sedan Sophie och Magnus var här första gången i Singapore på en så kallad Pre-visit.
Då gick de under namnet "Hemliga gäster".

I kväll blir det öppnandet av McLarens nya showroom, på Wearnes och lanseringen av MP4-12C i Singapore.


MP4-12CDress code: Smart & Chic

Ha en bra onsdag alla bloggvänner!


Tisdagstema - Tid


Min klocka den 27 mars 2012, klockan 10:28 AM.

Dagens tema på tisdagstema är tid. Nu skiljer det bara 6 timmar i tidsskillnad till Sverige från Singapore när det är sommartid i Sverige, vilket betyder att nära och kära vaknar lite tidigare. Men det betyder också att när vi går upp och går gryningspromenad så har de flesta sagt nattinatti och loggat ut från MSN och Facebook, annars kan man hinna med att chatta en liten stund innan de ska ladda batterierna, när det skiljer 7 timmar. Så det är fördelar och nackdelar med allt.
I Singapore kör man med Hongkong-tid, om man tittar på kartan och enligt solen vore Thailandtid mera rätt (5-timmars skillnad), men nu har vi ju ljusare på kvällen istället, blir inte mörk förrän någon gång vid 19:30, solen går ner vid 19-tiden.

Vill du se mera tid får du kolla in hos Tisdagstema.

Många GRATTIS till många!


Vattendrake

Igår var vi en sväng på Tommys jobb, och då var jag och klämde på Hamiltons gamla F1-bil som han vann med här i Singapore 2009. Alltså en riktigt bil och inte bara ett skal som det så oftast brukar vara när det står en sådan bil utställd. Restriktionerna från McLaren var att jag inte fick sitta i den. Så det klämdes en hel del och kändes på detaljer. Ratten var mjuk som silicon, själva det gråa överdraget på ratten, se bilden nedan.
Många knappar att hålla reda på i höga hastigheter.
Förarstolen var inte stor och den är formgjuten efter Hamiltons kropp, oj oj oj vilken liten rumpa han måste ha ;).

På tal om F1, så var det ju också F1 i Malaysia igår och våran favorit, vann. Fernando Alonso Grattis grattis.

Grattis grattis också till Familjen Johansson, Cajsa som igår blev storasyster till lilla Ronja. 3340 g och 47 cm.
Grattis och grattis också till, bästa vännerna farmor Heléne å farfar Anders, och faster Lovisa.

Detta betyder också att jag har ytterligare ett projekt på G i veckan, som ska med i packningen till Sverige.
Roligare att handla när man vet till vem. Finns så mycket mera att välja på.

Ronja är född i drakens år och elementet vatten. Drakens år är det femte året i den kinesiska astrologins zodiak. Draken är, eftersom den inte existerar i verkligheten, en viktig legend i den kinesiska mytologin. Drakens år är också kejsarens år. Det är ett år som symboliserar makt, framgång och lycka för folket.
Drakens år är innovationernas och företagsamhetens år, den oräddes och stoltes år. Draken är en ohämmad varelse med massor av energi och kreativitet. Den är eldig och passionerad och drar sig inte för någonting.

Finns även en kalender, vilken dag som är bra att födas på enligt kineserna, och just igår var en bra dag att komma till världen. Nästa dag är 29 mars.
Som jag skrivit tidigare här på bloggen, så vill många födda drakbarn, och just drakår brukar det vara fullt på BB-avdelningen här i Singapore.

Ha en bra måndag alla bloggvänner!

Vid framhjulet


Vid bakhjuletDiamonds are forever


Min födelsedagspresent från min älskade kille

Diamonds are forever, James Bond 007 film 1971 eller Diamond a girl's best friend, låten som vi mest förknippar med Marilyn Monroe från filmen Gentlemen Prefer Blondes 1953, även om låten skrevs till Broadwaymusikalen 1949 med samma namn och framfördes av Carol Channing.
Tommy status på facebook i fredags kväll förbryllade några vänner, som blev riktigt nyfikna. "Vad händer?" eller "Har ni sagt A får ni säga B". "Laddar för morgondagen stora beslut som ska tas". Var Tommys status.

Vi körde lite på spåret tävling under lördagen, och till slut lyckades Bengt gissa rätt, en diamantring.

Grejen är att jag fick en ring i födelsedagspresent förra fredagen, och igår skulle vi åka ut på stan och jag välja en ring. Vad Tommy laddade för var nog vilket beslut om butik han skulle välja, Cartier eller Tiffany ;).

Blev inte någon av de butikerna, utan den första vi såg istället. Varför titta vidare när man hittade det man sökte, annars tror jag att vi fortfarande hade letat vidare även idag.

Slingback och F1Nu kan ni tro att våran blogg har gått över till en modeblogg som klirrar in pengar, men där trodde ni fel.
Inga pengar, och inte heller något märke på skorna, eller i vilken butik de är inköpta kommer att publiceras.
Ingen grattis reklam här inte ;)!

I Singapore finns det ju hur många sko- och väskförsäljningställen som helst. Skor och väskor verkar vara det som man vill shoppa mest av.
Fick se dessa i skylten när jag gick förbi, de bara lyste så där volcano-orange och ett tu tre kom jag att tänka på min klänning med lila och oranga nyanser. Precis rätt orangefärg, McLaren MP4-12C Volcano.

En klassisk pumps med rätt höjd på klacken, 7 cm.
Orange mocka framtill och beige mocka bakdelen.
Idag är det lördag, och morgonpromenaden och frukost är avklarad. Står det mycket på att göra listan innan det blir F1-kval på TV:n klockan 16:00 (singaporetid).
Kanske ska sitta in skorna till att börja under kvalet ;). Håller ju lite på McLaren eftersom det finns i huset (Wearnes), men då förstås på Jenson Button, Angelicas favorit. Annars är det ju Fernando Alonso som vi håller på vilket märke han än kör, så nu är det Ferrari som står överst på listan. Efter det kommer förstås våran gamle finländare Kimi Räikkönen, som är tillbaka på banan igen i en Lotus Renault.
Förra året var vi faktiskt ju i Sepang och såg loppet Live med Lotusklubben. Upplevelsen den gången var själva kortegen till banan i 170 km/h, med poliseskot och förstås att få träffa Jean Alesi.
Länk till: Möte med Jean Alesi och poliseskot
Länk till: F1-loppet Sepang 2011

Ha en bra lördag alla bloggvänner!

Leia 9 månader idag!Idag är Leia 9 månader. Tänk att det är 3 månader sedan dagen före julafton, då hon var ett halvår och nästan 3 månader sedan vi kramades. Hon har växt så mycket och även ändrat utseende från liten bäbis till stora flickan.
Men om drygt en vecka så får vi kramas igen, i drygt en vecka. Då gäller det att ladda batterierna igen, så att laddningen räcker i 3 månader till sommarsemestern. Även om det finns skype, msn med video så finns det ingen batteriladdning som slår fysisk kontakt. Healing på högsta nivå!

Hoppas att ett paket från Singapore Zoo med Pelle Fant kommer fram idag.

Stor kram och puss till lilla Leia idag från Mommo och Moffa!


Lilla Leia ser allt lite illmarig ut, och verkar vara full med bus. Undrar vem hon fått det av?
Vi känner igen den där blicken ;)

Botanic GardenVi började med lunch på PS. Café Harding Road uppe på Dempsey Hill, mysigt miljö och gott. Lite besvikelse var att de precis ändrat menyn och tagit bort den marockanska salladen med lammfilé.

Efter det här var vi taggade att gå promenad i Botaniska trädgården, ett stenkast från Dempsey. Vi tog Robertas lilla cab, och därför hamnade vi över Carpark (kappa som de utalar det på singlish) vid byggnader som jag inte sett tidigare, avancerat lab kan man säga. High tech på högsta nivå. Här klonar man orkidéer och gör hybrider.
Man kunde tro att de handskades med världens farligaste virus där innanför glaset.
Klicka på småbilderna så kan ni läsa texten hur det går till.


                                 

Kanonvarm dag (+33), och efter botaniska går jag faktiskt hela vägen ner till Dhoby Ghaut MRT, varav Orchard Road är drygt 2,6 km, och innan det har vi Tanglin Road och Naiper Road. Gick hemifrån Blossoms klockan 11 och var tillbaka vid 17-tiden. Kändes i rygg och fötter och att man inte behövde springa på toa direkt, vilket betyder att jag säkert intagit alldeles för lite vatten. Så några glas ljummet vatten för att återställa vätskebalansen fort och chatt med syrran, så var man på benen igen med kvällsmaten och fotografering av kebabsallad!

Idag finns Pulled pork kebab som veckans recept på receptbloggen.


Frangipani, Botanic Garden


PS. Café Harding Road och alla smaskiga desserter, finns dubbelt så många till att välja på

Nu är klockan 10 på förmiddagen och jag har bara gjort 2 bloggar, receptbloggen och denna. Nu dags för övriga sysslor på min "att göra lista".

Ha en bra tossda alla bloggvänner, imorgon är det fredag igen!


Svenskt kaffi i SingaporeKaffi , har vi sagt i många år istället för kaffe och just med mycket betoning på i:et. På jobbet, våra vänner med flera. Kaffi säger man visst också på Island, Grönland och Färöarna.

Lovisa och Albin hade med sig ett helt flak med Classic mellanrost, så nu kan vi fortsätta njuta av morgonkaffit här i Singapore.
fotobloggen idag och onsdagstemat var ämnet uppiggad. Finns ju mycket som gör en uppiggad, kan räkna upp hur mycket som helst. Exempelvis är det ju lilla Leia och när det kommer en bild eller speciellt när man hör hennes skratt.

Men något som är uppiggande och som återkommer varje dag är ju en kopp nybryggt svenskt svart starkt kaffi till frukost. Bästa kaffit på dagen!
Jag gillar också kallt kaffi, så jag sparar lite kaffe och vid 11-tiden tar jag och lägger några isbitar också och dricker som en svalkande dryck. Kaffit är så svart att några isbitar inte gör så mycket eftersom jag dricker det ganska snabbt. Vårat kaffi är mera som en espresso fast utan crema ;).

Kebabsåsen blev perfekt igår (se gårdagens inlägg om du inte hänger med). Istället för gräddfil  tog jag creme fraiche och A-fil ersatte jag med Butter milk (kärnmjölk). Bostongurkan ersattes med några inlagda gurkor från Heinz som jag hackade pyttesmått.
Kebabköttet blev också supergott, receptet kommer imorgon på receptbloggen.

Nu ska jag fixa till lite här hemma innan jag ska åka till Botanic Garden och gå långpromenad med Roberta, sedan ska vi luncha på uppe på Dempsey Hill.

Ha en bra onsdag alla bloggvänner!


Gott och Blandat
Ett litet axplocka av det som kommit med posten eller på annat sätt levererats till Blossoms under några dagar.
Småbilderna är klickbara, men jag tror att ni kan se ändå vad det är ;)!
Tack nära och kära!

Idag lagas det veckans recept på Blossoms, ska bli hemmagjord "ny" variant av kebab på Sandbergs vis. Luktar så gott kan jag säga, måste nog provsmaka lite senare. Det svåra blir att fixa till en kebabsås. Gräddfil och A-fil ingår i vårat recept, och det finns inte i Singapore. Jag får hitta på en variantblandning av dessa produkter. Bostongurka är en annan ingrediens som ingår, det har har jag inte sett i Singapore heller. Jag får hacka inlagd gurka, men det går ju att hoppa över också. Här är länk till kebabsås och en svenskkryddad kebab. Den jag lagar idag är en annan variant och en helt annan tillagningsmetod. Receptet kommer senare i veckan.

Idag är det "bara" +30, känns ganska skönt och det fläktar genom lägenheten. Helgen har ju temperaturen varit uppe i +36. Det är allt lite för varmt även om det kommit åskregn senare på dagen, som sänkt tempen cirka 2 grader. Känns att det börjar bli varmare nu, för vid gryningspromenaderna så har jag inte längre ståpäls i början av rundan. Såg på vädret att den riktiga värmen är på G till helgen +15 i Sverige. Hoppas att det håller i sig nu, så även vi får uppleva vårvärmen.

Nu ska jag läsa och plugga lite innan jag ger mig ut för att leta efter filersättning ;).
Tjingeling alla bloggvänner!Time to Say GoodbyeTime to say goodbye för Lovisa och Albin. 14 mysiga dagar i Singapore är slut, och idag är det allt lite tyst på Blossoms, även om de inte gjort något oväsen om sig. Har varit så trevligt och roligt att få visa dem Singapore, speciellt Albin som var har första gången. Lovisa har ju tidigare varit här i 4 veckor tidigare - Kram på er!

Nu blir det knappt 14 dagar vardag för oss, innan det blir en veckas påsksemester. Åh, vad vi längtar!
På agendan blir det att ut och köpa grejer att lägga i påskäggen. Speciellt till en söt liten flicka! Nä, till två söta flickor menar vi. Men vi ska också hinna med att träffa Magnus Sophie innan vi tar påsksemester, det ser vi fram emot :D.

Ha en bra måndag alla bloggvänner!

Grande Finale med Singapore ZooIgår var det grande finale för Lovisa och Albin. Tidigt uppe i ottan en söndag för att besöka Singapore Zoo innan det blir för varmt och alldeles för mycket besökare. Strax efter 8 PM, plockade vi upp Jennifer och lite innan 9 var vi där bland alla djuren.
Anledningen till alla besök på zoo, är Jaguaren. Jaguarerna är adopterade av Wearnes. Smidigt med frikort och att slippa stå i långa köer vid biljettkassorna. Igår fick vi vara med när de utfodrades. Syns på bilden nedan, hur den spannar efter maten, som snart ska kastas ner i vattnet. Riktiga häftiga dyk, precis som när en simmare står på startpallen vid en OS-final och ger 200%. En jaguar kan simma under vattnet i 45 sekunder och med öppna ögon.
En 120 bilder blev det igår, och de allra flesta blev på Orang utan:erna. Orang Utan är malaysiska och Orang betyder man, och Utan betyder skog.
Ibland är de så högt uppe i träden att det är svårt att fotografera för allt motljus, men igår var det fotosession.
Visst är de söta aporna och speciellt den lille busungen eller hur?


Albin rattar i Australien land bland kängeru, med på resan är Lovisa och Jennifer.


Jaguar adopterad av WearnesGrande Finale för Lovisa och Albin


Pottery

Igår, 36 grader i skuggan, då var det gott att åka bil i Singapore ;). Första stoppet blev på jungle pottery, sedan blev det Sin Ming-området både med buddisttempel, krematorium och bilverkstäder.
När vi kom tillbaka till Blossoms, var det poolhäng som gällde för att svalka ner kropparna.
F1-kval innan det blev revben på Brewerkz.
NewAsiaBar och en smaskig drink avslutade kvällen. Fantastiskt åskoväder att beskåda från baren, i fjärran. Häftiga blixtrar!

Nu är klockan 07:30 och vi har precis ätit äggröra och bacon. Nu bli det Singapore zoo.

Sedan blir det säkert mera poolhäng för ungdomarna, medans vi tittar på F1-racet.
Kvällsmaten ska idag ätas på The French Stall innan vi åker ut till Changi Airport och säger time to say goodbye.


Buddha-träd


NewAsiaBar

Mina rosor!Vilken vacker bukett Tommy kom hem med igår till mig.
Mina färger lila och rosa, och förstås röda rosor hör till.


Min dag idag!


Sandbergs receptblogg

Idag är det min dag idag, och ett år äldre.
Perfekt present att vakna och höra de sista 2 minuterna på HV-matchen. GÖTT med efterlängtad vinst!
Igår var det en lugn dag. Bara ner till Carrefour för att handla, och hade hjälp av ungdomarna att bära tunga kassar, bland annat en med grillkol eftersom det ska bli BBQ på Blossoms ikväll.

Ser ut att bli en fin och solig dag idag. Jag ska fixa och förbereda för kvällen, och ungdomarna ska till Sentosa och köra Segway.

Köpte en e-bok igår, Resa i Sharialand av Tina Thunander. Vilken intressant bok, hade svårt att sluta läsa igår kväll. Boken är ett repotage om kvinnors liv i Saudiarabien. Samtidigt köpte jag även Barnbrudar: i nöd och lust av samma författare som handlar om barnäktenskap.

Nä, nu måste jag skriva en dagordning, fixa lite så jag har tid att sitta och läsa en stund också, kanske till och med nere vid poolen.

Ha en bra dag och TGIF alla bloggvänner!

Lång dags vandring!


Mount Faber 110 m ö h

Som jag skrev i gårdagens inlägg, så regnade det på morgonen och det slutade inte riktigt på hela dagen. När vi gav oss ut från Blossoms runt halv två, var det ett lätt duggande. Vi tog MRT till Harbour Front och där några meter under havsnivå, började vi våran vandring och klättring till 110 m ö h till Mount Fabers topp.
Därifrån gick vi till Henderson wave bridge och tree top forest walk till Alexandra Road. Därifrån tog vi bussen åter till Harbour Front.
Även om temperaturen igår var runt 24-26 grader, men en fuktighet på 97%, så behövdes det en vätskekontroll. Snabbt förflyttade vi oss med MRT till Brewewrkz och en kall pilsner och cosmopolitian för Lovisa, inklusive förstås ett stort glas isvatten ;).
Härifrån är det inte långt att gå till Chinatown, lite inköp gjordes bland alla små shophouse.
Från gågatorna i Chinatown, är det inte heller långt till Thai Smile Café bakom Boat Quay. C3, PK12, PK14, vårrullar, chicken lemongrass och förstås green mango sallad beställdes och det blev tabberas på tallrikarna. Allt sköljdes ner med vatten, en tigeröl skulle inte passa efter den goda pilsnen tidigare ;).
Efter kvällsmaten tog vi en promenad längs Boat Quay till Fullerton för lite fotografering och lagom att ta en taxi hem därifrån.

Lovisa och Albin tog ett dopp i poolen och relax i jacuzzin. Uppe blev det sedan svenskt bryggkaffe och svt play med veckans Karin Hübinette.

När klockan var runt halvnio nio kommer Pompan från jobbet, han har inte hunnit äta på hela dagen så det blir några kokt wiennerkorvar vid TV:n. Vid 22-tiden säger vi nattinatti till ungdomarna, vi har ju varit uppe sedan 05:30 och behöver ladda batterierna för ny arbetsdag.

Trots regn så blev det en 6 timmars lång vandring, inkl. några få stopp för vila (Brewerkz och Thai Smile).


Henderson wave bridge


Happy Buddha i Chinatown


Fullterton Hotel

Birthday PartyFödelsedagsmiddagen på Hard Rock Café vid Orchard Road. Klassisk nachostallrik som starters, sedan blev det lite olika varmrätter. Killarna gick på hamburgare och tjejerna på sirlonstek med pepparsås. Kan bara säga att sirlonsteken smakar mycket bättre på TFS, tyckte Lovisa också.
Desserten intog vi långt längre ner på Orchard Road, efter en lång vandring. TCC, tjejerna valde en Chocolate Affogatto och killarna en Devil-misu. Under fötterna brände det, så en taxi hem till Blossoms var perfekt.
Varför brände det under fötterna, jo jag hade valt lite klack dagen till ära, men eftersom jag inte brukar gå Orchard Road med den typen av skor så protesterade fötterna. Även idag på morgonen känns det i foten, men då i området runt skruvarna och plattan i vadbenet. Brukar inte känna av detta, utan när jag "gå på skrå". (En gammal MC-skada från 2005). Betyder detta att jag måste träna mera på att gå långpromenader i klackaskor eller?

Idag på morgonen när vi gick upp var det som vanligt 05:30, men när vi sitter där och kollar hur det gått för HV71 :(, så börjar det regn och det regnar fortfarande kraftigt efter snart 3 timmar. Det blev ingen gryningspromenad idag. Nu är värmeljusen tända och det är riktigt mysigt, fast klockan är 8:30 och solen är uppe där någonstans. Temperaturen är nu "bara" 24 grader, men enligt prognosen så ska det vid lunchtiden vara 32 grader igen.
Undrar vad ungdomarna ska hitta på idag, ny dag och nya äventyr.

Ha en bra onsdag alla bloggvänner!Hipp hipp hurra på din födelsedag, Albin!Idag är det Albins dag, hans födelsedag.
I skrivande stund sover han fortfarande, men snart är det frukost, flaggan är hissad. Champagnefrukost med färska jordgubbar, bacon och äggröra och förstås tårta med små tårtljus står på menyn.
Kvällen kommer det att bli mera Champagne när Pompan kommer från jobbet och sedan blir det middag ute. Ja än är det en hemlis för Albin, avslöjas senare ikväll men då förstås på FB via incheckning kanske.Färska bilder från dagens födelsedagsfrukost med Albin

Lovisa och Albin på Raffles Hotel


Lovisa och Albin utanför Raffles Hotel

Igår avslutades kvällen med Raffles Hotel, efter en halvdag med shopping.
Några maskiner tvätt och fixa och ordna hemma på Blosssoms under förmiddagen efter en helg på Rawa gick åt.
Sedan tog vi MRT ner till VivoCity och lunch på Brotzeit, baconpizza. Taxi ut till Sentosa och Victoria´s Secret där det shoppades underkläder och lite body mist. Promenad tillbaka från Sentosa via Broadway till VivoCity. Man kan undra hur många butiker det finns i Singapore. Detta land är ett paradis för den som älskar att shoppa.
Efter några timmar tog vi MRT hem till Blossoms för att äta middag hemma. Desserten skulle vi dricka på Raffles Hotel och ni förstår precis vad det är för dessert, en blandning av gin, Herrring Cherry likör, ananasjuice, Cointreau, DOM Benedictine, grenadine och ett stänk Angostura Bitter.


Albin och Lovisa med var sin Singapore sling

Ett måste när man är i Singapore, att dricka en Singapore sling och just på Long Bar på Raffles Hotel, ett av världens mest berömda hotell.

Lovisa och Albin på Rawa IslandSemester några dagar från bloggen, laddat batterierna på Rawa Island tillsammans med Lovisa och Albin
För Lovisa var det andra gången, men för Albin första gången.

Behöver inte skriva något, bara att det är underbart och att bilderna får tala för sig själva.
Hejdå Rawa Island för denna gång!

Chinatown och Little IndiaIgår var det sovmorgon för ungdomarna, både lite jetlag och Roxette tar på krafterna. Så det var nog behövligt med batteriladdning.
Eftermiddagen tillbringade ungdomarna på egen hand i Chinatown.

Kvällsmaten intogs i en annan del av Singapore, Little India och självklart det indiska köket på tallrikarna; chicken tikka, chicken korma, chicken chili, butter naan och saffransris. En rundvandring bland alla butiker och grönsaksförsäljare påvägen hem via MRT.

Blev en tidig kväll för oss alla, vid 22-tiden var det nattinatti på Blossoms.
Idag väntar studiebesök för Albin på Wearnes, han har fått gå upp tidigt och åka med Tommy till jobbet redan lite efter 7.
Lovisa och jag ska ägna oss åt Singapores nationalsport, shopping och träningen är lagd på Orchard Road idag. En sträcka på 2,6 km och det blir att gå gata upp och gata ner, vilket betyder 5,2 km shopping. Man får också tänka att shopping mallen inte är i en våning utan här handlar det om höga hus och många våningar.

Vet inte riktigt i skrivande stund vad som händer ikväll, eventuellt blir det att äta ute och träffa mera Huskvarnafolk eller före detta Huskvarnabo blir mera rätt. Vet mera säkert vid lunch, när Tommy hört av sig. Imorgon bitti åker vi till Rawa Island över helgen. Så en lätt packning blir det att packa innan vi lägger oss ikväll.

Veckans recept hittar du här: Sandbergs receptblogg

Veckans TV: Kjell Bergqvist lagar mat i Singapore

Ha en bra tossda alla bloggvänner!

Roxette Live in SingaporeRoxette körde hela batteriet av deras låtar, och kan inte komma på att de glömt någon av klassikerna.
90 minuter Roxette inklusive 2 inrop.

En trevlig kväll att minnas, och idag känns det i stämbanden att man sjöng för det var mycket allsång kan jag lova.

Så här skriver Roxette på Facebook:
"Singapore! Yeah! Thanx for a fab evening! Karaoke-party!!! We had a wonderful time, hope to come back to kick some more ass one of these years!!! Cheers from M & P & Co!"

Här kommer ett smakprov från kvällen med Roxette:

Förfest innan RoxetteSovmorgon och lite poolhäng, en bra start på dagen innan det är dags för en lång dag på stan som ska avslutas med Roxette Live på Indoor Stadium.
En båttur på Singaporefloden till Marina Bay och Sands stora shopping mall. Chanel, Dior, Gucci är bara några av alla butiker som finns under detta stora tak.

Tunnelbanan från Bayfront till Stadium och förfest på Brewerkz, där även Magnus och Tommy anslöt efter jobbet.
Roxette var också med på förfesten enligt rykten, men de satt förmodligen inomhus för vi såg dem inte. Svenska flaggor vajade där, och vi var inte ensamma svenskar, nix kändes som nästan hela svenska kolonin var där.
Mera om Roxette i nästa inlägg!

Här kommer lite bilder från dagen.

Båttur på Singaporefloden med Merlion i bakgrunden, Singapore skyddshelgon


Albin, Lovisa och Jag på båten med Marina Bay Sands Resort i bakgrunden


Lovisa och Albin


Lovisa utanför den flytande Louis Vuittonbutiken vid Marina Bay


Lovisa och Jag, Brewerkz Indoor Stadium


Magnus, Indoor Stadium

Lovisa och Albin i SingaporeÄntligen är de här i värmen, fast igår var det en kall dag här i Singan, bara 29 grader mot 35 dagen innan.
Men de tyckte att värmen slog emot så fort vi kom ut från ankomsthallen. Hem till Blossoms och ta på sommarkläderna, och välkomstskål på Blossoms innan vi åkte till favoriten.
Lovisas favorit sedan hon var här sist, revbenen smakade precis lika gott nu som då. Även Albin tyckte det var gott. Han hade varit lite orolig och tänkt, tänk om jag inte tycker det smakar gott. Även pilsner och IPA fick mer än godkänt.

Har man inte varit här tidigare, är det mycket lätt att bli lurad av den turkiske glassförsäljaren på Clarke Quay, Albin åkte dit när Tommy ville bjuda på glass.


Champagne och jordgubbar på Blossoms


Inte lätt att fånga den glassen


Till slut fångade Albin glassen och Tommy skrattade fortfarande, vem vet han kanske får äta upp det en annan gång Tommy ;)Ikväll blir det Roxette för hela slanten. Utsålt är det också, så det ska verkligen bli jättekul.
Bord har vi bokat på Brewerkz vid Indoor Stadium, där alla svenskarna ska ha förfest vad jag hört.

I skrivande stund, sover ungdomarna fortfarande. Vi ska ta det lugnt nu på förmiddagen och någon gång efter lunch ska vi ut på äventyr. Blir en guidad tur innan vi kommer till Indoor Stadium. Där ska Tommy och Magnus också ansluta, de kommer i taxi direkt från jobbet till förfesten.

Nä, nu ska jag börja fixa med ungdomarnas frukostbuffé på Hotel Blossoms.

Ha en bra tisdag alla bloggvänner!

Vasaloppet även i SingaporeFör fjärde året i rad så följer vi Vasaloppet Live från Singapore, en klassisk tradition.
Har ju även åren innan varit en tradition att följa vasaloppet på TV. Man gå upp söndagsmorgon och äter frukost vid TV:n, och sitter där ända till det blir dags för lunch.
I Singapore blir det lite annorlunda, här blir det lagom att ta eftermiddagskaffe till starten istället.
När man har en HDMI-kabel från dator till TV, blir det ingen skillnad för det känns som man är hemma i Sverige.
Som ni vet, ni som följer bloggen brukar vi numera gå en kvällspromenad ner till TFS och äta söndagsmiddag, så även igår. Så Ipad:en under armen och sportradion på och så delade vi på hörssnäckorna, lagom tills vi kommit fram kopplar vi upp svt.play och ser den spännande målgången. Tekniken är fantastisk och vilken utveckling!
Lite historia: 1991 körde Tommy vasaloppet, sista grenen för att få "En svensk klassiker". Ett Diplom kom senare med posten!

Man blir också lätt beroende av teknikens prylar. När vi gick hem hade vi kontakt med Lovisa och Albin som satt i VIP Loungen på Landvetter. Mycket smidigare att chatta på Ipaden, än skicka sms eller chatta på Iphonen. Jag har inga sms-fingrar utan är en person som kan fingersättningen och skriva utan att titta på datortangenterna. Då är det ju lite lättare med Ipad även om man måste ha lite mera kontroll med ögonen på vad man skriver än på lap topen.

Hur är det i skolan idag, är det obligatoriskt att man får lära sig fingersättningen och skriva på datorn utan att titta ner?

Idag blir det en spännande dag för Albin som ska landa i Singapore för första gången, Lovisa har ju redan varit här men kul för henne att få visa Singapore, landet annorlunda och säkert nästan lika spännande för henne också.
Mycket står på programmet 14 dagar framåt. Imorgon väntar konsert med Roxette på Indoor Stadium och det kommer säkert att bli bra stämning och speciellt på alla svenskarna kan jag tänka mig.

Nu har jag lite att göra, fixa det sista som att åka och köpa jordgubbar för Champagnen ligger på kylning sedan lång tid tillbaka.

Ha en bra måndag alla bloggvänner!

Bruna bönor på BlossomsFör ganska exakt 2 månader sedan, sa Tommy att nu är det dags att ta ett steg till. Jag vill äta bruna bönor, sa han. Så när Ulrika och Mats undrade om det var något de skulle ta med sig, kom jag att tänka på vad Tommy sagt. Så i tossdas ;) så kokade jag bruna bönor, som vi skulle äta på lördagen efter MacRitchie.

Tommy åt och han till och med backade, som vittne till denna stora händelse utöver mig fanns också Magnus som precis som jag älskar bruna bönor. Finns inget bättre än hemkokta bruna bönor och hemrimmat stekt fläsk, en bra kombination av sött, surt och salt. Det sura är ju att det är en skvätt ättika i bönorna.
Recept finns på Sandbergs receptblogg.

Det här var gott och det kan vi ha flera gånger, vad Tommys kommentar!

Vilket betyder att i sommar kan hela familjen äta bruna bönor inklusive lilla Leia, måste börjas i tid ;).
Bruna bönor är även Angelicas älsklingsrätt och även Mikael gillar bönor. Perfekt!

Orkidéodling och krukmakeriIgår var jag igen och plockade orkidéer ute på Heng Soon Farm. Underbart att gå där med sekatören och plocka precis det man vill, bara svårt att välja vilka färger man ska satsa på.
Undrar vad dessa buketter skulle kostat hemma i Sverige, jag betalade 12 SGD för allt (40 kvistar)
Köper man orkidéerna i blomster affärerna på Thomson Road, så kostar 20 kvistar berodende sort och längd, mellan 15-20 SGD
I blomsteraffär nere i stan kostar 3 kvistar 4:50 SGD.

Detta betyder att det är fullt med orkidéer på Blossoms idag, även de från söndagens plockning finns ju kvar. Vårdar man dom och byter vatten, så håller de många veckor.

En av buketterna ska stå Lovisa och Albins gästrum. På måndag landar de i landet "annorlunda".


Roberta vid ett jättefat i kinesiskt porslin

Ett besök i Jungle Pottery blev det också, men där bara tittade vi ;).
Vi pratade om dessa utflykter i tisdags när vi gick i MacRitchie, för jag berättade vad vi hade gjort med Ulrika och Mats under helgen. Så det blev en utflykt med Roberta i hennes bil, och även förbi de kinesiska kyrkogårdarna vid Old Choa Chu Kang Road åkte vi förbi.

Idag på morgonen lördag, har vi gjort MacRitchie i drygt 2 timmar, så nu ska det bli gott med lunch, bruna bönor och stekt fläsk.
Sedan blir det Brewerkz med pilsner och jag tror att vi ska spela Lingon Lådvin och Långkalsonger, ett underhållande spel att bete sig "typiskt svenskt".
Tack för påminnelsen om detta roliga spel Stanley och Kian!

Köket på BlossomsOj oj oj, vad det lagades mat igår på Blossoms, 2 rätter mera än vanligt.
Alltså 4 rätter och vilken tur att den fjärde rätten var en Boeuf Bourguignon, där stekgrytan skulle vara i ugnen 4 timmar. Har bara 3 gasplatser på spisen. Vilken tur också igår att det regnade och åskade på eftermiddagen. Bara 26 grader i skuggan. Dagen innan var det 34 grader. Vilka dofter som det var från våran lägenhet, man kan undra vad singaporianerna tänker när de känner våra dofter från köket. Luktar inte så gott när de lagar mat, mera som när man lägger hundfoder i blött. Är ju bara att gå förbi och se allt torkat som finns att köpa i alla de olika former och smaker. Blä blä blä!Kände mig som Julia Child, se tidigare inlägg. Jag lagade också efter hennes kokbok, just Boeuf Bourguignon en fransk klassiker.
Boeuf Bourguignon ska bli dagens TGIF-middag. Boeuf Bourguignon gör man ju inte annars en fredagskväll, eftersom vi brukar laga maten tillsammans och eftersom den kräver 4 timmar i ugnen, men funkar som nattamat ;). En Boeuf Bourguignon kan lagas helt i förväg och till och med dagen innan, och den vinner bara i smak på att åter värmas upp. Bara att värma lite försiktigt i 20 min. Vi får istället koncentrera oss på tillbehören tillsammans som små stekta lökar och smörstekta champinjoner. Receptet kommer på receptbloggen framåt.

Övriga rätter: Den italienska klassikern Bolognes, svensk klassiker bruna bönor och slutligen kvällens soppa a la Sandberg med smak av Indien. Vilken doftblandning, en riktig gott och blandat!Så här ser köket ut hos oss på Blossoms. Diskstället är vi verkligen nöjda med. Se det öppna skåpet, där är diskstället!På gasspisen står stekgrytan i gjutjärn som har blå emalj på utsidan, stekpannan är en klassisk skeppshult också den i gjutjärn. Här måste de vårdas, annars rostar de snabbt om man inte bränner in olja efter användning.Så kan det gå, men fint att fotografera med macro. Som tur är går det att fixa till stekpannan om man slarvat med inoljningen och värmen. Bara man inte använder diskmedel i en gjutjärnspanna, då är det kört.
Diskmedel ska bara användas i teflonpannor, gjutjärn är det strängt förbjudet!

Kors i taket, idag blev det ingen gryningspromenad. Det ösregnade och när det väl slutat, var det dags för frukost annars skulle inte Tommy hinna till jobbet i tid.

Nu har jag bloggat lite och dags att fixa till mig, ska snart iväg och plocka orkidéer igen, med Roberta. Hon kommer och plocka upp mig och jag ska visa både krukmakeriet och självplockningen av orkidéer. GPS:en är med ;)!

Ha en bra TGIF alla bloggvänner!

Fössta Tossdan i Mass


Gul liten marktäckarblomma, Blossoms Garden

Hipp hipp hurra för Fössta Tossdan i Mass och det till och med är den Fösste Mass, helt enkelt perfekt.
Fössta Tossdan i Mass firas tack vare en ur dialektsynpunkt sällsynt lämplig kombination av ord innehållande det kontroversiella ljudet "rs".
Mängder av svenska dialekter anser att "rs" ska uttalas med ett slags "sch"-ljud, medan vi med ursprung från delar av södra Sverige väljer att strunta i r-et:
Kesstin - Kerstin
Fösst - Först
Stösst - Störst
Fäss - Färs
Koss - Kors

Idag ska det bli matlagning för hela slanten, brukar ju göra detta på tisdagarna, men då gick jag ju i MacRitchie och då räcker inte tiden till för långkok och inte vill man ju åka ifrån en gasspis precis med lågan på.
Bruna bönor ligger i blöt. Tusen tack Ulrika och Mats för bönorna! Till helgen blir det kalas på riktigt. Så idag ska det inköpas stekfläsk också, som ska rimmas. 2 olika köttgrytor ska också tillagas.
Som ni förstår, måste jag ta "dra maten med kylväskan" och åka ner till Carrefour och handla kött och grönsaker. Såg igår att det också var vinmässa, så det kanske blir att provsmaka lite så här en Tossda ;).

Veckans recept har jag också publicerat på Sandbergs receptblogg idag, och en ny undersökning ligger ute att rösta på. Glöm ej att rösta!

Den förra undersökning gällde vilket kök man föredrog.
Resultatet:
Svenska 33%
Thai 23%
Italienska 23%
Franska 9 %
Indiska 4%
Kinesiska 4%

Dags att ladda för mitt singaporianska kök med klassiska maträtter från Italien, Frankrike och Sverige.

Ha nu en bra Tossda så här Fössta Tossdan i Mass alla bloggvänner!

RSS 2.0