TGIF hos Nilssons

 
Kärt återseende hemma hos Familjen Nilsson. Vi bjöds på en superb trerätters, fantastiska smaker. Förrätten bestod bland annat av parmesanmousse, en ny smakupplevelse som jag måste få receptet på.
När man har trevligt och mycket att prata om, som exempel Singapore försvinner tiden snabbt, så vi var hemma långt efter midnatt.
 
Tusen tack Familjen Nilsson och speciellt Jennifer, som skrev en kommentar på bloggen hösten 2011, och på den vägen är det. Tänk vad en liten kommentar kan betyda, nya vänner!
 
Dagens program: Fira Johanssons husköp i Fagerhult.
 
 

Batteriladdning

 
Vilken torsdag, vakna och molnfritt i Fagerhult och sedan eftermiddag och kväll hos Leia med familj.
 
 
 
Tack Angelica, Micke och Leia för go mat och mys.
 
Idag är det tvättstugan, lunch hos Tommys mamma (min svärmor) och kvällen blir det kärt återseende hemma hos Jennifer och hennes familj. Ni vet Jennifer som varit i Singapore, 3 månader och vi lärt känna.
 
Stort GRATTIS till Heléne och Anders, som idag blir hemmansägare till sitt kära sommarhus. Imorgon firar vi detta i Fagerhult förstås!
 
Ha en bra TGIF eller som vi säger under semestern "Lördag hela veckan"!
 

Vårt matrum i Fagerhult

 
Vårt matrum har en helt fantastisk fondtapet, som vi verkligen gillar. Igår var det en sådan där fantastisk dag och kväll på landet som man kan leva på länge. Enda ljudet som hördes var fågelsång. Kontraster mellan olika dagar, för det är så stor skillnad att vara på landet en solig och varm dag, mot en regnig och kall.
 
Vi njöt till 1000 av gårdagen, och idag när vi vaknade var det inte ett moln på himlen, så frukosten intogs i vårt matrum också.
 
Nu är vi bara en hemma en liten sväng i Huskvarna, innan vi ska åka till Leia och mysa i eftermiddag.
 
Ha en bra tossda' alla bloggvänner!

Mjölkafållan med Leia

 
Igår laddade vi batterierna med lilla Leia. Ett besök på eftermiddgen i Mjölkafållan är en klassiker. Både jag och även Angelica som liten, har gungat och åkt rutschekanna här. De stora gräsyterna gör att man också gärna sparkar boll. På vintern om det finns snö, så är pulka det givna lekredskapet i slänten eller skridskor om det finns is i fontänen.
 
 
Vattenfontänen har sprutat sitt vatten i samma ordning så länge jag kan minnas, 50 år minst.
 
 
Att fotografera Leia i farten är inte lätt, men ibland stannar hon upp, och då gäller det att man är på hugget och kan skjuta av.
 
 
Att gå hem, var inte populärt, men eftersom hon gillar tekniska prylar så var Tommys kamera ett givet alternativ, och då var det inga protester att åka i nya "karetan".
 
Vad står på programmet idag: Jo, vi ska åka till polisen och hämta Tommys nya pass, sedan blir det Fagerhult och hoppas att vi kan klippa gräset i eftermiddag.
 
Ha en bra onsdag alla bloggvänner!

Nere i stan och laddar batterierna!

 
Nu är vi nere i stan (Huskvarna) och laddar batterierna, både Iphone och oss själva. Oss själv är för idag kommer Leia och vi ska ha egentid i eftermiddag med sötnosen. 
Vi åkte ner till stan redan igår, det hade regnat 40 mm när vi gav upp.
Till lunch idag ska det bli kött och potatis med god gräddsås, så idag blev det ingen sovmorgon. När Leia kommer är det MAT som gäller.
 
Eftersom laptop inte är med till Fagerhult, eftersom det inte finns el att fylla på med, så kommer det några bilder från Leias födelsedag i efterhand. 
 
 
Undrar var Leias tankar är här?
 
 
Många presenter blev det, en nöjd och glad Leia när man fick så mycket uppmärksamhet av så många.
 
 
Nu blir det att ladda batterierna med Leia, hoppas att vi kan gå en sväng till Mjölkarfållan och gunga, 
 
Ha en bra tisdag alla bloggvänner!
 
 

Hipp hipp hurra idag fyller Leia 1 år

 
Hipp hipp hurra idag fyller Leia 1 år, bamsekram från Mormor och Morfar!

Glad Midsommar

 
Idag firar vi midsommar som vanligt med våra bästa vänner ute i Fagerhult, i år kommer Leia med familj och Lovisa och Albin.
Så en liten krans till Leias hår ska bindas, midsommarstång ska fixas och sedan blir det dans runt stången förstås. Här håller vi på traditioner.
 
Glad Midsommar alla bloggvänner!

Semester

 
Äntligen semester och mys med Leia, nu väntar drygt 14 dagars svensk semester. Nu börjar semestern för mig också på riktigt!
 

Macrofotografering i Fagerhult

 
OBS! Bloggen krånglade igår, gick inte att logga in och gör nytt inlägg.
Här kommer torsdagens inlägg en dag för sent.
 
Igår vaknade man av att det var så där soligt och underbart, som en svensk sommar ska vara. Eftermiddagen åkte jag ut till våran lilla sommarstuga,  med bilen fullastad med grejer och då är det mycket kvar i stan än som ska ut. Ikväll får Tommy och Jag åka ut en sväng igen med bilen fullastad igen. Alltid lika mycket varje midsommar. Vi brukar skratta när vi ser allt som ska med ut till landet.

Känner ni igen detta, med allt som ska med ut till sommarstugan?

Fagerhult visade sig på den allra bästa sidan, och efter mycket plockande var det skönt att sitta ner på trädgårdsmöblerna och titta på fåglarna som flyger ut och in i holken med mat till de små fågelungarna. Ljuvlig musik i öronen, fågelsång!

Luktpionerna är på G, med många knoppar som myrorna gillar. Paradisbusken har börjat blomma med några blommor, men snart är hela busken full av blommor och humlor.

Nu är det tidig morgon när jag skriver detta, och snart ska jag åka till Landvetter och hämta Tommy. Ser att han landar 1 timma före mig, så han behöver inte ens ”lubba” till gaten och planet som tar honom till Göteborg. Ska bara fixa några frukostmackor till Pompan, skogaholms med prickig korv (Norrboda) och boxholms gräddost. Det var evigheter sedan han åt skogaholmslimpa (sötlev) och jag också, minns faktiskt inte när men en 10 år kanske. Men jag var tvungen att ta en kvällsmacka igår, med kalles kavia på. Smakade barndom!

Ha en bra tossda alla bloggvänner!

 

Spring i benen!

Att få ett Leia sitta stilla på en filt, trots att det ligger paket med fina snören hjälper inte när Leia är i farten.
Tänk då också att du ligger på magen i gräset för att fotografera några meter bort. Roligt hade vi kan jag säga och några kort blev det. Fina klänningen var på, den som Angelica hade julen 1984, lika fin då som nu. Själva smocken vid hals och ärm på klänningen har fått bytas ut. Tack mamma Astrid och pappa Ingvar!, som båda varit inblandade i detta projekt.
Efter 90 bilder gav jag upp och det var då också dags att äta mellanmål. Sedan var det ut igen i det fina, men blåsiga vädret. Idag regnade det inte i alla fall.
Idag onsdag börjar Tommy flyga från Singapore, svensk tid (17:35) för 14 dagars sommarsemester, så imorgon bitti blir det för mig att gå upp tidigt och åka till Landvetter och möta upp. Samma flight som jag kom med 08:10, hoppas att han slipper bli skakade som jag och att det inte är försenat från Singan. Han sitter i alla fall betydligt längre fram än vad jag satt, så lite snabbare ska han väl komma av planet. Sedan gäller det för honom att "lubba" och hoppas att han inte behöver "nacha" som jag gjorde för att komma med planet.
Ha en bra onsdag alla bloggvänner och Tommy ha en bra resa!

Raggmunk och fläsk med regntunga moln!

En av de svenska klassiska maträtterna. Tittar man i kokboken svenska rätter så återkommer den i många landskap och speciellt i Östergötland där den är deras landskapsrätt.
På många svenska lunchrestauranger serveras just raggmunk och fläsk på måndagar och även tisdagar.
Igår var jag och Heléne och lunchade på Kastrullhäxan, där denna rätten är paradrätten. Äter man på stället och inte tar med sig, så är det ett litet smörgåsbord som förrätt och sedan 3 olikavarmrätter att äta av. Jag valde som ni ser, Raggmunk och Fläsk. Kaffe och Aladdins chokladpraliener där favoriten är körsbär för min del, ni vet den som alltid blir över.
Eftermiddagen blev det mys med jobbarkompisen Johanna och hennes familj, hemma i Habo. När jag var därute i Habo började det regna, och sedan regnade det resten av dagen.
Kvällsfika uppe på berget hos Syrran och hennes familj, där vräkte det ner också förstås och molnen gick förbi fönstren. När jag senare åkte ner till Huskvarna så fyllde regnmolnet hela Huskvarna, staden i den gröna dalen.
Kvällen avslutades med matlagning, inläggning av midsommarsill och recetbloggen uppdaterades.
Veckans recept, en klassiker till midsommar för oss.
När jag vaknade idag på morgonen, så var det mulet men det hade slutat regna och kanske blir det en solig dag idag till slut. Och när jag skriver detta precis nu, vad händer jo solen blinkade till i fönstret. :D!
Ha en bra dag alla bloggvänner!
Idag går våra tankar också extra mycket till en vän, Bamsekram till Dig!

Prästens lilla kråka!

Prästens lilla kråka, den är rolig tycker Leia. Blir bra motion för magmusklerna eftersom jag gör den lite mera halvliggande med Leia sittande på min magen. Slutar jag, studsar hon upp och ner och vill ha mera.
Så igår eftermiddag laddade jag batterierna och även Tommy fick vara med en stund via skype på mobilen och videosamtal. Nu är det ju inte den bästa mottagningen där ute i skogen, bildöverföring helt ok, men lite hackigt ljud.
På vägen till Leia, åker man förbi denna märkliga bensinmack. Varje gång jag åker förbi, tänker jag att detta måste vara Roy och Rogers Mack. Igår stannade jag på vägen ut och fotograferade, så även ni kan se.
Någon som vet lite mera om detta stället utmed väg 26, precis efter rondellen i Mullsjö?
Kvällen avslutades med att jag gjorde köttbullar till "barnen" på midsommarafton, men jag kan tänka mig att även de "stora barnen" kommer att smaka köttbullarna. Ikväll är det dags för att göra några av huvudrätterna till midsommarafton, sillinläggningar. Imorgon på receptbloggen kommer ett favoritrecept som vi de senaste åren har som tradition till lunchen.
Vad står på min "att göra lista" idag; morgonpromenad, frukost, fixa och ordna hemma, fixa mig själv, lunch  med bästa vännen, eftermiddagsfika med en annan vän och fixa med sillinläggningar och receptbloggen.
Ha en bra måndag alla bloggvänner!

Fagerhult i full blom!Igår eftermiddag efter Vätternrundan, så var det dags att besöka Fagerhult trots hotande mörka moln.
Ibland kom det några droppar, men också kom solen fram då och då och värme. Stillheten och endast fågelsång och långt från stora vägar, det är melodien och kontraster när man tänker på Singapore. Fagerhult i full blom och fantastiska blomlådor som Heléne och Anders planterat.
En fika nere hos Johanssons blev det också i deras fina lusthus och även skypade vi med Tommy och videosamtal under tiden.

Kvällen blev en lugn hemmakväll, med mig själv.
Nu på morgonen har jag skypat videosamtal med Tommy från mobilen igen. Fantastisk uppkoppling med både bild och ljud.
Bara man har uppkoppling, så kan man prata och se varandra var man än är, ute som inne.

I eftermiddag ska jag åka och ladda batterierna hos Leia, och då har jag lovat Morfar Tommy ett videosamtal med skype också så han kan ladda lite Leia via cybervärlden ;).

Ha en underbar söndag alla bloggvänner!
Grattis Christoffer och Kigge!Grattis Christoffer till din första runda och en bra tid, 10:09. Även grattis till Kigge, för vilken gång i ordningen har jag inte koll på men många gånger har han trampat runt den rundan och då med bland annat Tommy. Kigges tid är också jättebra, 11:50.
För Christoffer gav detta mersmak, enligt rapporter jag fått. Detta var Vätternrunda 47 i ordningen, jag tror på att jag och Tommy ska satsa på runda 50.

Igår sol och idag regn


Nyponros

Igår vaknade man till härligt solig väder, och idag bara öser regnet ner. Snacka om deppigt väder och med tanke på vad som hände i fotboll igår kunde det ju varit sol som tröst. Nu känns det bara så jobbigt, men jag är inte förvånad detta med fotbollen, typisk svensk fotboll. Det vi upplevde sommaren 94, var en unik händelse som inte kommer i repris.

Synd om alla vätternrundacyklister som inte hade så tidiga startnummer, eftersom det ösregnar just nu. Ja, det vräker ner. Jag ska om en stund ge mig ut och gå ner till Oset med mamma och pappa, för att kolla in Christoffer och Kigge som startade 06:14 från Motala. På grund av regnet tar det nog lite längre än vanligt. (Själv så cyklade jag den sträcken 1987 på 3 timmar.)
Numera har de chip på sig, så jag kan följa dem i mobilen, och vet när de passerar Gränna. Då är det läge att gå ner till Oset i Huskvarna.
Kolla in skylten "DEPÅ JÖNKÖPING" depån ligger i Huskvarna. Bilden är också tagen igår på morgonrundan som ni förstår pga solen.

Nu ska regnkläderna på, som ni förstår. Bilder kommer imorgon.

Ha en bra lördag alla bloggvänner!Annorlunda TGIF!Äntligen vaknade jag och såg solen, blir något helt annat att gå morgonpromenad när man känner solens strålar värma. Även om det var kallt, bara 9 grader så är det mera positiv känsla. Härligt för alla studenter också idag, efter som i Huskvarna/Jönköping är det studentfest denna dag.

Idag blir det en annorlunda TGIF, utan Pompan :(. På programmet idag; tvättstugan, bankärende, studentfest på Öxnehaga och förstås måste jag ju heja fram Sverige i fotboll till vinst ikväll. Vinna eller försvinna!

Ha en bra TGIF, var i världen du befinner dig!

Barnvakt och batteriladdningIgår var det en heldag hos Leia och barnvakt, medans hennes mamma och pappa pysslade med annat.
På väg 26 åt Mariestad, till Mellomgården så åker man förbi 7 fartkameror, och alla med olika hastigheter. Man kan inte sitta i andra tankar eller sjunga på någon bra sång från radion. 90, 80, 70 eller 60. Att köra med farthållar funkar inte, måste hela tiden kolla hastighetsmätaren istället för att hålla ögonen på vägen. Kanske därför det sker så många olyckor på denna vägen som kallas dödens väg.

På den sista slingriga skogsvägen sprang en älgtjur över vägen, jag stannade och upp med mobilen och fotograferade genom bilrutan. Veva man inte ner så känner den ju inte lukten av människa. Mäktiga djur, skogens konung är!Att vara barnvakt åt en snart 1-åring som springer numera, då måste man vara  på sin vakt hela tiden. Då kändes det mysigt när vi tog siesta i hängmattan på eftermiddagen, nästan 1 timme varav en halvtimme sömn av Leia som sov på mig där vi gungade fram i en sövande vaggning. Bara fågelsång och Leias små suckar då och då hördes.
Batteriladdning när den är som bäst!
Vet en person ♥ som är lite avis på mig just nu, men nästa vecka då får ♥ kramas och mysa med Leia också.Nu ska jag ut på en morgonrunda här i Huskvarna, sedan blir det frukost och veckans recept.
Frågan är om det ska bli regn idag eller inte, blir det inte regn så ska jag ut till Fagerhult och lyssna på fågelsång igen, bara njuta och fotografera med macro lite vackra svenska blommor. Hoppas verkligen att det inte börjar regna, men det ser mörkt ut just nu :(.

I eftermiddag blir det fika med Jennifer, Simon och Lizette. Det ser jag fram emot!

Ha en underbar torsdag alla bloggvänner!

HeldagsutflyktGårdagen var ett fullspäckad, en heldag från morgon till kväll.
Denna dagen är också full med aktiviteter. Dagens höjdpunkt och största delen är barnvakt åt lilla busmajan Leia och hemma hos henne. Så nu på morgonen vill jag hinna uppdatera bloggen, vanliga morgonpromenaden, frukost innan jag åker 45 km till Mellomgården.

Igår var jag där på lunch och checkade läget. GPS:en som jag kallas ibland, hittade utan hjälpmedel. Minns hur vi var där och tittade i december, och då kom från andra hållet (långa vägen), men det gick bra att åka "baklänges". Så idag blir det lätt som en plätt.

Kvällen träffade jag bastutjejerna, och vi var på AnnaGretas och åt tapas, kanongott och kan rekommenderas om ni har vägarna förbi Jönköping.

Att skriva bloggen och lägga upp bilder, med en mobilt bredband och kontantkort gör att man nästan sliter av sig håret. Stor skillnad på Singapore, där vi har högsta hastighet etc etc. Här tar det hur lång tid som helst att lägga upp bilder etc. Har också startat om datorn minst 2 gånger då den låst sig. Pust och stön och vojjne vojjne säger jag bara!

Hinner inte skriva mera, måste ut på min morgonrunda nu.

Ha en bra onsdag alla bloggvänner!


På svensk mark igen!


En go och glad Leia, med mycket spring i benen

Japp, då var man på svensk mark igen!
Kändes som det var igår, men så är det ju bara 2 månader sedan sist.
Flygresan till Sverige, var en omskakande resa, turbulens nästan hela tiden och vid ett par tillfällen gjorde en del passagegare korstecken. Stewarden sa till mig när vi landat i Helsinki, "äntligen kom vi fram" och pustade ut. Värsta tubulensen var varje gång vi skulle äta, middagen på kvällen och sedan frukosten. Planet skakade i sidled som det också sjönk. Barn som jag hade snett framför mig, skrattade så där som barn bara kan skratta, medans deras mamma satt sammanbiten och såg inte glad ut som de flesta andra.

Snett framför mig också, hade jag en "look a like" av Breivik, och det kändes verkligen konstigt. Det var som han satt där. Samma frisyr, skägg och utseende. När det skakade som mest så höll han sig i stolsryggen framför och jag såg att det kom några tårar på hans kind.

Själv satt jag längst ner, på rad 57. Praktiskt tänkte jag, men planet blev mycket försenat från Singapore och jag hade bara 1 timme till flighten till Landvetter från början. Så när planet startade i Singapore, och man såg landningstiden, var det 10 minuter efter att boarding till Göteborg. Att sitta längst bak i ett plan, när man snabbt vill ut kändes stressigt. Men när det skakade som mest, tänkte man jag stuntar i om jag inte hinner med planet, bara jag kommer ner levande på marken. Men när man väl tagit mark, så är målet att nu vill jag hinna med planet. Boarding till Götet startade 07:05, gate 21 och Singaporeplanet landade 07:15, gate 35.

Att ta sig ut från rad 57, springa till säkerhetskontrollen, därefter passkontrollen och det var superlånga köer överallt. Vi var några stycken, tror 8 personer som skulle med samma flight. När man frågade om man kunde få hjälp, även flygvärdinnorna , sa de att alla är i samma situation. Hjälper man en måsta man hjälpa alla var deras motto. Gate closed såg jag redan på tavlan när jag kom ut ur planet, men jag sprang och sprang, valde rätt köer. Vilken känsla att komma till gaten och höra dem säga välkommen. Där satt folk och tittade på när man kommer in helröd i ansiktet flåsande. De jag visste skulle med, kom med.

Nu sköt man på sitt mål, för innan tänkte jag bara jag kommer med planet, så stuntar jag i om inte incheckade bagaget kommer med. Men när man väl sitter där i planet och pustar ut, tänker man och hoppas att det ska vara med. Planet startar en 30 minuter sent från Helsinki, men landar ”on time” på Landvetter. Första väskan som kommer ut på bandet, är min lila resväska. Jippi, det var resan det!

Lite kortfattat resten av dagen: I Jönköping vid resecentrum står Leia och väntar på mig med sin mamma och pappa, och lika go och glad som vanligt. Lunch hos min mamma och pappa, där även syster yster fanns. Mys hela eftermiddagen med Leia, skype och videosamtal med Morfar Tommy i Singapore, via Iphone. Fantastiskt!Kvällen blev det mys med mamma och pappa där Sverigetröjan var på, men det hjälpte tyvärr inte!

Nu är det ny dag och snart dags för morgonpromenad och nya äventyr, ett fullspäckat program. Mera om detta imorgon.

Ha en bra tisdag alla bloggvänner!Sweden tonight!Ja, då var det nästan färdigpackat bara lite grejer i handbagaget som är kvar. Nu ska det bli lite relax med en bok nere vid poolen en stund. Gäller att njuta av värmen och se om man kan ackumulera lite till Sverige. Just nu ser jag att det är 20 graders skillnad. Det är ju många timmars flygning, för det är ju inte som här att bara gå ut och in genom kyla. Cirka 10 graders skillnad är det när vi kommer ut från vårat sovrum, AC:n står på 19 grader och oftast är det ju en 29-30 grader i övriga rum på morgonen. Det upplever man som stor skillnad. På dessa 12 timmars flygning som oftast är kall, så det går åt filt har man ställt om till svenskt väder. Upplevelsen känns ju mycket mera när man landar i Singapore och kommer ut från den svala terminalbyggnaden. Då blir det som en chock!

Ikväll blir det kvällsmat på TFS med Tommy och Magnus innan jag drar ut till Changi.

Ha en skön söndag alla bloggvänner!


Något har hänt i Singapore!Idag lördag och lite sovmorgon innan morgonpromenaden. Eftersom det regnat också, blev det lite extra sovmorgon. Perfekt väder att ut och gå i, 25 grader och mulet. Det är den perfekta temperaturen både i Singapore och Sverige. Tänk själva, svensk sommar och 25 grader, precis LAGOM.

Något har hänt under natten, och vi ser det direkt för vi är inte vana vid att se detta här.
Titta noga på bilden under och se om ni också kan se det som vi såg idag.
Rätt svar ser du om du scrollar lite längre ner.


>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>


Vad är det som händer, en tagg.
Detta kommer att ge 4 spöstraff om man blir tagen av polisen.
Hemma är det hur vanligt som helst med klotter, men här är det verkligen ovanligt att se.
Chansen är säkert stor att man griper klottraren, eftersom det kryllar av övervakningskamror.

Nä, nu måste jag börja packa och fixa lite hemma innan det blir lunch på Brewerkz med Magnus, en tradition som inte får brytas när vi är här. Dröjer ju några veckor, innan det blir en god pilsner igen med Magnus ;).

Ha en bra lördag alla bloggläsare!


TGIF och nedräkning!I lördags så inträffade en dödsolycka utanför oss. En Gurkha officer var ute och tränade i "våran park" eller han joggade på trottoaren längs med Uppe Serangoon Road, när en bilist i hög fart förlorade kontrollen på sin bil och körde på den 30-årige killen som dog.
Har sagt det tidigare, att bara för man går på en trottoar så tror man att man är säker. Här är det ju också bara inte en trottoarkant som skiljer utan 2 meter gräs också innan trottaren. Sista bilden kan ni se bilspåren innan bilen tillslut stannar vi övergången. Sista bilden är tagen uppifrån bron och ni kan följa spåren tillbaka och se skylten var bilen åkte upp och ni kan räkna ut var han blev träffad någonstans också där han kom joggande med bilen som kommer bakifrån. Undrar vilken hastighet han körde i och om han var onykter eller påverkad av narkotika etc.
Igår kväll på våran skymningspromenad gick vi förbi, och det var flera av Gurkhas kollegor där och pratade och tittade och analyserade.


Bild från Straitstimes och klicka på länken om du vill läsa också.Ja, nu är det fredag igen och TGIF, nästa fredag är det studenten hemma i Jönköping/Huskvarna och även starten på Vätternrundan. Kollar in hur vädret ska vara nästa vecka hemma i Huskvarna och jag lovar att jag kommer att frysa. Man skulle kunna lagra lite av värmen från Singapore, eftersom vi verkligen är inne i en värmebölja, idag ska det upp i en 34-35 grader och det var det igår också. Sedan luftfuktigheten också gör ju att det känns ytterligare ganska många mera grader. Kontraster på olika sommartemperaturer.

Idag ska det bli manikyr och pedikyr på salong, med gel så att det ska hålla hela semestern, hoppas jag. Så nu gäller det att fixa och ordna lite hemma, innan jag drar ner till Tanjong Pagar. Påvägen hem blir det nog att köpa några gulliga klänningar till Leia i Chinatown. TGIF -middag ska inhandlas också, dröjer sedan ett tag innan nästa TGIF här i Singan.

Veckans recept hittar du här!

Ha en mysig TGIF alla bloggvänner!

Längtar efter svenska blommorTittade idag i bildarkivet och mappen 6:e juni 2011, så många bilder på blommor från Fagerhult. Nu längtar jag efter svenska blommor, man kan säga att jag är lite trött på orkidéer.
Eftersom jag tankar in bilder varje dag på min hårddisk, blir bildbanken som en bilddagbok. Man minns precis dagen och det behövs inga ord. Nu har vi ju bloggen vi kan titta i om vi skulle helt tappat minnet.

Hur ofta tömmer du din kamera på bilder?

Jag känner personer som har nästan ett års bilder i kameran. Ingen backup där inte, ifall något skulle hända.
Jag kör backup ofta på bildmappen och varje månad ytterligare en. Så bilderna finns på minst 2 externa hårddiskar utöver mappen i datorn.

Rätt svar i tisdagens inlägg och fråga är LEIA.

Ha en bra torsdag alla bloggvänner!


Venuspassage, nationaldag och namnsdag!Venuspassage, Sveriges nationaldag och Carl GUSTAV Tommys namnsdag, vilken dag :D och det ska vi fira på vårt vis!
Gryningspromenad som vanligt, men men molnigt och ingen synlig soluppgång 06:57 här i Singan. Dröjde ända till lunch innan solen sprack igenom molnen och då är den alldeles för stark för att ens kunna titta upp och se Venus även med 4 stycken solglasögon på. För nöja oss med att vi vet att den är där en lite stund till.

Igår var jag på High tea med Sing på Hyatt Hotel, min svensk/singaporianska granne på Blossoms.
Massa med läckra godsaker som hör till en High tea. Blev ingen middag för min del på kvällen, som ni förstår ;) och Tommy fick ta en low carb på Carl´s Jr och det hade han inget emot heller ;).

Ikväll blir det svensk öl och snaps med Magnus hemma på Blossoms och förstås svensk husmanskost. Så jag ska snart börja fixa med maten, men först lite relax nere vid poolen.

Någon som har något tips på en bra svensk deckare att läsa eller lyssna på?
Jag vill ladda ner till hemresan som mp3 eller e-bok.
Alla tips uppskattas!

Kinesisk kalligrafiKinesisk kalligrafi, är penslen verktyget istället för pennan som vi använder oftast i väst när vi skriver kalligrafi, skönskrift.
Även kineserna var intresserade av att titta på, när Jessie skriver enligt våra önskemål.
Kan ni gissa vad det står överst?

Idag tisdag redan, och igår var det som vanligt en vanlig måndag, med måndagsfix hemma. Jag jobbade på ganske effektivt hemma. När Tommy kom hem ett ärende *) till lunch, åkte jag med tillbaka till hans jobb. Därifrån tog jag bussen upp till Orchard Road, gick 2,6 km ner till Dhoby Ghaut och utan att köpa något, fast jag var inne och kollade bland allt som reas. Men det är lite som hemma, helt plötsligt plockas gamla plagg fram och det rivs och rivs. Inte min grej helt enkelt!

God kvällsmat hemma, skymningspromenad och sedan filmkväll hemma på Blossoms, I nationens intresse med Persbrandt som Hamilton. Lite förvånad blir man allt, eftersom vi läst Guillous roman vid samma namn, bygger filmen inte alls på den romanen utan är helt ny och som ej finns i bokform.

Kanske att jag ska börja titta på packningen eller ta fram resväskan, så har jag ju börjat packa kan man säga.
I eftermiddag blir det fika med Sing.

Ha en bra tisdag och helgdagsafton alla bloggvänner!*) Tommy glömde ta med våra pass på morgonen. Vi behöver förnya våra Dependant's Pass och arbetstillstånd.

The Great Singapore Sale!


Konstgräs på metervara

Hade precis glömt bort att den 25 maj startade The Great Singapore Sale, årets julafton för singaporianerna och som håller på ända till den 22 juli. Denna månaden måste vara som att vara i Paradiset för alla shopaholic. Vi trodde att vi kunde få en parkering med bilen nere vid VivoCity igår när vi ändå var ute en sväng med bilen åt det hållet. Nix, nix så vi åkte hem till Blossoms med bilen, tog en kaffi hemma och sedan MRT ner istället. Men vojjne vojjne, vad människor det var där inne. Som att trängas på en julmarknad och lite till. Vi fick nästan panik, så vi drog hem igen ganska så snabbt efter att försökt ta oss runt ett varv. (1 inköp blev det, inte dåligt).

När vi satt där på MRT hem igen, kom vi på att på Thomson Road i alla blomster- och trädgårdsaffärerna är det nog inga singaporianer eftersom alla var nere på VivoCity. Vi tog bilen och inhandlade underlag och konstgräs till plantboxen.
I lördags så slängde vi ut trädgolvet, det hade gjort sitt och dags för något nytt.


Som att bygga med lego, att lägga underlaget


Porslinsfisk som man har rökelse i mot mygg, fast den är mera för syns skull eftersom 
man ytterst sällan får några myggbet här.

Kvällen avslutades med 3 timmar Arne Dahl film, europa jazz tror jag namnet på filmen var. Spännande!
Eftersom vi också följt Mästarnas mästare och finalen gick igår kväll, visste vi att vi inte kunde slå på datorn idag på morgonen och leta upp svt play utan att se vem som vunnit. Så datorn fick stå på och svt pplay med rätt sida. Så idag innan gryningspromenaden såg vi 2 grenar, och att Pernilla slogs ut innan vi gick gryningspromenaden. Resten av programmet såg vi till frukosten.
Våran favorit var ju Pernilla, som inte höll hela vägen, SYND tycker vi. Synd också att Gunde Svan inte var med, pga sjukdom. Jörgen fick ju hans plats istället, men nästa år kanske Gunde är med och slås om segern. En andra plats för Wislander var starkt.

Idag måste jag väl börja packa lite, eller lägga fram lite sommarkläder som ska med hem. Blir inte lätt att packa. Tar jag med förmycket sommarkläder blir det väl kallt hemma i Sverige, och tar jag med för lite blir det varmt och skönt. Är jag lite vidskeplig som kineserna kanske ;), frågan är alltså vad ska med hem i klädväg.

Just nu är det bara 3 grader i Huskvarna och under dagen kommer det att vara högst 12. Och det ser inte bättre ut under veckan som kommer, kanske något bättre när jag landar nästa vecka, men det handla bara om några få grader varmare.

Ha en bra måndag alla bloggvänner!

Ölprovning och Duxton HillÖlprovning på eftermiddagen, alla ölen på Brewerkz. 13 stycken småglas och spännande om man ska hitta en ny favorit eller pilsnern och IPA:n fortfarande håller. Wheat Beer tycker jag skulle smaka bra till rotmos och rimmad fläsklägg, en not av kryddpeppar tyckte jag. American pale ale fick också godkänt, med not av kryddnejlika. Lite julsmak av glögg men ändå inte söt, utan besk. Perfekt julöl!En promenad från Brewerkz till Chinatown och lite längre bort i Chinatown, till Duxton Hill.
Påvägen går vi förbi många kinesiska apotek, där det finns hur mycket konstiga torkade saker som helst.
Borta vid Tanjong Pagar kommer man till riktiga Chinatown, och man ser inte många turister. En likvaka går vi förbi i värmen. Stort tält där kinesisk buffé serveras och kistan står bredvid. Jättemånga är där och äter och tar farväl. Det är en rik kinesisk man, kan man se. Jättestora pappershus och altare är uppbyggda. Allt på långt håll ser ut som en cirkus.

'

Duxton Hill var förr en muskotnötodling, men nu är det en liten gågata med små restauranger. Idag fick L'Entrecote (36 Duxton Hill) besök, och av namnet så förstår ni vad vi åt. Jättegod dragonsås var det till köttet.
Våra grannar (kineser) vid bordet, åt en förrätt. Ett delat oxben som de satt med sked och gröpte ur benmärg.
Nästa gång vi går till Duxton Hill, blir det nog tapas på Sabio (5 Duxton Hill)Vy från bordet, ut på Duxton Hill

Efter middagen promenerade vi hela vägen ner till Fullerton och Boat Quay, kors och tvärs bland alla skyskraporna. En svalkande tranbärsjos på Red Dot, medans killarna tog en summer ale. Behövdes i värmen efter den långa promenaden innan vi tog var sin taxi hem till sig och nattinatti.

Ha en skön söndag!

Frestelse till kaffet!


Efter TGIF middagen blev det en dessert, och precis som namnet så var den verkligen
en frestelse, supergod.


Som jag skrev i tidigare inlägg om min tennisarm, lämnade jag dramaten hemma och tog min ryggsäck istället. Innehöll en liten kylväska med klamp, och agom att transportera ett paket kött och glass hem till Blossoms i 32 graders värme. Michael Buble stod för musiken under kvällen.

Nu är det lördagsförmiddag och dags för lite rensning i plant boxen. Får passa på när man har starka armar hemma på dagtid. Eftermiddagen blir det att träffa Magnus och sitta och ljuga lite nere vid singaporefloden med en pilsner.

Har ni inte smakat glassen innan, så gör det om du gillar mörk choklad, vaniljglass, tranbär och skogsbärsås.

Ha en bra lördag alla bloggvänner!

TGIF och ont i armenNästan som en vanlig TGIF, men det började regna och åska när vi skulle ut på gryningspromenaden.
Så det blev en tidig frukost med rapport på svt.play istället. Det känns som något saknas när man inte fått ut och gå och tagit sin andningsgympa. Även om man gör det senare så blir det inte detsamma.

TGIF och ikväll blir det en lugn hemmakväll, med matlagning tillsammans. Än är inte menyn bestämd utan det blir det först när jag kommer ner till mataffären.

Sedan 14 dagar har jag åkt på lateral epikondylit i vänsterarmen, då märker man hur mycket man gör med vänsterarmen fast man är högerhänt. Vaknade för 14 dagar sedan alltså men en rejäl inflammation i muskelfästet vid armbågen. Man funderar på vad man gjorde dagen innan eftersom man inte ens haft en begynnelse till värk. Oftast står det ju att man exempelvis, målat, slipat eller ensidiga rörelser i handleden. Har tidigare haft tennisarmbåge, men då i högerarmen och pågrund av fel arbetsställning med armen när man har musen som arbetsverktyg. Skillnaden då och nu är att då dröjde det mycket längre innan man sökte hjälp och nu kände jag igen symtomen och kunde börja behandlingen direkt.
1 tablett, 2 ggr dagligen av Pronaxen (naproxen) som lindrar smärtan och dämpar inflammationen. Styrketräning (exentrisk) 1 gång om dagen/ 12 veckor, kramar en mjuk boll flera gånger om daen, tryckmassage på det ömma muskelfästet etc etc.
Minns vad jag fick för råd sist av sjukgymnasten och lite uppfräschning på nätet från 1177.se och arbetsterapeuten.

Ytterligare bra tips och råd, uppskattas!

Orsaken tror jag beror på dramaten, faktiskt. Jag drar den alltid med vänsterarmen och med sträckt arm. Oftast handlar man alldeles för mycket och tunga grejer. Lyfter den oftast in i tunnelbanevagnen, då jag är rädd att hjulen ska fastna. Då lyfter jag den med vänsterarmen stäckt. En rejält tungt lastad dramaten hade jag sist söndagen den 13 maj, handlade inget sedan på hela veckan men ändå fick jag ont först den 18 maj. Nu ska jag snart ta dramaten, men med högerarmen och åka och handla. Men det blir lätta inköp idag, endast det vi ska äta ikväll och vinet finns redan hemma.

Vad ska ni äta ikväll?

Nu undersökning på receptbloggen "FAVORITDRYCK INNAN MATEN"

RSS 2.0