Felix har slutat kvittra!

 
Igår somnade lille Felix in. Drygt 11 år har han kvittrat, och nu de senaste 4 åren hos min mamma och pappa. Idag ska mamma och pappa åka en sväng till Aneby på auktion, och då åker de till Fagerhult på vägen och begraver honom vid plommonträdet intill Findus, våran tidigare undulat. Fagerhult är en perfekt plats att vila på som fågel, här kvittrar det alltid fullt av olika vilda fåglar. Ljuv musik att vila till, här får man ro!
 
 
Hade ju tänk skriva om mera förbjudet att ta in i Singapore i detta inlägget, men ibland blir det inte som man tänkt sig och dagens ämne passar bättre, får då kan jag hålla mig till den röda tråden på tal om begravningar.
 
Igår var Tommy på sin första kinesiska begravning eller likvaka är rätta ordet. En kund på Volvo, hans 90-åriga mor "Passes Away" som de säger när någon avlider. Och då ska så många som möjligt komma och ta adjö och visa sitt deltagande. Nu är det ju inte alla kunders släktingar, som man gör så med. Denna kunden känner premiärministern etc etc. Ju rikare man är ju längre likvaka har man, 3, 5 eller 7 dagar enligt tradition. Detta var nog en 7-dagars. Kistan var öppen, men det låg en glasskiva över (det brukar jag inte se när jag går förbi en likvaka *). Tänk er själva i 32 graders värme i 7 dagar, och detta sker oftast utomhus i ett tält så det finns ingen kyla. Kvinnan var kristen, så det fanns inga helvetespengar etc.
Tommy avstod från att äta buffén, som alltid bjuds på intill kistan. Hans tid räckte inte till och sedan är det ju sådan där klassisk kinesisk mat, ingen mat för en riktig karl ;).
 
*) Ganska ofta när man är ute och går, så har de likvaka på markplan i det huset man bott. Husen står oftast på pelare och där är det ett perfekt läge för just likvakor.
Förra lördagen när vi gick ner till Brewerkz, var det gatuarbeten och vi fick gå en omväg, och för att komma vidare var vi faktiskt tvungna att gå igenom en likvaka. Kändes lite konstigt att traska där, men allt annat var uppgrävt så det fanns ingen annan väg.
 
Ha nu en bra tisdag alla bloggvänner!

Poppy - Vallmo

 
Googlade lite, om bland annat barnmat här i Singan och kom till en sida där jag  läste att vallmofrö är förbjudet i Singapore, klassas som narkotika eftersom det kan innehålla morfin och opium. Jag kunde ju innerst inne räknat ut detta faktiskt. När man var liten och åt bergis med vallmofrö på så hörde man ju detta, att det kunde innehålla knark. Men man äter ju aldrig några mängder, det mesta hamnar ju på skärbrädan, golvet och bordet ;). När jag läste detta så genast fick man ett sug efter just en skiva färsk bergis med vallmofrö och västerbottenost som pålägg. Åt det senast midsommarafton i år, något som finns varje år som tillbehör till lunchen den dagen.
 
 
Vi får hoppas att inga i den svenska truppen, äter frukostknäckebröd eller bergis med vallmo, eftersom det räcker visst med en skiva bröd för att det i drogurinprov ska visa positivt. Finns visst människor i Sverige som blivit av med jobbet, när de drogtestats bara för att de ätit bergis till frukost. Hur ska man kunna bevisa att det bara var en macka, när det finns spår av morfin eller opium i kroppen.
 
 
Vilken tur att jag inte är någon bagerska, som bakar kakor, bullar och bröd. Hade jag säkert tagit med i packningen, eller beställt av vänner som kommer på besök, att ta med vallmofrö. 
Påföljden för att innehav preparat som innehåller morfin är upp till 10 års fängelse eller S $ 20.000 böter eller båda och. För olaga import, upp till 20 års fängelse och 15 slag av sockerrör. Om du framställer, vilket måste betyda odlar vallmo, upp till 30 års fängelse eller fängelse på livstid och 15 slag av sockerrör.
Men det står inget om dödsstraff som det gör på den flesta narkotiska preparat här i Singan.
Samma straffsats är det även för införsel av Vitamin K, men det innehåller ju inte morfin.
Så kolla innan du åker till Singapore och ta med vitaminpiller vad de innehåller. Vitamin K, finns ju naturligt i en mängd matvaror som exempelvis jordgubbar.
 
Man kan ta in vallmofrö, men då måste man anmäla detta och lämna prov för analys och det är nog inte billigt. Visas det minsta lilla utslag av morfin, så är det kört att baka vallmobräck men du slipper nog Changi i alla fall ;). Vallmon är en skönhet både som knopp, blomma och frökapsel och gör bergisen extra god!
 
Imorgon ska jag visa något annat som också är förbjudet att föra in i Singapore, men vi har det i kylskåpet och vi har köpt det på IKEA!
 
Ha en bra måndag alla bloggvänner!

P3 inför nationaldagen!

 
Halv sju på kv'ällen och dags för att skåla i lite skumpa Moêt uppe på Boat House takterass.
Tredje lördagen i rad Singapore kör träning, inför nationaldagsfirande, men första gången för Magnus både på taket och att vara med om träningen, fyverkeri och flyguppvisning är i samma styrka och upplägg nationaldagen så det är ingen skillnad. Nästa vecka är det inte träning, då är det genrep. 9 augusti är det nationaldag och röd dag, men den dagen håller vi oss hemma.Ser bättre på TV om vi skulle vilja se, och fyverkeriet har vi ju redan sett 2 gånger på bara 3 veckor. Fyverkeriet ser vi nästan från vårat vardagsrum och åker vi upp med hissen högst upp, ser vi ju ner över hela city.
Stressar hem i en taxi vi åtta-tiden för F1-kval.
Något kval i F1, blev det inte hemma. VARFÖR eller WHY som de säger här, Singtel och ESPN sport hade valt bort detta och körde någon jävla badminton (OS). Tommy upprörd och ringer Singtel :((((, och detta samtalet med olika personer varar nog minst 30 min. Slutade med att vi inte behöver betala något för Singtel nästa månad.
 
Nu är det sköna söndag, vi har ätit ägg och bacon och tittar på lite svt play (rapport och OS). Snart blir det MacRitchie-runda med Magnus. Eftermiddagen blir det nog relax på Blossoms, att inte göra något alls helt enkelt. Promenad fram och tillbaka till TFS kanske, och förhoppningsvis F1-race på TV, för det lovade Singtel men man vet aldrig.
 
Nästa inlägg är redan i huvudet, och imorgon skriver jag om detta!
 
Ha en skön söndag alla bloggvänner!
 
Youtube som är på tysken som heilade, och jag skrev om i förra inlägget!
OBS! Kolla in uppe till vänster, Charles Camillas ansiktsuttryck! Vad tror ni hon tänker eller säger tills sin granne?
 

Då var OS-elden tänd!

Bild från Young Olympic Park, Singapore
 
Då var OS-elden tänd efter nästan 4 timmars Live-sändning med svt play här i Singapore.
Lång väntan innan det var dags för Singapore och Sverige att tåga in på arenan. Singapores president Mr Tan med fru satt på läktaren och vinkade. För Sverige fanns bara Gunilla Lindberg, som vinkade, kändes lite fattigt.
 
Igår ställde vi klockan på 03:45, och precis när det började 04:00 satt vi i TV-soffan med var sin kudde i famnen, samtidigt som det så sakta började gry här och ljusna.
 
Det märkligaste som jag reagerade på var när Tyskland tågar in, då zooma de in en man på läktaren som heilade hela tiden. Måste varit en fadäs för TV-producenten att just zooma in detta just då. 
Såg ni detta också och reagerade?
Jacob Hård och Ebba sa inte ett knyst om detta, eller så märkte de inget.
Har ni hört eller läst något om detta i pressen idag hemma i Sverige?
 
Spännande blir det att se, var de gör av med elden där i mitten, när friidrotten drar igång.
Någon som hållit i den olympiska elden, är ju Tommy. Den 19 augusti 2010 klockan 14:10 för att vara exakt.
Young Olympic gick ju av staplen för första gången i historien, och Singapore var första värdlandet.
Wearnes-Volvo var med och sponsrade. 120 stycken  S80 och varav några V70 att skjutsa OS-delegater till arenorna från hotellet Ritz Carlton.
 
Tommy den 19 augusti 2010, klockan 14:10, Wearnes Volvo
 
Blir en lång dag idag för oss, när man gått upp så tidigt.
Vi ska snart fixa till oss och dra ner på stan och träffa Magnus på Brewerkz. Blir att sitta och prata och mysa om allt mellan himmel och jord.
Ikväll är det sedan kval i F1, och kanske lite OS och för våran del.
 
Ha en härlig lördag alla bloggvänner!

Att köra nercabbat i Singapore!

 
Att köra nercabbat i Singapore, är ingen höjdare kan jag säga på direkten. 
Igår var det vilodag från träningen, och efter kvällsmaten hemma när skymningen började var det läge att åka en sväng med cabben och testa hur det känns i Singapore.
 
Att åka nercabbat mitt på dagen är inte att fundera på, med solen rakt upp som bränner rakt ner.
Men på kvällen och i solnedgången borde det ju funka eller. Vi körde med full kyla och ändå så kändes det som det strömmade ut het varmluft i ansiktet och på benen. Termometern visade 32 grader i luften till att börja med när vi tog motorvägen CTE ner till city. Sedan tog vi genom stora gatan i Chinatown, Hill Street, Victoria Street (bilden ovan), Geylang Road, KPE (tunnel) till Uppe Serangoon Road och så var vi hemma.
I dessa bilkörer och trafikljus steg värmen runt alla bilar och bussar till 36 grader och det kändes bara varmare och varmare. Man kunde knappt prata med varandra för allt trafikbuller och tuttande, synd att vi glömde ta med CD:n med Tomas Ledin, hade piggat upp lite. Nu fick det bli radion istället, Golden 90,5.
 
Väl hemma igen i garaget, var det bara att slå igen taket och gå upp och duscha av svetten  och kyla ner sig. Vad är grejen med cab i Singan är frågan, och varför köper man detta. Visst ser det häftigt ut, men inte är det skönt inte. Är väl som att gå i jättehöga klackar, vill man vara fin får man lida pin ;).
 
 
Idag är det TGIF, och kvällens middag är redan inhandlad. Men jag ska ner en sväng på stan och se om jag hittar nya träningsshorts till Tommy. De gamla börja ge sig i fickan, så nyckeln och hisskortet trillar ut, och om jag säger hur gamla de är så tror ni inte mig. Så många tvättar och år = bra kvalite, köpta på KappAhl hösten 2003. Jag skulle ju kunna ta fram nål och tråd, men dags för nya är det nog även om de fortfarande ser bra ut.
 
Innan middagen ikväll är det träning i våran park, en lätt löprunda blir det där vi varvar jogging och rask promenad. Efteråt blir det att kyla ner sig i poolen innan vi fixar med maten tillsammans.
Imorgon förmiddag ska vi testa Gurkhas ytterslinga i terräng i våran park, mera kuperat. En stig i gräset i ytterkanten runt om.
Spännande att se hur lång den är. Ett vanligt varv i parken är 1,7 km.
 
Ha en mysig TGIF alla bloggvänner!

Allsång i Singapore

 
Igår hade vi allsång i TV-soffan, här i Singan. Underbart och här behövdes det inga sånghäften som det annars brukar på Skansen, inte ens på Skansen behövdes det något sånghäfte när Tomas Ledin tog över scenen.
 
 
Alla svenskar, ja i alla fall nästan alla kan säkert sjunga de första raderna i refrängerna på många av Tomas låtar är jag övertygad om. Hans låtar tränger sig in i huvudet och stannar kvar där för alltid, inget teflonminne med hans låtar.
"Festen har börjat" eller "Vi är på gång" är en av alla som man hört på fester, campingplatser, disco, Huskvarna folketspark, Kinnarps Arena, ja helt enkelt överallt hörs hans låtar i Sverige.
 
 
1975 köpte jag min första LP Knivhuggarrock, och på den vägen är det. Bilderna på bloggen är från CD-omslaget som jag har med till Singapore. Även om man kan köpa och ladda ner, eller lyssna på nätet, så tog vi med lite Ledinmusik i CD-form.
 
Mitt starkaste minne är: Hösten 1977, när jag och Lena går till Banana Disco i Jönköping för att Tomas ska uppträda där. Vi är först av alla i publiken, utom Tomas med gänget, som är där och riggar upp mikrofoner etc. Tomas i endast mossgröna kalsingar av märket Jockey tror jag. Där sitter vi precis intill, 2 blyga 18-åringar.
Jag har också hans autograf på LP:n Tomas Ledin (1977), som han skrev på skivan när jag köpte, dagen efter showen.
 
Mina favoritlåtar är svårt att välja, finns för många. Bland de senaste tycker jag "Att inte göra någonting alls" är en stor favorit. Allt flera stressade människor borde lyssna på och ta åt sig av texten, och tänka efter vad de sysslar med även när de har semester.
När jag lyssnar på den, tänker jag sommar, sol och Fagerhult med vänner, inte göra någonting alls utan bara umgås och utan alla måsten!
 
Vad har du för minnen med Tomas Ledin?
Vilken eller vilka är dina favoritlåtar?
 
Tack svtplay, för att även vi i Singapore fick ta del av denna underbara timmen!
Kan ses ytterligare i 28 dagar, jippi!
 
Får jag bjuda på ett veckans recept till kvällen!
 
Ha en bra dag alla bloggvänner!

Slow cooking

Slow Cooker från Carrefourhylla igår
 
Långkok på svenska, blir ju oftast en klassisk husmanskost som kalops å så vidare.
Här finns det en hel uppsjö av elektriska slow cooker att välja på, medans i Sverige finns knappt denna varan i hyllorna. Bara ett fåtal, ska inte nämna några namn. Ni får själva googla och se vad som finns att välja på.
 
Hemma i Sverige kan jag gå ifrån en gryta på spisen, några timmar och gå ut och gå istället om jag har den på 1:ans läge. Då vet jag att det inte kokar torrt, om jag dessutom har en rejäl järngryta med tungt lock som inte släpper ut massa med ånga. Men en sådan här slow cooker, skulle man kunna laga mat medans man är på jobbet och när man kommer hem är maten klar, lagom att servera direkt från den finna kermikgrytan på bordet.
Dessutom har alla vitaminerna stannat kvar eftersom maten lagas på så låg temperatur.
En spis drar betydligt mera el än denna maskin, så man spara på elräkningen också.
 
Här är gasen billig om man jämför med el, eftersom vi har gasspis här, och här vill man inte gå ut och gå långpromenad med gaslågan på och kalopsen puttrande i grytan.
Ska nog köpa en slow cooker, här är de ju inte så dyra som hemma i Sverige.
 
Slow cooker, riskokare och ångkokare är vanliga hushållsprodukter här i Singapore, finns hur mycket som helst att välja på. Riskokare finns nog i alla hem, känns så på lukten. Det luktar kokt ris nästan jämt, som blandas med durianlukt och torkad fisk lukt som när den kokas, luktar som man lägger hundfoder i vätska. Gräsliga lukter när de blandas och även var för sig.
 
Är det någon som har en Slow cooker, ångkokare eller kanske till och med en riskokare hemma?
Vad har ni för erfarenhet, bra eller dålig?
Står den längst in i skåpet?
 
Idag är det träningsdag vilket betyder, aktivitet i skyymningen i våran park innan kvällsmaten, sedan blir det förhoppningsvis 1 timme med Tomas Ledin på svt play om det läggs ut, ibland tar det lite tid vet jag här borta 6 timmar före Sverige att ladda upp för svt!
 
Ha en bra onsdag! 

Dags att bojkotta OS eller?

 
Nu tycker vi att det gått för långt med sponsorer!
Ska verkligen sponsorerna styra över vilka kläder man har på sig som åskådare och vilket märke man har på sitt kreditkort etc etc.
Så långt har det gått när det gäller OS i London.
Vill till att du som ska dit har VISA kort och inte Mastercard, VISA har tagit bort hela 27 uttagsautomater som man kan ta ut med olika kort och ersatt med endast 8 VISA-automater i arenaområdet. Kiosker och andra shoppingställen kan du bara betala med VISA-kort eller kontanter.
CocaCola har bestämt att man inte kommer in med en tröja eller något som det står Pepsi på, och man har funderat på om man kan tillåtas komma in med Nike-skor eftersom Adidas är sponsor. Tröja och keps med annat än Adidas är nog inte på frågan, bara att vända ut och in på tröjan, men skorna är ju värre och därför än så länge får du ha dem på.
Endast McDonalds får sälja pommes, men det finns visst kryphål, om man säljer fisk till, ni vet Englands nationalrätt Fish and Chips. Men men om någon klagar, så kommer det bara att leda till att vi tar bort fish and chips helt", skriver Londons OS-kommitté i ett pressmeddelande.
Såg att Panasonic och Samsung är sponsorer också, så vid kommande OS kommer man inte in på arenorna om man inte har rätt mobiltelfon eller kamera. Så kan det bli eller vad tror ni?
 
Vart är vi på väg? Är det så här vi vill ha det? Känns som forna Sovjetunionen eller?
Fattar inte sponsorerna att detta är negativt mot dem själva. Nu bojkottar vi ju McDonalds sedan många år tillbaka och inte är vi några storkonsumenter av läskedryck heller.
Vi har både ett VISA och MasterCard, men jag vet ju vilket jag ska använda fortsättningsvis ;).
 
För oss skulle det inte vara svårt att bojkotta OS eftersom vi bor i fel tidszon, men vi vill ju heja på svenskarna, och det är ju inte deras fel att det blivit så här.
 
Därför blir det att bojkotta McDonalds, CocaCola, VISA och Adidas. Hör vi mera konstigheter så fyller vi på med bojkotter.
 
Tisdag och vilodag, vad gäller träningen. Gryningspromenad hade givetvis blivit som vanligt, efteråt blir det en riktig kickstart till frukost. Receptet hittar du här: Sandbergs receptblogg.
 
Ha en bra tisdag alla bloggvänner och glöm inte att djupandas då och då!

Leia 13 månader

 
Idag är Leia 13 månader, och det är 1 månad sedan bilden togs ovan på hennes 1-årsdag (midsommardagen). Känns som en hel evighet sedan, men det är bara 2 månader tills det är F1-race, här i Singan, vilket betyder att det är mindre än 2 månader tills Leia är här hos oss med sin mamma och pappa.
 
Bild från igår och Angelicas mobil. "Chines girl", Leia som klipper gräset tillsammans
med jämthunden Norma.
 
Måndag och ny vecka igen, då blir det som vanligt måndagsmöte som är planeringsmöte för veckan. Att göra listor, inköpslistor och kolla kalendern. 
Måndag och många börjar arbeta efter semestern, kanske lite surt eftersom vi ser att det ska bli 22-27 grader varmt och sol i våra hemtrakter i veckan. De som valt sen semester i år, och börjar denna veckan och prickat rätt till 100%.
 
Nä, nu hinner jag inte sitta här vid laptopen, dags att hänga första maskinen tvätt!
 
Ha en bra måndag alla bloggvänner och stor kram och puss till lilla Leia idag!
 
 

Utsikt från ett högt tak!

 
Blev inget Gardens by the Bay, utan denna utsikten istället. Innan vi kom hit till Altitude, gick vi hemifrån Blossoms till Brewerkz för lunch. 1½ tim tog promenaden, hade gått att gå snabbare om det inte varit alla dessa trafikljus och korsningar överallt. Istället för att gå genom Little India Serangoon Road, tog vi Bendemer Road, blir mera rakt på Clarke Quay och Hill Street. På Brewerkz hade vi bestämt med engelska vänner som jobbar på Wearnes också. De frågade om vi ville hänga med och spela golf, uppe på Altitude, 282 m ö h. och svaret vet ni redan vad vi svarade. Gardens by the Bay, får jag nog ta själv en dag i veckan tror jag.
Vi du läsa om golfen där upp, klicka på länken: City Golf
Jag (Annelie) tittade bara på så ni vet, medans Tommy provade på.
 
 
Utsikten var det inget att klaga på och vädret var strålande vackert eller hur?
 
 
 
Jag (Annelie), Stephen, Tommy, Andrea och Keith.
 
Nera på marken igen, stannar vi till vid Boat Quay för något svalkande, med vännerna från UK.
 
Nu är det snart dags för vandring i MacRitchie, och senare i eftermiddag åker vi ut till Changi och hämtar Magnus. Kvällen (20:00 singaporetid) blir det förstås F1-race med våran favorit Alonso i pole-läge.
 
Ha en skön söndag!

En dag på stranden!

 
Det blir en dag på stranden, var orden som kom i huvudet när jag såg dessa bilder från igår.
Tomas Ledins text, och jag kan inte få sången ur huvudet, men det gör ingenting för jag gillar den, ge positiva tankar och man blir glad.
 
Vad blir du glad av för sång undrar vi?
 
Igår hade Wearnes Volvo Off-Site på Sentosa från halv tre på eftermiddagen till kvällen. (Tommy kom hem 21:30)
Verkar av bilderna jag sett, och av Tommy som det var en bra dag på stranden med Volvogänget och finansavdelningen för hela Wearnes.
 
Tre vollybollmatcher, och Tommy vann alla tre.
Det gäller att kunna surfa på vågorna!
 
Nu ska vi gå en långpromenad från Blossoms ner till Brewerkz, sedan blir det Gardens by the Bay om inget tropiskt lågtryck kommer in under eftermiddagen.
Kvällen blir det F1-kval hemma på Blossoms.
Hoppas att det blir bilder imorgon på bloggen från trädgården.
 
Önskar också trogen bloggläsare från Gotland, Grattis på födelsedagen Kerstin!
 
Ha en härlig lördag alla bloggvänner!
 
 
 

Utsikt från ett fönster

 
Utsikt från gästrummet mot norr. Snart är Stamford American International School klar, 21 augusti är det skolstart.
Nu återstår bara finlir, och just nu är det full aktivitet på fotbollsplan med linjermålning. Som ni ser är det en fotbollsplan för både amerikansk fotboll och vanlig fotboll. Mått på en amerikansk fotbollsplan är 109,8 meter lång och 48,8 meter bred och en "vanlig" fotbollsplan mellan  45 och 90 meter bred och mellan 90 och 120 meter lång. Tur att den vanliga planen är mera flexibel, annars hade det bara blivit amerikansk fotboll.
Ni som varit här i Singan, och haft detta gästrummet, nu vet ni hur det ser ut nästan klart!
 
Idag är det TGIF, men inte riktigt en vanlig TGIF. Tommy har teambuilding med Volvogruppen idag, vid lunch stänger Wearnes Volvo för aktiviteter ute på Sentosa ända till kvällen. Tommy har packat ner badkläder, shorts och flipflop. Surfa på vågor tror jag det står på programmet bland annat. Kameran nerpackad och kanske kommer det några bilder på hans FB under dagen, för dem som är hans vänner där.
 
Detta betyder att jag har "egen tid" nästan hela dagen. När de vanliga bestyren är gjorda en fredag, brukar jag ju åka ner en sväng på stan och "shoppa" och lite mera än mat. Ofta inga impulsköp, utan saker jag skrivit upp på en lista. Joggingstrumpor ska inhandlas, glömde de flesta hemma i Sverige, tog bara med de riktigt tjocka ullsockarna, kan ju behövas här ;). Så lite shopping och en fika på stan står på mitt program. Löpträning 45 min står det i träningskalendern, så en joggingrunda i våran park i skymningen, sedan blir det gott att äta rester från igår, kyckling piri piri. Resten av kvällen blir det nog svt play, finns så mycket bra att titta på. Blir en annorlunda TGIF-kväll eftersom vi inte brukar titta på TV.
OBS! Tommy har varit så duktig, så han körde sin träningsrunda i våran park, när jag gick gryningspromenaden idag.
 
Ha en bra TGIF alla bloggvänner!

Tankar och funderingar om hur vädret styr!

 
Idag på gryningspromenaden pratade vi om den kalla och regniga sommaren hemma i Sverige.
Att försäljning av glass, badkläder, solstolar, engångsgrillar, cider, öl, rosévin osv osv inte blivit så bra kanske. Drycker som typ glögg ökar på systemet, alltså istället för en kall sangria så värmer man upp den och spetsar med lite sprit , om nu någon har kommit på det mera än vi. Whiskyförsäljningen kanske har ökat också, eftersom man värmer sig med en irish coffee. Biograferna får nog också en uppgång samt dvd-uthyrning.
Försäljningen av infravärme, ombyggnadsmaterial till altanen så man kan bygga in eller så det blir tak. Man har nog fixat mycket inomhus också tror vi. Läser ju på FB och olika bloggar och det verkar som många har sådana projekt på G, som annars aldrig skulle göras under soliga varma sommardagar.
 
Har nu på morgonen redan gjort receptbloggen och en fotoutmaning på fotobloggen. Har du en blogg, häng med på fotoutmaningen I Like, du också och visa vad just du gillar just nu!
 
Torsdag här i Singan och vilodag, när det gäller träningen. Ikväll blir det istället att boka flygbiljetter och hotell för kommande utflykt i höst till Vietnam. Nä, nu måste jag fixa lite här hemma, åka ner och handla kvällens middag. Känner för något riktigt "hot" idag, något med piripiri som bränner i munnen och om läpparna = kyckling piripiri.
Då är det gott med veckans recept, efteråt;)!
 
Ha en bra tossda alla bloggvänner!
 
 

Global uppvärmning eller avsvalnad

 
Man talar hela tiden om en global uppvärmning, men jag tycker mera det är en global avsvalnad.
Visst är det extremt varmt i USA och i sydeuropa, men jag känner inte igen Singapore riktigt vid denna tidpunkten på året. Känns mera som november-december. Har inte svettats en dag sedan jag kom tillbaka till Singan (utom vid ansträngning och träning förstås). 25 grader så här på förmiddagen och bilden ni ser är inte i gråskala utan är en färgbild. Visst har det varit blå himmel och vita tussar till moln, men inte för varmt utan lagom. En behaglig vind har blåst precis som när det är monsun. Jag klagar inte, för nu är det perfekt och det är så här det ska vara hela tiden för att man kan njuta av värmen. Så vi kan säga att vi har samma väder här som i Sverige, 10 graders skillnad på normal temperatur vid denna tidpunkten.
 
 
Igår var vi på IKEA, och nu har Ingvar lyckats kopiera Kalles kaviar. Testade den idag på frukostägget, en halva med Kalles och en med smörgåskaviar. Samma färg och konsistens och smaken var så nära som möjligt och en blindtest skulle vara svårt att avgöra vilken som är vilken. Ost hade de också fått in, stora runda klassiska hushållsostar. Så vi bunkrade upp med lite mera ost. Ost det är pålägget som gäller för oss, så med från Sverige hade vi ett gäng svenska ostar i bagaget.
 
Innan köpte vi skinka också, men en färdigpaketerad är alldeles för mycket för oss två och oftast är det pressad skinka med massa konstigheter i. Skinka från charken, vet man inte bäst före datum, och oftast blir de sura efter bara någon dag i kylen. Vi tar ut skinkskivan och lägger genast tillbaka resten, men ändå så blir de sura snabbt. Bättre med ost, den håller sig bra om man inte låter den stå ute på frukostbordet utan skivar upp, lägger på mackan och in med osten i kylen direkt. Här blir det kondens direkt på osten annars.
 
Idag blir det att fixa med veckans recept, och då behöver jag en speciell färsk krydda. I veckan har den inte funnits att köpa på Carrefour, hoppas idag annars blir det att ut och söka i olika mataffärer. I nödfall får det bli ett annat recept imorgon på bloggen. Kvällen blir det löpträning i våran park och sedan sista avsnittet på svt play att "Livet utan dig".
 
Rapport om "The Spirit tree": Jag lovade ju återkommar om något nytt händer, och det har det gjort nu.
Under semestern när Tommy var i Sverige, togs trädet ner. Jag som hade viljat dokumentera detta med bilder.
En hel dag innan trädet togs ner, var där ett helt gäng med munkar som bad böner och hade speciella ritualer för sig. Tommy frågade om någon tog några bilder som bevittnade detta, men inte en kotte gjorde det.
Nu är trädet borta och förmodligen har "ghosten" också fått ro.
Länk till två tidigare inlägg, om du missat vad det handlar om: Andar i träden och The Spirit tree.
 
Ha en bra onsdag alla bloggvänner!

Ekologiska ägg från NZ

 
Ekologiska ägg från New Zealand. Ja, så långt bort kommer våra ekologiska ägg här i Singapore från. Är nog nästan lika långt att importera från Sverige, kanske något för svenska ekologiska odlare att tänka på. Äggfarmar finns det här i Singapore, känns som den enda ätbara produkten som innehåller protin som säljs här, allt annat är impoteras.
Ett ägg innehållar alla viktiga vitaminer och mineraler *) som vi behöver, allt utom C-vitamin, och vad passar bättra att komplettera med än en kiwi från New Zealand, kiwins hemland.
Vi har alltid hårdkokta ägg i kylen, kokar allt 12 ägg varje gång. Bra att ha när man blir hungrig. Vi äter alltid ett hårdkokt ägg till frukost varje dag. Som en vitamin och mineralbomb och du behöver inte äta massa med piller, bara att komplettera med exempelvis en kiwi eller ett glas apelsinjos.
Många är ju rädda för att äta för många ägg, pga kolesterolen men forskning visar att du tryggt kan äta ägg utan att få hjärt-kärlsjukdomar. Se länk: Ät ägg.
 
Bra träningsmat, med andra ord. Idag är det vilodag från löpträningen, men det betyder ju inte att vi inte går någon gryningspromenad. Det är ett helt naturligt inslag i morgonrutinerna sedan många år.
Ikväll blir det att åka och fylla på förrådet ute på Giant och då blir det väl en sväng till IKEA också, tror att det blir köttbullar till kvällsmat idag. Smidigt och vi spararlite tid. Tommy plockar upp mig vid grindhuset på Blossoms, så åker vi direkt. 
Vi följer Borgen på svt play, den danska serien som går på måndagar i Sverige, vi kan ju se den pga tidssillnaden först på tisdagen. Bra avslutning med en kopp svenskt starkt bryggkaffi!
 
*) 100g ägg innehåller:
Vitaminer:
A-vitamin 300 μg
Vitamin B1 0.08 mg
Vitamin B2 0.41 mg
Niacinekvivalenter 3.2 mg
Vitamin B6 0.08 mg
Vitamin B9 61 μg
Vitamin B12 1.27 μg
D-vitamin 2.24 μg
E-vitamin 7.07 mg
K-vitamin 31 μg
Mineraler:
Fosfor 189 mg
Jod 117 μg
Järn 1.72 mg
Kalcium 56 mg
Kalium 134 mg
Magnesium 12 mg
Natrium 885 mg
Selen 23 μg
Zink 1.33 mg
 
Ha en bra tisdag alla bloggvänner!

Ny vecka och uppstart för en halv mara

 
Ny vecka och uppstart för träning inför en halv mara den 2:e december här i Singapore.
Igår mjukstartade vi med långvandring i regnskogen, MacRitchie med 11 km vandring och en lite annorlunda runda.
Kände på om detta skulle passa till terränglöpning, eftersom det är lite mera kuperat. Det ska nu funkar för att höja pulsen lite extra då och då.
 
Igår följde vi också det planerade programmet. Eftermiddagsbio och Ice age 4 i 3D, alltid lika roligt och betyg 5 ekollon. Promenad från Plaza Singapura genom Little India till TFS, där vi åt kvällsmat innan vi fortsatte våran vandring hem till Blossoms. Där avslutade vi kvällen med att se Livet utan dig på svt play, engelsk psykologisk thriller, del 1. Jättespännande!
 
Idag börjar våran mjukstart på att en halv mara, ska bli så lätt som möjligt att genomföra. Polars pulsklockor är inställda på rätt vikt och längd, OwnIndex genomförd idag på morgonen innan vi gick upp och resultatet blev very good för oss båda, (hur kan det vara möjligt) eller är det så att gryningspromenader gör mera än vad man tror på konditionen. Är ju ett tag sedan vi löptränade.
 
Ikväll blir det en liten löprunda på 40 minuter ute i "våran park" i skymningen. Sedan blir det gott att komma hem och äta kålpudding som står i ugnen.
Nu dags att åka ner och handla, och gör man kålpudding är det lika bra att göra för flera middagar. Blir en matlagningseftermiddag med många rätter för frysen!
 
Ha en bra måndag alla bloggvänner!

Regnmoln över Singapore

 
Regnmolnen hängde lågt över Singapore igår, hela dagen. Så det blev ingen Gardens by the Bay.
Vaknade av åska och regn, och det regnade hela tiden mer eller mindre. Kameran var med ifall vädret skulle bättra sig, men när molnen hänger långt ner mellan skyskraporna gick vi till Boat house takterass för att se på träningen inför nationaldagen. Där träffade vi dessa glada singaporianer. Kvinnan längst bak, Dr Tham var brobyggare och är mamma till DNA-bron. Lite roligt eftersom det är svenskt stål i bron och den syns där bakom hennes huvud. Killarna på bilden är hennes söner och kvinnan syster.
 
De vill att vi kommer till detta border nästa vecka igen, som de reserverat till sig och att vi senare gå till Level 33. Men men det är ju kval i F1, så vi får nog ringa och tacka nej.
 
Idag är det fint väder och snart blir det långpromenad i MacRitchie, eftermiddagen är biobiljetter inköpta för Ice age 4 i 3D.
 
Gardens by the Bay får vi satsa på nästa helg istället.
Ha en skön söndag!
 
 

TGIF och shopping

 
TGIF var det igår och en shoppingrunda ner till VivoCity kändes bra. Praktiskt att  ta tunnelbanan till HarbourFront från stationen utanför Blossoms, raka spåret till endstationen.
Som ni ser blev det shoppat till Leia. Numera är det barnkläder som gäller, förstår inte det ;), så mycket roligare att köpa än kläder till mig själv.
 
 
Det som jag inhandlade till mig själv, ser ni här ovan. Nu har jag haft ont i vänsterarmen sedan den 18 maj, dags att testa detta och se om detta hjälper, och det känns faktiskt redan lite bättre.
 
Lite krämer till ansiktet blev det också, och dessa kan ju även Pompan använda ;).
 
Kvällen blev det matlagning tillsammans och en flaska gott rödvin, Tommy provsmakade senaste whisky till kaffit, Glenmorangie singel malt. 
 
En klassisk TGIF för oss!
Hur såg kvällen ut hemma hos er?
 
Ha en skön lördag alla bloggvänner

Master magazine - Volvo

 
Master magazine - Volvos internationella magasin som går ut över hela världen, där på sidan 6 finns det en artikel om "One Hour Stop" i Singapore och en bild på Tommy och där han berättar om OHS. Vem tror ni har tagit bilden på Tommy i magasinet? Du gissar helt rätt, Jag Annelie. Är faktiskt nöjd med bilden, känns nästan som en riktig fotograf plåtat ;). Ni som vill läsa hela artiklen kommer bilder på texten längst ner i inlägget.
 
 
Idag är det TGIF och redan fredag, man kan undra vad dessa dagar tagit vägen som vi varit i Singapore. Ja, man kan även undra vad de senaste 4 åren också tagit vägen, eftersom den 11:e juni var det 4 år sedan vi landade här i Singapore, med våran packning. Visst har vi upplevt mycket och speciellt lärt känna nya människor som vi annars aldrig skulle träffat, men ändå känns det som det var igår ;).
 
Vad står på programmet i dag och i helgen; TGIF-middag som vanligt hemma och imorgon blir det ICA (Immigration & Checkpoints Authority) för att uppdatera Tommys nya svenska pass med sitt fingeravtryck och arbetstillstånd här i Singan, en god pilsner och lunch på Brewerkz och sedan blir det Gardens by the Bay både i dagsljus och skymningsljus. Kanske blir det även flyguppvisning och fyverkeri, eftersom Singapore tränar inför nationaldagsfirandet den 9 augusti i en månad fram till den dagen.
 
Söndag har vi planerat långpromenad i MacRitchie, eftermiddagsbio - Ice age 4 och en promenad till TFS våran franska bistro i Little India för kvällsmat innan det blir kvällpromenad hem till Blossoms.
 
Ni som följer bloggen få se om det blir som vi planerat!
 
Ha en mysig TGIF!
 
 
 
 
 

En halv mara

 
Igår på dagen 4 års sedan vi landade i Singapore, anmälde vi oss till en halv maraton här i Singapore.
Även Magnus hoppade på, och finns det någon som är intresserad så finns det platser kvar, men de brukar bli fullt ganska snabbt. Förra året skulle vi anmäla oss, men i augusti och då var det redan fullbokat.
En hel maraton eller halv finns att välja på och 10 km också för den som vill känna på känslan att springa i landet Annorlunda.
 
Söndagen den 2 december är det som gäller och det betyder att vi har 20 veckor på oss att komma i form.
Hör av er om ni vill springa med oss, och boende fixar vi på Blossoms resort. Först till kvarn är det som gäller!
 
Sedan tidigare har vi gjort 10 km och Tommy också en full maraton här i Singapore.
 
Länk till anmälan: Klicka här!
 
Veckans recept: Klicka här! Glöm ej att rösta på månadens undersökning i högerspalten.
 
Ha en bra tossda' alla bloggvänner!
 

Jetlag - tillfällig sömnrubbning

 
Jetlag, ja det har vi drabbats av. Trodde först att vi fixat detta eftersom vi sov hela natten söndag till måndag. Men men måndag till tisdag, vaknade vi både Tommy och jag efter bara några timmars sömn, och svårt att somna om. Att ta en melatonintablett när det bara är 4 timmar kvar tills gryningsklockan ska börja gry, känns fel för då är man extra trött på morgonen eftersom melatoninen är fullverkande.
 
Mitt på dagen igår var det svårt att hålla sig vaken, och Tommy hade en jobbig bilresa hem från jobbet igår kväll trots det var mitt i rusningstrafiken och endast 30 minuters körning.
 
När klockan var 20:30 tog vi var sin melatonintablett under tungan och redan klockan 21 var det dags att ladda batterierna i ett svalt sovrum. Vi sov idag tills gryningsklockan började kvittra 06:03 och dags för gryningspromenad.
 
Att flyga österut, alltså åt asien och när man landar på eftermiddagen som vi gjorde, då ska man sova så lite som möjligt på planet, helst hålla sig vaken genom att se på film etc. Som ni vet i tidigare inlägg, så sov både Tommy och Jag ganska mycket. Flyger man västerut, då ska man sova så mycket som möjligt, om man landar på förmiddagen.
 
Fördelen med att vi sov på resan hit, är ju att resan upplevs gå mycket fortare ;), något som man får betala med jetlag efteråt. Som att handla på kredit, det sura kommer efteråt!
 
Melatonin är receptbelagt i Sverige, men i övriga världen är det klassat som kosttillskott. Finns oftast att köpa på flygplatserna, om du är på resande fot.
Melatonin är kroppens egna sovhormon, och börjar produceras när det är mörkt.
Några länkar om melatonin:
Nyfiken Vital
Läkartidningen
Apoteket
Wikipedia
 
Idag ska jag nog ner en sväng på stan, och se om det hänt något på Orchard Road eller om det är sig likt.
 
Ha en bra onsdag alla bloggvänner!
 

Gardens by the Bay

 
Igår kväll efter kvällmaten hemma på Blossoms, tog vi bilen i skymningen för att kolla in Singapores senaste attraktion Gardens by the Bay. Vi har ju sett den växa fram i drygt 2 år, men att se parken upplyst, superträden gör att Singapore får en ny skyline igen. De enorma växthusen och dessa superträd, träd som skiftar i färg var vi riktigt nyfikna på att uppleva. Så en biltur i rusningstrafiken och några foton utanför parken. På lördag ska vi gå in och besök och då både i dagsljus och skymningsljus, blir nog att köpa ett årskort.
 
Dessa superträd är trädliknande strukturer som dominera parken, med varierande höjder upp till 50 meter. De är utrustade med miljöteknik, så de fungerar som ett riktigt träd. Solceller driver belysningen, regnvatten samlas och vattnar och även så på något viss så kyls också växthusen av dessa superträd. Spännande eller hur?
 
Två gigantiska växthus finns också, ett med blommor och det andra kallas Cloud Forest, där växter som växer på 1000 till 3000 meter finns. Där inne är det svalt och det finns också ett 35 meters vattenfall. Det är väl detta växhuset som superträden kyler.
 
Landet annorlunda är det rätta namnet helt klart för Singapore, undrar hur nästa attraktion ska se ut!
Vill du läsa mera, klickan på länken: Gardens by the Bay
 
 
Ha en bra tisdag alla bloggvänner!
 
 

Singapore

 
Tillbaka i värmen och allt var sig likt. Resan gick bra och det känns som det går fortare och fortare att ta sig till Singapore. Roligt att vi flög över Rawa Island vid inflygningen och att det var klart väder.
Tommy tyckte att det var en gungig resa, men jag tycker det var en lugn om jag jämför med resan till Sverige. Vet bara att det en gång plingat till i sömnen, att det var turbulens och att säkerhetsbältet skulle vara på. Men jag kände både igår kväll och idag att det måste gungat rejält, känns som jag varit på sjön i evigheter och det kan man ju säga eftersom vi också var i skärgården från i torsdags ;). Jag måste blivit vaggad till sömns under flygningen, för jag sov gott i många timmar på flyget.
 
Jobbigast var att vänta på väskorna på Changi. Changi sa att de packat fel container i Helsingfors och att bagaget kommit till godsavdelningen på Changi. Tillslut kom de efter 1,5 timme vid bandet, och det var ju inte bara våra väskor utan alla på detta flyg som stod där och trampade tillsammans eftersom det kom nya flygs väskor efterhand.
 
Somnade som en stock, klockan 22 (singaporetid), vaknade till vid midnatt men somnade om och sov till gryningsklockan började gry vid 05:33. Dags för gryningspromenad och in i vanliga lunken igen.
 
Förmiddagen har jag packat upp, tvättat och sorterat posten. Ja, nu är det vardag igen och slut på semestern.
Dags att snart åka ner till Carrefour och fylla på kylskåpet. Man kan säga att fryser gör jag inte, men jag har heller inte svettats. Det är precis lagom idag, runt 29 grader.
 
Ha en bra måndag kära bloggvänner!

Solna

 
Efter 6 minuter med båt från Runmarö, v'äntade Sophie och Magnus med bilen i Stavsnäs.
Först åkte vi till Centralen och plockade upp våra stora resväskor, som varit på förvaring där.
Sedan blev det lunch ute i Solna på Pampas Marina, bland alla båtar och husbåtar.
Olof och Åsa anslöt på pampas också, kärt återseende. Som dessert bjöd Magnus på en guidning av Solna, med allt från filmstaden till sina barndomskvarter.
26 grader i Solna och vi svettades som vi inte gjort på nästan 1 månad, i alla fall jag (Annelie).
Nu var det dags att åka till Arlanda för vidare transport till Singapore, och där det kan garanteras värme till 100%.
 
Tack Magnus och Sophie för en härlig eftermiddag!

Runmarö

 
Sverigesemestern avslutades på Runmarö, Christina och Stanleys sommarparadis. Fantastisk härlig skärgårdsmiljö på en av de största skärgårdsöarna i Stockholms skärgård. Gud vad flakmoppar det fanns där, och här verkade allt vara tillåtet när det gäller motordrivna saker på hjul. Underbara dagar, och det kändes som det var igår vi träffades även om det gått 2 år sedan vi alla fyra träffades tillsammans i Singapore.
 
 
Båtturer, picknick, bad, kortspel, långpromenader, BBQ och förstås prata om allt mellan himmel och jord gjorde att tiden flög förbi.
 
 
En tur till Sandön och Sandhamn stod på programmet på fredagen. En middag på värdshuset och bord nummer 6 var reserverad för oss. Tommy fick sitta på kungens stol och Stanley fick sitta på tenniskungens stol. 
 
Tommy, Stanley, Christina, Sara och Kalle
 
Tack Christina och Stanley för gästfriheten!

På återseende!

 
Japp, nu drar vi till Stockholm några dagar innan vi drar till Singapore. Nu väntar några härliga dagar med Christina och Stanley i Stockholms skärgård.
 
Idag har Leia varit i Huskvarna igen och en sväng till Mjölkafållan, så Angelica fick lite känsla av sin barndom också. För även hon har lekt här precis som jag.
 
 
En promenad genom hela Esplanaden, och som ni ser växter det också palmer i Huskvarna på sommaren.
 
 
Stora kramkalaset ute på gatan med guldklimpen.
 
 
Som vanligt går ju tiden fort, och om drygt 2 månader kramas vi igen, men då i Singapore.
Så idag börjar nedräkningen!
 
Nu tar vi lite semester i några dagar, men söndag kväll singaporetid kanske det blir nytt inlägg från Singapore med bilder från skärgården.

Utsikten med Sabina

 
Fika uppe på utsikten över Huskvarna med barndomsvännen Sabina. Jag hade med kaffi och Sabina tilltugg, goda mackor, kakor och jordgubbar. Att sitta uppe på utsikten och prata gamla minnen, kan knappast bli mera perfekt.
 
I höst ska det bli återträff med klasskamraterna årskurs 1-6, hade varit supertrevligt fått vara med och träffas. Men lite för långt att åka över en helg och så är det också när vi ska få besök i Singan.
Klassen var så busig, att till årskurs 7 delades den, och just Sabina och jag valde varandra, att vi ville gå tillsammans 7-9 och så blev det.. Sabina och Jag var inga busfrö, bara så ni vet!
 
Uppe på berget ringer mobilen, det är mamma och hon säger att hon ser oss och vi vinkar. Även Tommy ser oss eftersom vi ringer och skojar med honom lite. Tiden går fort när man har roligt!
Tack Sabina för god fika och trevlig pratstund!
 
Kvällen blev jag bjuden på middag hemma av Tommy, och ett plus av mig var att jag inte ens gick ut i köket, annars har jag lite svårt att låta bli kastrullerna och smaka av såsen. Kände mig nästan som gäst i mitt egna hem. Även disken och det tråkiga att plocka undan, slapp jag också. Alltså var jag inte i köket igår kväll, blev bara uppassad :D!
 
Idag är det Grande Finale för Huskvarna, så idag packas det, Leia med familj kommer så vi kan ladda batterierna tills september (då de kommer till Singan). Kvällsmat hos mamma och pappa (Hugos Isterband), hoppas också att syrran och Kigge kommer.
 
Tidigt imorgonbitti tar vi tåget till Stockholm, sedan blir det några härliga dagar med Christina och Stanley i "Kär"gården. Lördag ska vi sedan träffa Magnus och gänget innan vi drar till Arlanda på kvällen för vidare transport till Singapore via Helsinki.
 
Ska försöka hinna med ett inlägg i kväll innan vi slår igen.
 
Ha en bra onsdag alla bloggvänner!
 
Sabina
 

Time to say goodbye, Fagerhult!

 
Idag har gjort torpet redo för vintern, ja så är det faktiskt. Stängt av vattnet, plockat in trädgårdsmöblerna och tagit hem till Huskvarna lite grejer ifall små möss för för sig att tugga på det i brist på mat.
 
Känns alltid lite vemodigt att göra detta, stänga dörren och vinka på återseende, men då i en helt annan årstid.
Nu är det som vackrast och doftpionerna blommade för fullt.
 
Igår hade vi litet party på landet med bästa vännerna, och vi kunde sitta ute och äta även på kvällen, fast det var kallt får jag hålla med och gött att komma in senare och värma sig.
 
Kortspel är det som brukar gälla så här på landet, och även denna sommaren men i år har det varit mera 4-mansvist än plump.
 
Nu ska jag snart träffa Sabina, vän sedan första klass, under tiden ska Tommy fixa kvällsmaten. Ska bli spännande att se vad han ska bjuda.
 
Ha en fortsatt bra dag alla bloggvänner!

Piren

 
Piren i Jönköping med vackra Huskvarna i bakgrunden :D. Söndagseftermiddagen åt vi middag med vänner, som varit i Singapore för några månader sedan. Ni som följer bloggen har säkert koll på detta. Det var då, det var hur många Huskvarnabo som helst i Singan under några månader. Ni som följer vet nog också vilka det var ;)!
 
Mat på piren, kaffe och god bulle på östra kajen och sedan blev det en promenad åt Spiran, bron och utgrävningarna av gamla slottet, där det nu ska snart bli bostadshus. Vi hade verkligen tur med vädret, inget regn.
 
Tack Ulrika och Mats för en trevlig eftermiddag!
 
Kvällen avslutade Tommy och Jag framför TV:n hemma och fotbolls EM som så många andra tror vi, Grattis Spanien!
 

Tur med vädret

 
Igår hade vi tur med vädret, soligt men blåsigt och det kan man köpa bara det inte regnar som idag :(.
Detta är vyn från Johanssons matrum i naturen, med sjön Ylen där i bakgrunden på fondtapeten ;).
Nu äger de huset och trädgården efter 26 års hyrande. Det firade vi igår med Champagne och god middag. Vi kunde sitta ute och äta varmrätten också, och på kvällen, det är inte många gånger som man kan göra det. Vindarna var inte nordliga, utan sydliga och då är det stor skillnad när man bor vid en kall sjö.
 
Tack Heléne och Anders för god mat och dryck!
 
 
Tyvärr så vaknar man idag i Fagerhult och vårat lilla torpet av att det är regn, regn och åter regn, inget roligt och ingen morgonpromenad. 
 
Nu ska jag ta ett varmt bad i hemma på Rosenborgsgatan.
 
Ha en skön söndag alla bloggvänner även om det regnar!

RSS 2.0