Påminnelse till alla tjejer som går i giftastankar!


Mitt bidrag till Fototävlingen Närbild

En liten påminnelse till alla tjejer som går i giftastankar. Idag har ni chansen att fria om ni är traditionella.
På den här extra dagen vart fjärde år, så kan tjejerna fria och killen kan inte säga nej, då kostar det enligt gamla traditioner. Den som säger nej, ska lämna en dyrbar avskedsgåva.

Så ni som går där och väntar att killen ska lägga sig på knä och be om eran hand, idag har ni chansen sedan dröjer det 4 år tills nästa gång.

Idag jobbar vi också gratis som har månadslön, medans timanställda får mera i plånboken.

Idag är också sista dagen att lämna bidrag till fototävlingen, närbild. Vill du också tävla så skicka in en bild idag.
Länk: Till tävlingen

Lycka till alla som ska fria idag, och  ha en bra onsdag alla bloggvänner!

Måndagen


Orkidé i motljus på Blossoms

En vanlig måndag där tvättmaskinen gick för fullt. Brukar tvätta ganska ofta och i helgen fanns det inte tid, så nu hade det samlats på. Här kan inte svettig tvätt ligga, utan bättre att köra minst varannan dag. Tvätten möglar annars och det är inte roligt. Körde också sängkläder och då gick torktumlaren och även om den står nästan på "ute", så känns det som värmen hittar in och höjer den ytterligare några grader.

Nu ska jag iväg (08:20) och gå en runda i MacRitchie med Roberta så här på tisdagsmorgonen. Jag är lite stressad för att hinna med bussen, är också ett byte på vägen. Kanske fortsätter jag på inlägget när jag kommer tillbaka...

... ja, nu är jag tillbaka och klockan än 12:30 och jag har också ätit lunch innan jag sitter ner här vid datorn.
En italiensk omelett à la Sandberg, ett kommande veckans recept. Perfekt efter drygt 2 timmars promenad och sedan buss fram och tillbaka inklusive byte blir 3 timmar. Så något snabbt i magen behövdes verkligen.

Ska nog ta lite siesta nu, och gå ner och lägga mig i skuggan vid poolen och lyssna på någon ljudbok innan jag ställer mig i duschen. Perfekt att streama från bibloteket hemma i Jönköping. Har precis lyssnat färdigt på Peter Robinsons "Roten till det onda".

Tips på en spännande deckare, mottages?

Ha en bra tisdag alla bloggvänner!Time to Say GoodbyeTime to Say Goodbye, och hoppas på en behaglig hemresa, inga strejker i Frankfurt och att förseningarna p.g.a. en kvarglömd väska på Landvetter igår inte hänger kvar på måndagsförmiddagen.

Dagens recept hittar du här: Sandbergs receptblogg

Ha en bra måndag alla bloggvänner!

Ulrika och Mats, dag 2Igår började deras dag tillsammans med oss, när vi plockade upp med bilen efter deras utcheckning på Sentosa Resort Spa. Som vi skrivit tidigare var det ett heldagsprogram, ända tills incheckningen på Changi Airport.Att plocka sina egna orkidéer är en upplevelse. Att själv gå där med en sekatör och välja bland alla olika är en härlig känsla och kanske lite konstigt när man gör det första gången. Man vet inte riktigt vad man ska plocka.
Gäller att bestämma vilka färger och plocka olika buketter. Det löste de galant på Heng Soon Farm.Efteråt sorterar de och man får betala per kvist, och bara några cent. Allt läggs i en stor pappkartong, med vatten omkring skaft och allt funkar jättebra genom säkerhetskontroller och kartongen går som handbagage utan några problem, trots att man redan har cabinväska, laptopväska, kamraväska och handväska.


Kranji War MemorialÄr en krigskyrkogård, här finns en länk till tidigare inlägg i bloggen med lite historia.
Klicka här!

Choa Chu Kang - Kinesisk kyrkogård

Vy från den kinesiska kyrkogården, i fjärran ser man Malaysia


Kinesiska gravar

Thow Kwang Pottery Jungle


Ett stort krukmakeri mitt ute i regnskogen, där det finns allt. Från stora urnor och statyer till små porslinsskedar och pinnar. Allt i alla prisklasser.
Är man här första gången så blir man nästan lite yr i huvudet av allt, man blir liksom blockerad och vet inte vad du ska köpa. Så ett bra tips är att åka och kolla och sedan fundera och återkomma.
Finns mycket som jag vill köpa med mig.


Underbar näckrosdamm vid krukmakeriet

Blossoms @ Woodleigh


Att svalka av sig lite i poolen på Blossoms, är inte fel och tycker man att man fryser lite ;), så är det bara att...... gå till jaccuzin och värma sig lite. Tycker man att det är varmt i luften är det bara att sitta en stund här och svettas, för då upplever man kyla när man stiger upp.

Sri Srinivasa Perumal TempleSå många armar kan man behöva iblandKolla in, klassiska fingrar vid fotografering. Nu vet vi vad det kommer ifrån eller hur?Mats, Ulrika och Tommy, Sri Srinivasa Perumal Temple - Little India

Avskedsmiddag på The French Stall, Little India

Ulrika, Mats, Magnus och Tommy. Fotograf jag Annelie.

Middagen på våran klassiker en söndag. Vitlöksbröd som förrätt, varmrätt och dessert. Nu klarar sig Ulrika och Mats ända tills de får sin nattamat på flyget tillbaka till Sverige.

Avskedsmiddag och även våran servitris Raciels sista arbetsdag. Hon ska flytta hem till Filippinerna och ta hand om sin hjärtsjuke son, som ska börja skolan.
Se länk: Help Kurt through FB. 
Se också tidigare inlägg från bloggen: Klicka här!


Ulrika och Mats


Ulrika och Mats, vid lila väggen @ Blossoms

En rundtur med bilen, med Ulrika och Mats. Svart/vita husen, Mount Faber, Alexandra Road och Leng Kee Road
"bilgatorna", Sin Ming med helvetesbanken, kinesiska likvakor och där de bygger upp pappersfigurer i miniatyr till likvakorna, ugnarna där de eldar helvetespengarna och andra pappersgrejer. Kong Meng San Phor Kark See Monastery, största buddistanläggningen i sydostasien utanför Kina. Mäktiga tempel och många Buddor.
Ett besök i det kvinnliga buddistmunktemplet Tse Toh Aum Tempel. Heter kvinnliga buddister munkar eller nunnor?

Efter rundturen blev det lite Champagne med tilltugg på Blossoms innan det blev förrätt på Brewerkz, där även Magnus anslöt för kvällen. Varmrätten intog vi på Trattaria Lafiandra och desserten en Singapore sling på Raffles Hotel, som bara ligger 5 minuters promenad från Trattarian.

Smidigast att få tag på en taxi är att gå till Raffles Hotels huvudingång. Nattinatti och då var det dags att ladda för en ny dag, där krukmakeri, orkidéplockning står på programmet, lite vila och relax hemma på Blossoms avskedsmiddag på TFS i Little India och sedan Time To Say Goodbye ute på Changi!


Singapore sling, Long Bar Raffles Hotel


Tommy och Magnus, Long Bar Raffles Hotel

Estelle även en nyhet i Singapore


Foto: Kungahuset.se

Även här i Singapore, är det en nyhet både på TV och i pressen vilket namn prinsessan fick.
Lyssnade på aktuellt nu till frukost och då jämfördes med hur mycket det var när Carl-Philip föddes, 2 minuter fick han i nyheterna på den tiden. Lite skillnad kan man säga.
Igår rullade svt play och Livesändningen här på TV:n hela eftermiddagen till kvällen.
Länk till straitstimes: Klicka här!

Idag har vi gått gryningspromenad x 2 i våran park, MacRitchie idag passar inte in i schemat. Ska snart fixa till mig och sedan ska vi åka och plocka upp Ulrika och Mats med bilen. Sedan blir det en guidad tur i utkanterna av Singapore, där de vanliga turisterna inte brukar ta sig. Förfriskningar blir det sedan hemma på Blossoms innan vi drar ner för en pilsner på Brewerkz senare i eftermiddag. Middagen blir det på en trattoria och efterrätten en Singapore sling på klassiska Long Bar, Raffles Hotel.

Ha en bra lördag alla bloggvänner!

TGIF


Bild efter gryningspromenaden och frukosten.

TGIF eller Thank Goodness It's Friday, är bästa dagen i veckan tycker vi, då har man ju en hel helg framför sig.
Ser ni vad Frangipanin blommar och även orkidéerna, flera meter ut sticker orkidéerna ut från plant boxen.

När man ligger 7 timmar före Sverige i tid, så vet man ju oftast nyheter lite tidigare i alla fall på morgonen. Är ju värt om på kvällen för er. Så mycket tidigt igår morgon (6:00) ringer jag och väcker mamma som är royalist ut i fingerspetsarna, och säger att hon ska slå på TV:n. Här var ju klockan lunch och 13:00 och jag skulle ut på stan och fika med en svensk tjej som bor här i Singan.

Så här skriver Singapores nättidning idag och översatt med googles översättningsprogram:
Sveriges Kronprinsessa föder flicka
STOCKHOLM (AP) - Sveriges Kronprinsessan Victoria födde sitt första barn tidigt på torsdagen, en flicka som kommer att tränas för att en dag bli landets galjonsfigur som monark.
Kronprinsessan Victorias make, prins Daniel, sa: flickan, som är näst i tur att den svenska tronen, föddes i 4:26 (0326 GMT 11:26 Singapore tid) vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, en förort till Stockholm. Hon var 51cm lång och vägde 3.28kg.
"När jag lämnade rummet sov lilla prinsessan på hennes mors bröst och det såg väldigt mysigt ut," sa en känslomässig Prins Daniel till journalister. "Den lilla dotter och Kronprinsessan mår mycket bra."
Kronprinsessan Victoria gifte sig med prins Daniel, en ofrälse och hennes tidigare personliga tränare, i juni 2010. I augusti förra året meddelade Royal Court att prinsessan Victoria var gravid.Imorgon och på söndag blir det guidade turer med Ulrika och Mats. Blir att ta bilen kors och tvärs över ön, för att se så mycket som möjligt, innan de åker tillbaka till Sverige sent söndag kväll.

Så idag gäller logistikplanering, så man tar allt i rätt ordning och vad de ska se.
Spännande också vilket tilltalsnamn som Vickan och Daniel har valt till sin lilla prinsessan, jag tippar ASTRID ;).

Ha en bra TGIF alla bloggvänner!

Leia 8 månader idag!


Bild från Mikaels Iphone

Visst ser hon allt lite busig ut? Hennes mamma gick ju under namnet "BusMaja" och det finns nog en hel del av mammas gener i lilla Leia tror vi.

Många kramar från Mormor och Morfar till lilla Leia idag!


Gillar den avslappnande stilen, speciellt placeringen av fötterna och tårna.

Vad händer i Singan idag:
Ska göra veckans recept på bloggen, maten lagade jag och vi åt förra veckan. Plus att jag ska göra ett kommande recept, som blir kvällens middag. Blir ju bäst så att ligga en vecka före minst, eller att ha lite recept på lager. Speciellt när vi snart ska få besök från Sverige i 14 dagar. Både bra att ha mat i frysen och att slippa stå vid gasspisen då. Så nästa vecka blir det att laga några olika recept. Tur att jag har massa med idéer i huvudet på god mat, oj oj blir nästan hungrig och när det snart doftar från spisen blir det svårt att inte provsmaka ;).
Ha en bra tossda och tänk nästa vecka är det fössta tossdan i mass!

Veckans recept: Sandbergs receptblogg

Avskedsmiddag på Brewerkz


Anna, Annie, Mats, Tommy Ulrika Jennifer, Agnes, Anna och jag Annelie bakom kameran.
Många namn på A.


Igår kväll var det avskedsmiddag på Brewwerkz för 4 av tjejer, då de drar vidare på sitt äventyr idag till Bali.
Resan forstätter sedan till Bangkok, Kambodja och avslutas i Peking om 4 veckor. Tidigare har de varit 5 veckor i Thailand och nu sedan i lördags i Singapore.

Igår bjöd också Brewerkz på ett torn med öl, alltså 4 liter pilsner kom in. Det tackar vi för! Den finns där på bilden bakom Mats.

Tisdagens inlägg om Projekt McDonalds, gjorde att McDonalds kommenterade inlägget.
Här finns länken till inlägget och kommentarer. Klicka här!

Visst förstår vi att den lätt torkar i öppen miljö, men nu är det så att luftfuktigheten större delen av dygnet ligger på mellan 90-100%, mitt på dagen kan det gå ner till 60-70%. Om brödet inte möglar eller köttet inte ruttnar, frågan är varför inte myrorna vill smaska på hamburgaren, det är det som vi är mera intresserade av och som fick oss till att göra detta projekt. Varför åt inte djuren hamburgaren som låg där på gångbron eller varför myrorna inte var intresserade av ostburgaren hemma hos oss.
Kan ju faktiskt vara så att myrorna här i Singapore inte gillar hamburgare även om den är hemmagjord ;).

Så vi ska göra ytterligare ett experiment, baka eget bröd, steka en nötfärsbiff, ost, ketchup och senap.
Lägga på ett fat och se vad som händer. Ska också vid detta tillfället köpa en ny ostburgare från McDonalds och lägga på tallrik intill. Och fotografera allt.
Får planera in detta lite längre fram i kalendern.

Ha en bra onsdag alla bloggvänner!

Projekt McDonalds


Nyinköpt ostburgare med fries på McDonalds

Man kan undra vad vi stoppar i oss och våra små barn.
Fick idén till detta lilla projekt, när vi såg en hamburgare och fries från McDonalds låg på gångbron över till våran park. Den låg där helt orörd i 14 dagar och såg nästan ny ut. Det vi mest reagerade på var att inte ens några nyfikna fåglar var hungriga på denna storsäljare. Varför ???

Exprementet har gått till så att jag köpte en ostburgare och fries och sedan har jag fotograferat varje dag på samma plats. Jag har luktat på den, lyft på den och tittat på undersidan. Den luktar faktiskt idag drygt 14 dagar senare som den gjorde när jag kom hem med den.

När vi äter här hemma och råkar få en smula av bröd, ost, kött eller något annat så dröjer det inte länge förän små små myror hittar till godsakerna och samlar hela sin släkt att komma och äta av smulorna. Varför vill de inte äta hamburgaren med tillbehör. Lägger jag något annat på en tallrik intill så hittar de ditt på direkten.

Singapores McDonaldssidan han man inte hitta innehållsförteckning, men det kan man på den svenska sidan.
Lite intressant att läsa vad osten innehåller, om man nu kan kalla den ost:

Cheddarost (51%), vatten, smör, ost (9%), vasslepulver, mjölkprotiner, emulgeringssalt: E331 (Natriumcitrat), E330 (citronsyra), naturlig ostarom, salt, konserveringsmedel: E200 (sorbinsyra), färgämne E160a (betakarotener), E160c (paprikaextrakt. Processhjälpmedel: klumpförebyggande medel solroslecitin.

När man läser på Singapore sida, står det att de servera en hälsosam och balanserad kost, eftersom de har ett så stort utbud kan man kombinera en hälsosam måltid så att du får i dig alla viktiga vitaminer och mineraler. Även Happy Meal för de allra minsta, innehålla minst nio viktiga näringsämnen som växande barn behöver, inklusive kalcium, järn, zink, B-vitaminer, vitamin C och andra vitaminer och mineraler (enligt US Food and Drug Administration).

McDonalds här i Singapore är där skolbarn gör sina läxor tillsammans med kompisarna. Är det så hemma i Sverige också? Här finns så många McDonalds, och då tittar man ju in i fönstren och ser alla som sitter där med läxböcker och sina hamburgare med fries. De ligger också nära skolorna, som här där jag bor. Visst är de smarta McDonalds, de vet precis hur de ska tjäna pengar.

Här kan man också få sin hamburgare hemkörd, så du slipper gå genom McDelivery.
Minns inte riktigt men jag tror jag betalade 3 SGD för  ostburgare och fries.


Efter 1 vecka i rumstemperatur i Singapore, utan AC


Efter drygt 2 veckor

R.I.P. Chivas


Smygtitt!Man kan ju nästan gissa vad som döljer sig under skynket ;), om man är intresserad av F1.
En riktig F1:a, och inte bara ett skal som oftast annars är det som visas upp i shopping mall.

En sväng med bilen igår eftermiddag, för att kolla in hur det går med bygget av McLaren-verkstaden på Tommys jobb. Kunde inte låta bli att lyfta på skynket och kolla vad som fanns där under.

Varsågod, bjuder er också på en smygtitt!
Hipp hipp hurra på din födelsedag!Många kramar på din 87-årsdag, Pappa och Svärfar!

Svenskgäng i MacRitchie


Jennifer, Ulrika, Magnus, Mats och Tommy

Tree top walk i MacRitchie är en avstickare på cirka 3 km, vilket gör dagens vandring till 14 km.
Flera apfamiljer träffade vi på i träden, ormar och varaner höll sig däremot gömda idag.

Singapore upplevs ju som en mycket grön stad även inne i city, men här ute mitt på ön, känns det verkligen som man är så långt borta från storstadens puls som helst. När man går över hängbron och tittar ut över trädtopparna kan man inte tro att man är i en storstad med 5 miljoner invånare.Ha en skön söndag!

Inställda flyg i Frankfurt


Mats, Tommy och Ulrika

Det hängde på håret, att de kom till Singapore, eftersom det var strejk i Frankfurt av markpersonalen. Personalen som markleder planen strejkade i torsdags mellan 15-22. Deras plan från Landvetter skulle gå någon gång vid 15-tiden och det var inställt. Vilken tur att de var i mycket god tid på flygplatsen, där de trodde de kunde äta lunch och ta det lugnt, och vilken tur att de såg att planet var inställt, så att de kunde ta 13-planet istället och att det fanns platser kvar. De fick springa till gaten från incheckningsdisken, det hängde på håret!

Nu fick de lite mera till på Frankfurts flygplats och långflygningarna berördes ej av strejken, plus att när deras plan också skulle lyfta hade strejken slutat för dagen. Detta var torsdagen. Strejken fortsatte visst igår fredag, men under helgen är det strejkfritt. Facket hotar med nya strejker nästa vecka om inte de får igenom lönekraven.

Vilken tur att de inte visste om detta innan, då hade det varit nervöst att sova dagen innan eller hur?
Konstigt att man inte får ett mejl eller meddelande att flyget är inställt, för dessa uppgifter lämnar man ju oftast vid bokning. Strejken var ju utlyst sedan lång tid tidigare.

Men nu är de i Singapore och snart ska vi åka och hämta dem vid hotellet. Först ska vi plocka upp Jennifer utanför hennes lägenhet som hon flyttade till igår. Vid MacRitchie möter Magnus upp, så det blir ett rejält svenskgäng på stigarna i regnskogen.

Hoppas vi får se många vilda djur idag som apor, varaner, fåglar och ormar!

Ha en bra lördag alla bloggvänner!


Zum zum zum zum zum


Olive-backed Sunbird, 12 cm

Den vanligaste pippin hos oss är sunbirds. Sunbirds liknar kolibrier, de livnär sig på insekter och nektar, och deras ringa storlek och imponerande hastighet med vingarna när de hovrar som en liten helikopter, förvandla dem till en färgstark oskärpa och svåra att fånga på bild. Verkar som de gillar våran gröna lummiga plant box, varje morgon kommer ett gäng och leker, tvättar sig och sjunger otroligt vackert. Det låter faktiskt som zum zum zum zum, som när Kalle Anka är på fotouppdrag vid jul ;). Hela dagen hänger de till från och till och det känns som de är trygga att de till och med sitter och sover på grenarna. De är så lätta att orkidékvisten inte ens böjer sig när de sitter på den.
Den vanligaste sunbirden hos oss och i Singapore är Olive-backed Sunbird.


Olive-backed Sunbird

Om ni tittar riktigt noga så kan ni se tungan, och den är klyven som på en orm kan jag berätta. När man sitter och tittar på den åker den ut och in, som en lång snabel hela tiden så och då när den sitter och man kan ju tänka att när den hänger där i luften och viftar med vingarna att den är nog ganska lång också, för att få tag på den goda nektan i blommorna.Crimson sunbird är inte så vanlig, men den har vi då och då som besökare, men ej dagligen.
Igår var den på besök men jag fick inte med den på foto. Den ville inte bli fotograferad!

Vad händer idag:
Efter att bloggen är färdig, så är det de vanliga morgonsysslorna, ni vet bädda, diska frukost, köra en tvättmaskin eller 2 (shoppade lite kläder till Leia igår,som jag brukar tvätta innan jag skickar iväg ett vadderat kuvert då och då). Åka och handla lite mat, fixa till mig och sedan blir det att ta mig till Tommys jobb och invänta honom. Åker direkt från Wearnes ut till Changi och möter Ulrika och Mats för att köra dom till hotellet, sedan får vi se vad kvällen bjuder på. Imorgon får vi om de är morgonpigga och vill hänga på, för då blir det regnskogspromenad med Jennifer i MacRitchie med en Tree Top Walk också.

Googlade lite på zum zum zum och hittade massa gamla låter från 60-talet, sedan googlade jag svensktoppen och 60-talet och hittade denna favorit. Måste varit min mamma och pappas favorit, eftersom jag själv aldrig köpt vinylen som finns hemma, och måste varit alldeles för liten för sådana inköp. Men gud vad många gånger jag har sjungt denna, kan den utantill än ;).
Även radiogrammofonen från 1955 finns hemma hos mig, en stor möbel.

Lite gamla minnen så här på fredagen, hur många är det som minns denna låten?
Mamma och Pappa, kommer ni ihåg när ni köpte vinylen och vilket år?
Skriv gärna och berätta minnen med låten!Ha en bra TGIF alla bloggvänner!

Välj rätt dag att klippa håret!


Feng Shui kalender

Klippning av håret kan ge tur eller otur, gäller att välja rätt dag att klippa håret för att kunna njuta av lyckan. Det är en hel vetenskap och vilken planering. Vissa dagar kan ju frissan här eller barberaren, inte ha något att göra om kineserna går efter den tibitanska månkalendern. Hår är som magi, det är bara inte något som vi kan forma till olika frisyrer, kineserna anser att det är deras antenner till kroppen och att energin från rymden kommer in i deras kropp den vägen. Viktigt är också vem som klipper dig, den personen måste ha en bra aura.
En glad och pigg frisör för över sin energi till dig, en mästare är ett säkert kort och vill du ha överraskningar tar du en ung frisör. Helst ska också frisören vara av samma kön som du, har med sex att göra ;).

Tror att många äldre kineser här i Singapore är noga med vilken dag man klipper sig. Kan se gamla barberare som har lång kö både inne och utanför på stolar i lång rad. Man vill gå till den gamle frisören, mästaren i deras kvarter.

Funkar väl så även så för oss, eller?
Har vi väl hittat en frissa, så går vi till henne/honom och vi till och med följer frisören om hon/han byter salong, är det inte så. Måste ju vara frisörens aura som vi gillar.

Klipper man håret idag, står det följande i den tibitanska kalendern: Ökar trycket i ögat, vilket resulterar i att synen försämras.  Försämring av ögonsjukdom osv.

Man ska aldrig klippa sig när det är nymåne, alltså första dagen i månkalendern det förkortar livslängden.

Visst är det roligt att läsa och på något vis så förstår man kineserna varför de är så skrockfulla för allt, alla symboler som betyder något och är viktigt. Gamla traditioner som generationerna för vidare, och vidare eftersom man lever i tillsammans flera generationer i samma lägenhet. Det är de gamla som uppfostrar de små barnen och på så vis så kommer det ta mycket längre tid i detta samhälle innan detta vidskepliga beteende kommer att minska.

Fick en kommentar igår, som undrade vad jag köpt kalendern, times bookstore på Plaza Singapura.
Här kommer några flera böcker i ämnet Feng Shui som jag har. Kan också rekommendera Feng Shui World som är ett magsin som kommer ut varannan månad. Finns också en Dummies för Feng Shui.

Man får ta allt med en nypa salt, annars blir man tokig på köpet ;).
Här hittar du veckans recept: Sandbergs receptblogg
Ha en bra dag alla bloggvänner!

Klickbara bilder!

Näringstillskott till undernärda barn i IndienSom jag skrev igår, så firar vi inte alla hjärtans dag eller köper presenter och blommor.
Den dagen då rosens pris är dubbelt så dyr, eftersom det är den dagen hela världen köper röda rosor till varandra.

Istället köpte jag näringstillskott för 200:-. Våran gåva räcker till två undernärda barn under sex månader. Näringstillskottet delas ut på hälsokontroller där de undernärda barnens vikt och längd också kontrolleras regelbundet. I många områden där Barnfonden arbetar är barnen undernärda. Genom att ge undernärda barnen näringstillskott under sex månader får barnen en chans att komma ifatt sin normala vikt och samtidigt bli mer motståndskraftiga mot sjukdomar.

Hur enkelt som helst, bara att gå till deras gåvosida och köpa med några få klick. Finns många olika gåvor och hur enkelt som helst!
Länk till: Gåvoshoppen.

Vi har också ett fadderbarn i Kambodja sedan 1,5 år tillbaka.

Nytt för i år är att fadderbidrag och gåvor är avdragsgilla med 25%, barnfonden är en av de godkännda hjälporganisationerna, och det kommer automatsikt på din deklarationsblankett. Här kan du läsa mera om avdragen.

Hjälp ett barn att fortsätta drömma. Med din hjälp kan fler barn få lov att helt enkelt bara vara barn.
Bli fadder idag!

Länk: Barnfonden

Vad händer idag i Singan?
Svar: Inte så mycket. Blir en lugn dag, med att svara på e-post, ordlös onsdag på fotobloggen, åka och handla lite tillbehör som saknas till kvällsmaten. Ska bli "Mammas fiskgryta" så det saknas tomater, dill och blomkål.
Enligt Feng Shui-kalendern så är det en bra dag att gå till frissan. Övriga dagar i veckan är "Bad day" för frissan, bara så ni vet!
Idag är det ingen bra dag att skriva kontrakt, spela på spel eller föda barn. Inte lätt att vara kines idag och känna att krystvärkarna har kommit. Det andra kan man ju styra över, men inte en bebbes ankomst.

Ha en bra onsdag alla bloggvänner!

Alla hjärtans dag


Örhängen Love seeds from Singapore, Made by Annelie

Alla hjärtans dag för oss känns som en helt vanlig dag för oss. Vi firar ju allt den 12:e som våra hjärtans födelsedag, sedan är alla andra dagar alltid för oss en hjärtans dag.

Hoppas att det är så för många, att varje dag är en hjärtans dag och att det behöver inte drickas Champagne och ätas hummer och choklad för det, går precis lika bra med friskt kallt vatten och falukorv till middag.
Idag väntar sig många en romantisk middag, men tänk att vilken dag som helst utan att man firar något ta ut falukorvsskivor med det hjärtformade pepparkaksmått och steker till stuvade makaroner (spara spillet till en korvstroganoff) och tänd ljus en helt vanlig tisdag och tala om att du älskar henne/honom. Kan också skriva detta med ketchupen på tallriken.

Falukorv finns ju inte i Singapore, annars hade det varit en given maträtt idag med stuvade makaroner eller bruna bönor, en typisk tisdagsrätt. Idag blir det en Ragù alla Napoletana istället, italiensk köttgryta och långkok.

Vad har ni på menyn ikväll?

Vår 35-årsdag!Vem kunde tro, för 35 år sedan att vi skulle sitta i Singapore och äta middag på en fransk bistro i Little India där de allra flesta matgästerna var kineser utöver oss.

TFS, fransk husmanskost. Mycket vällagad mat och det känns att det inte är massa med konstiga tillsatser utan rena naturliga smaker. Våran tradition är att ta promenad hemifrån Blossoms, en 45 minuter kort promenad och sedan promenad hem. Igår lyxade vi till den med två efterrätter, skulle ju kunna räckt med en efterrätt och två skedar, men dagen till ära så blev det två.

Förrätten delade vi på stekt lax på spenatbädd med tomatvinegrett runt om, varmrätt blev bräserad lammskank med grönsaker i en underbart god sky. Dessert blev Alaska (Glass au four) och en Tiramisu.


Lördag och fullt ös hela dagen!


Jennifer och Annelie vid Singaporefloden

Bara en liten sovmorgon, så här en lördag. Började med en lätt frukost innan vi tog taxi till Wearnes för att hämta våran bil, var mycket smidigare att ta bilen i fredags kväll till festligheterna, man kan aldrig veta vad taxin kör för väg och man kan hamna i rusningstrafik och långa köer. Så betydligt smidigare att ringa taxi på morgonen för att hämta bilen. När vi tog taxi hem från Infiniti, så fanns det många som efter flera glas med vin och champagne tog bilen hem. Man undrar vad de har innanför pannbenet. Att köra onykter här i Singapore är böter på 30 000 SGD eller 3 års fängelse. Åh, då ska ni veta att fänglset här är inte som i Sverige, här är det 9 kvadratmeter som 8 personer delar på och man ligger på bastmatta på betonggolvet. 2 turkiska toaletter utan dörrar, med dusch över. Om man jämför med Sverige så är svenska fängelse rena rama hotellrummet.
Skulle du sedan köra på någon så det blir personskador eller personen dör, kan du ju förstå vad det innebär här.
Singaporianer vågar inte kasta papper på gatan eller dricka vatten på tunnelbanan, men de vågar köra bil med alkohol i kroppen, mycket märkligt må jag säga.

Som ni läste i gårdagens inlägg så gick vi i MacRitchie på morgonen.
Lunchen kanske ni räknade ut att vi åt på Brewerkz och med Jennifer. Alltid roligt att lära känna nya människor. Efter lunchen åkte vi till Carrefour för att handla lite goda frukter till dagens frukost. Jennifer hängde med, och även hem till Blossoms för att kolla hur vi bodde. Idag finns det lite dagsfärska bilder på fotobloggen just från Blossoms, "Fototriss-så här ser det ut där jag är".
Nu hade vi nästa dejt och det var med Magnus. Åter ner till Brewerkz för lite snack om veckan som gått innan det var dags för bio. Tinker tailor soldier spy, kanske lite seg film, men underbart filmat med härliga närbilder och sedan att få se alla bilar och rekvisita från 70-talet var fantastiskt.

Efter denna lördagen var det skönt att komma hem och få lägga huvudet på en sval kudde i sovrummet och ladda batterierna för våran 35-årsdag som är idag den 12 februari.

Ha en skön söndag!

Infiniti Launch Singapore


Yiling, Annelie och Tommy

Igår var det stort galej på Wearnes och Infiniti, där inget hade sparats på. Maten och kockarna kom från Four seasons och det serverades japansk buffe, förstås. Var nästan som en champagne brunch med olika stationer och förstås fanns det också en sushi station, där kockarna stod och gjorde det man ville ha, plus att det fanns många bitar att välja på. Fiskstation med olika fiskrätter, soppstation också med olika soppor, den västerländska stationen bjöd på helstekt rib-eye med tillbehör. Kan säga att det var ganska svårt att äta med pinnar ;). Det var att stå och äta, där man hängde vinglaset i en lite ställning på tallriken och visst är det praktiskt att äta med pinnar men kanske inte en stor köttbit, som tur var så fick jag två små bitar.
Dessertstationen, såg smaskigt ut men mycket av desserterna smakade wasabi, tyckte jag. Lite annorlunda.

160 tänkbara kunder var inbjudna, plus de som redan äger en Infinitibil, alltså personer till 5 bilar som rullar just nu här i Singan. Infiniti finns endast i 47 länder än så länge, och jag tror inte den finns i Svergie eller norden än.

Andra inbjudna var förstås Japans ambassadör, Kuwaits "seconde man" från ambassaden som de sa.
USA försvarsattaché här i Singan, han och hans fru "hängde" vi med och de var jättetrevliga, jordnära människor som är ägare till en av Infinitibilarna. Den är direktimpoterad och förstås diplomatskyltad. Diplomatskyltade bilar slipper betala skatt och behöver ingen COE-biljett, plus att du får köra med ratten på "rätt sidan". Left hand drive!

Givetvis träffade vi ju också ett gäng japaner och bugningarna gick bra och visitkortsöverlämnadet.
En av japanerna var så stolt över sitt svenska trähus i Japan, det var så varmt och skönt nu på vintern. Jag frågade vilket husmärke och då sa han Sweden House. Härligt med röda fina trähus!

Nu har vi precis kommit hem från våran 2 timmars morgonrunda i MacRitchie. Efter en sådan runda smakar det svenska frukostkaffet extra gott. Nu ska vi duscha och snart träffa en Huskvarnabo, som vi ska bjuda på lunch på vårat favoritställe en lördagseftermiddag, ni kan säkert räkna ut var.

Ha en bra lördag!

Infiniti - En lila dagTGIF som går i färgen lila, nästan hela dagen.
Ikväll är det invigning av Infiniti showroom och workshop, så det blir att träna på japanska bugningar i eftermiddag ;). Högste chefen för Infiniti med delegation kommer att närvara. Man måste buga djupt, killar med händerna på sidan och kvinnorna med händerna på låren. Varför kan man undra? Jo för att visa att man inte har ett svärd bakom ryggen!

Lila är Infinitis färg och vilken tur att det är min älsklingsfärg och det senaste året minst, har jag ju haft den färgen både på tå- och fingernaglarna. Så idag blir det både manikyr och pedikyr, men hemma. Hinner inte gå iväg. Man kan faktiskt göra lite annat under tiden det torkar speciellt på fötterna. På fingrarna målar jag en hand i taget, så kan man pyssla med andra handen undertiden.

Nu till Infinitiv, vad är det för bilmärke tänker ni. Ni som är intresserade av F1, kanske vet att de är sponsor till Redbull Racing, men hur ser bilen ut. Det är faktiskt en dyrare variant av Nissan, precis som Lexus är en dyrare variant av Toyota. Länk till bilarna, längst ner i inlägget!

Tommy ska komma hem och byta om för kvällen, blir kostym, vit skjorta och jag tror att jag väljer en lila slips  med matchande näsduk. Jag har valt klänningen jag hade på Malin och Mikaels bröllop i somras eftersom det är en liten bolero till att ha över axlarna, sjal är ganska jobbigt att ha på om man samtidigt ska mingla med glas i handen. Av erfarenhet så vet jag att de kör på kyla rejält och man kommer annars frysa ihjäl. 06:30 PM börjar minglet och då är det bara lunch för er hemma i Svedala ;).

Imorgon ska vi luncha med Huskvarnabo som precis flyttat hit, ska bli roligt att träffas och prata.

Nä, nu är det dags att börja med att ta bort det gamla nagellacket!

Ha en bra TGIF alla bloggvänner!


Min klänningKlicka på länken så ser du hur bilarna ser ut: Klicka här! 

Inte ett moln så långt ögat kan nå!


Vy från Plant Box upp mot en molnfri himmel, 8:30 AM idag torsdag.

Igår var det inte ett moln på hela dagen och inte en droppe regn på flera dar. Nu på morgonen verkar det som även idag kommer att bli en molnfri dag och förstås jättevarmt.

Trots detta så var det bara ;) +24 grader på gryningspromenaden och vi hade allt lite ståpäls ibörjan av rundan, eftersom det blåste lite. Visst är det lite knäppt att man kan frysa vid +24 och lite vind, när det är svinkallt hemma i Sverige.

Orkidéen på bilden är den jag beskriver i gårdagens inlägg, som har 14 blomstänglar och här ser ni 2  som hänger ut från plant boxen.

Idag står veckans recept på min "att göra lista" för nästa vecka, alltså ska jag ner till Carrefour och handla lite mat. Publicera denna veckans recept som jag gjorde förra fredagen, där ankfett var en av huvudingredienserna.
Lite studier måste också hinnas med i eftermiddag. Torsdag betyder också rask skymningspromenad innan kvällsmaten. Tisdagar och torsdagar kör vi detta uppläget. Maten står på spisen och klar bara att komma tillbaka och äta. Då kan man sedan med gott samvete sitta ner och titta på svt play och Homeland.
Sömn är A och O för att kunna ladda batterierna, och vid 22-tiden senast 22:30, ja då är det kudden som gäller och nattinatti för att kunna vara pigg och glad till gryningspromenden nästa dag och resten av dagen.

Här har du lite tips om bättre sömn: Klicka här!


Ankfett på burk

Länk till: Veckans recept

Orkidé och rikedom


Närbild på en av orkidéerna i våran plant box, just nu blommar 3 stycken olika rikligt.
Varav en har 14 blomstänglar :D.


Orkidé symboliserar: ett gift par, kärlek och skönhet.
Orkidéer i en vas betyda "enhet". Orkidéer representerar också rikedom och lycka.

Rikedom är det som ständigt återkommer i den kinesiska kulturen, verkar så tycker vi.
Och när man tänker på kineser, och hur de tänker så är det pengar och pengar hela tiden. Att tjäna så mycket som möjligt till vilket pris som helst. Nästan alla symboler som de har, är en symbol för rikedom. Till och med när man är död är pengar viktigt, och då helvetespengar som de anhöriga måste köpa och bränna så man snabbt kommer ur de 12 helveterna. Kan inte vara lätt att vara kines och att alltid ha pengar på hjärnan även i döden.

Självklart är det ju många som funderar på hur man ska få ihop det, att man ska kunna handla mat och att månadens räkningar ska kunna betalas även här i Singapore, som i övriga världen och hemma i lilla Sverige.

Fick ett bildspel på e-posten för drygt 1 år sedan, som satt sig på minnet.
Här kommer texten från en av sidorna, något att fundera på:

Om du har lite pengar på banken,
och har några i plånboken,
och några mynt i sparbössan..., då är du bland de 8% rikaste på jorden.

Ni som vill ha hela bildspelet, hör av er med en kommentar så skickar vi det med e-post.

Ikväll är det månadsmöte med  HomeBrewClub, Archipelago på Circular Road är bryggeriet för månaden, så det blir nog en kvällsmat innan på Thai Smile Café tvärs över gatan. Green Mango salad och Lemon Chicken Grass tror jag vi väljer idag och det får nog sköljas ner med vatten. Hellre vatten är industriöl ;)!
Ölet dricker vi senare på andra sidan förstås och då en SummerAle.


Följ med på ThaipusamEn av de intressantaste festivalerna här i Singapore, alltså nummer 1 av allt som firas här. Man får komma så nära och de bjuder på sig själva, de tamilska hinduerna och inte en droppe blod så långt ögat såg.
Thaipusam firas för att Parvati gav Murugan ett "spjut" så att han kunde besegra den onda demonen Soorapadam.
Idag åkte jag ner med MRT, så jag var där strax efter 8 AM, bara att plocka av sig flipflopen och traska in i templet och beskåda förberedelserna. Drygt 2 timmar var jag där innan det kändes som dags för förmiddagskaffe hemma på Blossoms och fixa med bloggen så även ni kan få vara med om Thaipusam.

Vill du uppleva detta, är det bara att boka en resa i slutet av januari till början av februari, när det är fullmåne i den 10:e tamilska månaden. Kan verkligen rekommenderar detta, för det är svårt att beskriva med ord. Låter bilderna tala för sig själva.Man kan ju undra vad insatsstyrkan gjorde där utanför templet eller?

Vill du läsa lite fakta om Thaipusam, så finns en länk här: Klicka här!

Ovanliga fåglar


Photo by Tommy, Chestnut-Bellied Malkoha, 40 cm

Måndag och ny vecka. Har precis haft planeringsmöte med mig själv och skrivit även ett protokoll ;), en att göra lista och lite kom i håg.

Igår blev det äntligen MacRitchie, och som ni kan se en ny spännande art i djurvärlden, en Chestnut-Bellied Malkoha som är en hotad gökart i den subtropiska delen. Eftersom den lever i regnskogen, den typ av skog som Indonesien, Malaysia och Thailand bränner ner, så har denna fågel blivit sällsynt och utrotningshotad. Därför var det extra roligt att få se just den.


Photo by Tommy, Oriental Magpie Robin, 20 cm

Oriental Magpie Robin, var på 70-talet nästan helt utrotad här i Singapore, det var en populär burfågel eftersom den kan härma andra fåglar. På 80-talet så införde man ett program och idag är den skyddat enligt lag här. I Malaysia är den inte skyddad och fångas fortfarande som burfågel och säkert i andra länder också.
Denna trastfågel, som ser ut som en liten skata, och också ovanlig att se i djupa skogen och mera vanlig i öppna marker. På 20-talet var den av de tre vanligaste fåglarna i trädgården.

Vän till oss berättade att hon och sina arbetskompisar ska gå med tappa.se till Sälen från Stockholm i stegtävling.
Då kom jag på att vi har stegmätare liggande, så igår tog vi på oss och såg hur mycket vi går en vanlig söndag här i Singapore.
Igår kväll, när det släcktes ner på Blossoms stod det 35 000 steg i displayen, blir en hel del på en dag.
Självklart blir det ju en hel del steg på 2 timmars regnskogsvandring i MacRitchie, och sedan tur och retur ner till TFS och söndagsmiddagen.

Faux Filet de Bœuf Grillé Sauce au Poivre Noir, Pomme Sautée som varmrätt, och desserten en Profiterole Géante à la Glace Vanille, Sauce au Chocolat Chaud.
Varmrätten sköljdes ner av en Angus The Bull, rödvin med Cabernet Sauvignon-druva från Australien. Intensiv färg med ljusa lila nyanser. Mogna mörka bär med rik mörk choklad och vanilj rökiga aromer ek. Medium till fyllig smak vikt, som kännetecknas av fasta tanniner och en välsmakande maskulint finish. Ett idealiskt komplement till rött kött. Så står det att läsa om vinet på deras hemsida.  
Till desserten  blev det en kopp espresso av märket Illy, också en favoritmärke när det gäller espresso.
På tal om dessserten så smakade den utmärkt, en Petit-choux fylld med en stor vanliljglasskula och över allt varm chokladsås. Storleken var som en semla på Petit-chouxen. Vi delade på denna, två skedar och en tallrik.
Dela på maten här är mycket populärt och inget konstigt med det. Paret intill oss delade på en 3-rätters meny.

Vid midnatt idag så är det Thaipusam i Little India, ni vet när de preparera sig med krokar i skinnet på ryggen etc och drar vagnar efter sig.
Ska åka ner sent ikväll till Little India och se när de förbereder sig. Sedan blir det att tidigt imorgon när Tommy åker till jobbet, som jag åker ner och checkar läget igen och kanske följer med en bit på den 5 km långa vandringen, mera om detta imorgon och på onsdag.

Ha en bra dag!

Lap Chun DayIgår blev det de berömda revbenen på Brewerkz, minns inte riktigt när det var sist som man mumsade  på dessa fantastiskt goda. Gött var det!

Igår (4:e feb) var det också Lap Chun Day i den kinesiska kalendern och det är då som man ska ha party och föra så mycket oljud som möjligt, även en bra dag att ta hem lejondansare. Detta märktes överallt då man hörde detta oljud lite överallt.
Men det är också den första vårdagen i den kinesiska kalendern. Under denna dagen är chi / Qi energi från jord som starkast, det elektromagnetiska fälten runt jorden. Det sägs att råa ägg kan stå av sig själva, den 4 februari.

Igår blev det inget MacRitchie, men i skrivande stund så är Tommy redan klar att gå iväg för MacRitchie idag istället, så det är bäst att jag slutar skriva på bloggen, och får önska er alla en skön söndag, kanske hörs vi senare idag.

Sin Ming - MacRitchie - BrewerkzIdag lördag blir det lite omvänd ordning i programmet.
Morgonpromenaden är gjord i våran park, frukost avklarade och fixat med plant boxen och lite till.
Vi ska snart ut på ett litet "studiebesök" i Sin Ming-området med Magnus, visa alla småverkstäder som lagar allt från Ferrari till Proton. Vi ska gå runt och kolla, innan har vi oftast åkt sakta med bil. Det finns ett höghus som är som ett jättestort P-garage i spiralform med hur mycket småverkstäder som helst och som lagar dessa lyxåk bland annat. Konstigt när man betalar så jättemycket för sin bil, så åker man inte till en märkesverkstad utan till ett skum liten håla.

Efter det blir det MacRitchie i eftermiddag, innan det blir Brewerkz ikväll och ett kärt återseende med Bengt.
Lite omvänd ordning som ni märker, men Brewerkz på kvällen är inte heller fel och MacRitchie på eftermiddag, kanske alla löpare redan är klara för dagen och vi få ha regnskogen för oss själva tillsammans med aporna, varanerna och ormarna.

Skickar lite varma tankar från Singapore till er hemma i Europa som fryser idag!


Cafê CultureIdag är det härliga TGIF igen och det betyder en god middag med ett gott rödvin hemma på Blossoms.
Här är det svårt att hitta goda rödviner, utan att man behöver betala skjortan för det eftersom alkholhaltiga drycker här i Singapore är betydligt dyrare än i Sverige.

I somras hittade vi detta vinet på systembolag hemma i Sverig och tyckte mycket om det. En smakrik och fruktig sydafrikan och förstås deras nationaldruva pinotage, med precis de rätta egenskaper som vi tycker om som; rostade ekfat, inslag av kaffe, mörka bär och vanilj.
Nu har vi hittat det också här i Singapore, men förstås betydligt dyrare. I Svergie kostar flaskan 89 sek och här 33 SGD, men igår när jag var och handlade så hade de sänkt priset till 25 SGD. Idag ska jag gå förbi och köpa en kartong, då får man fri hemkörning när man köper över 150 SGD. Leverans ikväll!

Vilket är ditt favoritvin just nu eller som vi säger "Husets vin", det som brukar finnas hemma hos dig och just en fredag?

Här är länk till Systembolaget och vinet: Cafê Culture (nr 2369)

På tal om Café kultur, så ska jag snart iväg på SWEA-fika på Tanglin mall. Första fredagen i varje månad brukar man träffas och fika tillsammans. Brukar komma en cirka 40 st SWEor. Allt trevligt att träffas och prata i någon timma.

Eftersom Tanglin Mall ligger i böjen innan Orchard Road börjar, så blir det en promenad ner längs hela Orchard Road till Dhoby Gaut, en catwalk på 2,2 km kan man säga där Chanel, Dior, Gucci, Prada med flera ligger på rad ;).

Om veckans recept igår var en LCHF-kost till 100%, så blir kvällens TGIF-middag 100% No LCHF.
Om jag får till några bra bilder, blir det veckans recept nästa vecka. Ankfett är den naturliga smakförstärkaren i rätten!

Ha en bra TGIF alla bloggvänner!

KrysantemumKrysantemum är en populär blomma här hos kineserna och den säljs året, runt även om det är en symbol för den nionde månvarv i den kinesiska kalendern. Ljudet av ordet krysantemum på kinesika låter som exakt under lång tid och därför står krysantemum, för lång livslängd och varaktighet. Varför det är en symbol också för den nionde månvarvet är att nio liknar ordet krysantemum.
Finns ju krysantemum året om hos också och ganska billiga, men det är ingen favorit för min del. Igår var det "promotion" på krysantemum på Carrefour, 3 kvistar för 3:50 SGD och tanten som har hand om blommorna där plockade ihop 3 olika som jag fick välja av massa olika färger och utseende.
Dessa liknar mera prästkragar, och det är lite mera roligare att fotografera mittpunkten med macro.

När jag fotograferade blommorna idag, så upptäckte jag att våran svenska flagga blåst bort, själva tyget. Krokarna finns fortfarande kvar på fasadstången. Har varit ute och letat i buskar och palmer. Tycker om någon hittar den på sin balkong eller på marken, att de vet vad den hör hemma och kan åtminstånde lägga den i hissuppgången. Tommy säger att han hade med en extra flagga i somras, nu gäller det att veta vad han har gömt den ;).

Håller på med veckans recept som ska bli kvällsmaten ikväll. Tommy har "award" fest på Volvo idag, och imorgon är det Renaults tur. Medarbetare och fått rösta på vem som ska bli årets medarbetare och Tommy är prisutdelare. Det är lite som en Oscarsutdelning med olika priser och sedan ett pris som är som Jerringpriset etc.
Maten de äter är kinesisk "Tossing" eller Lucky Raw Fish Salad. Har skrivit om detta tidigare på bloggen och här kan du läsa vad det är man äter och vad det betyder: Klicka här!

Eftersom Tommy kommer hem lite senare idag, och kvällsmaten redan är färdig bara att värma till, så ska jag åka ner en sväng till Raffles City Mall i eftermiddag. Räknar galgar ;) och se om det hänt något sedan jag var där sist. Tror att jag var där i mitten på november sist, och då kan det hänt mycket här på den tiden.


Denna gula krysantemum får mig att tänka på solros och sommar

Röda bananerEn ny stock med bananer hänger nu i våran plant box och nu röda bananer istället, jättespännande att smaka när de mognat. Tar lite längre tid enligt källor, än vanliga gulingar. De vanliga bananerna är nu mer än färdiga och de nästan smakar som en liten skumbanan, fast mycket bättre det är ju helt naturlig smak och inga konstgjorda aromer.

I eftermiddag ska jag ner på stan, för det blir så för mig att jag säger så eller tänker. På inköpslistan står det följande: Himalayan salt, ankfett, OPI lila nagellack, överlack, mapp att samla viktiga papper i, anteckningsbok (papper och penna gäller fortfarande även om man kan anteckna i Ipad:en), innefilé av kyckling med tillbehör för kycklingsallad till kvällen, blomma för fotografering, lampolja (jättesvårt att hitta oljan eftersom jag inte ens hittar några oljelampor, idag blir det Takashimaya. Fick en Zack Betone oljelampa av G8-vän i mellandagarna och den tänkte vi blir perfekt att elda på kvällarna istället för värmeljus som snabbt blir för mycket stearin i etc etc. Tror inte oljorna i de indiska butikerna är så bra till denna lampa.) Tror att det räcker nu, har nog att göra i några timmar innan kvällsmaten ska fixas till och skymningspromenad bland alla Gurkha som tränar för fullt.

Ja, dagarna går fort och knappt man hinner med, allt. Studierna har kommit igång också för vårterminen. Kinesiskan blev inställd i höstas, så den ska snart också startas upp. EN salig blandning av mycket, men spännande och intressant att läsa om olika länder och kulturer bland annat.

Mina tankar idag går också till en kompis jag och min syster hade när vi var små, som vi växt upp med och haft mycket roligt tillsammans med, och hennes familj. Idag ska min mamma, pappa och syster gå på hennes begravning, så mina tankar går förstås också idag till hennes familj.

Kram på er alla bloggläsare!

RSS 2.0