Singapore City omringas av höga staket!

 
Igår förmiddag tog jag en promenad i city, och just nu är det inte lätt att ta sig fram naturligt.
Överallt är det höga staket och du får gå omvägar. Allt detta för att city håller på att förvandlas till F1-bana den 21-23 sepember. Är man inte intresserad av F1 och planerar att åka till Singapore nu, är inte att rekommendera. Så mycket jobbigare att ta sig runt och se på alla servärdheter som ligger just där F1-banan är och runt i kring.
 
Läktare byggs och partytälten är redan på plats, Gater där man ska passera säkerhetskontrollerna byggs upp. Ja, det är full aktivitet. På Padang, där också en stor scen ska byggas upp för alla uppträdande som är alla dagarna. Men för oss som gillar motorsport och F1 är det spännande och rena julafton. Vi brukar alltid gå hela banan innan de stänger av den på torsdagen, helgen innan brukar vi gå den drygt 5 km långa banan och det tar ganska lång tid eftersom det är inte som att gå en sträcka bara på 5 km. Trafikljus, korsningar och andra hinder gör att det tar sin tid.
 
Japp, då är det fredag igen och TGIF. Träning och sedan en god TGIF-middag. Idag blir det mammas köttgryta med champinjoner och lök, i en gräddig sås smaksat av dragon.
Men innan jag börjar med köttgrytan, så ska jag ner en sväng på stan och shoppa lite. Har en inköpslista så det inte blir några impulsköp ;).
 
Om ni har glömt att titta på veckans recept, så kommer en länk här på denna goda efterrätt: Ananaspaj och vill ni äta mera ananas så kanske denna aptitretare skulle passa också: Aptitretare
 
Ha en mysig TGIF alla bloggvänner!

En påse småblandat!

 
Idag har jag faktiskt vänt på dagen, åkte tidigt hemifrån mitt i rusningstrafiken. Då får man träna på balansen när man står som packade sillar i tunnelbanetågen utan att hålla sig i. Anledning till att jag tog en tidig runda på stan är att jag skulle fotografera lite stadbilder till fotokursen i morgonljuset, innan solen står rakt upp, och då ville jag ta några klassiska bilder på Singapores skyline.
 
Sedan promenerade jag till Raffles City Mall och tog en ekologisk espresso och en lite mörk chokladbit på Cedele (kan rekommenderas).
 
Påvägen hem har jag också handlat mat för både idag och TGIF-middagen, så det blev lite tungt att bära hem utan dramaten.
 
Igår laddade jag upp en bild på facebook, när jag var och shoppade nere i Plaza Singapura.
Har fått många gilla och kommentarer. Stanley skriver följande: "Snyggt foto! Älskade dessa tropiska fruktbitar,åt dom varje dag efter lunchen ända tills jag fick veta att dom är indränkta i sockerlag...". I Plaza Singapura finns två fruktkiosker, en inne på Carrefour och denna som finns påvägen till tunnelbanan. Har jag frågat tidigare, om de är naturella och utan socker och fått svaret, helt naturella. Idag frågande jag en extra gång på både ställena och ljög lite och sa att jag är diabetiker och att det verkligen är farligt för mig om de är preparerade med socker, men de garanterade att det inte finns något tillsatt socker.
 
Frukterna skalas på plats och delas, och man har faktiskt full koll på frukterna tills de kommer i disken.
Idag köpte jag med mig hem papaya och ananas. Papayan har jag nu ätit som den är, men ananasen mixade jag med is och dricker just nu som en lite fruktdrink så här efter lunch.
 
Nu är klockan, lite över ett på eftermiddag och dags för morgonbestyren; bädda, diska upp frukosten, hänga en tvättmaskin sedan blir det att kolla resultaten av dagens fotoutflykt.
 
Ha en bra tossda' alla bloggvänner!
 
 

Meditation i Botanic Garden!

 
Igår eftermiddag tog jag MRT (tunnelbanan) till Botanic Garden (norra ingången), för en skön promenad. Sitta ner på någon parksoffa och bara njuta av lugnet och alla blommorna.
Singapore Botanic Gardens är cirka 74-hektar. En femtedel av storleken på Central Park i New York . Det är den enda botaniska trädgården i världen som är öppen från 5 på morgonen till 12 vid midnatt, varje dag året om. Ingen nträdesavgift, med undantag för National Orchid Garden, 5 SGD . Det linjära avståndet mellan den norra och södra ändarna är cirka 2,5 km. Det var alltså denna sträckan jag gick, men förstås lite sick-sack, med avstickare både åt höger och vänster.
 
 
Under ett träd sitter det ett kärlekspar på en filt och har pick-nick med lite gott att äta och en flaska vin.
Fast man är precis mitt inne i city, och med hur mycket trafik som helst runt knuten, hörs bara fågelsång och tystnaden.
Som jag har skrivit tidigare här på bloggen, så är en kvällpromenad här, som att hoppa in i filmen med Lady och Lufsen. Svanarna i sjön, parksofforna, klassiska gatlyktor och någon spelar gitarr och sjunger för sin kära.
 
 
Denna paveljongen och runt om, är en populär fotoplats för brudpar, ibland kan det vara en lång kö här. Men igår var det ledigt när jag var här.
 
 
Här finns det växter och träd från alla exotiska delarna av världen, och små namnskyltar vad de heter.
Är man intresserad också av växter, så är detta det perfekta stället att meditera på. Då slår man ju två flugor på smällen ;).
 
 
En av favoritblommorna är förstås frangipani, detta väldoftande träd. Finns i hur många färger som helst, men min favorit är den vita för den doftar helt underbart som nästan alla andra vita blommor också gör.
Här finns det som hela skogar med frangipaniträd och där är det helt ljuvligt att sitta ner en stund och bara andas och förstås med näsan. Här är den perfekta platsen för andningsyoga!
 
Ikväll är det intervallträning som gäller, springa så fort du bara kan i 2 minuter, gå 1 minut, springa 2 minuter osv. Sammanlagd träning 26 minuter. Sedan blir det gött att komma hem, duscha, äta kvällsmat och varva ner för kvällen med en thriller på svt play, Injustice.
 
Ha en goe lillelördag alla bloggvänner!

Att åka taxi i Singapore!

Taxibil på Uppe Serangoon Road, med våran park i bakgrunden.
 
Att komma till Singapore och bara ta en taxi dit man ska för att man inte hittar, då är du illa ute för oftast hittar inte taxichauffören heller. Det fick man erfarenhet av ganska snabbt. Är man 1-3 dagar i Singapore, kanske man åker taxi till Raffles Hotel, Orchard Road, Sentosa Casino, Marina Bay och Singapore Zoo och kanske att de hittar dit, men det är inte säkert. Bäst är att man har en lapp, där man skrivit ner vägbeskrivningen från där man är eller peka på kartan vart man ska. De frågar nästan alltid när man kommer in i taxin vilken väg de ska ta. Oftast frågar de om de ska ta motorvägen eller genom stan, vi brukar säga den som går snabbast och det vet ju "du", du är ju proffs eller hur ;)? Men även här så kan de välja fel, och nu när vi har varit här, så märker man hur fel val de gör hela tiden och hur dåliga de är på att hitta.
 
Man kan inte sitta och titta i sin mobil medans man åker, utan måste vara med hela tiden och vägleda, som en GPS. Vid några tillfällen har vi fått uppleva detta. Man tittar upp och vet inte vad man är och vad han åker, helt fel och sådana omvägar så man kan tror att chauffören är helt vilse i pannkakan. Försöker man förklara att han kör helt galet, pratar han på ett språk som man inte förstår, en blandning av kinesiska och engelska. Om man brukar åka en sträcka och vid typ samma tid, vet man ju vad priset ligger på, helt plötsligt blir det det dubbla, snacka om omväg. Nu är det billigt att åka taxi i Singapore, så vi ska inte klaga om man jämför med Sverige som är rena rånet för en taxiresa mellan Jönköping city och Huskvarna city (7 km) 500:-. Här blir det max 10 SGD, stor skillnad.
 
När vi kom till Singapore för drygt fyra år sedan fanns det 36 000 taxibilar. Har varit nere på 29 000, men är nu uppe på 31 000 taxibilar. Ju mera taxibilar det finns ju högre bli COE, biljetten för att få köpa en vanlig personbil i Singapore och köra den i 10 år. Just nu pendlar det mellan 70 000-90 000 SGD. Staten har auktion var 14 dag på dessa biljetter. De styr hur många bilar som ska finnas i Singapore på gatorna.
 
Staten äger alla taxibolag, sedan hyr taxichauffören sin bil för 100 SGD/dag, bensin får han stå för själv, men service ingår. Sedan när han kört in 100 SGD och betalat bensinen är det andra hans förtjänst.
Staten äger förstås buss och MRT också, säg vad staten inte äger här ;).
 
Bilarna är bara ett skal, ingen airbag eller några airgardiner på sidan för passagerarna. Inget Volvotänk här inte;)!
Vill du åka säkert i Singapore, rekommenderar jag MRT om du inte kör Volvo förstås ;). Men om du lämnar bilen hemma är MRT det smidigaste, billigast och håller tiderna. Du kan verkligen säga att jag är hos dig om 30 min med MRT, men med taxi eller egenbil kan det ta hur lång tid som helst pga köer etc.
 
Det var lite om transporter i Singapore, och kom ihåg att skriva upp på en lapp vart du ska och närliggande gator och korsningar och i vilket område det ligger innan du hoppar in i en taxi.
 
Kom också ihåg att det är känsliga på uttal. Serangoon, måste uttalas Seran gooooooon och Potong Pasir utalas Påtå Pasi, säger man inte rätt vet de inte vart man ska alls som ett stort frågetecken bara, säger du det med kinesiskt uttal säger de AHHHHH, så vet de ;).
 
Ha en bra tisdag alla bloggvänner!
 

Sköna söndag

Bild från Disney PIXAR
 
En lugn och skön söndag med lite olika projekt. Fotoprojekt där Tommy skulle vara hopp och lek i poolen, men det var svårare än vad jag trodde. För det första så var poolen full av kineser som inte kan simma och det är förbjudet by law att dyka i poolen. Jag ville ju bara ha en bild med rörelse som är fryst liksom.
 
Eftermiddagsfika med lite hembakat, som ska bli ett kommande veckans recept och alltså även här fotografering innan vi fick smaska i oss.
 
Idag var det också läge att gå på bio, och än en gång blev det animerad film. Och om de är animerade eller se någon overklig actionfilm, är det ju inte faktiskt någon skillnad. Föredrar nog då hellre animerade filmerv faktiskt. Brave kan också rekommenderas som Ice Age förstås. Lite braveheartkänsla i musiken, och så var det ju det här med skottar och kiltar ;). Spännande var den i alla fall.
 
Kvällsmat blev det på Carl´s Jr, en low carb hamburgare, 100% anguskött, Guacamole Bacon Thickburger som är omslutet av krispig isbergssallad istället för svampigt bröd.
 
Bara att komma hem, slå på kylan i sovrummet och dags att ladda batterierna för ännu en ny arbetsvecka.
 
Nu är det måndag morgon och som vanligt är det dags för måndagsbestyr; planeringsmöte med mig själv, bloggarna, tvätta, handla, fotokursen, träning etc etc.
 
Önskar er alla en skön start på veckan!

Första besöket på Brewerkz!

 
Lördagen började med långpromenad i MacRitchie, som vanligt. 2 timmars vandring och temperaturen var ganska OK, lite molnig och det kändes som regnet hängde över oss. Alldeles tyst i regnskogen, inte ens cikadorna  spelade. Lugnet före stormen! 
Vi tyckte vi kände 2 regndroppar, men det kunde också varit svett. Mot slutet av rundan så kom solen fram igen och allt var som vanligt igen, även cikadorna spelade.
 
Nu var det bara att åka hem till Blossoms för att duscha, sedan att ta MRT ner till Clarke Quay och invänta lilla Gaj.
 
Hedvig 6 månader på sitt första besök på Brewerkz. En glad tjej som tittade på medans mamma, pappa, morbror Magnus och tant Annelie och farbror Tommy åt de klassiska revbenen med "tillbehör". Fyra timmar bara försvinner när man har trevligt, och Hedvig verkade också trivas trots värmen.
 
Idag är det söndag och en hel del trevliga projekt som ska fixas med.
 
Ha en skön söndag alla bloggvänner!

SWEA-fika och träning i kyla!

 
Igår var det uppstart för första SWEA-fika på stan för terminen. Alltid roligt att träffa nya människor och förstås återse alla andra. Efteråt blev det lite shopping i Tanglin Mall, där finns det massor av mysiga butiker och speciellt för små barn ;). Flythjälp och en UV-baddräkt till Leia och sedan hittade jag en fantastisk söt ballerinaklänning som jag inte kunde motstå. Bild kommer i mitten på september!
 
Fredagskvällar är det ju löpträning i våran park, men Tommy är lite snorig, så för hans del är det vila som gäller istället. Så jag passade på att de ett pass istället inne på det nerkylda gymet på Blossoms under eftermiddagen. 1 timme på cross traning blev det, med pulsmätare på så man ligger i rätt zon (2) för att förbättra sin kondition. Samtidigt lyssnar jag på mp3-deckare, en härlig må bra deckare i kanadensisk lantmiljö, lite Midsomerkänsla, fast här handlar det bara om ett mord. Mörkt motiv av Louise Penny.
 
Nu är det lördag och förmiddag och dags för en långpromenad i MacRitchie.
 
Ha en bra lördag alla bloggvänner!

TGIF och GT!

 
TGIF och idag blir det en GT, en LCHF-GT. Schweppes har kommit med en slimline tonic water som innehåller 0 kolhydrater och Gin innehåller också 0 kolhydrater. Ska man dricka en GT, så är det Schweppes tonic water som gäller, lite kräsna är vi allt. Bästa ginet tycker vi är Tanqueray, riktigt torr och god. Bombay och Plymouth funkar också, men Tanqeray är bäst i test. Ikväll blir det att testa om det är någon skillnad på denna sllimline mot den vanliga.
 
Vilket gin gillar du till GT?
 
Om du vill gå ner i vikt ska du nog inte dricka alkohol eftersom fettförbränningen stannar av,  levern har fullt upp att ta hand om spriten i din kroppen. Troligen så går du inte upp i vikt av det heller, men det hämnar då fettförbränningen.
Kan man bli fett av alkohol eller är det av all skräpmat man stoppar i sig i samband med alkohol?
Det och mycket mera kan du läsa om på denna länken: Alkohol - näringsämne eller gift?
 
Idag är uppstart för Fika med SWEA på stan, så nu ska jag snart iväg i morgonrusningen och trängas bland alla singaporianer för att komma ända längst upp på Orchard Road. Blir sedan en lite shoppingpromenad ner till Dhoby Ghaut på 2,6 km innan det blir MRT hem till Blossoms och TGIF med Pompan.
 
En GT får nog räcka eftersom det blir terränglöpning på förmiddagen i MacRitchie imorgon lördag.
Om du läst länken ovan, så förstår du varför alkohol och träning inte hör ihop, och det kan man ju räkna ut med röven eller hur?
 
Tjingeling på er alla bloggvänner och trevlig TGIF på er!

Idag är Leia 14 månader!

 
Idag är Leia 14 månader och i veckan har hon börjat inskolning på dagis, stor flicka.
Bilder ovan, är från dagen innan midsommarafton, när Tommy landat i Sverige och vi är och äter middag hos Leia. Pannbiff med lök och krösamos, och som ni ser så uppskattades maten. Idag är det också 1 månad kvar till F1-racet här i Singapore och då blir det mys för Leia och mig (Annelie) hela dagen för oss själva medans övriga är nere i city på F1-race.
 
Igår inhandlades ett litet etui med barnsked och gaffel, att ta med när Leia ska gå ut och äter på restaurang. Även en vattenflaska för barn över 1 år inhandlades. Vatten är ju precis lika viktigt att även små barn får i sig i denna värmen och därför viktigt med en flaska som just ett litet barn på drygt 1 år kan dricka ur utan att vattnet rinner ut.
 
OG är en varuhuskedja här i Singan, som nog har funnits lång tid och mycket kineser handlar där. Varuhuset på Orchard Road och våning 3 är gigantiskt när det gäller allt från barnvagnar ner till leksaker. Kläder i mängder och vi ska inte tala som skoavdelningen. Värre än damskoavdelningen på Takashimaya, och det vill säga är inte dåligt.
 
Det är bara det att det finns för mycket att välja på, så det blir så himla svårt. Bara att välja sked och gaffel tog hur lång tid som helst och vi ska inte tala om vattenflaskan ;).
 
Leia är en flicka med spring i benen och jag hade beställt ett kort där hon står mot väggen så vi kan se hur lång hon är. Av bilderna vi fick igår av Mikael, så var inte slutartiden tillräckligt snabb för att fånga en skarp bild av Leia. Här gäller det att ha inställningar på racerfart!
Tur att jag just nu i fotokursen tränar på detta, och ska fortsätta ta bilder med swich och fart även idag.
 
Photo: Mikael och bilderna är klickbara
 
Många kramar till Leia från Mormor och Morfar
 
Ha en bra dag alla bloggläsare!

Att frysa en vattendroppe!

 
Igår var jag nästan hela dagen på toaletten ;). Nu tror ni att jag ätit något olämpligt och fått tillbringa dagen med att sitta på toaletten, men riktigt så är det inte.
Veckans uppgift i fotokursen är bild i rörelse och bland annat att fotografera en vattendroppe. Det är inte det lättaste kan jag lova, att frysa en droppe i rätt ögonblick så den blir skarp. Vet inte hur många skott jag sköt av igår och mycket hamnade förstås i papperskorgen på direkten sedan i datorn. Det är inte lätt att få en droppande kran heller men rätt droppande, antingen för mycket eller blir det för lite - alltså inget alls. Är fortfarande inte riktigt nöjd, ska fortsätta ikväll igen för den perfekta bilden. Eftersom jag bara var ute en lite sväng i går eftermiddag, för att handla lite grönsaker till kvällsmaten, så får jag ta och vila från fotograferandet en stund idag och ta en promenad nera i city.
 
Kanske att kameran följer med ändå, eftersom jag också sa fotografera panorering, ta en bild på någonting i rörelse som tex trafiken på Orchard Road, följa med kameran med trafiken liksom. Även att frysa en rörelse utöver droppen ingår, men då har jag tänkt mig att Tommy får vara modell och göra någon aktivitet i poolen här på Blossoms. Blir inte trafikenbilden bra får det bli en bild på Tommy när han springer i våran park, men det tar vi till helgen.
 
 
Vill ni väcka smaklökarna till liv får ni titta in på receptbloggen, för där har jag idag en riktig aptitretare som veckans recept.
 
Ha en bra onsdag alla bloggvänner!
 

Ledig måndag!

 
Igår var det ju helgdag, Hari Raya och en extra bonusdag ledigt. Kändes verkligen som en extra dag, så inget speciellt var inbokat utan att vi tog dagens som den kom.
Enda inplanering, var att leverera resesängen till West Coast med alla tillbehör som behövs när man ska få besök av små syskonbarn. Så nu är det bäddat och klart och även barnstol med tillbehör.
 
 
Lätt som en plätt att packa upp sängen, till och med för Tommy och Magnus utan att läsa instruktionen.
 
 
100% bomull och en filt med andningsförmåga, kan vara rätt bra här i den tropiska värmen och när AC:n går för fullt eller när det är varmt, då reglerar filten så barnet har rätt temperatur. Filten är nästan en att-måste-ha när man har bäbisar. Lilla Leia har en flera sådana hemma i Sverige och nu finns det en också här förstås, för det är här jag har köpt dem.
 
 
Efter installationen med resesängen, var det dags för kvällsmat och det var ett tag sedan vi besökte Thai Smile Café. Våra klassiska rätter togs in, som dessa kycklingbullar (A11), recept finns på receptbloggen och en uppskattad rätt för barn och förstås även vuxna. Trevlig tapasrätt också.
 
 
Friterat fläskkött med sesamfrö (PK14), och många mera rätter och förstås grön mangosallad som är ett måste.
 
 
Mätta och glada, utan paltkoma.
 
Idag blir det lite måndagsbestyr på en tisdag, blir nog lite veckovild denna veckan och veckan kommer att gå fortare än vanligt. 
 
Ha en bra tisdag alla bloggvänner!
 
 

Måndag och helgdag!

Bild från promenad längs med Singapore River i veckan.
 
Måndag och det är verkligen söndagskänsla i Singapore och hemma på Blossoms. Muslimerna ligger väl hemma med paltkoma och vi andra har haft en skön sovmorgon. Det är mycket tyst ute och trafiken är minimal.
 
Igår hade vi våra engelska vänner här hemma och det bjöds på aptitretare i väntan på Andrea, baconlindad haloumiost och varmrätten var Pulled Pork Kebab med kebabsås från Huskvarna. Efterrätt blev en ljummen ananaspaj med vanlijglass. Recept på pajen kommer inom kort på receptbloggen.
 
Nu är frukosten intagen och snart är det dags för en träningsrunda i MacRitchie. Det är en stor skillnad på löpträningen i terräng än i våran park, man blir så mycket tröttare. Men det ger en bra träning, så det är bara att bita ihop. Kommer säkert att ha nytta av detta när vi ska springa 21 km i "city" den 2 december.
 
Nä, dags att ta på pulsklockan, och ge sig ut i värmen bland aporna i regnskogen, Tjingeling!

Världens godaste pizza!

Magnus, Stephen, Tommy, Keith och Andrea
 
Japp, så är det världens godaste pizza, no 5. Lövtunn och då menar jag lövtunn och med chorizo på. Que Pasa på Emerald Hill nummer 7, så heter tapas-stället. Lunch intogs på Brewerkz och kvällsmaten på Que Pasa.
 
Nu laddas det för söndagsmiddag hemma på Blossoms med våra engelska vänner och Magnus förstås, så här en Hari Raya och imorgon är vi ju också lediga.
 
Bäst att jag börjar fixa till några aptitretare och mig själv.
 
Ha en skön söndag alla bloggvänner!

Victoria Theatre, endast ett skal kvar!

 
Här renoveras Victoria Theatre, och som ni ser är det bara framsidans fasad som finns kvar allt annat bli i nytt. Likaså med gamla högsta domstolshuset, är också bara ett skal ut mot Padang och själva kupolen kvar. Det är ju bara inte att gå på med grävskopan, lätt annars att det ramlar ihop som ett korthus allt ihop. Victoria Theatre and Concert Hall öppnar igen någon gång 2013.
 
Lördag och vi har varit och tränat i MacRitchie på förmiddagen. Kö för att komma in på bilparkeringen, så ni förstår att det var trångt i spåret idag. Nu har vi duschat och ska snart ta tunnelbanan ner till VivoCity för lite shopping innan vi drar till Brewerkz för en pilsner med Magnus. Trevligt att sitta och prata om veckan som gått.
 
Varför vi ska åka först ner till VivoCity, är för att igår när jag satt på tunnelbanan ner till VivoCity kom jag bara en station hemifrån innan det blev stopp i tunnelbanan. Allt detta tog nog 1 timme innan jag kom upp vid Boon Keng och tog bussen hem till Blossoms. Inte vanligt med stopp i tunnelbanan i Singapore.
 
Här kommer SBS förklaring och översatt med google:
Ingenjörer hade arbetat hela natten för att ersätta den trasiga bulten och genomfört uträtning verk och inspektion av de överliggande kraftkablar. Totalt har 30 teknisk personal och 4 LTA tekniska personal som medverkar i de verk som tog ca 2 timmar.

Under fördröjningen på fredagskvällen var totalt 210 Goodwill ambassadörer aktiveras för att hjälpa till folksamlingar och hjälpa passagerare med förfrågningar. 85 bussar också utplacerade från att ge pendlare med ett alternativ till tågtrafiken som arbetar vid 7,5 till 8 minuter frekvens.

Vi ber om ursäkt en gång till passagerare som drabbats av förseningen.

Ha en bra lördag alla bloggvänner!


Tankar inför helgen!

 
Idag är det nymåne och den 7:e månaden i den kinesiska kalendern, vilket betyder att de hungriga avlidna besöker de levande, alltså börjar de hungriga spökmånaden idag. I helgen är det ju också Hari Raya och slut på Ramadan vilket också betyder att eftersom detta inträffar en helg, blir det också en helgdag på måndag. Alltså är det långhelg som väntar för oss.
 
Alltså är detta tiden på året många kinesiska företag fruktar - hungriga spökmånaden, när familjer undvika att flytta, par gifter sig inte, man gör inga större inköp och man åker inte på semester. Detta betyder att de kommer inte att flytta in än på en månad i grannhuset, bilförsäljningen kommer att gå ner på Wearnes och bröllopskordinatorerna har inget att göra och måste vara billigt att resa denna månadenm, med tanke på att det finns så många kineser som tror på detta. Hur mycket restresor som helst ;)!
 
Vi vet vi att kineser är speltokiga och just denna månaden går man till gravarna och frågar de döda vilket nummer man ska spela på och många spelar på lotto med siffran 4, som annars förknipas med död eftersom uttalet låter "nästan" som ordet död på kinesiska.
 
Det är idag helvetets portar öppnar och de döda ska till jorden och få paltkoma, och jag känner redan i skrivande stund röklukten av att de eldar helvetespengar, för det sticker i näsa så här på morgonkvisten. Singapore kommer att ligga i en dimma. Utanför matställen står det offerbord, där man ställer mat och dryck.
 
Tänk om man kunde istället ge dessa pengar, som allt detta kostar till alla små barn som svälter i världen så de kan få paltkoma istället.
Alla helvetespengar och andra pappersgrejer som bränns, plus all mat som bara ställs ut där och om man tänker hur många kineser det finns. Många är jag övertygad om, tror på detta med spöken, minst 75%.
Tänker på alla kineser med höga positioner som styr och ställer i världen, att de dessutom också tror på spöken.
 
Just nu föreställer jag mig hur det skulle se ut om vi tillämpade detta hos oss, i Sverige. :D!
 
Nu har det varit mycket om kineserna, över till muslimerna eftersom det är deras helg också. NU får de börja äta även då solen är uppe och som det ser ut ska de vräka i sig mat i dagarna 3. Snacka om paltkoma, för maten ser inte ut att vara så hälsosam - massor av socker och söt mat.
 
Vad ska vi själva äta denna helgen, nja än har jag inte varit och handlat men på söndag tror jag att det blir Pulled pork Kebab, passar denna helgen tycker jag ;). Mycket träning både ikväll, imorgon blir det terränglöpning i MacRitchie, söndag vila, måndag intervallträning.
 
Bildern överst är från vårat månadsmagasin från Singapore och vårat kvarter. Där skriver de om "våran park".
Här kan du läsa också vad de skriver:
 
 
Ha en mysig TGIF alla bloggvänner!
 
 
 

Hipp hipp hurra - Receptbloggen fyller 1 år!

 
Idag är det ett år sedan jag gjorde första inlägget och receptet på Sandbergs receptblogg.
Har blivit drygt 80 recept sedan dess, och nästan 52 000 besökare, kanske slås 52 000 redan idag, och det är du.
 
Idag firar vi detta genom att jag bjuder på en dessert som veckans recept, inte så vanligt med kaka hos oss. Men idag slår vi på stort! Ihelgen åt vi denna kakan både på lördagen, efter kräftorna hemma på Blossoms, och på söndagen då jag tog med det som blev kvar till Magnus som kaka till kaffit efter söndagsmiddgen. Uppskattat var det, och Magnus ville till och med ha receptet.
 
På receptbloggen kör jag också en utlottning av lite kinesiska örter och kokbok fram till söndag, så klicka in på receptbloggen och var med du också i utlottningen.Sandbergs receptblogg
 
Ha en bra tossda' alla bloggvänner!

Våra vänners liv

 
Riktigt varmt är det i Singapore, den senaste tiden och jag som skrivit tidigare att det var ganska svalt och skönt när vi kom tillbaka från sommarsemestern i Sverige, men det har jag fått äta upp de senaste veckorna. Inget rejält tropiskt regn sedan vi kom tillbaka i början av juli och har bara hört åskan mullra lite långt borta. Här som det brukar regna och åska varje dag en liten stund.
Igår när jag var ner till "byn" och handlade lite mitt på dagen, var det som att gå i en varmluftsugn. Nu längtar vi verkligen efter ett rejält tropiskt regn med tillhörande åska, men enligt dagens prognos blir det inget regn utan SOL +34 grader och just nu är det en luftfuktighet på 84%. Väder som våra vänner älskar när de är på besök, medans vi gillar moln och tropiskt regn, i alla fall en liten stund om dagen ;).
 
Påtal om vänner, så har vi fått låna av Magnus en DVD-box med "Våra vänners liv" i 10 avsnitt. Kanonbra serie som gått på svt hösten 2010. En riktig må-bra-serie och kan verkligen rekommenderas om du inte sett den. I tisdags började vi med 2 avsnitt och igår kväll avverkade vi ytterligare 2 avsnitt. Serien påminner om "Kalla fötter", en engelsk serie som sändes i 5 säsonger med 32 avsnitt (1997-2003). Båda serierna handlar om kamp mot vardagen, familjen, förväntningar, jobb och vänskap. Blir säkert 2 avsnitt ikväll också efter träningen.
 
Någon som följt någon av serierna eller till och med båda?
 
Idag börjar jag en kurs i digitalfotografering, så nu ska jag ut och fotografera lite knäppa vinklar och tänka på tredjedelsregeln till veckans inlämningsuppgift.
 
Ha en bra onsdag alla bloggvänner!

Barnavdelningen på Blossoms

 
Idag är det en månad till Leia ska ut och flyga sin första flygresa, och det till Singapore.
På bilden kan ni se vy åt barnavdelningen och plaskpoolen. Poolen som är framför gymet och rakt nedanför oss är 90 cm djup, så där bottnar Leia inte. Men där vid småbarnsavdelningen kan hon sitta och plaska.
 
 
Måndag för oss betyder just nu träning på kvällen, och vi kör lite av en test för att se hur kroppen funkar med träning och inga kolhydrater. Klarar man av att springa utan att man ätit kolhydrater på hela dagen. Enda kolhydraterna är 1 dl apelsinjos på morgonen, vilket är cirka 10 g. Det har varit så mycket skriverier om både för och emot, så självklart vill man testa. Det är inte så att det igår var första dagen vi testade detta, utan under hela våran träning från det att det startade den 15 juli, alltså snart 1 månad.
 
Tommy får helt klart mycket bättre resultat om man jämför med tidigare träningar, som när han tränade för en hel maraton. Inte alls lika trött och orkar mycket mera. Själv har jag ju inte samma erfarenhet som Tommy i superansträngning, men även jag känner att jag orkar mycket mera när man löptränar.
Igår körde vi intervallträning, 5 min löpträning, 1 min rask gång i 5 kilometer och i en temperatur på 30 grader och inga problem.
 
Lite roligt med pulsklockan och att jämföra varandra. Tvillingsjälar eller vad man ska skriva. Under träningen kan vi titta på klockan och så säger vi vad pulsen är, då säger den andre SAMMA. Hur kan det vara möjligt för oftast är det så, annars så skiljer det bara några slag.
 
På tal om hälsa, kost och motion så läste jag idag en artikel i The Telegraph om att varför cupcakes har blivit det "nya" kokainet. Mycket intressant läsning!
Länk: The Telegraph.
 
Tisdag och vilodag vad gäller löpträning, men imorgon är vi på det igen.
 
Är det någon som har testat träning utan kolhydrater?
 
Badminton court på Blossoms, inte ens ett nät.
 
Ha en bra dag alla bloggvänner!

West Coast och inget guld igen!

 
Söndagseftermiddagen tillbringades på West Coast, hemma hos Magnus. Försök till konstsim eller om det var vattenpolo, eller försök till simhopp vet jag inte, men roligt hade grabbarna.
 
 
Men om det var simhopp, så var det ett bra nedslag.
 
Tommy, Stephen och Magnus
 
Söndag och det bjöds på klassisk svensk fredagsmat, tacos med alla tillbehör.
 
Och så det här med handbollen, varför kan vi aldrig få guld?
Hemma på Blossoms laddade Tommy och jag upp framför TV:n, med svt play och förstås var det lika spännande som förr, men inget guld denna gången heller. Domarna kändes inte som de var med oss, och hade det bara kommit in något mera mål tidigare så hade vi säkert haft guld idag. Men det är bara att tänka positivt och vara glad för silvret och det känns som om 4 år då, ja då tar vi GULD!
 
Somnade snabbt gjorde vi i ett väl nerkylt (+19) sovrum efter midnatt, sedan vaknar vi för att gå gryningspromenad 05:30 och då slog vi på TV:n och då höll avslutningscermonin på för fullt. Det får man ju säga, att England verkligen tagit hem guldet i cermonier genom tiderna. Detta kommer att bli svårt att slå, tror vi!
 
Måndag och ny vecka och utan OS på TV, nu kanske man kan se någon film eller börja följa någon serie istället. 
Nä, nu är det dags för veckans planeringsmöte med mig själv, finns mycket som ska göras denna veckan.
På fredag ska Tommy på maskerad med Wearnes, och jag har fått i uppdrag att hitta på något.
 
Någon som har något förslag, som funkar internationellt?
 
Ha en bra måndag!
 
 
 
 
 

Liten kräftskiva hemma på Blossoms

Bilden är från förra årets kräftskiva i Fagerhult och förstås Ylenkräftor.
 
Igår var det en mysig hemmadag på Blossoms med matlagning tillsammans. Vi började med att gå långpromenad i "våran park" och i angränsande park, drygt 1 timme. Poolhäng för att kyla ner oss innan vi skulle upp till gasspisen och matlagningen. Köttbullar som skulle trillas (rullas) och stekas och Jansson a la Sandberg som skulle göras med kärlek. Kinesiska jumbokräftorna som vi köpt på IKEA var huvudrätten. Ny lag hade jag redan fixat dagen innan med god dillkronesmak från kraftiga dillskaft jag fått tag på.
Dryck till maten hade Magnus och Tommy varit och köpt 2 kartonger med småblandat från Brewerkz. Så Brewerkz fanns med på ett hörn även denna lördagen. Gick igenom de flesta snapsarna vi hade, ni vet svenska nubbar och småflaskor. Våra snapsglas rymmer 1 cl, så det blev faktiskt över i varje flaska ;).
Dessert blir  nästa veckans recept, och ännu en hemlis. Av Magnus och Tommy fick jag högsta betyg Mm.
Både Magnus och Tommy har inte varit några Janssonätare tidigare, men nu säger de Mm även om min Jansson. Det är också jätteroligt!
 
Idag står Magnus för söndagsmiddagen på West Coast.
Ikväll blir det en spännande avslutning på helgen och det blir nog många som sitter inne och tittar på TV vid 16-tiden i Sverige.
För oss blir det ett vara uppe några timmar extra innan det blir dags att ladda batterierna för ny vecka.
 
Full aktivitet i köket med att tillverkar Jansson.
 
Ha en skön söndag! 

Handboll Live i Singapore!

 
Vilken fredagskväll och vi fick verkligen valuta att vi höll oss vakna. Oftast går ju finalpass etc sent på kvällen hemma i Sverige, och då kan ni ju räkna ut att vi laddar våra batterier istället. Men igår var det ju handbollsstart vid midnatt och idag lördag, vilket byter sovmorgon. 
Det var ett tag sedan vi såg en svensk handbollsmatch och förstås lika spännande som på 90-talet. Varför blir det alltid så i slutet att det bara skiljer ett mål. Intressant att haft pulsklockan på och analyserat efteråt. Maxpuls och genomsnitt etc etc. Kanske ska köra med det på söndagskvällen klockan 22 här i Singapore, blir den perfekt avslutningcermonin för oss att se handbollsfinalen mot Frankrike. Ett OS-Guld i handboll saknar vi ju från gamla tiden, så nu är det påtiden att de gör en bragd grabbarna!
 
Idag tror jag att vi ska fira att vi kommit till final, genom att äta lite svenskt ikväll hemma på Blossoms.
Bäst att börja fixa, ska koka ny kräftlag att lägga de kinesiska som inhandlats på IKEA, steka några köttbullar och förstås som grädde på moset, klassisk Janssons frestelse a la Sandberg.
 
Ha en bra lördag!

Fredag igen och klämdag!

Mikael V, Mikael J, Magnus och Tommy
 
Igår blev det inte riktigt som vi trodde, när jag skrev inlägget. Eftermiddagen blev det poolhäng hemma hos Magnus på West Coast.
En tunna pilsner från Brewerkz passade perfekt att släcka törsten med vid poolen denna nationaldag.
Tommy dagen till ära i rött och vitt. Jag syns ju inte, men jag hade en hallonröd klänning.
 
Klämdag, fredag och TGIF idag, undrar hur många som har MC (Medical Certificate) idag här i Singapore. Ganska vanligt att de sjukskriver sig. Här har man 2 dagar MC per månad, och utan att det påverkar lönen. Många sätter detta i system och många tar ut dessa dagar varje månad även om de inte är sjuka. Men man måste ha läkarintyg och ett läkarintyg kostar 50 SGD, som man sedan får betalt för av företaget. Läkarna tjänar ju pengar,  så om du inte skulle bli sjukskriven av den läkare, byter du nästa gång till en annan som sjukskriver. Så man vill inte mista sina kunder, så självklart sjukskriver man istället. Ibland ger de dundertabletter i en plastpåse, så dagen efter du varit sjuk, är du hur frisk som helst. Inte minsta spår att du haft 40 graders feber och var hur förkyld som helst med rinnande näsa och nysningar.
Jag pratade om detta igår, hur många som är på jobbet idag hos Magnus och Tommy. Återkommer hur många som var hemma idag för MC på deras jobb.
 
Igår var det ju fest och helgdag, så idag får vi ta det lugnt på den fronten. Idag är det ju träning som gäller i våran park ikväll, enkel middag hemma efteråt med ett glas rött (Cafê Culture Pinotage) med sydafrikanska druvan pinotage och lite OS på svt play.
Länk om du vill läsa om vinet, för det finns även på systemet hemma och även där brukar vi köpa detta:
Cafê Culture Pinotage, Systembolaget
 
Ha en bra TGIF alla bloggvänner!

Idag fyller Singapore 47 år, hipp hipp hurra!

 
Japp, idag blev det sovmorgon för det är helgdag här förstås, när lilla Singapore fyller år. Singaporeflaggan hängde vi ut idag, annars vajar endast svenska flaggan hos oss.
Nationaldagen, och då är det skarpt läge med flyguppvisning, fyverkerier och uppträdande som de övat på i fyra lördagar.
 
Vi får våran del, håller oss hemma ikväll och flyguppvisningen ser vi ju från våran lilla balkong. Finns ju säkert massa med spännande att se på svt play från OS i London och skulle vi vilja se showen från Marina Bay så går den ju Live på TV här förstås, men det är inte troligt att vi kommer ratta in den kanalen.
 
Här ser ni sagoträdet och på den översta bilden kan ni se det också om ni anstränger
ögonen från poolside.
 
Veckans recept fixade jag med igår, om du inte redan läst det så finns länk här på frasig potatisrulle.
Nästa torsdag fyller receptbloggen 1 år, och kanske redan idag blir det 50 000 besökare på bloggen.
Det ska vi fira nästa vecka med tårtrecept och utlottning av spännande produkter till matlagning från denna delen av världen som går att skicka med snigelpost.
 
Ha en bra tossda' alla bloggvänner!

Sju sorters kakor!

Ett berg av olika småkakor på Giant
 
Sju sorters kakor minst, ja det är något som säljs överallt just nu när det här Hari Raya, muslimernas fastemånad.
När solen gått ner på kvällen börjar man först med ett gäng dadlar att stoppa i sig. Finns också jättemånga till försäljning i olika varianter, färskhet och prisklasser. Men just alla dessa småkakor, små som chokladpraliner och finns i de flesta smaker och när jag läste vad de innehåller så liknar det faktiskt recept från just boken sju sorters kakor.
Nötkakor, chokladkakor, bondkakor, drömmar, finska pinnar, korintkakor, havrekakor, cornflakeskakor, etc etc.
Här kan man ju faktiskt äta sju sorters kakor utan att det skulle vara någon katastrof, eftersom de är inte större än en chokladpralin. Att gå på svenskt kafferep, då och då  skulle ju inte sätta så stora spår runt magen med mini size. Men nu för tiden så ska ju allt har "big size", amerikansk storlek och tänker på alla stora muffins, bullar, kakor och macaroons som säljs på alla kondis.
 
Jag gillar torra kakor, men tyvärr eller tur är väl det, så bakar jag ytterst sällan ja nästan aldrig. Min mamma bakar istället, så när man är hemma i Sverige blir det att smaka på kakor, men tyvärr gör hon alldeles förstora, skulle kunna bli 4 småkakor istället för 1, då skulle man ju kunna doppa av alla sju sorterna. Har sagt det många gånger att jag önskar mindre storlek. Kakorna ska få rum i en ischokladform. Få se om hon läser detta och tar åt sig detta till julbaket ;)!
 
När det inte är Hari Raya här, så är Danmark en av de största att sälja kakor här, ni vet danska småkakor i plåtburk. Finns nästan på nästan allas skrivbord, speciellt muslimernas och kineserna de gillar kakor också.
Riktiga kakmonster med andra ord!
 
Här kommer recept på en god torr kaka som vi gillar, Mexican Wedding cake.
Vilken är din favorit blad de torra, om du bara får välja en kaka?
 
Ha en bra onsdag alla bloggvänner!

Hur andas du?

Vy från Blossoms mot "våran park"
 
Hur andas du? Med magen eller bröstet? Med munnen eller näsan?
Har skrivit tidigare om detta med andning, och hur viktigt det är.
Titta på bilden och så följer ni vägen upp till kullen och trädet på toppen, där kör vi varje morgon lite andningsyoga halvtid, efter att vi gått ett varv. Stannar upp, sluter ögonen och går in i oss själva och gör lite andningsyoga.
 
Jag tror att sedan 2004, 2005 har jag andats med näsan, och det är stor skillnad.
Fick en länk från Sanna Edhin på FB idag, om andningsträning på Nyhetsmorgon m Anders Olsson - kul! Ju fler som andas rätt, desto bättre blir det. Kolla och lär HÄR!
Anders Olsson sprang halvmaran med förtejpan mun. Det är faktiskt ett alternativ att träna hemma när man är själv, om man har svårt att stänga igen munnen.
 
På bilden ser ni också grannhuset, nu är det klart och det har varit invigning, men ingen har flyttat in än. Nästa vecka på torsdag, när det är nymåne börjar ju spökmånaden också. Då vågar de nog inte flytta in eller vad tror ni?
Skolan bakom Blossoms börjar den 21 augusti och många som köpt lägenhet i grannhuset är ju för att skolan ligger så nära. Men varför flyttar ingen in är frågan?
Huset ovanför på våran gata stod färdigt länge innan någon flyttade in.
 
Nu ska jag fixa lite, läga på några brev med snigelposten, fixa några recept till veckans recept och samtidigt så får svt play Live stå på med MorgonTV, fast här blir det ju EftermiddagsTV och från London OS. Småmysigt.
 
Hemma i Sverige ser det lite regnigt ut i våra hemtrakter så varför inte göra lite soppa att värma er med, vi åt denna soppan igår. På Singapore vis, först med pinnar äter vi grönsakerna och köttet och mot slutet porslinssked för att få i sig buljongen och till sist dricker vi direkt från skålen ;).
 
Glöm inte att andas genom näsan och med magen alla bloggvänner!

Nordic walking och Jumbo Seafood

 
Söndagens aktiviteter började med nordic walking i MacRitchie, några kinesiska gubbar frågade vad det var för något och skrattade när de sa att det finns ju ingen snö här ;). Vi förklarde och de tyckte de var något nytt och spännande. Man får en något högre fart och man går lätt ifatt, de blir lite oroliga när de hör ljudet från stavarna när det tar i stenarna. Efter drygt 8 km i 34 graders värme, var det gott att komma hem och svalka sig i poolen och lägga sig i skuggan och vila lite innan vi skulle ta oss ner till East Coast och Jumbo Seafood för att äta skaldjur och fisk. Eftersom det var Familjen Tay som skulle bjuda, så vet vi att det kommer ta lång tid och många rätter.
 
 
På East Coast finns det många bilparkeringar, men här är det oftast ett lite gammaldags parkeringssystem.
Annars har man alltid ett CashCard i bilrutan i en läsare, som används och drar automatiskt vid vägtullar, när man åker in och ut från parkeringshus och p-platser.
Men igår kväll fick vi plocka fram olika häften med olika valörer och göra hål i. År, månad, dag, klockslag och så ser man vad det kostar per halvtimma, sedan är det bara att beräkna och lägga ett gäng i framrutan.
Man behöver inte ha mynt och springa ut när man ska fixa detta, som hemma i Sverige. Bäst är ju cash-card, det systemet borde införas i Sverige. Fylla på cash-card, har vi automat på Blossoms.
 
 
Vy från bordet där vi satt på Jumbo Seafood. I horisonten om ni tittar kan man se Indonesien. Vinden var härlig som ni kan se på flaggorna och båtarna låg och väntade på att få gå till hamnen med lasten eller fylla på.
 
 
När Mr. Tay bjuder så ska det inte snålas, 8-rätter blev det och en sittning på 4 timmar.
Black pepper crab (honor), bläckfisk rullad i sesamfrö med plommonsylt, räkor kokta i kinesiskt vin, knivmussla med glasnudlar och vitlök, black pepper crab (hanar), friterad fisk hel fisk, hummer och till slut färsk frukt.
Efter att jag ätit första rätten, honkrabba kändes det som att jag orkar inte en bit till. Jag fick en utöver en stor klo också ett romfyllt lock att äta upp. Även om det bara blev 2 rätter i timmen, så delade ju Mr Tay ut maten och vi som gäster fick alltid mest på tallriken. Hans döttrar och son, fick sitta och gnagga på var sina små krabben. De reflekterade att vi inte åt upp skinnet på fisken, och undrade varför eftersom det innehåller collagen. På deras tallrika fanns det bara benen och bitar av ryggraden kvar.
För våran del hade en omgång med Black Pepper crab och knivmussla med glasnudlar och vitlök och frukten räckt mera än väl och middagen hade bara tagit 2 timmar.
 
Eftersom Tommy och jag inte orkade äta upp 2 klor var av omgång två i Black pepper crab, så fick med en "doggybag", med klorna. Får väl hitta på någon förrätt ikväll med köttet, något går det väl att fixa ihop med krabbklor i svartpeppar.
 
Ska man gå till Jumbo Seafood, så ska det vara till just den på East Coast, annars finns ju denna kedjan lite överallt inne i stan. Miljön är ju så härlig med havet utanför, men enligt Mr Tay, så är maten och kockarna så mycket bättre här. Enligt Mr. Tay så är det den största seafood restaurangen i både Singapore och Hongkong.
 
Måndag och nästan en vanlig vecka. Här har vi ju en nationaldag på torsdag, då är det helgdag och de flesta är lediga.
 
Ha en bra måndag alla bloggvänner!

F1-taggar

 
Igår var det dags att gå till Singpost och hämta ut alla taggarna till F1-Singapore som vi köpte i våras.
Alltid en härlig känsla, och när man också har varit på F1-race Live, så vet man ju precis hur det är. Citerar en vän till Angelica och Micke, som skrev en kommentar på facebook igår, när jag lagt ut bilden på biljetterna.
"Vad är väl ett veckoslut på F1 om inte trist, bullrigt, avgaser, låååångtråkigt och och och alldeles jävla UNDERBART!!!!"
Finns fortfarande biljetter kvar att köpa i olika prisklasser! Länk till F1-Ticket Singapore GP.
 
Idag är det söndag och snart väntar MacRitchie, och denna gången tar vi med stavarna och kör lite nordic walking. Blir en högre puls och lite känsla av skidåkning. Undrar om inte singaporianerna kommer att titta lite extra mycket. Går singaporianerna med stavar har de bara en stav som en vandringsstav.
 
Kvällen blir lite annorlunda, vi är bjudna till Jumbo Seafood på East Coast, av mannen som gillar att äta älgklövar och älgpenisar som jag skrivit om tidigare. På Jumbo Seafood, då vet man ju att det håller sig inom fisk och skaldjur. Crystel Jade Palace som är hans favoritställe att bjuda på, vet man aldrig vad man får för konstigt att äta, så Tommy sa att vi vill hellre gå till Jumbo Seafood. Något som jag tycker är konstigt är att han inte äter kött, men är inte älg och dess delar klassat som kött eller?
Mera om detta imorgon!
 
Ha en skön söndag alla bloggvänner!

Sagaträdet som parasoll eller paraply

 
Vårat lilla skott av sagoträdet har blivit stort som en parasoll eller paraply. Ger skugga när man sitter där på balkongen eller som igår kväll lite skydd från regnet.
Känns faktiskt lite häftigt att det där lilla skottet på 10 cm som jag plockade med mig för cirka 3 år sedan, har blivit 1,5 meter + kruka på 30 cm. Känns riktigt stort, men det dröjer nog innan det börjar blomma och ge de där härligt röda kärleksfröna.
 
Igår som jag skrev, var det ju träning på kvällen, skulle blivit 3 varv i våran park, men det blev bara 2 varv. Överraskades av ett häftig tropiskt regn med åska. Sedan regnade det och åskade hela kvällen. Vinden kom från norr, så vi kunde sitta ute på balkongen och äta våran TGIF-middag och jag under detta trädet utan att bli blöta. Häftigt att ha en grå vägg av regn utanför och blixtrar och smällar som fyverkeri utanför.
 
Har inte regnat och åskat så här sedan vi kom tillbaka från Sverigesemestern, så det var efterlängtat!
Idag, nu på lördagsmorgonen är vädret som vanligt igen, sol. Bilden har jag tagit idag när jag åt frukost under sagaträdet. Ska ta en bild utifrån och upp så ni kan se våran "solparasoll" från poolside.
 
Nu ska ni snart ta MRT ner till ION (lkorsningen Orchard Road/Scotts Road) och postkontoret där, för att hämta våra F1-taggar (biljetter). Sedan blir det nog promenad ner till Brewerkz, till vårat stående bord och Magnus.
 
Ha en mysig lördag alla bloggvänner!
 

OwnIndex och Fitness test

 
Konditionstest har vanligtvis utförts antingen i laboratoriet eller i fält. Det kräver både utmattning och testpersonal. Med våra Polar pulsklockor (F60) kan vi fixa detta hemma. Det är en enkel och säker test för att mäta hjärt / kondition vid vila och det ska visa ett resultat som stämmer med verkligeheten.
Kön, ålder, längd och kroppsvikt, plus din nivå av fysisk aktivitet, din puls och ditt hjärtfrekvensvariation mäts i vila i 5 minuter. Man mäter alltså din aeroba (kardiovaskulära) kondition vid vila. Resultatet OwnIndex, är jämförbart med den maximala syreupptagningsförmågan (VO2max), som vanligen används för att utvärdera den kardiovaskulära konditionen.

Den aeroba konditionen bestäms av hur effektivt ditt kardiovaskulära system transporterar syre till kroppen. Ju bättre aerob kondition, desto starkare och effektivare är ditt hjärta. God aerob kondition har många fördelar för hälsan. Det hjälper t.ex. till med att sänka högt blodtryck och risken för hjärt- kärlsjukdomar och stroke. Om du vill förbättra din aeroba kondition, tar det i genomsnitt 6 veckor med regelbunden träning innan du kan märka skillnaden på ditt OwnIndex. Mindre vältränade personer kan märka skillnaden fortare. Ju bättre din aeroba kondition är desto mindre blir förändringarna i ditt OwnIndex.

Det bästa sättet att förbättra den aeroba konditionen är genom träning där stora muskelgrupper används. Sådan träning kan t ex vara promenader, löpning, cykling, rodd, simning, skridskoåkning och längdskidåkning.

Jag ligger på 36 och Tommy på 42, det är ingen förändring utan vi brukar ligga runt detta. När man tittar på tabellen och jämför med andra åldrar i samma kön skulle jag (Annelie) kunna jämföra mig med en 24-årig tjej med godkända värden. Tommy med en 29-årig kille (typ Magnus).

Över 36 är Elit, står det i tabellen, men då ska ni veta att en elitidrottare brukar ligga på värde 70 för män och 60 för kvinnor. Olympiska idrottare och som använder stora muskelgrupper, som i skidåkning och cykel ligger värdet på 95, så då är ju 36 och 42 ingenting, men förstås mycket bättre än genomsnittet för "Svensson".

Källa för fakta har jag hämtat på polar.fi

Idag är det fredag och TGIF, vilket numera också betyder träning. Vi kör forfarande lite lätt uppladdning inför mera hårdare träning som börjar om knappt 2 veckor, så det blir en lätt joggingrunda i våran park, med rask promenad före och efter. Bra uppvärmning och bra nedladdning. På spisen ska idag en "Pellegryta" stå och puttra. Perfekt att sedan bara värma till efter träningen och nersvalkningen i poolen!

Känns som vi gjort lite reklam för pulsklockor, men det är en bra träningskompis och man kan inte fuska. Skulle du slarva lite, dricka alkohol etc så syns det direkt dagen efter, och kommer in i din statistisk eftersom pulsklockan synkroniseras med en avläsare till datorn. Allt kommer in på min personliga sida hur jag mår. Visst kan man gå in och ändra siffror manuellt, men det är ju som att fuska i patiens eller hur?

Alltså räcker det med uppiggande gryningspromenader och raska långpromenader på helgerna för att uppnå dessa siffror, eftersom vi inte gjort någon annan träningsform på länge.

Ha en mysig TGIF alla bloggvänner!

 


Lillelördag i Singan!

 
Som jag skrev igår, så är Bengt i Singapore och på en kort visit innan han drar vidare på sin tjänsteresa.
Trevligt att träffa "old friend" som Bengt skrev på FB ;), och det får vi verkligen håll med om.
Vad passar bättre än att ta en pilsner eller två på Brewerkz. Tror att de flesta som druckit färsköl från Brewerkz, saknar det när man lämnar Singapore. Goda viner och god mat kan man få på många ställen i världen, men just Brewerkz alla öl-och alesorter, är något speciellt och då pilsnern för våran del. Man går till Brewerkz för just den anledningen och revbenen förstås ;). Nu äter vi ju inte revben varje gång vi går dit. Tommy åt revbenen igår, men när jag åt dessa läckerheter minns jag inte. Kanske är det dags för revben snart! Vet i alla fall några som är väntar på att få äta detta, och kanske också lilla Leia gillar revbenen. Pluttans pass är fixat, så nu är det nedräkning för deras del till gottesemestern som Angelica skriver.
 
Titta in på fotobloggen och se, I Like!
 
Tjingeling alla bloggvänner!

Malört

 
Malört är ytterligare, något som man inte får ta in i Singapore, eller att en vara innehåller för mycket malört, detta utan att man gör en analys innan. Jag kom ju givitvis på att tänka på bäska droppar, som vi har i kylen, men även absint är ju en klassisk malörtsdryck och även vermounth och då den klassiska Cinzano. Har kollat runt lite på Singapores tullsidor på webben. Myndigheterna skriver,som jag förstår det, så handlar det om hur mycket malört produkten består av. En alkoholprodukt över 25% måste lämnas prov på, blanda annat Bäska droppar eftersom den ligger på hela 40% (men det har väl IKEA gjort förstås ;).
Undrar hur många av alla som landar i Singapore, har koll på vad man har i väskan, med sig in i landet "Annorlunda" om det är något förbjudet. Viktigast är väl att man kollar sina värktabletter att de inte innehåller något med morfin, då de klassas som narkotika. Slå dina tabletter på FASS och kolla innan du flyger iväg!
 
När jag idag plockade ut de små flaskorna för fotografering, tänker jag att en god gräddig Jansson, några sillbitar och köttbullar skulle sitta fint till kvällen, men så blir det inte. Ikväll blir det faktiskt Brewerkz, Bengt är i Singapore på tjänsteresa och ikväll blir det en god pilsner tillsammans med honom. Idag är det också träningsdag, och det kan man inte skjuta på ikväll, så idag blev gryningspromenaden en gryningjogging istället inklusive andningsyoga som vanligt efter cirka halva rundan.
 
Ett veckans recept har jag också gjort idag, något som vi åt förra onsdagen, Lemon Law.
 
Vilken är din favoritsnaps?
 
Ha en bra lillelördag alla bloggvänner!

RSS 2.0