Expedition Robinson @ Rawa Island


Rawa Island

Så var fyra lata, soliga och underbara dagar över för denna gången. 100% stressfritt och man tar dagen som den kommer. Att ligga under en kokospalm i skuggan och lyssna på vågorna, läsa en bok och ibland blunda och njuta av att inte göra någonting alls. Mycket plaskande och badande har det blivit för att försöka svalka oss i det varma vattnet, säkert 28 grader i vattnet.

Fredagen gjorde vi en öluffning till Robinsonöarna, filminspelningarna utspelade sig på flera öar. Vi gjorde strandhugg på ön Besar och åkte förbi Tengha. Mera om detta en annan dag.


Rawa Island


Frangipani


Heléne och Anders


Tommy


Mitt avtryck på Rawa Island


Tommys simfötter och kamera


Tommy letar efter Nemo


Nemo, Rawa Island

Tommy hittade Nemo även denna gången. Vi såg alla haj, två stora hajfenor åkte utanför revet på fredagskvällen i solnedgången. Har aldrig sett detta tidigare att de körde runt runt.


Tigeröl


Martin Hoe

Martin har sett till att vi inte fått någon vätskebrist i värmen. Tränat på svenskan hade han också gjort och även lärt några arbetskamrater några fraser på svenska.


Happy Deepavali!Igår var det helgdagsafton vilket betyder röd dag och söndag idag fast det är onsdag;).
Deepavaliaftonen firade vi först på Thai Smile Café. Red Dot fick också ett besök men ljudvolymen gjorde att det räckte med 1 öl. En "jug" med Margarita on the Rocks på Brewerkz var det perfekta avslutning på aftonen istället.

Idag är det poolhäng, tidig middag hemma för imorgon drar vi tidigt i gryningen till Rawa Island. Stannar till söndag. Vi ska leka Robinson en av dagarna, då de ska köra ut oss till Tengha. Få vi se hur länge vi stannar eller om vi ska köra med utröstning tills en återstår.

Laptopen följer med till Rawa, men de har inte den snabbaste uppkopplingen men vi ska göra några försök med uppdateringar.

Imorgon fyller Tommys mamma Märta år och på fredag fyller våran älskade dotter år.
Stor grattiskram från oss till er!

Seafood @ East CoastHär är ett litet axplock av allt vi åt igår på Jumbo SeaFood när Mr Teh bjöd på seafood i alla varianter.
Vi började med babybläckfiskar som var knapriga och söta. Något som liknade vårrullar kom in och som man skulle doppa i en räksås, men inte skulle lukta på. vårrullen innehöll bläckfisk som såg ut som en bit torskrygg, med smakade pilgrimsmussla och var jättegott. Därefter var det långa knivmusslor med glasnudlar.
Languster som finns på bilder ovan. Sedan blev det stekta räkor med havregryn, havregryn med mandel som smakade som en söt smulpaj med vanilj, också detta jättegott men annorlunda.Black pepper crab, klart bäst om man jämför med chilli crab.Chilli Crab, Singapores nationalrätt.Vilken klo!Som avlutning ett fat med frukt. Men innan frukten kom in åt vi också nudlar i någon sås med räkor och allt sköljdes ner med Tigeröl och jag har säkert glömt något.


Champagne Brunch @ Fullerton14 dagar sedan sist och nya vackra blombuketter överallt. Lika god Champagne och mat som vanligt.
Behövs nog ingen större förklaring, utan bilderna får tala för sig.
Efter brunch tog vi en taxi hem till Blossoms och lite siesta vid poolen. Helt perfekt när man har en liten tendens till paltkoma!
Leia 4 månaderMånga pussar och kramar från Mormor och Morfar till lilla söta Leia idag på 4-månadersdagen!Leias första dyk på babysimmet i fredags

Äntligen fredag och Johanssons är här!Så äntligen landade Johanssons i Singapore igen och absolut var det varmare än i Huskvarna.
Skumpan hade ju legat på kylning i många dagar, så den var garanterad kall så de kunde svalka sig med den i  den tropiska värmen på Blossoms.
Ner till Little India för middag på The French Stall, men en lång resa Johanssons och fredagskväll för oss betyder att vi var ganska möra, så runt 22-tiden efter god mat och rödvin var det nattinatti på Blossoms. Gäller för Johanssons att komma in i Singaporetid också  ;).

Idag blir det en lugn dag, vi tar dagen som den kommer och kanske lite poolhäng efter frukosten.

Penis köpes!


Juldagsjakt 2010

Nu  tror ni att vi blivit tokiga, men riktigt så illa är det inte ;), men man kan ju undra eller hur?
Kanske tror ni att vi fiskar många läsare på bloggen, men där tror jag inte utan att andra ord än just penis är som man googlar på och de orden vill jag inte skriva i våran blogg.

NU till varför penis sökes.
Jo så här ligger det till. Konstiga förfrågningar har vi fått och ett har vi löst. En singaporian ville att vi skulle fixa älgskankar, älgben med klövar på ren svenska och det har vi lyckats med som ligger där hemma i Sverige i dotterns frys. När vi berättade att detta var fixat, så kom det en annorlunda förfrågan om vi kunde fixa älgpenisar också. Älgpensiar och helst en ett dussin, men det skulle vara OK med ett halvt dussin också.
Vojjne vojjne, för det första så är ju alla älgar man skjuter inte tjurar, helst ett dussin, säger bara HERREGUD!

Kineser äter ju allt på ett djur. Vi frågade varför han vill koka älgklövarna och benen och äta och han svarar att det är bra för fötterna och benen. Varför tror ni att han vill koka och äta älgpenis? Man kan undra, hi hi hi!

Jag skrev ju det att en kines äter allt på ett djur för det är bra för ens egna kroppsdel eller organ. Äter man lungorna så stärker det lungorna. Det är därför som i köttaffären du kan se allt detta i köttdiskarna. När jag var i Hongkong, så på matmarknaden ute på gataorna hängde allt från vanligt kött, lungor, tarmpaketet och genitalerna.


Hongkong 2009

Nu är frågan Micke, hur det är med älgpenisar, finns det några i Hokskogarna som kan säljas till Singapore? Singaporianen kan kanske till och med tänkas flyga och hämta dom inklusive klövarna.

Singaporianen vill gärna träffa våra vänner från Sverige, så på måndag kväll bjuder han oss alla på middag, man kan undra vad som kommer att bjudas eller hur. Ska verkligen bli spännande och jag lovar att återkomma om detta. Fortsättning följer både på menyn och älgpenisarna.

I skrivande stund är det bara 6 timmar till Heléne och Anders landar i Singapore, så bäst att jag fixar med det sista innan vi åker ut till Changi.

Ha en mysig TGIF alla bloggvänner, för det ska vi ha :D!

Veckans recept hittar du på receptbloggen!

Time To Say Goodbye


Avskedsmiddag vid Chijmes innan Sophie och Magnus åkte ut till Changi.

Time to say goodbye! Alltid lika jobbigt och hela dagen känns i magen, även om man vet att man snart ska ses igen. Att följa med till flygplatsen, sista pussen och kramen innan de går igenom passkontrollen, sedan står man där och tittar genom glaset tills man inte ser mera, och när man vänder om för att åka hem, då kommer oftast tårarna. Det bara är så, sådan är jag.
Att sedan få åka hem själv och komma hem till en tom lägenhet är ju ännu värre. En sak är när man är och vinkar av vänner, och man sedan åker tillbaka tillsammans till den tomma lägenheten, man har ju då varandra och någon att prata med.
När man själv ska åka hem till Sverige, är det ju jobbigt att åka från sin kärlek, men samtidigt vet man att nära och kära väntar på mig där hemma, så det är med blandade känslor man åker till Sverige. Hänger ni med hur jag tänker?

Idag går våra tankar till Magnus!

Alltid så tänker jag på denna låten en sådan dag som igår. Klicka, blunda och njut!


Snart är det jul


Amaryllis, Frasers Hill Malaysia

Tiden går fort och vill du själv driva upp din amaryllis är det hög tid att köpa in löken nu. Idag är det ju den 19 oktober och om 2 månader är vi ju inne i julveckan. Det tar cirka 6-7 veckor innan löken blommar, beroende på vilken temperatur du har.
Länk till "att driva upp amaryllis".

Här i Singapore kan man köpa snittamaryllis året om. När vi var på Frasers Hill, Malaysia 10 mil norr om KL, i slutet av februari så var det fullt i trädgården, se bilden ovan. Där på en höjd av 1800 m ö h ligger temperaturen på runt 20 grader i genomsnitt.

När vi var på Champagnebrunch på Fullerton med Sophie och Magnus, hade de stora blomsterarrangemang med amaryllis.Just nu fixas det och ordnas eftersom vi ska få Sverigebesök i slutet på veckan. Gästrummet bäddas med nytvättade lakan, champagnen ligger på kylning, ett besök i blomsteraffärerna på Thomson Road måste hinnas med, så att det finns nya fina orkidéer i vasen i gästrummet.

Efter Sverigebesöket är det hög tid för min del att börja räkna ned till jul och julsemestern i Sverige. Jag får köpa färdiguppdrivna amaryllis i år.

Har gjort ett recept på receptbloggen idag, barnmat är kategorin eftersom Leia är 4 månader på söndag och dags att börja med lite annan föda än flaska.

 

Sant eller osant om Singapore


Qua Pasa på Emerald Hill Road no 7, det gröna huset. Söndagens tapasställe.

Har en liten rolig ny guidebok om Singapore, "On a street in Singapore" och mycket i den kan vi hålla med om stämmer.
Men när man kommer till kapitel 5 om hur singaporianerna är, då börjar man undra vad dom tror om sig själva.
Att några skulle vara snabbast i världen, att gå i Singapore. Nej nej och åter nej har aldrig upplevt några människor som kan går saktare och det helt omöjligt att komma om också. De blockerar hela framfarten!
Självklart kan det finnas en och en men inte snabbast i världen. Att man skulle ens nämna detta i boken är ju löjligt eller driver de med sig själva, man kan undra.

Och så har vi detta med att äta, kan inte heller hålla med hur de beskriver sig själva. Vi äter klart mycket snabbare. De kan ju sitta och gnagga på ett kycklingben eller en hönsfot i timmar i munnen innan de spottar ut det på bordet. Lite överdrivet men vi hinner iallafall äta upp allt, innan de ens har hunnit börja.

Det är bara att komma till Singapore, så får ni själva se om det är sant eller osant.
Är det någon som tycker, att det jag skriver är fel?F1, Fish Spa, Tapas, TCC och Starke man


Bild från Singapore 2010

Sköna söndag börjar med F1 hemma vid TV:n på Blossoms, där vi alla följer loppet från Korea.En taxi efter målgång ner till Fish Spa, så att Tommy och Magnus även fick testa på. Men de tuffa killarna var inte så kaxiga när det var dags att stoppa ner fötterna, där hungriga fiskar väntade på att få äta på våra fötter och ben. Nu har de fått testa och nu vet de hur det känns, och de hade fötterna i vattnet sina 30 minuter. Klart godkänt!Rakt över gatan (Orchard Road) så ligger Emerald Hill Road och hus no 7 där vårat tapasställe ligger, Que Pasa.
Pizza no 5 är en favorit, lövtunn med chorizo. Den och många mera små rätter beställdes in och vi kan bara konstatera att borden är för små.Montes Alpha med Chiles nationaldruva Carmenère, passade perfekt till tapasrätterna.Desserten gick vi några steg längre ner på Orchard Road för att intaga på TCC.
Sophie och jag gick på favoriten C52, Espresso med Bailys.Tommy och Magnus tog var sin djävulskaka till "kaffit" som jag brukar säga.

Efter denna eftermiddagen och allt vi fått i magen, kändes paltkoman av och det var bara att ta MRT hem till sig och börja varva ner för en ny vecka. Starkeman på svt play var ett bra medel mot paltkoman.

Detta var våran söndag, vad hittade ni på kära bloggläsare igår?

Meny: Brewerkz, Thai Smile Café och Raffles HotelKvällen blev inte riktigt som planerat från början. Vänner som vi skulle ut med och ta en öl hade fått magsjuka och ringde återbud. Samtidigt kommer det ett sms från Kapten Sporrek med fästmö, om vi ville följa med ut och ta en öl och på den vägen blev det.

Enklast att sammanstråla är förstås på Brewerkz där var sin pilsner eller IPA var en bra förrätt. Därifrån gick vi till vårt gamla favoritställe, Thai Smile Cafe. Här togs varmrätten; vårrullar lemongrasschicken, grön mangosallad, några wokade gröna blad, C3, PK2, PK14.

En taxi till Raffles Hotel och Long Bar där efterrätten intogs, en Singapore sling och här smakar den allra bäst.
Killarna tog istället en långöl, och ganska svårt att dricka kan vi konstatera :D.

Tack vänner för en rolig kväll!

Leia letar efter Nemo

Så go och glad blir man efter lite babysim!

Kampong Glam - Malay-arabisk stadsdelAtt komma till Kampong Glam en fredag vid lunchtid, mitt under fredagsbönen, gör att man känner sig som man befinner sig på en helt annan plats än Singapore. Bönerna inifrån moskéen ljuder och man ser massa med muslimska män och kvinnor i finna kläder.På Arab street finns det hur många tygaffärer som helst och hur många olika tyger som helst.
Den dagen vi ska välja tyger till fina klänningar som vi ska sy upp, kommer nog ta tid som ett kval, semi och final när det återstår 10 tyger. Oj oj oj!
Nästa gång Sophie kommer till Singapore ska vi syssla med detta projektet.


Sophie utanför den stora Sultan moskéen

Vi shoppade en hel del i en jätterolig affär eller hon som hade affären var jätterolig och bara hon var en upplevelse. Fanns också en mysig klädaffär Utopia med lite ovanliga kläder och Sophie hittade något jättesnyggt där.Vi startade faktiskt med en lunch när vi kom, klassisk räkmacka med kaffe och te.
Men räkorna var ingen höjdare, mera som råa scampi. Här kunde de väl haft djupfrysta grönländska räkor på lager. Vi skulle nog tagit pannbiff och pytt i panna istället. Räkmacka är det varning på!
Innan har jag ätit köttbullsmacka med rödbetssallad och den har varit helt OK, även om det är halal och enbart nötfärs.
Länk till FIKA på Arab street

Efter dessa kvarter är det inte många steg till Bugis Shopping Mall, där det även inhandlades en hel del, många påsar och kassar blev det.

Nu kändes det i rygg och ben. Dags för en kopp kaffe på TCC, men det blev ingen vanlig kaffe utan en espresso med Bailys i, kolla in länken och scrolla ner till C52. Smaskigt gott såhär en TGIF eftermiddag!

TGIF


Flaggspel @ Blossoms

Äntligen fredag!
Nu låter det som att tiden gått sakta, och att det äntligen är fredag. Det är inte sant, utan det känns bara som ett ögonblick sedan förra fredagen.

Igår torssda, var en hemmadag då det tvättades och pysslades med massa olika saker och att det inte blev någon mat handlad eller fixad till kvällen. Så när Tommy kom hem drog vi ner till Brewerkz för en snabbmiddag, Pasta Bolongnes och Chilli con carne som förstås sköljdes ner med var sin pilsner. Nu inget konstigt med det, men det var något som inte var som vanligt på Brewerkz igår.

Det var en massa berusade personer överallt, de skrek och vinglade runt överallt. På långt håll såg de ut som engelsmän, men när man lyssnade förstod man att det var amerikaner. Mest killar men en och annan tjej.

Vi frågaden "hovmästaren" vad det var frågan om och då viskade han och sa: att det var amerikanska flottan som hade permiss. Att singapores säpo sagt att Brewerkz är bästa stället rent säkerhetsmässigt för dom att festa.

Båten ska ligga på hemlig plats, men så hemlig kan den ju inte vara. Är det någon som sett var de gömt den?

Om detta är amerikanska soldater som i skarpt läge hanterar vapen är jag verkligen orolig. Riktiga snorrvalpar hela bunten och det såg ut som om de precis lämnat blöjstadiet.

De höll till på ena sidan och vi alla andra satt mest och bara tittade med öppen mun åt deras håll. De spottade, spydde, rökade och fimpade överallt. Men såg ingen som fick några böter.

Kan tänka mig att det satt en och annan hemlig polis vid våra bord på andra sidan, såg så ut ;).

Amerikanerna var civilt klädda i shorts, t-shirt, flipflop och keps. Tjejerna hade svarta änglavingar, fjädrar och blinkande röda horn i pannan.

Idag är det 1 vecka tills Heléne och Anders landar i Singapore.

Ha en mysig TGIF alla bloggvänner!

Botanic Gardens52 hektar mark är botaniska trädgården i Singapore, och en företrädare för den tropiska öns frodiga parker. Beläget i navet mitt i staden, är den botaniska trädgården och en av de alla berömda sightseeing-områden i Singapore som man måste uppleva. Denna park har fantastiska samlingar av växter. Några av de största attraktionerna här är National Orchid Garden, Ginger Garden, och Evolution Garden. Parken har 20 000 orkidéer, så ni kan förstå att det finns en hel del att ta kort på.

Igår var det också premiär att åka MRT (tunnelbanan) till Botaniska (30 min hemifrån). Stationen ligger på baksidan, så idag avslutade vi med de fina grindarana när vi gick ut istället.Tyvärr så kom det mörka moln på himlen och åskan mullrade lite i bakgrunden. Åskan försvann men inte regnmolnen. Blev inte så mycket fotograferat utan man fick hålla i paraplyet istället.
Men vi fick se en hel del av alla orkidéerna som finns där trots regnet.Perfekt när det regnar, tänkte vi att äta lunch på den mysiga restaurangen Halia i parken.
Men där var det en besvikelse, menyn var ändrad och det rejält. Jättekonstiga rätter och svindyrt.
Saknade soft shell crab och pasta chilli crab:(.

Så vi reste oss och tackade för oss utan att beställa. Vi promenerade i ett stilla regn genom parken och ut genom de fina grindarna. Därifrån var det inte långt till Tanglin Mall och Nando´s där lunch intogs istället. Smakade jättegott och starkt.

Igår frös jag! Men det berodde på att jag var lite fuktig i kläderna av regnet, befann mig lång tid i Tanglin Mall, åkte svinkall buss ner till Dhoby Ghaut och sedan handlade mat på vägen hem inne på Carrefour, åkte svinkall MRT hem till Potong Pasir. Då var det gott att komma ut i värmen igen, bara att konstatera att man kan inte vara förlänge inomhus i nerkylda Shopping Mall, bussar och MRT. Bra är att ha med en tröja eller sjal i väskan, men allt för ofta glömmer man packa ner det. Funderade en stund innan jag handlade mat om jag inte skulle gå till Esprit och köpa en varm kofta.

På vägen hem från tunnelbanan och till Blossoms, ca 5 min promenad så är man varm och svett igen ;). Så det där varma badet i jacuzzin blev aldrig av när jag kom hem.

East Coast WalkRegn och åska gjorde att  East Coast  Walk började 3,5 timmar senare än planerat. Att promenera en vardag här är så stor skillnad eftersom man nästan är ensam. En helg så kan man knappast hålla jämn takt eftersom alla singaporianer tycks befinna sig, cyklande kors och tvärs även på vandringsleden.

En härlig havsvind och doften av hav gör att man får en helt annan känsla än storstad, och vi är tvungna att känna på vattnet. Mycket varmare än poolen på West Coast konstaterar Sophie.Dags för fika på Coffee Bean, och på fiket blir vi verkligen överraskade :D.  Lisa Nilsson sjunger i högtalarna och på svenska i Singapore. Måste vara en exotisk känsla för singaporianerna att höra tror jag.

Efter att gått en bra bit utmed beachen går vi en sväng på närliggande Marina Parade Shopping, innan vi tar buss 36 in till city, sedan buss 111 till Wearnes och dags att lifta hem med Volvobilen.

Idag står Botanic Garden med alla orkidéer på programmet. Premiär blir att åka MRT till trädgården, eftersom linjen öppnade fullt ut i lördags.

Kaffirlimeträdet blommarIdag blommar kaffir limeträdet. Det doftar underbart gott, precis som de flesta vita blommor brukar göra eller hur. Känns som trädet trivs i våran plant box, för det kommer många nya blad och med ämnen till knoppar.
Vi har också 2 nya passionsblommor och den ena är en passionfruktväxt som ger frukt, medan den andra bara blommar utan att det blir frukt. Återkommer med bilder på de olika blommorna när de blommar.

Idag ska det bli långpromenad på East Coast med Sophie. Sträckan är cirka 15 km om man vill gå hela vägen, men jag tror att vi nöjer oss med något kortare sträcka. Vajande palmer och havsbris är skönt i den tropiska värmen.
Vattnet är Malackasundet och det är endast 2,8 km där det är som minst. Här passerar årligen minst 50 000 stora fartyg. Sundet är länken till Indiska oceanen och Stilla havet. All olja från persiska viken passerar här som ska till Kina, Japaan och andra marknader i Asien.
Eftersom Singapore är en av världens största hamnar ligger det många lastfartyg här och väntar på att skifta last. Cirka 100 stora lastfartyg byter last i Singapore varje dag.
Det är imponerade att se alla fatyg ligga där och är man här på kvällen så ser det ut som en hel stad på vattnet med alla lampor på båtarna.

Bilder på bloggen imorgon!

Sunday Champagne Brunch @ FullertonHär kommer ett litet urval av 381 stycken bilder från söndagen. De flesta blev censurerade ;)! Tror inte att det behövs någon förklarande text. Behöver knappast skriva att vi hade jätteroligt, för jag tror att det syns.

Manikyr & Pedikyr @ Holland VillageHolland Village är en populär samlingspunkt för både bofasta och tillfälliga singaporebor "expat". Man kan säga att det är lite ytterstadsliv mitt i city. Liksom ett eget litet samhälle med butiker, kaféer, barer och restauranger.
Holland Village har fått sitt namn från Holland Road som i sin tur fick sitt namn efter Hugh Holland, som var arkitekt och amatörskådespelare i början av 1900-talet.

I Holland Village Shopping Centre på de övre planen, finns det en mängd småbutiker med prylar och kläder. Många små salonger som gör manikyr och pedikyr finns det också.

Sophie och jag fixade både händer och fötter så att vi blir extra fina till morgondagens Sunday Brunch @ Fullerton Hotel with free flow Champagne. (mera om detta i måndagens inlägg)

Lunchen intogs uppe på terrassen och Cafe 211, tonfisksallad och cesarsallad.

En mysig stadsdel och så nära Orchard Road och alla turisterna. Men efter några timmar tog vi bussen ner till Orchard Road. Gud var mycket människor det var där denna fredagen, riktig lördag eller söndagskänsla. Brukar inte vara så mycket köpgalna människor där en fredag. Men det var 10% rabatt inne på Takasimaya och det kändes som alla singaporianer var där.
En fika på Spinelli och en mexican wedding cake (länk till receptet) kändes att vi behövde, innan vi tog buss 111 till Wearnes och Volvo för att lifta hem med våra "killar".

Sedan var det bara att åka hem, byta om och ta en taxi till West Coast. Sophie och Magnus stod för TGIF-myset denna fredagskväll. God grönpepparbiffgryta med tillbehör som sköljdes ner med goda rödviner. Desserten var en Sophie special chokladkladdkaka med vispgrädde. Ska be om recepten och kanske en dag kommer de på receptbloggen.

När man har trevligt och pratar om allt mellan himmel och jord, går tiden alldeles för fort.  Vi får fortsätta prata på söndag ;).

TACK för en mysig kväll!

Tropisk värme men ändå höstkänslaLite hemmabestyr en tossda och göra veckans recept. När man tar dramaten och åker ner till Carrefour vid lunchtid är det stekhett, känslan är att gå i en varmluftsugn. Känns lite konstigt att man planerar att göra en höstgryta med rotfrukter när det är så varmt. Att sedan stå vid gasspisen och bryna kött när termometern visar 32 grader, då är det svettigt kan jag säga. Senare på eftermiddagen, ljuder sirener på byggarbetsplatsen bakom vårat hus och de byter att åska är på G. Jag går in i stora gästrummet och kolla i fönstret. Mycket riktigt det är kolsvart. Snart börjar man höra som stora stenar som rullar fram över himlen och det blir bara mörkare och mörkare. Det blåser upp och regnet kommer, blixt och dunder och det är verkligen en riktigt höstkänsla när det även är så mörkt ute.
Kan knappast bli mera perfekt här i Singapore med en höstgryta till middag. Äter på balkongen i skenet av åskan. Vinden låg på från norr så vi hade lä och inget regn på oss.

Vi följer den svensk/danska deckarserien på svtplay, BRON, igår såg vi tredje avsnittet och det är kanonspännande. Ser att det ska vara 10 avsnitt, så det verkar dröja länge innan de ska hitta mördaren. Eftersom avnitten går på onsdagar i Sverige, blir det torsdagskvällar för oss.

Gårdagen bjöd också på chatt med dotterna både för Tommy och mig. Ibland är det ju bara jag och jag får berätta för Tommy på kvällen vad vi pratat om. Men igår så blev det en bonus för Tommy och man kan säga även för Angelica.


Bild som Angelica skickade igår på Leias senaste mjuka paket från Singapore.
TGIF och snart ska jag iväg till Holland Village med Sophie. Där ska vi göra manikyr och pedikyr så vi blir finna till söndagen brunch på Fullerton. Holland Village är en mycket populär stadsdel och lite bohemisk, men mera om detta imorgon.

Ha nu en bra TGIF alla bloggvänner och vill ni kolla in veckans recept är det bara att klicka på Sandbergs receptblogg.
Vill du också nominera våran receptblogg går det bra att göra det här. Till nomineringen.

Little India och shoppingHur tar man sig lättast till Indien när man befinner sig i Singapore, jo man tar flyg, båt eller så åker man till Little India helt enkelt. Där jag bor tar det bara 6 minuter med tunnelbanan och så är man där bland dofterna, ljudet och människorna i de färggranna kläderna.
Just nu laddas det för Deepavali, hinduernas största helg under året den 26 oktober då det är helgdag här i Singapore.
Deepavali är en ljusfest där man firar guden Ramas återkomst från exil.

Efter några timmar i "Indien" tog vi en taxi tillbaka till Singapore och Raffles City Mall där det var dags för lunch och världens minsta pizza, stor som en karls hand. Sedan var det dags att kolla in detta trevliga shoppingcenter, finns en hel del och alltid lika roligt att titta på klänningar och prova. Vi köpte var sin klänning Sophie  och jag.
Efter flera timmar, var det skönt att sitta ner med en kopp kaffe, innan vi tog var sin taxi hem för att fixa med kvällsmat till våra älsklingar.

Ha en skön tossda alla bloggvänner!

Regnet det bara öser ner


Vy från Blossoms Plant Box

Grå grå grå grå kan man säga att gårdagen var. Igår regnade det i stort sett hela dagen, ja i alla fall till eftermiddagen. Solen tittade inte ens fram till skymningen.
Morgontemperaturen var runt 23 grader och när det slutade regna steg  den till runt max 26 grader. När det var dags att ladda batterierna vid 22-tiden visade termometern 27 grader. Måste varit rekordgenomsnitt igår.  För även om det är svalare när det regnar så blir det ju efter regn oftast sol och då stiger det snabbt och sedan med den fuktighet som det är här så blir ju känsla 10 plusgrader direkt.

Men detta betyder inte alls, att det var på något vis en dålig dag, dessa dagar kan man räkna, och räknas för mig som en bra dag då man inte svettas för mycket.

Nog om regn, idag onsdag har det inte regnat än och det ser ut som det höjer på sig som Anders brukar säga på midsommarafton ;).
Idag ska Sophie och jag ner till Little India och kolla i basarerna vad de har att sälja, så här inför kommande hinduisk storhelg den 26 oktober, Deepavali - Ljusets högtid. Lika stor helg för hinduerna som kinesernas nyår.
Mera om detta imorgon.

Tjingeling alla bloggvänner!


Poolen på Blossoms

Westlife @ SingaporeGårdagens impulsköp - biljetter till Westlife Live, Indoor Stadium. Nästan en helt vanlig måndag ;)!
Första gången jag går på en konsert med ett "pojkband" där det är helt tokiga tjejer som skriker och sjunger "allsång" hela kvällen. Man kan säga att det var inte många tråkiga gubbar här denna gången, som sitter ner och tycker det bara är jobbigt att behöva klappa händerna eller säger de till att man ska sitta ner så de kan se.
Stämningen var som att jämföra med HV:s guldfest som vi senast var med på 2008 eller en engelsk fotbollsligamatch. Speciellt sista låten Uptown girl.
Nästan 2 timmar. Bra valuta för pengarna!

Finns redan massa med video på youtube från kvällen. Nedan kommer det ett litet smakprov från kvällen.
Längst ner lägger jag en bild på hur nya nationalarenan ska se ut som de håller på att byggas, ser ut som värsta OS-arena tycker vi. Men det står också att läsa att de satsar på idrottsindustin, vad det nu innebär.Länk till sportprojektet. Indoor stadium kan ni se vänster i bilden, den fyrkantiga toppiga byggnaden.
Sköna söndagSköna söndag, ja söndagar är sköna här eftersom det alltid är varmt om man nu gillar värme, men det gällar att tänka positivt så kan man njuta av att svettas också.
Bengt är i stan, och vi har inbokad lunch på Brewerkz. Alltid roligt att träffas och även om det är lite längre mellan gångerna så känns det som vi sågs igår. Nu väntar vi bara på när Ann-Marie är med, kanske inte nästa gång men nästa därpå.
Efter lunchen var det dags för att besöka den japanska lilla klippsalongen vid Plaza Singapura för Tommy, 10 SGD och 10 minuter är deras grej.
Under tiden (10 min) kollade jag på kläder till Leia och medans jag åkte där i rulltrapporan kom jag på idén vi går på bio och Johnny English. Så när Tommy anslöt så köpte vi biljetter till 16:30. Innan det han vi med en goe glass på Andersens, ni vet en sådan doppad i chokladmandel. Sött och sliskigt i munnen blir man ju kaffesugen också, så en promenad upp till Orchard Central och Spinelli, innan vi fick dra oss tillbaka till översta våningen på Plaza Singapura.

Det görs alldeles för lite rolig film som denna. Verkligen en riktig James Bondfilm som på gamla goda tiden med de typiska 007 hjälmedlen, men istället för Roger Moore, sjukt rolige Johnny English allas vår Mr Bean.

5 popcorn av 5 möjliga.Hemma igen på Blossoms och fortfarande ljust.

Sedan i torsdags har det varit en likvaka påvägen hem från MRT till oss. En likvaka håller på i 3, 5 eller 7 dagar (ojämnt tal) har glömt i skrivande stund varför just ojämnt. Det är så mycket konstigt när det gäller kineser att det är omöjligt att hålla reda på allt.
Nu tänker jag på värmen, minst 30 grader men vad jag hört stänger man locket efter 3:e dagen.
Det är nog en rik singaporians mamma som är död, för på alla blomkransar flaggor etc står det hans namn i stora bokstäver.I fredags kväll när jag åkte hem från city, tog jag en extra runda. Men det blev inte så bra bilder med mobilen och kineser gillar ju inte att bli fotograferade. Men kistan står där öppen, folk kommer och går runt sedan tar man mat och sitter ner vid borden runt om. Finns alltid några släktingar där dygnet runt och sitta natten ska det även finns buddistmunkar. Idag ska det bli spännande om det bli att packa ihop eftersom det är dag 5 idag. Det kommer jag att höra hemifrån för då kommer det en blåsintrumentorkester och spelar minst 1 timma innan avfärd till krematoriet eller kyrkogården. Blir det inte idag så blir det isåfall på onsdag om det stämmer med ojämna dagar.

Är lite stand by här. Ska gå några ärende till "postlådan" och posta några brev om jag hör orkestern dra igång.
Ta med Tommys lilla kamera, än att stå med ett zoomobjektiv. Blir lättare att smygfotografera, nyfiken som man är ;).Ha en bra måndag alla bloggvänner!
Själv har jag gjort ett online-impulsköp, nu på morgonen, mera om detta imorgon.


BBQ @ BlossomsBBQ startade med lite bubbel, jacuzzi och Champagne innan det var dags att fixa med maten.
Att sitta i jacuzzin är som att basta, att i 32 grader i luften sitta i detta 37 gradiga bubbel är riktigt svettigt, efteråt är det riktigt skönt att svalka av sig i poolen en stund.Sophie och Magnus fixade med salladen, medan Tommy hjälpte grannarna att få eld på sin kol. De var verkligen imponerade av hur snabbt våran började brinna. För det första så hade de inte ens tändstickor ;) och ingen tändvätska heller. Tommy donerade några glödbitar.Här kan man köpa färdigpreparerad grillkol, hur smidigt som helst.Grillmenyn var Baconlindad tomatpestofylld fläskfilé med kryddsmör och grönsakgömma.
Receptet hittar på Sandbergs receptblogg.

Kvällen går fort när man har roligt, är bara att konstatera.


BBQ-Pit One @ BlossomsIdag är BBQ-Pit One bokad, tillsammans med Sophie och Magnus.
Så förberedelserna är i full gång med diverse grejer och bestyr här på Blossoms.
Man vill ju inte springa fram och tillbaka utan få med sig allt på en gång. Så det gäller att packa både dramaten och den lilla kärran + kylbox med allt.
Likaså fixa med maten så att det blir så smidigt som möjligt och redan från igår ligger diverse drycker på kylning inklusive Champagne.


BBQ Pit One

På tal om något helt annat.
Angående gårdagens inlägg om IKEA, så har de inte svarat än på mejlet fast jag skrev det i torsdags morgon.
Fick ett svar omgående att de tackade och återkommer så fort som möjligt med ett svar. Alltså ett autosvar.

Vi har fått två kommentarer på det inlägget från utlandssvenskar som också upplever detta på andra platser i världen.
Jag lovar att återkomma till detta mera och också om IKEA svarar på vårat mejl.

Ha en bra lördag alla bloggvänner!

RSS 2.0