Fraser´s Hill
Här är lite bilder från Fraser´s Hill, en liten resedagbok kommer senare.
Under uppdatering!

Veckans recept - Smördegsinbakad västerbottenost med Kirchwasser!Kungen bland alla ostar ligger här kylskåpet i Singapore. Handlade med den när vi åkte tillbaka från julfirandet i Sverige. Men det måste vara ett speciellt tillfälle när vi öppnar den.
Här kommer det ett recept för er som har tillgång till västerbottenosten året om. Pappa till receptet är, Werner Vögeli eftersom västerbottenost var han favoritost, han som var född i oststaden Emmentaler, Schweiz. Han tog alltid med sig västerbottenost hem till släkten när han hälsade på.

Ingredienser:
1 pkt fryst smördeg eller färsk
200 g västerbottenost
1/2- 1 dl körsbärsbrännvin
2 äggulor
Hjortronsylt

Gör så här:
Tina smördgen och kavla ut plattorna till 12 x 18 cm.
Riv osten och blanda med körsbärsbrännvinet och lägg en boll av osten på vardera degbit. Pensla kanten med ägg, dubbelvik, skär till halvmånar och tryck till kanterna med gaffel.
Pensla med ägg och grädda precis innan serveringen i 175°C, ca. 13 min.
Värm sylten som serveras bredvid i en skål.

Tyvärr kan jag inte göra detta i Singapore eftersom jag inte har något körsbärsbrännvin, är också osäker om det finns på systembolaget och beställningssortimentet. Flaskan jag har hemma i Huskvarna har jag köpt i Tyskland.
TIPS!
En given favorit för mig (Annelie), några stänk kirchwasser på min äggvåffla där jag också lagt på riktigt smör och strösocker, passar också bra till plätta och pannkakor där jag också stänker på kirchwasser, smör och socker. Jag är ingen favorit av vispad grädde och sylt på dessa rätter. Smör, strösocker och kirchwasser ska det vara!

Vad vill du helst lägga på din våffla eller pannkaka?


Veckans bild!En bild på Sandbergs Fotoblogg har blivit "Veckans bild" i fotoutmaningen Bilduppdraget inspiration & kreativitet.

Så här skriver Camilla: "Det fotot som jag gärna skulle rama in och hänga på min vägg är taget av: Annelie – Singapore: ett underbart foto som både innehåller en massa c-vitaminer men även en känsla av sommar, sol och värme som vi just nu har för lite av. Gillar vinkeln på fotot det känns som muggen med tranbärenbären är på väg ur bild och in i min mun! Grattis till veckans bild Annelie!"

Vid nästa fotoutmaning i bilduppdraget blir jag gästdomare, en spännande utmaning!

Veckans hus - Tegel och åter tegelKlicka på miniatyrerna för större bild

Veckans hus har denna veckan tegel som tema, och där tegel använts för att skapa en dekorativ fasad.
Husen jag hittat både i Singapore, Jönköping och Huskvarna är alla över 100 år. Brandstation och Jinrikisha Station är fotograferade igår, och regnet och åskan hängde i luften och det kändes som natt. Danska sjömanskyrkan, Sofiakyrkan och Husqvarnafabriken från mitt bildarkiv.

The Central Fire Station
 på Hill street stod färdig 1908 här i Singapore, den gamla delen är idag museum men
den nya delen används.
Enligt en guidad tur jag varit på så ska den tidigare brandstationen som var i trä brunnit ner innan denna byggdes. Lite roligt, men jag har inte hittat något om detta på nätet eller i mina böcker.Jinrikisha Station i Chinatown räknas som en av de viktigaste historiska byggnaderna i Singapore. Det är centralt beläget vid korsningen av Neil Road och Tanjong Pagar i Chinatown. Själva namnet på stationen påminner oss om rickshaws, små Jinrikisha Station i Chinatown  vagnar som dras på stora hjul som först importerades från Shanghai till Singapore 1880. År 1888, startade ett JINRIKSHA Institutionen för registrering och licensiering rickshaws. Efterfrågan på rickshaws växte så snabbt och i slutet på 1800-talet kryllade det av rickshaws på gatorna. Huset stod färdigt 1903 Ömma fötter bedrövades sedan med opium, eftersom de inte hade några skor på sig.

 

Danska sjömanskyrkan i Singapore grundades 1984. Kyrkan ligger uppe på Mount Faber (105 m ö h) där du kan se ingången till Singapores hamn och njuta av lugnet och omgivningen.
Sjömanskyrkan är en äldre byggnad från början av 1900-talet. Huset byggdes cirka 1901 till singaporianen Tan Boo Liat, och kallades Golden Bell på grund av det klockformade taket. Tan Boo Liat har en egen historia, är du intresserad finns lite fakta här.

Sofiakyrkan i Jönköping har en korsformig, treskeppig planform med rundavslutat kor samt två intilliggande korkapell där det ena hyser sakristian. Kyrkan har fasader av oputsat tegel och fasadornamentik i cement. Takytorna är belagda med skiffer med undantag för tornspiran samt tornryttaren och de mindre hörnspirorna som är klädda med kopparplåt. Fönstren är spetsformiga med masverk i olika passformer, de ornamentala formerna har getts en ljus färgsättning som står i kontrast med det röda teglet. Sofiakyrkan invigdes 8 april 1888.Eftersom våran hemort är Huskvarna måste jag ju också lägga in en bild på Husqvarnafabriken som startade som gevärsfaktori 1689. Det är så vackert med denna tegelröda fabrik mitt i den gröna dalen, härliga kontraster även om det inte är någon dekorativ fasad. Någon närmare beskrivning om vilka produkter som har gjorts och görs här behövs nog inte, tror jag.

Mera fina tegelbyggnader med dekorativ fasad hittar du hos Hedwig.


Böcker till BaanChivitMaiI fredags förra veckan var jag i bokhandeln och köpte lite ungdomsböcker på engelska till barnhemmet BaanChivitMai som jag ska åka till på måndag.
Är ganska svårt att veta vilka böcker en thailändsk ungdom som kommer från bergsbyarna, och som är dålig på engelska vill läsa.
Så jag plockade ihop ett gäng av varierande slag. Jag kunde inte motstå att köpa Emil i Lönneberga och Karlsson på taket, Emil är min absoluta Astrid favorit. Pippi-böcker finns det gott om, men aldrig tidigare har jag sett Emil och han heter faktiskt Emil också, och i boken står det "He lived at Katthult farm in Lönneberga in Småland in Sweden a long time ago."
Ungdomarna kan kanske läsa högt för de mindre barnen. Så får alla nytta av Emil och Karlson på taket.

Roald Dahl och Chokladfabriken och Matilda är också klassiker och lättläst engelska. Vem minns inte Vi femböckerna och speciellt filmerna som man oftast fick gå på när man sålt majblommor. Tänk vad spännande man tyckte dom var.Anne på Avonlea är ju uppföljaren på Grönkulla, klassikern Robin Hood, Nanja, och så för de äldsta ungdomarna klassikern om Elizabeth Bennet och Mr Darcy - Stolthet och fördom av Jane Austen.

Veckans fotoutmaning i Veckans hus är tegel, så jag ska ut i eftermiddag och fotografera spännande hus i rött tegel här i Singapore.

Östsidan av Sentosa


Vy från östsidan på Sentosa mot City
Har varit så mycket att torsdagens besök på Sentosa har kommit efter.
Bättre sent än aldrig. Sentosa förknippar man ju med nöjespark, casino och golf.
Men på östsidan så ligger det bostadshus, gigantiska villor och condominium i lyxklass.
En villa här går på runt 35 miljoner singdollar och det sägs att David Beckham har ett hus här.
Bilarna som står parkerade på uppfarten, är inte vilka bilar som helst men intressent för att fotografera dom hade jag inte utan gillade mera att gå på baksidan av husen och kolla. Finns en fin strandpromenad som man följer.
När man går här förstår man vem det är som handlar i de lyxiga affärerna på Orchard Road.

Dom husen man inte kunde gå på baksidan, utan bara på gatan där man såg bilarna. Vet ni varför? Jo, de hade sin yacht "parkerad" i vattnet på baksidan av huset med brygga rakt ut från villan.Tack, Helena för en god lunch och härlig vandring!

ROLLS ROYCE


Igår gjorde jag ett studiebesök på Wearnes och där de andra bilarnar håller till, utöver Volvo.
En RR stod på lyften av lite större model.

I dagens utmaning i Fototriss är det att visa 3 bilder från just här och nu.
Nytagna bilder från våran morgon på Blossoms finns på Sandbergs-Fotoblogg, idag söndag.

Hipp, hipp, hurra på din födelsedag Pappa!Eftersom du är Oxe i det kinesiska horoskopet är din hemlige vän Råttan och dina allierade Ormen och Tuppen.
Ha den i plånboken eller i fickan.

Brev från Sek Savin, vårat fadderbarn


Sek Savins hand

Igår kom det ett brev från Sek Savin, vårat fadderbarn som bor i Kambodja.

Rysk båt i hamnen
TGIF och igår kväll åkte vi ner till hamnen och tittade på den stora ryska segelbåten när den åkte iväg till Hanoi.
På båten fanns det ryska studenter, ryska marinen och med till Hanoi var det nu också singaporianstudenter och singapore marinen.

Vi kan tänka vilken känsla det var när Götheborg låg här, då lär det varit under 14 dagar över 200 000 besökare.
Synd att min inte var här då:(.

Black and WhiteIgår var jag på en guidad tur i fyra olika Black and White hus som alla hade olika smakfulla inredningar.
Inomhusbilder vill de som bor där att det inte publicerades på bloggar av personliga själ.
Men du som är intresserad, skriv en kommentar och lämna din e-postadress kan jag skicka, några utvalda bilder.

Lejondans hemma i May's föräldrahem
I torsdags var det fullmåne och avslutningsdag för firandet av det kinesiska nyåret, och för andra året i rag var vi hembjudnar till May och hennes släktingar i deras föräldrahem för att fira enligt kinesisk tradition.

Tack för gästfriheten!
感谢您的款待


Veckans recept - Lychee MartiniOm du letar efter en drink med en ovanlig, exotisk smak och vill att dina gäster ska prata om på nästa fest, ska du prova den asiatiska Lychee Martini.
Lychee är ett träd som finns i sydostasien, frukten beskrivs som citrus med blommig smak.
Detta är en av mina favoriter på NewAsiaBar och där blandar de den 50/50.

Ingredienser:
2 delar god vodkla
1-2 delar lycheejuice
2 frukter, konserverade eller färska
martiniglas
5-6 isbitar
längre tandpetare

Gör så här:
Häll allt i en shaker och skaka tills allt är iskallt.
Sila upp i martiniglas och garnera med frukterna

Jag använder konserverade frukt på burk och den juice och sockerlag som de ligger i.
Om du använder färsk frukt, glöm ej ta bort kärnan.

Vill du se och läsa om frukten klicka här.


Pelargonbebben har blivit ungdom!Är cirka ett år sedan jag sådde pelargonfrö och den 24 februari förra året såg plantan ut så här.
Nu blommar den för fullt ute i våran plant box, den är väl inte lika kraftig som dom vi har hemma i Sverige, fast det är frö hemifrån, men två stycken krukor har jag och jag vårdar dom som små barn. De står under frangipanin, så de får lite skugga från den starka solen.
Näring får de också som är köpt här, men ska nog fixa lite blåkorn hemifrån istället.

Har du några tips på hur man sköter pelargoner i tropikerna?

Informationsmöte om barnhemsresanIgår var jag i Svenska kyrkan på informationsmöte om barnhemsresan till norra Thailand den 28 februari.
4-dagars program vi fick, är fullspäckat och intressant. Vi flyger tidigt på morgonen från Singapore till Chiang Rai via Bangkok med Thai Air. Förmiddagarna blir det intressanta utflykter medans barnen är i skolan, och eftermiddagarna och kvällarna blir det att umgås med barnen.
Några utflykter blir att träffa kvinnor i "Long Neck Village", Gyllene triangeln, kaffeplantage och elefantridning.

Att besöka bergsfolket och få se dessa långhalsade kvinnor med mässingsringar runt halsen som jag bara tidigare sett på bild och i TV, ska bli ett spännande ögonblick och hoppas att det kommer att bli många bra bilder.

Den Gyllene Triangeln, här strålar Burmas, Thailands och Laos´ gränser samman där floden Nam Ruak möter Mekongfloden. Gyllene triangeln, benämningen sedan 60-talet på ett av världens mest framträdande opiumproducerande områden, beläget i svårtillgängligabergstrakterna i Sydöstasien.

Att besök ett kaffeplantage på 1200-1600 m ö h, där man odlar ekologiska kaffebönor istället för opium. Odlingarna är "rättvisemärkta". 

Den starka ostasiatiska elefanten brukar kallas för "skogens traktor" och vi kommer säkert att få se hur den arbetar med stockar. En ridtur på en gungande elefantrygg genom skogen blir en perfekt avslutning innan vi säger hejdå till alla barnen.

Det mest spännande och känslomässigast på resan, kommer att vara möten med alla barnen på barnhemmen.


Lavendel istället för fjärilsbuske!
I helgen var vi och letade efter en fjärilsbuske, men tyvärr så hittade vi ingen utan det blev två olika sorters lavendel. I Fagerhult så drar ju lavendeln till sig massor med fjärilar när den blommar och så doftar det ju så gott bara man drar handen  på bladen.
Fjärilsbusken kommer ju från Kina och Japan och heter Buddleja och finns hemma i Sverige, kanske att det är för varmt här. Men har du en buddleja i trädgården så är det som en fjärilmagnet och eftersom fjärilar inte är färgblinda så väljer de alltid först blåa blommor. Vill man också att de ska komma till busken så vill det till att man inte sprutar några kemikalier på, för de är finsmakare.

Ska kolla om det finns att få tag på några fröer, så kan jag ju testa och så. Mina pelargoner som jag sådde i mars förra året lever fortfarande och blommar just nu, men de är inte krafiga om jag säger så ;).

Nu ska jag snart iväg till Svenska kyrkan och träffa mina resekompisar (19 st), som ska åka med till norra Thailand och barnhemmen BaanChivitMai i ChiangRai den 28 februari.

Ha en bra tisdag!

Måndagsmöte!I lördags fick jag en liten present av "Pompan", passade perfekt och så gillar jag ju lila också.
Kan vara lite svårt att se vad klockan är, men det är ju mera ett smycke. När jag vill ha koll på tiden vid träning så är det Polar som gäller och till vardags min Anne Klein, med svensk sommartid fortfarande ;).

Bilden är tagen idag på morgonen 08:10 som ni kan se.

Måndag och Valentin day och på schemat idag är det vanliga måndagsbestyr som står på agendan.
Måndagar är en typisk tvättdag, pluggar och gör en grovplanering över veckan som kommer. Har liksom ledningsmöte med mig själv!

Har ni några typiska måndagsgrejer utöver jobbet förstås?

Dancing Queen and King!Igår dansade vi på flera ställen i Singan och bland annat avslutade vi kvällen eller natten på PumpRoom.
På PumpRoom är det ju Liveband och oftast brukar det vara möhippor, svensexor och annat firande så Tommy kunde ju inte hålla tyst utan önskade våran låt och som första par ut i dansen var det vi så klart, till Stevie Wonders Isn't She Lovely. Senare var det Michael Jackson och Tommy fick gå upp på scen igen och jucka med underlivet, ja ni vet hur han MJ brukade göra med handen och höfterna. Tommy gjorde succe och bjöd på sig själv!

Våran dag!


Idag är det "våran" dag den 12 februari och 34 år.
Nu ska frukosten snart intagas; Bollinger, rökt lax, bacon, ägg Benedict, äggröra, jordgubbar, färskpressad apelsinjos, krossat linfrö och loppfrö!

Vad resten av dagen har att bjuda på har vi inte bestämt än, men självklart ska vi gå ut och äta en god middag och någon drink på ett mysigt ställe. Finns ju lite att välja på och kanske en kvällspromenad utmed Singaporefloden också.

Ha en mysig lördag ni också!

Bag in bagMitt senaste inköp är en Innerväska, den perfekta accessoaren för mig som har flera handväskor och gillar ordning och reda (Feng Shui), istället för att rafsa över innehållet mellan väskorna flyttar jag bara enkelt över innerväskan till nästa väska, minimerar man risken för att glömma kvar när jag byter väska.

Har funderat länge på detta men aldrig riktigt hittat det jag söker, men igår så hittade jag den hos Perllini.
Fanns både större och mindre och den jag köpte hade ytterligare en bag in bag i bagen. Där har du det allra viktigaste, när du flyttar över till allra minsta väska.


Veckans recept - TortillapizzaDetta är en supergod pizza om du gillar tunn botten och samtidigt superenkelt att göra.
Vi brukar köpa mjuka tortillasbröd och frysa in 2 st i varje påse. Eftersom för oss räcker det med var sin och så är vi ju bara två personer. Men det går också bra att frysa in många men man måste vara lite försiktig när man försöker dela på dom om man bara ska ta ut en. Man kan också lägga smörpapper emellan förstås.

Du kan ha precis det som du tycker bäst om, men bra är att alltid ha hemma, sådana där färdiga tomatsåser på burk med skruvlock och riven ost. Här har vi gjort en tacosvariant där vi har tacossås istället.

Ingredienser
Tortillasbröd
Tacossås eller tomatsås, typ pizza
Riven ost
rödlök
nötfärs (ev. tacos kryddmix)
röd chilipeppar
cayennpeppar

Gör så här:
Börja med att sätta på ugnen på 250-300 grader och samtidigt värm upp plåten i ugnen.
Om du nu vill ha stekt färs på, så steker du färsen och ev. kryddar den med tacokrydda annars salt och peppar.
Lägg ett tortillabröd på bakplåtspapper.
Lägg på ett tunt lager av såsen.
Strö över ett tunt lager av den rivna osten.
OBS! Över osten lägger du, det du vill ha på din pizza.
Som i detta fallet har vi rödlöksklyftor, stekt köttfärs med tacoskrydda och skivor av chilipeppar.
Ta nu ut den varma plåten i ugnen och dra över bakplåtspapperet med pizzan eller pizzorna.
Tror att man kan få in 4 pizzor på en plåt.
10 min och sedan är det klart.
Kolla bara så de inte blir brända, osten ska smälta sedan är de klara.
Vill du ha en "Hot" pizza så kan du pudra över lite cayennepeppar när du tagit ut den från ugnen.

Viktigt är att man inte lägger på för mycket på pizzan, utan lagom av allt!

Kanonbra att ha på lager hemma när man blir hungrig eller får oväntat besök som är hungriga och inte vill ha fika.
Den tunna botten också gör ju att det inte är så många kolhydrater i pizzan, för den som tänker LCHF.


Veckoslut och helg i kärlekens tecken!Idag den 11:e är det Angie och Mickes dag, hoppas att ni får en mysig fredag tillsammans.
Imorgon den 12:e, är det "våran" dag, 34 år!

HomeBrewClub
Som jag skrev igårdagens inlägg, så var det HomeBrewClub och månadsmöte.
Har har de massor med öl från olika länder att välja på i flaskform, med godast är ju färskölet från Archipelago och speciellt deras Summer Ale. Summer Ale är våran favorit bland alla sorterna.
Särskilt utformad för Singapores året-runt-fuktiga sommarklimat, är det passande namnet Summer Ale perfekt och enormt uppfriskande att drickas en varm eftermiddag eller fuktig kväll. Lätt att dricka, och med en blommig doft för näsan.
 
Malted Milk bjöd på massor med olika pizzor och kycklingvingar hela kvällen,
endast ölen kostade "pengar", 2 öl/12SGD.

Medlemmar är en blandning av människor från hela världen med stort ölintresse.

Malted Milk hade frågesport under kvällen och vi var indelade i olika lag. 10x2 frågor allmänt och 10 musikfrågor.
Vi kom inte sist någon gång utan låg i den övre delen. Ganska bra tycker jag, kan säga att musikfrågorna var vi sämst på. Vårat lag var Annelie, Tommy och en engelsman.

Så vill ni få en liten frågeutmaning så är det bara att gå dit på en onsdag.

OBS! Ska kolla upp lite fakta, hur ofta de kör detta så det inte bara var en engångsföretelse.

Lillelördag i Singan!


Armband med små glaspärlor

Onsdag och lillelördag redan, dagarna går så fort och snart är det helg igen.
Upplever ni också att tiden rusar fram, eller går tiden sakta hemma i Sverige när det är dåligt väder och blåsigt?

Ikväll är det HomeBrewClub, och mötet är idag på Malted Milk. Det gäller att vara färdig när Tommy kommer hem, och sedan ringa på en taxi när Tommy tagit på shortsen, brukar vara så ;).

Annars blir det en lugn dag hemma, titta på svt.play, lyssna på mp3-bok och en promenad i eftermiddag.

Vad har ni på programmet en lillelördag?Kinesisk bonnasnytning!


Näsan på bilden har inget med bonnasnytningen att göra

Att blåsa ut snor från näsan kallas för en snytning, vilket man brukar göra i en näsduk eller mjukt papper, men har man ingen näsduk och nöden är stor, speciellt vid träning i motionsspåret brukar man ibland få göra en ”bonnasnytning”.

Här i Singapore är det förbjudet att göra så att snoret kommer på marken, även att spotta.
Nu till den kinesiska bonnasnytningen.

Går var vi en sväng på IKEA för att äta kvällmat innan vi handlade på Giant. Mycket folk var det, så Tommy ställde sig i kö och jag, Annelie tog en plats vid ett bord. Intill mig kom en man och kvinna (kineser) och slog sig ner. Efter en stund tar mannen upp sin hand över sin gigantiska näsa och snyter sig i handen precis som om han hade en näsduk i handen, sedan tittar han i handen gnider den mot den andra handen och sedan torkar han av sig på byxbenen innan han lägger upp båda händerna på matbordet.

Hur äckligt som helst!

Han kanske inte hade någon våtservett ;), och hans fru som satt mittemot sa inte ett ord, hon brydde sig inte.

Champagne Brunch @ Four Seasons Hotel


Ja, vad ska man säga när man jämför olika söndagsbruncher med Free Flow Champagne.
Four Seasons ska jag abolut inte gå till en gång till, och därför kan jag inte rekommendera det heller.
Bäst var förstås sällskapet och Champagnen Veuve Cliquot.
Fanns inte alls lika mycket att välja på om jag jämför med Ritz Carlton och Fullerton, och inte ett endaste ostron heller. På menyn fanns gåslever, men när man kom fram till grillen så fanns gåslever inte med på listan. Det fick man snällt fråga om det fanns så plockade de fram och stekte en lite bit.När vi frågade vad de hade för rödvin, så hade de bara en sort och det smakade som billigt franskt lantvin. När vi klagade då kom de helt plötsligt med ett annat märke och mycket bättre. Varför erbjöd de inte det från början?

Småbilderna är det som jag åt, plus stora bilden på desserten.

Vill de har flera gäster så får de allt skärpa sig, och man skulle vilja lyssna med restaurangchefen och höra han/hon tänker.

Kinesiskt nyår på Rawa Island

Kinesiskt nyår firades på Rawa Island. Vi bestämde oss på onsdagseftermiddagen att vi skulle åka eftersom
rapport från ön kom att vädret var bättre.

Och mycket riktigt, så var det sol och inte en droppe regn. Vinden var stark och överfarten till ön var riktigt gungig. Fick åka en större båt, den som brukar gå till Tioman, men även där var det rejält gungig och spypåsar delades ut och de användes flitigt av andra.
Sjösjuka har jag aldrig lidit av, men Tommy kan känna av det lite men han klarde sig bra denna gången.
En sak är säker att man ska inte åka bort över "public holiday", det kryllade av barnfamiljer i produktiv ålder.
Av 140 gäster på ön var det ca. 70 barn.
Barnen hade jätteroligt med varandra och verkade som även småbarnsföräldrarna gillade att umgås med varandra.I baren hängde våran tavla med "hitta Nemo i triss" som vi hade med oss i oktober.Uppkoppling och lite live-bilder med webkameran är alltid trevligt, speciellt för vänner som varit på Rawa tidigare.Eftersom vi bokade så sent fanns det inget Beachfront kvar, utan garden hill och det var helt OK, men inte alls detsamma så vi satt inte så länge på den lilla verandan utan drog oss ner till stranden istället och satt där i solnedgången.Hoppbilder är alltid roligt att göra och denna gången lyckades Tommy inte bryta tån.


Var tvungen att leka lite sjöjungfru på klipporna

På kvällarna var det stjärnklart och inte ett enda moln. En sådan stjärnhimmel kan man aldrig uppleva i Singapore eftersom det aldrig blir mörkt där, och stjärnhimlen var fantastisk när man låg där på rygg i sanden och tittade upp på alla stjärnor, stjärtecken och satelliter. Magiskt!

Veckans recept - Ananas med serranoskinkaSitter just nu på Rawa Island med datorn nere vid stranden under en parasol av klassiska kokospalmblad. Här är det lugnt och skönt, fint väder och god mat. Eftersom det är kinesiskt nyår så är det inga singaporianer här utan expats till 100% och fullt.

Veckans recept gjorde de för några veckor sedan på Gokväll lördag och det verkade så himla gott att jag var tvungen att testa, och det smakade lika gott som det såg ut. Ananasen vi har här i Singapore är bl a från Malaysia och den är så mycket godare än den vanliga Dole. Dole finns även här i affärerna men den får man ju små sår i munnen om man äter mera än två bitar. Den Malaysiska är ju solmogen på plats innan den plockas och så söt och god.

Serranoskinkan är ju den spanska lufttorkade skinkan och den tycker vi är godare än den italienska parmaskinkan, men det går givetvis att byta ut skinkan i receptet till parma om man föredrar den.

Ingredienser:
1 st färsk ananas
200 g serranoskinka
Olivolja, salt och peppar

Gör så här:
Dela ananasen i lagom stora bitar
Pensla  ananasbitarna i olivolja av god kvalité
Salta och peppra
Linda sedan serranoskinka om ananasbitar och fäst med tandpetare

Perfekt tapasrätt och som tilltugg till drinken. Min favorit är Tio Pepe, spansk torr sherry som serveras i små glas och välkyld.

Trevlig fredag önskar vii alla bloggvänner med en dagsfärsk bild från Rawa Island!


Hälsning från RawaLugnt och skönt på Rawa Island, nu är det middag som gäller, ha en fortsatt bra dag.

Har gått till final i en fototävling, rösta gärna på mitt bidrag.
Tävlingen

Gong Xi Fa Cai! Happy Lunar New Year!Imorgon bitti (torsdag) åker vi till Rawa Island för att ladda batterierna.
Tar med datorn, så får vi se om det blir några inlägg från Rawa och Veckans recept.
Tillbaka i Singan lördag kväll.

Gong Xi Fa Cai! Happy Lunar New Year!

Helgdagsafton


Passionsblomma

Idag är det heldagsafton och eftersom det är onsdag blir det väl TGIW.
Nu ska jag strax iväg till det nya shopping mall vi skrivit om tidigare, NEX.
Ska dit med vänner, så det blir nog både lunch och en fika på spinelli.

Tommy har redan "kors i taket" köpt kläder till "Bebben", när han var "over sea" förra veckan. Då är det väl min tur idag, om jag hittar något neutralt förstås. Här vet föräldrarna på ett mycket tidigt stadium vilken sort det blir, så mycket av kläderna är rosa/ljusblå eller med blommor/bilar.

Får bli ett kort inlägg idag, men det kanske blir ett till i eftermiddag om mina inköp.
Titta gärna in igen!

Gong Xi Fa Cai! Happy Lunar New Year!

Veckans hus - "Vårat" utsiktstornVårat utsiktstorn här i Singapore är Swissôtel The Stamford, med sina 226 meter över havet och 73 våningar. 1986, då det stod färdigt så var det världens högsta hotell.
Vi brukar åka upp till 70:e våningen med hissen som tar ca. 15 sekunder och sedan går vi en trappa upp till NewAsiaBar, där det är en magnifik utsikt, runt om och goda drinkar.Utsikt mot Singapore skyline och de högsta husen på bilden är 280 meter, vilket också är så högt som man får bygga, pga av flygtrafiken.Här är det utsikt åt havet och där kan ni se Marina Bay Sands Tower, och ännu tre utsiktstorn med en båt överst som Skypark, det bygget är 194 meter.

Kolla in den flytande fotbollsplanen som ligger i Marian Bay, cool eller hur?

Vill du se mera utsiktstorn så får du kolla in hos Hedwig.

RSS 2.0