Singapore är lika säker som en "Safety Box"!Tyvärr är det ofta lättare att lista vilka platser turister bör undvika, än vilka länder som välkomna oss med öppna armar. Forbes Traveller har nyligen rankat de tio säkraste semesterorterna, baserat på olika studier. De val som baseras på kriterier som FN: s brottslighets undersökningar, och resultaten från årets Mercer Ranking Study, samt varningar från USA utrikesministeriet.

ABC-öarna (Västindien) Aruba, Bonaire och Curacao, Dubai, Irland, Cypern, Mauritius, Bhutan, Island, Schweiz, New Zeeland och Singapore.

Singapore:
Här förekommer knappast några naturkatastrofer, en laglydig befolkning och en stark terroristhotsbekämpning, innebär Singapore är lika säker som en "Safety Box".

Aftonbladet skriver: möjligen solen, risk för brännskador och att man gör åt med för mycket pengar i de stora shopping varuhusen på Orchard Road.

Håller med att det verkligen känns tryggt att röra sig i Singapore, som vi säger att det känns som en safety box. Visst finns det ficktjuvar och speciellt en söndag på Orchard Road när det är supermycket människor där, kanske man inte ska placera plånboken i bakfickan och ha extra uppsikt över handväskan.

Visst förekommer det mord även här, men oftast känner personerna varandra. Du kan lungt promenera genom gatorna eller i parkerna utan att någon sticker en kniv i dig.

Ni som varit eller är i Singapore, hur upplevde eller upplever ni staden?

Undrar på vilken plats Sverige kommer?

Ikväll ska vi gå och titta på ett ölbryggeri i Chijmes och efteråt blir det middag på Brozeit German Bier Bar & Restaurant. Mera om detta imorgon, plus att vi kör veckans recept på skärtorsdagen, eftersom jag ska till "Blåkulla" över helgen på konferans;).

Veckans recept - Danskt rågbröd med surdegenVarför har vi inte gjort detta tidigare här i Singapore, lite gott hembakat rågbröd än att äta detta köpebröd som ligger i vacuum med lång hållbarhet. Nu ligger ju surdegen där i en burk i kylskåpet och bara att mata den en gång i veckan när jag bakar matbröd. Måndagar ska nog bli bakdag här i Singapore.

Recetet nedan har jag halverat, eftersom jag tycker det blir för mycket med 2 bröd. Att baka 2 bröd samtidigt är kanske mera ekonomiskt och miljötänk, men brödet skulle börja smaka frys tror jag eftersom vi äter så lite bröd. Endast var sin skiva till frukost. Men ni som är en större familj är det bara att dubbla receptet.

Det är så smidigt att baka, slipper plocka fram maskiner etc. bara att röra ihop en ganska lös deg och fylla i en brödform. Hur enkelt som helst.

Ingredienser
2½ dl surdeg (se tidigare inlägg i veckans recept från den 26 mars 2010)
3/4 dl rågkross
2½ dl kallt vatten
½ msk salt
1 tsk fänkålsfrön, stötta
2 dl vetemjöl special
3½ dl rågmjöl, grovt
1½ msk smör till pensling

Gör så här:
1. 2½ dl av surdegen (se tidigare inlägg i veckans recept från den 26 mars 2010)
2. Häll kokande vatten över rågkrosset och låt stå 30 minuter och dra. Sila av vattnet.
3. Rör ut grundsurdegen med 2½ dl kallt vatten, salt, kryddor, blötlagd rågkross, vetemjöl, och rågmjöl.
4. Häll upp den ganska lösa degen i en smorda avlånga bakformar (à 1 1/2 liter). Låt jäsa cirka 3 timmar i rumstemperatur.
5. Sätt ugnen på 250°.
6. Pensla brödet med vatten.
Sätt in formen på galler i ugnens nedre del och minska värmen till 200°. Grädda brödet 60-70 minuter. Prova med sticka.
7. Låt brödet svalna lite i formen, pensla med smör och stjälp upp efter en stund. Låt svalna på galler. Linda in det i bakduk och låt det ligga minst en dag innan det skärs upp.

OBS! Glöm ej att mata surdegen som blev kvar i burken med 1 dl ljummet vatten och 1 dl rågmjöl. Att surdegen innehöll, OBS innehöll 1 tsk socker från början, är för att den ska börja jäsa naturligt, nu har jästsvamparna ätit upp sockret så degen är garanterad sockerfri.

Detta danska rågbröd passar perfekt till påskbuffén med sill och allt gott som vi brukar duka upp eller hur?
Kan bli riktiga smörrebröd, det är bara fantasin som kan sätta stopp för hur dom kommer att se ut.

Därför kommer veckans recept redan idag på brödet, så ni hinner baka det till påsk.

Volvo är en tiger!
Volvo är en tiger säger Geelys ägare Li Shufu under presskonferensen.  När en kines säger att Volvo är en Tiger så menar man att Volvo blir kinesisk för det är tigerns år i år och därför är den en Tiger. Den är är stark har ett starkt uttryck. Alla starka ledare är Tigrar.

Vi är övertygade om att både datum, klockslag etc etc, när kinesen skulle underteckna avtalet är styrt av Li Shufus personliga Feng Shui kalendern. Där står det exakt på minuten när man ska göra saker, som här skriva under viktigt avtal, äta, sova och göra barn för bästa resultat.

Hans kalender är unik för honom, vilket år han är född, datum och klockslag.

Även om man inte tror på Feng Shui så funkar det ändå, så då kommer det säkert att bli bra vad man än tror.

Den som lever får se!


Långvandring över Singapores broar!


Vi träffas vid Vivi City efter lunch och sedan gick vi upp genom djungeln till Mount Faber, vidare över spektakulära Henderson Waves och sedan följde vi Southern Ridges över till Alexandra bron och vidare.
Förbi Black & White husen vid handels-trädgårdarna upp på nästa höjd och sedan efter ca 2,5 tim ner till en liten Hawker, för vätske påfyllning av iskalla TIGERS.
Efteråt tog vi taxi till Brewerkz och middag med goda Brewerkz pilsner. Singapore skyskrapor släcktes ner klockan 20:30 "Earth Hour Singapore" i 1 timmar. Gick vidare till Crazy Elephant vid Clarke Quay och lyssnade på live music. Avslutade kvällen på Duxton Road, China town på en "blues club".

En mycket härlig dag och kväll med mycket skratt tillsammans med goa vänner.

Lilla bilden i mitten: Kärleksfröskivor med omogna kärleksfrö.

Härligt nu är vi i semi!


Härligt att vakna upp på lördagsmorgonen och se att HV är vidare till semi.

Idag har Tommy lördagstjänstgöring och det betyder att han åkt som vanligt till jobbet, men klädsel på lördagar är casual, ingen slips alltså. Han är hemma till lunch och då ska vi ut på vandring tillsammans med Christina och Stanley och deras goda vänner Ann-Sofie och Per.

Så här skriver Stanley att vandringens dagen ska se ut:
Träffas vid Vivi City klockan 14:00, sedan går vi upp genom djungeln till Mount Faber, vidare över spektakulära Henderson Waves och sedan följer Southern Ridges över Alexandra bron och vidare.
Förbi Black & White husen vid handels-trädgårdarna upp på nästa höjd och sedan efter ca 2,5 tim ner till en liten Hawker, för välförtjänta iskalla TIGERS.
Efteråt blir det nog middag på Brewerkz och sedan blir det att se när Singapore släcker ner klockan 20:30 "Earth Hour Singapore".

Ha en trevlig lördag och glöm ej att släcka lamporna som en symbolisk handling!

Veckans recept - Grundrecept för surdegNu är vi trötta på att köpa färdigt bröd i affären. Vi brukar köpa något tyskt rågbröd som är färdigskivat och vacumförpackat, men till slut så längtar man efter något annat. Häng med oss och baka danskt rågbröd men först måste vi sätta till en surdeg. Dag 4 bakar vi danskt rågbröd. Häng med!

Man kan även göra surdegen på vetemjöl men vi gör den med rågmjöl.

Dag 1
1½ dl rågmjöl
1 tsk strösocker
1½ dl ljummet vatten, 37 grader

Dag 3
1 dl rågmjöl
1 dl ljummet vatten, 37 grader

Gör så här:
Dag 1:
Blanda mjöl, socker och vatten till en jämn smet. Täck skålen med en fuktig handduk eller plastfolie och låt stå i rumstemperatur 2 dygn. Se till att handduken är fuktig hela tiden.
Dag 3: Vispa ner mjöl och vatten i surdegen. Låt stå ytterligare 1 dygn.
Dag 4: Nu är surdegen klar. Använd önskad mängd av den i brödreceptet och rör ner 1 dl mjöl och 1 dl ljummet vatten (avser en sats) i resten av surdegen. Täck med plastfolie och ställ i kylen. Den kan också förvaras i glasburk med lock. Denna grundsurdeg kan användas till nya bröd längre fram. Ge den ny näring varje vecka.

Handla lista!
Köp gärna ekologiskt mjöl.
Krossad råg, rågmjöl, vetemjöl, hela fänkålsfrö, brödform. Så bakar vi på måndag.

Har lagt ett bonusrecept i inlägget tidigare - Toast Skagen.

Trevlig TGIF alla bloggvänner så hörs vi till helgen.


Veckans bonusrecept - Toast SkagenToast Skagen lanserades av Tore Wretman, svenska kokkonstens störste kock på 1950–talet, och är en riktig klassiker, alltid lika god.

Vilken är din favorit till förrätt?

Nyårsafton bjöd Ann-Marie på denna som förrätt med kalixlöjrom på toppen, se bilden.

Gör Toast Skagen på färska räkor och i andra hand på frysta med skal. Här i Singapore får vi nöja oss med frysta med skal från Grönland. Tack IKEA för att ni finns här, för det underlättar mycket när man får hemlängtan och att man kan tröstar sig med lite ”svensk maträtter”.

Ingredienser
(6 portioner)
6 skivor vitt formbröd
Smör efter behag
200 g skalade räkor
3 msk majonnäs
1 dl crème fraîche
1 msk hackad färsk dill
6 msk löjrom
6 tunna citronklyftor
Dillkvistar

Tillagning
Hacka räkorna grovt.
Blanda räkor, crème fraîche, majonnäs och dill.
Skär bort kanterna och stek brödskivorna i rikligt med riktigt smör tills de blir mättade och till en gyllenbrun färg. Låt dem svalna något.
Lägg på räkröran och toppa med en rejäl löjromsklick. Garnera med dillkvistar och citronklyfta.
Servera genast så inte brödskivan blir genomvått utan att man kan känna den nystekta brödskivan.Månadens lunch med SWA -Wild Honey
Igår var vi 10 stycken tjejer med olika nationaliteter från SWA som träffades och åt månadens lunch på Wild Honey. Lunch och lunch mera frukost och brunch, jättemysigt och trevligt. Ligger i nya shoppinggallerian Mandarin Gallery.

Jag åt Scandinavian breakfast: Grilled Norwegian salmon fillet and green asparagus, potato rosti, Hollandaise sauce.

Här kommer lite av vad som fanns på menyn i frukostväg:

Global All Day Breakfast Menu

Swiss: (V) stone fruit, bircher muesli

Japanese: Omelet balls stuffed with smoked salmon,
wasabi mayo, rice, salad

Yemen: (V) Malawach with whole boiled egg, green chili harissa and tomato kasundi

European: Our version of eggs Benedict with field mushrooms & prosciutto

Italian: Open faced frittata with rocket, tomato, fontina cheese

Californian:
(V) scrambled eggs, tofu, herbs, peppers on ciabatta

Mexican: (V) Hearty burrito, scrambled eggs, potatoes, beans, salsa, guacamole, sour cream

Tunisian: Sizzling pan of tomato stew, fried eggs & chorizo sausage

English: The full breakfasts, eggs any way, sausage, tomato, mushrooms. Baked beans, bacon

L Love NY: Scrambled eggs with caramelized onions, smoked sturgeon, bagel & cream cheese

Belgium: (V) light, fluffy waffles sandwiched with grilled mango

Canadian: pancakes, wild Forrest berries, compote, crisp bacon

Sweet Morning: (V) French toast stuffed with peach

Gallic: (V) scrambled eggs the french way, toasted brioche

Scandinavian:
Grilled Norwegian salmon fillet and green asparagus, potato rosti, Hollandaise sauce

Här är länk till deras hemsida: Wild HoneyKan varmt rekommendera Wild Honey, men var i god tid för det blev snabbt kö för att få en sittplats.
Senast 12:00 för att få slippa köa. Ett annant tips är att om du vill ha kaffe på maten så beställ det när du har ätit din "frukost" annars kommer det in tillsammans med maten. De har lite svårt här i Singapore att hålla reda på även om man säger i beställningen att man vill ha kaffet efter maten.

Nu ska jag fixa till veckans recept, så vi hörs om en stund igen.
Idag ska det bli en riktig surdeg;) plus lite annat som bonus!


Att gå till frissan i Singapore!
Att gå till frissan här i Singapore är lite annorlunda. Här fokuserar man på tvättning och massage.
Många anställda på salongen, en som tvättar och massera, en som fönar och en som klipper.

Finns också japansk klippsalong där det kostar 10 SGD och tar 10 minuter för en klippning, här är det ingen tvätt allt utan här dammsuger man håret istället.

Till en sådan salong har även jag (Annelie) varit, men endast för trimning av nacken och toppklippning.
Sist Tommy var och klippte sig blev det lite fel i förklaringen, Tommy sa 1 cm och hon hörde 1 mm, så när hon dragit ett spår i mitten på 1 mm med maskinen, var det ju bara att fortsätta. Stora bilden ovan är några dagar efter klippningen men som tur är så växer det fort här i solen. Lilla bilden på Tommy är hur han såg ut innan klippningen, så ni kan förstå att jag inte kände igen honom inne i affären som han skulle komma och möta upp efteråt. ;)))).

Igår var jag och klippte mig hos Lena Tan, ålder mellan 40-45, en singaporianska som talar göterborgska och mandarin, häftigt eller hur?
Hon har vuxit upp i Göteborg med sina föräldrar när pappan jobbade inom varvsindustrin, tror jag.
Hon gick och utbildade sig till frisör på gymnasiet och sedan flyttade familjen hem igen till Singapore och på den vägen är det.

Ingela skrev igår på fajjan att hon ville se en bild på hur det blev, så varsågod syrran!
Inget nytt allså, precis som vanligt en uppgraderad bob.

Idag blir det månadens lunch med SWA på Wild Honey, men mera om detta imorgon.
Efteråt ska jag ut och kolla på pannlampa för kommande expedition.

Ha en bra torsdag och härligt att HV vann igår igen:)))).

SWA Walks Bukit Timah - MacRitchie
Idag har vi gått i tre timmar och tjugo minuter med några små stopp för vätskepåfyllning. Tur var mycket längre än skylten visar, skulle gissa mera 20 km.
Hund och matte orkade bara en liten bit i värmen. Ganska mycket apor utmed stigen och några varaner, men som tur inga "slangar" som de danska tjejerna sa.

Nu har jag lite bråttom för jag ska iväg och klippa mig. När man känner att håret är för långt då vill man klippa sig på direkten. Igår när jag ringde frissan så fanns det en tid idag på eftermiddagen. Så skönt, så skönt.
Blir väl en kinesklippning tror jag;).

Tjingeling och ha en bra dag!

Finn din kraft och plats i naturen!

Naturen är en perfekt plats att fylla på med livsenergi. Du går en långpromenad i skogen, över ängar eller längs med havet eller sjön, och efter ett tag försvinner din egen existens som om du blir en del av allt. Det är som du går utan att behöva tänka, du känner dig stark efteråt.

Vilken  är din favoritplats i naturen där du fyller din kraft och engergi, där du brukar gå eller sitta och finna inre frid?
Har du ingen sådan plats, så är det dags att söka upp den.

Nu när våren är på gång och snön börjar smälta bort så måste det kännas skönt att komma ut i naturen utan att behöva ta på skidorna eller snöskorna.

Här i Singapore är det en vanlig arbetsvecka efter en helg på Rawa. Imorgon onsdag ska jag (Annelie) gå en långpromenad med SWA, Bukit Timah-MacRitchie drygt 11 km. Torsdag är det lunch med SWA och till helgen blir det Formula one förstås varvat med träning inför Mount Kinabalu.

Tjingeling alla vänner så hörs vi imorgon eftermiddag igen efter promenaden, men då har väl ni precis vaknat;).

Weekend @ Rawa Island!

Rawa Island - avkoppling till hundra procent
Seribuat-arkipelagen heter den övärld utanför Malackahalvöns östkust där Rawa Island ligger. Ett resmål för dem som vill snorkla i sydkinesiska sjön eller bara ta det lugnt, en riktig pärla dit man åker för att inte göra någonting alls helt enkelt.

Kan behövas i vårt uppstressade samhälle var man befinner sig i världen. Rawa Island eller Fagerhult, lika avkopplande fast helt olika.
Lilla bilden i mitten ser ni våra små strandhus och när tidvattnet var som högst gick det upp till stocken som ligger i den kritvita sanden på stranden.
Påfåglar finns det gott om och speciellt denna fina hane som bara ville sitta på våran altan och beskåda vågorna.
När man bor Rawa är det helpension och buffé, så det enda svåra valet kan vara när man måste funderar på vilken färg drinken ska vara eller vad man vill dricka till maten.
Ett glas vin på altanen innan middagen tillsammans med Ann-Marie och Bengt.
Att sitta på altanen bara några få meter från vattnet eller ligga i hängmattan och lyssna på vågorna som slår mot stranden, läsa kanske en bok eller bara "tomglo" som vi brukar säga, detta är att ladda batterierna för själen.
Dags att säga hejdå till Mr Rawa och snart på återseende.Take away coffee, hamnen Mersing.
Detta är vanligt förekommande i Singapore också, lite roligt och praktiskt:).


Bloggen och vi tar ledigt över helgen!Fredag till söndag befinner vi oss på Rawa Island i Malaysia med vänner för sol, bad och relax.

Trevlig helg alla bloggvänner och vi syns igen på måndag/
Tjingeling säger Sandbergs i Singapore!


Veckans recept - Spenatstuvad pastaVi vet alla att Karl-Alfred gjort sig urstark genom att äta spenat, men du kanske blir förvånad över att han också fick ett skydd mot benskörhet, hjärt-kärlsjukdomar, tjocktarmscancer, artrit och andra sjukdomar på samma gång. Vill du läsa mera om spenat så har jag en länk här: Spenat

5 dl (250 g) pasta penne, 11 minuters
1 l mjölk standard
½ tsk salt
Peppar
Ev. muskotnöt
Hackad spenat efter behag
Färskriven parmesan-, västerbotten- eller prästost som tillbehör.

Gör så här: Koka upp mjölken, tillsätt salt och pastan. Koka på svag värme i ca. 25 min eller tills pastan är dente. Rör om försiktigt några gånger. Mot slutet tillsätter du hackad upptinnad spenat tills du får den mängden du önskar. Salt och peppar. Serveras med färskriven ost som tillbehör.

Gott som det är, eller till det som man tycker om som , lax, korv, kycklingfilé etc .


Tack för alla presenter, kort och hälsningar på FB!
Här är lite bilder från min dag med Tommy, och som vanligt skämmer han bort mig. Men man kan ju aldrig få för mycket av kärlek eller hur? Och det är ju inte till att skämma bort heller, det är ju som det ska vara.
En båttur på Singaporefloden och Brewerkz bjöd på födelsedagstårta.

Tack än en gång alla nära och kära och vänner för allt,
 och speciellt Tommy som varit ledig idag bara för att mysa med mig


Grattis på födelsedagen!


Fotograf: Tommy Sandberg

Min fantastiska hustru har blivit ett år äldre!
Vem kan tro det?
Puss o Kram
Pompan

Kinesiskt horoskop - Grisen

Grisar tror på sig själva, är sociala, pålitliga och otroligt målmedvetna. Grisar älskar fred och lugn. De hatar argumenteringar och försöker att lugna ned båda sidor i en diskussion för att få lugn. I deras liv skapar de djupa och livslånga förhållanden och vänskap.

Grisar tycker om social samvaro och fester. De letar alltid efter lite skoj. Faktum är att grisar måste se upp så att festandet inte tar överhanden. De har en förkärlek för socialt ansvar och bryr sig om andra. De lyssnar alltid på andras problem. De har ett stort hjärta. Ett problem med detta är dock att grisar är lite naiva. De kan inte förstå att andra har ett annorlunda samvete och därmed kan lura andra personer.

Grisar är hårt arbetande människor som tar sitt arbete på allvar. Det är enkelt att lita på dem och de har höga moraliska värderingar
När en gris väl har bestämt sig, finns det inget som kan ändra deras inställning. Innan de har bestämt sig har de lagt ner en ansenlig tid på att väga för och nackdelar mot varandra. De vill definitivt undvika komplikationer. Problemet är att de ibland därför missar tillfället för att det tar för lång tid att greppa det. Grisar är obotliga optimister. Lyckan ler mot en dem.

I kärleken är det lätt att grisen blir utnyttjad, om han/hon inte ser sig för. Grisen litar på alla och tror på vad de säger. Trots detta är de intelligenta och tar vara på sig själva. Såra inte en gris för de kan bära på detta i många år. Även om de inte visar det så blir de lätt sårade. De har svårt för att säga nej men önskar ofta att de hade gjort det.

Grisar letar alltid efter vägar för att bli av med all sin extra energi. De arbetar hårt och satsar friskt, även om de ibland förlorar. Enligt Kinesisk sägen är det grisen som äger ymnighetshornet!

Kärleksmatch - Passar bra med: Grisen gör sitt yttersta för att skapa ett hem som råttan återvänder till med glädje. Till sin stora överraskning finner den opportunistiska råttan att han inte har något emot att som omväxling inrikta sin nervösa energi på hemmalivet.

Kärleksmatch - Passar ganska bra med:
Den eleganta och vackra hästkvinnan har inte något till övers för grisens inviter när det gäller ett tillfälligt förhållande, men de kommer bättre överens så snart de tagit ut lysning. Hästen har mycket att komma med när det gäller heminredning och grisen belönar hennes praktiska handlag med mycket värme.

En oxe som är gift med en gris riskerar aldrig att missa en måltid och tofflorna står alltid framställda åt honom när han kommer hem. Men oxen får akta sig för att lämna sin grisbrud ensam alltför länge. Hon har inget emot att ha lite kul, medan han är ute och sliter på åkrarna. För geten är grisen ett förstklassigt val av äktenskapspartner. Grisen kommer att avguda sin gethustru för hennes förmåga att arrangera fantastiska fester. Men kommer han att tycka lika bra om det ständigt tomma bankkontot?
Grisen trollbinds av apan, och när de väl gift sig gör grisen allt för att göra apan lycklig. Och apan är inte otacksam. Ett mycket lyckat äktenskap inte minst för apan.


Konjaksprovning med Rémy Martin!


Igår kväll så hade SWEA ordnat med konjaksprovning på Krish Restaurant med respektive, 30 svenska drack av allra finaste konjaken och champagne och man kan säga att det var free flow för endast 55 SGD per person.
När det var slut i glaset med X.O Premier Cru så fylldes det på igen och igen. Priset för X.O Premier Cru är 1200 SGD/flaska. X.O Excellence som vi också drack är väldigt god också men Premier Cru var klart bäst i test.
Rémy Martins VSOP passar bäst till att flambera med, har i såser, dressingar och en skvätt i löksoppan. 

Det var företaget Rémy Cointreau som höll i själva provningen. De har flyttat sitt huvudkontor från Frankrike och har det istället i Singapore. Singapore är världens billigaste taxfree på Changi Airport enligt företagets  påstående.
En fråga:
Är det någon som har någon erfarenhet och som flyger mycket och som vet om det stämmer?
Vore roligt med några kommentarer om detta på bloggen.

Här kommer den delikata menyn för kvällen, till förrätten var det själva konjakprovningen annars var det Champagne Piper Heidsieck Brut som fylldes på oavbrutet;) och även konjaken förstås.

MENU

1 COURSE
HONEY MELON WITH PARMA HAM / RÉMY MARTIN VSOP
SALMON SUSHI / RÉMY MARTIN XO EXCELLENCE
ENDIVE LEAF WITH ROQUEFORT / RÉMY MARTIN XO PREMIER CRU

2 COURSE
TANDOORI CHICKEN
CAULIEFLOWER MASH, CRISPY ONIONS AND CHICKEN JUS

3 COURSE
MALLEABLE CHOCOLATE GANACHE
CHOCOLATE MERINGUE, PORT WINE GRANITA

Tack alla för en trevlig kväll och speciellt Jenny med man som ordnat detta, det här kan vi göra om!Grattis Alonso!
En härlig start på F1-cirkusen, synd att ni hemma i Sverige inte fick se det Live utan att det var eftersändning.
Man kan ju inte surfa på datorn, lyssna på radion eller titta på TV på någon annan nyhetskanal som rapporterar resultatet. Det förstör ju spänningen totalt. Det är ju som att läsa en spännande deckare och någon talar om vem mördaren är innan man ens öppnat boken:(.
Dottern lovade vi att inte skriva något på FB eller MSN, så hon kunde se resultatet.

Nästa gång är det i Melbourne 27-28 mars
27 mars kval: kl.17-18 (aus-tid), kl. 14-15 (sing-tid), kl. 07-08 (swe-tid)
28 mars race: kl.17-19 (aus-tid), kl. 15-16 (sing-tid), kl. 08-10 (swe-tid) OBS! Sommartid.

Söndagsmiddag i Singapore, stekt fläsk med löksås och rabarberpaj!
I fredags när jag var och handlade på Carrefour, så fick jag se rabarber i kyldisken vid frukt och grönt och jag kunde inte motstå dessa delikata stjälkar, trots priset 29:90 SGD/kg. Ni kan se på bilden var tre stjälkar gick på och om man räknar om detta till svenska kronor så blir det ca. 100 SEK.

Så igår söndag fick vi åka till IKEA och köpa färdig vaniljsås, en svensk produkt som det står på paketen och när man läser innehållsförteckningen så står det ju vaniljarom, och om det har jag ju skrivit tidigare här på bloggen att det kommer från svenska rötade granar som blir till vaniljarom i Norge. Men det är ju en annan historia och idag får vi glömma det men bara nästan;).

En klassisk smulpaj med fifty/fifty vetemjöl och havregryn blev en perfekt avslutning på söndagsmiddagen som bestod i stekt hemrimmat fläsk med löksås och astrixpotatis kokt med skal som sköljdes ner med Brewerkz pilsner.

En perfekt middag innan det blir premiär för första F1-racet för säsongen och här i Singapore går racet 20:00 och det en perfekt avslutning på helgen innan det blir dags att ladda batterierna för en ny arbetsvecka;).

Så här gjorde vi våran rabarberpaj:
100 g smör
2 msk strösocker
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn

500 g rabarber, skivade
1 dl socker
1 msk potatismjöl

Sätt på ugnen, 225 grader.
Smält smöret i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
Dra av det grova skalet och skär dem i tunna skivor. Blanda socker och potatismjöl med det skurna i formen.
Fördela smuldegen över fyllningen och grädda i mitten av ugnen tills smuldegen fåttt fin färg och fyllningen mjuknat, 15-20 min.
Serveras med vaniljsås.

En nästan vanlig lördag i Singapore!

EN nästan vanlig lördag i Singapore. Nu äntligen har F1-cirkusen dragit igång. HejaHejaAlonso!
Dagen började med sovmorgon, morgonpromenad, frukost, träning och sedan var det dags för lunch nere i city.
När vi ändå var på posten för att köpa frimärken så passade vi på att ta en whisky, en bra kombination och något för posten att ta efter i Sverige.

F1-kvalet följde vi hemma i TV-soffan och medans vi laddade våra batterier så vann HV71 serien.
Stort grattis HåVeBlå till seriesegern!
Hade det var i fotbollen så hade ni också varit svenska mästare igår, men nu ska man spela om detta med de åtta bästa lagen och må bästa lag vinna.

Hur andas du?Det första vi gör när vi föds är att vi andas. Spädbarn andas naturligt med bukandning, men vi glömmer bort det när vi växer upp. Om vi inte andas rätt kan kroppen inte syresätta cellerna och rensa ut, varvid slaggprodukter ansamlas. Det ger upphov till nedsatt flöde, försurningar, inflammationer och smärta. Hela 70% av kroppens slaggprodukter försvinner via utandningsluften och vi behöver frisk inandningsluft för att rena blodet.

Andas du lätt, djupt, snabbt eller långsamt?
Ju mer du är i kontakt med din andning desto mer känner du dig själv.
Stanna upp och känn hur du andas. Är det med bröstkorgen eller med buken?
Bukandning ger en bättre syresättning av blodet och en lugnare och jämnare andning.
Ta till vana att sträcka på dig med jämna mellanrum och tar ett par riktigt djupa andetag.

Yogiandning är bäst om man gör den liggande i sängen för bäst effekt, men vi gör den också under gryningspromenaden för att liksom stanna upp och fånga dagen.

Yogiandning:
Andningsrörelserna styrs automatiskt av nervsystemet, men detta kan i sin tur påverkas genom att vi lär oss att medvetet styra vår andning. En till ett par minuters djupandning har en vitaliserande och lugnande effekt som kvarstår i flera timmar. Vid djupandning tar man 5-10 andetag per minut. Ge dig själv en kort, energigivande och avslappnande paus med följande teknik för yogiandning, vilket utvidgar lungornas luftsäckar (alveoler) upp till åtta gånger den normala storleken:

Andas in via näsan så att först buken fylls med luft och sedan bröstkorgen.
Håll andan och räkna långsamt till tio.
Andas ut via munnen och släpp ut luften i bröstkorgen först och sedan i buken. Dra bukmusklerna så långt in som möjligt så att all luft pressas ut.
Upprepar ett par gånger.

Källa: Fakta har jag hämtat från Sanna Ehdin och boken 12 veckor till ett självläkande liv.

Om personer med utbrändhet sa Lena Nevander-Friström, leg. psykoterapeut, på en föreläsning för några år sedan, att oftast har dessa personer med bröstkorgsandning att efter cirka 7 år så kommer utbrändheten, man hyperventilerar och kroppensorgan är påväg att förstöras av långvarig syrebrist. Man håller på att dö helt enkelt.

Ta en paus och djupandas!

Det hemliga projektet - OS-mössan!
Idag den 12 mars är det flaggdag i Sverige, har en mysig och bra högtidsdag.
Grattis på namnsdagen Angelica och Grattis på 1-årsdagen Noah!
Många kramar från oss.Veckans recept - Fiskfilé Beaulieu på Sandbergs visHär kommer ett recept som är hämtad från Nils-Emils middagstips, det som skiljer Nils-Emils från våran är att vi har lite riven vitlök.
Receptet är så enkelt och gött, gäller bara att ta ut smöret i god tid så det är mjukt.

700 g gösfilé, torsk eller kolja.
100 g smör
1 äggula
50 g siktat ströbröd
2 scharlottenlökar, finhackade
2 st vitlöksklyftor, riven eller pressad
1 dl persilja, finhackad
3 dl torrt vitt vin
Salt, peppar från kvarn.

Gör så här:
Värn ugnen till 250 grader. Blanda smör äggula, ströbröd, lök, vitlök, och persilja, smaksatt med salt och peppar. Lägg fiskfiléerna i en smord ugnssäker form och bred massan över dem. Slå vinet runt fisken. Grädda fisken i ugnen, så att den får en fin färg på ytan. Servera direkt från formen, gärna med nykokt potatis.


Kampong Glam Walk!
Bild 1 och 2: Sultanmoskén och bönsalen med plats för 5000 personer i bönsalen.
Bild 3 och 4: Parfymaffär utan alkohol, oljebaserade och träpinnen är en tandborste. 

Kampong Glam fick sitt namn från gelam träd som odlades rikligt i området. Kampong på Malay betyder village. Så Kampong Glam kan översättas "Village of Gelam Trees".

Runt Beach Road area, Kampong Glam var det faktiskt en hamn. Här använde Bugis seglare barken av gelam träd för att täta sprickor i sina båtar.
Bild 1: Stora bilden visar Det kunliga palatset
Bild 2: Malabar Mosque
Bild 3: Den äldsta Malaykyrkogården i Singapore, och här ligger prinsar och prinsessor begravda, men om detta nämns inget i Singapores historieböcker, i skolor eller i guideböcker. Den gula färgen betyder ju kungligt i Asien och guiden har forskat och tagit reda på detta, Sultanen i Johor (Malaysia) skickar pengar till Malabar Mosque för skötsel. Men det ser inget vidare ut.
Bild 4: Guiden sa att om man kommer hit om en fem år, så är det ett shoppingcenter här. Ingen vet egentligen inte om de kungliga gravarna, mera än vi "turister", så vem bryr sig.

När Stamford Raffles anlände år 1819 förhandlade han med sultan Hussein att skapa en handelsplats för det brittiska Ostindiska kompaniet. De enades också med en lösning för Malay undan Kampong Glam-muslimer i Singapore. Vid utgången av 1819, hade Sultan Hussein byggde sitt palats-av-slag på detta område. Det var vanligen kallad Istana Kampong Glam.

Palatset byggdes av sultan Husseins son, Tunku Ali, på 1840-talet. Idag, den 2 våningar höga byggnaden har restaurerats och används idag som Malay Heritage Centre.

De kunliga släktingarna till sultanen, (ca. 45 st) Prinsar (Putra) och prinsessor (Putri) har fått flytta ut från palatset runt år 2000 (lite osäker på årtalet), men de fick ersättning för att flytta. Idag bor dessa lite var stans i Singapore dessa prinsar och prinsessor och jobbar som taxichaufför, lärare, helt enkelt vanliga jobb som Svensson. Hur kan man då se om de är kungliga. På deras ID-handling, före namnet står det Putra eller Putri.
Efter den guidade turen var det dags för lunch, och i slutet på Arab street ligger Fika swedish café & bistro.
Swedish halal food, så i köttbullarna var det ingen nöff nöff, men de var riktigt goda och gjorda förhand, precis som jag gör dessa delikata meatballs och som ni ser på bilden tillsammans med rödbetssallad. Fanns mycket gott att välja på

Kan verkligen rekommendera detta fikaställe.

Det var flera muslimska kvinnor med slöja än sådana som vi "Ang mo", Ann-Marie & jag.

Länk till hemsidan: Fika cafe & bistro
Länk till bli fan: Fika-Facebook

Dagens inköp: En sarong som är rundvävd i 2 olika batik mönster, made in Indonesia.


Säg God Morgon till kroppen och dagen med en gryningspromenad!Vi vet att många tycker vi är "stupid" som går upp och går gryningspromenad när man kunde ligga och sova en timme till. Ni som tänker så gör ett stort misstag i livet, som inte har ens vågar testa och känna skillnaden. Tänk om ni skulle bli beroende, är det därför eller?

Sedan den 1 juni 2004 har detta varit en del av vårat liv, och det finns bara några få undantag när vi inte varit ute och hälsat dagen välkommen.

Det är den bästa presenten du kan ge din kropp på hela dagen. Att sedan komma hem, äta en rejäl frukost, dricka kaffe och duscha. Nu är du laddad för en hel dag med hur mycket positiv energi som helst.

När kvällen kommer så lovar vi att sängen känns extra skön, du somnar nöjd och glad av att du löst dagen på ett sådant bra sätt. Dags att ladda batterierna till en nu härlig dag och gryningspromenad.

Efter halva gryningspromenaden stannar vi upp och gör yogiandning, mera om detta en annan dag.

Lite fakta om promenad:
Promenader är en underskattad form av motion som främjar hälsan på ett enkelt sätt. Tjugo minuter två gånger dagligen är lika effektiv motion som att springa en halvtimme tre gånger i veckan.

Raska promenader förbättrar snabbt konditionen, vilket gör att man orkar mer och känner sig pigg. Promenaden fungerar som en ordentlig rundsmörjning av hela det kroppsliga maskineriet. När kroppen utsätts för fysisk aktivitet svarar den med att förstärka muskler, vävnader och skelett för att bättre klara belastningen.

Det är bättre att motionera "lite och ofta" än "länge och sällan". Kondition är en färskvara som blir dålig med tiden. Därfär är det viktigt att promenaderna blir regelbundna. Enligt de senaste folkhälsorapporterna får man en mätbar hälsoeffekt om man är fysiskt aktiv minst 30 minuter om dagen."

Några fördelar:
-        lättillgängligt - man kan motionera när man vill
-        kräver inga förkunskaper eller särskild utrustning
-        skonsam - skaderisken är i det närmaste obefintlig
-        social och samtalsvänlig
-        gratis

Källa: Svenska gång- och vandrarförbundet

Idag på morgonen blir det en guidad tur i Kampong med start vid Bugis MRT. Ska bli en spännande tur i arabdistriktet. Lite tusen och en natt känsla. Den onde anden "Jafar" han i Aladdin, bor i condot ovanför oss och vi ser honom nästan varje dag, bara så ni vet.

Bilder från turen kommer kanske senare idag!

Nyhet - väderlek på bloggen!


Singapore                             Huskvarna                           Selva-Val Gardena

Idag var det meningen att jag skulle ta cykeln till East Coast och ta en tur till Changi Village med SWA och tillbaka, plus hem till Blossoms igen, men idag regnar det:(.

Visst är det lite typiskt, har inte regnat på länge och idag vaknar man av att det regnar, inte ens någon gryningspromenad.

Gick in och tittade på väderprognosen för dagen och det verkar som det ska regna hela dagen ett "light rain" och det är väl bra så att det kan få de torra gräsmattorna lite gröna igen:).

Fick också en idé att lägga vädret här på bloggen så har ni lite koll på Singapore, Huskvarna och Selva i Val Gardena.

Att ladda batterierna!Vi skriver ofta, ja nästan alltid att vi "laddar batterierna" på MSN och Facebook när det börjar bli dags att gå och lägga oss, klockan 22:03. Vi har fått frågan vad vi gör då, och det kan man ju undra men jag är övertygad, att ni alla "laddar" även era batterier varje natt.

Här kommer en lite kort förklaring:
Under nattens sömn fyller vi kroppen på förråden av ämnen som behövs i vaket tillstånd. Sömnen är därför ingen passiv fas utan en ytterts viktig och aktiv fas för återhämtning och uppbyggnad. Kroppen lägger upp lager av molekyler som behövs för att bibehålla struktur och funktion och sömnen är särskilt viktig för minnet och inlärning.

Den som sover mindre än sex timmar per natt under en längre tid ökar risken avsevärt för hjärtkärlsjukdomar och diabetes. Vid sömnlabratoriet på KI har man visat att försökspersoner som får sova fyra timmar per natt i fem dygn har samma ämnesomsättning som en diabetiker. En lång natts sömn är därför en värdefull medicin. Genom att somna ett par timmar före midnatt stärks binjurarna och depåerna av stresshormon fylls på. Adrenalinet behövs för att ge dig kraft och fart under dagen.

Sömn  är ett oslagbart universalmedel. God sömn en av de medst centrala faktorerna för självläkning - både fysiskt och psykiskt.

Bonusladdning: Att du sedan har någon att krama (beröring) när du sover gör det mycket enklare att ladda om du skulle vara riktigt urladdad. Man kan säga att det är en typ av healing. Pulsen, blodtrycket och även smärtan sjunker om du skulle ha värk. Det är precis som när du tar upp det lilla barnet som slagit sig, du tröstar och kramar och snart är smärtan borta.
Skulle du vara singel, så funkar det faktiskt med även en hund eller katt.
Hur många har lagt en katt på magen när man haft mensvärk?

Vi måste sova 8 timmar för att känna oss utvilade innan klockan börjar kvittrar klockan 06:03, då det är dags för gryningspromenaden, då vi säger godmorgon till kroppen. Mera om detta en annan dag.

Källa: Fakta har jag hämtat från Sanna Ehdin och boken 12 veckor till ett självläkande liv.

Sov gott!

Tack Heléne och Anders!Ibland ligger det lite överraskningar i postboxen, brev och paket från Sverige. Vilken måndagskväll det blev. Svensk komedi med Kjell Bergqvist "Bröllopsfotografen och biogodis.
Nu har vi gjort det som över 300 000 svenskar också gjort, sett filmen och den var bra. Överklassen möter arbetarklassen och tvärt om.
Fick lite av en känsla, hur det kan har varit när Victoria kom till Ockelbo första gången, och besökte de blivande svärföräldrarna;). Finns en sådan scen i filmen, ni som sett håller ni med?

1000 tack Heléne och Anders
Många kramisar från oss

Måndag morgon - hoppas att du gav dig en leende i badrumsspegeln!En av de bästa ställena att bekräfta din positiva avsikten är rätt framför badrumsspegeln varje morgon. Det är ett garanterat sätt att ta kontroll över dina mål, öka ditt självförtroende och komma dina drömmar ett steg närmre verkligheten. Denna enkla handling att stå framför spegeln varje morgon, jag uppskattar mig som en fantastisk människa och upprepa detta högt, positiva affirmationer kommer att göra underverk för dig personligen.

Vad är positiva affirmationer?
Positiva affirmationer är uttalanden som återspeglar dina mål och drömmar i livet, oavsett om det handlar om hälsa, rikedom, kärlek eller relationer. De är ett utmärkt verktyg för att programmera ditt undermedvetna och befria dig från det negativa tankemönstret.

Många människor går genom hela livet  och upprepar negativa uttalanden i sitt sinne, om och om igen utan att ens inse det. Vårt undermedvetna är som datorer och våra tankar är som vilka program som får dem att fungera.

Om du kan översätta negativa tankemönster till positiva, på samma sätt som vårt undermedvetna kan programmeras till att tro att dessa tankar, bidra till att skapa möjligheter i våra liv som gör att våra drömmar besannas.

Imorgon ska jag skriva om att ladda batterierna.

Så här på förmiddagen i Singapore, 35 grader i skuggan har jag tvättat sängkläder, pluggat, uppdaterat bloggen och haft ett halvt öga på Oscarsgalan.

Ha en bra dag alla bloggvänner och glöm ej att le!


Vasaloppet i Singapore!Vilken tur vi har haft, att vi kunde se Vasaloppet Live på svt play från Singapore.
Ljudet var inte så bra, men det fixade vi med att Radionsporten på webben som fick stå för snacket.Grattis Jörgen Brink!

Sverige och Canadabesök i Singapore!Lördag eftermiddag träffade vi Thomas från Huskvarna på Clarke Quay och Brewerkz för lite kall pilsner.
Thomas är på affärsresa i Asien och ett stopp i Singapore, då måste vi ju givetvis träffas.
Han säljer naturläkemedel på Natumin Pharma, som har kontor i Huskvarna och tillverkning i Tenhult.
Om några veckor är han tillbaka igen, så då blir det säkert mera pilsner och snack om allt från pollen till Volvo, helt enkelt om livet.

Ett sammanträffande var att på Brewerkz sitter Christina och Stanley med sina goda vänner, Per från Canada och Ann-Sofie från Sverige. Singapore är litet;).

Även Helena och Roger från Kiruna, som bor här i Singapore kom med sina gäster från Sverige till Brewerkz.
Man kan säga att det är ett populärt ställe. Tommy och jag vet ju varför, maten, ölen och läget.
Ett säkert kort!

Dagens backträning!Idag blev det inga vilda djur på bild, bara ny ljud i regnskogen. Insekter med konstiga ljud och vacker fågelsång.
En riktigt varm och svettig tur idag som vanligt förstås, 35 grader och inte en droppe regn i sikte på flera dag.
Bilden under är påvägen hem.
En ganska så vanlig vy från bilrutan här i Singapore, köer, köer och åter köer.
Det gäller att ha tålamod;)!

Nu ska det bli lite varm ärtsoppa med fläsk till lunch på balkongen innan det blir dags för duschen och sedan ska vi åka ner till Brewerkz vid Clarke Quay och träffa en svensk, som har en mellanlandning i Singapore på sin affärsresa i Asien.

Tjingeling på er och ha en trevlig lördag!

Veckans recept - RödvinssmörRödvinssmör
1 st rödlök, hackad
2 dl rödvin
100 g rmör, rumstempererat
salt och nymalen svartpeppar

Börja med att ta ut smöret i god tid. Skala och hacka rödlöken fint. Lägg den i en kastrull tillsammans med rödvinet och låt koka ihop sakta. Vätskan ska nästan vara helt borta. Låt svalna. Vispa det rumstempererade smöret luftigt och blanda sedan med den rödvinsinkokta rödlöken.

Smaka av med salt och peppar.

Gör en rulle i smörpapper och lägg i kylen, skiva sedan upp och lägg på det nystekta köttet.
Passar till oxfilé, entrecôte, biffstek, fläskkotlett, helt enkelt till det mesta.

Trevlig fredagskväll alla bloggvänner!


Änglavakt!Natten torsdag till fredag klockan 01:00 AM singaporetid ringer mobiltelefonen när vi sover som bäst.
Angelica säger i telefon: "jag har haft änglavakt idag", "jag har varit med om något hemskt", "jag har varit med om en frontalkrock", "jag mår bra efter omständigheterna mörbultad, full med blåmärken och ont i nacke och rygg".

Ni kan ju tänka er vad som snurra i en förälders huvud och dessutom 1000 mil bort på andra sidan jorden.

Detta står att läsa i j-nytt om olyckan:
Flera till sjukhus efter trafikolycka på Ekhagen
En trafikolycka inträffade vid tio-tiden på torsdagsförmiddagen vid Järabacken i Jönköping. Fem personer fick föras till sjukhus.

Två bilar frontalkrockade vid tio-tiden på torsdagen. Olyckan inträffade i början av Järabacken på riksväg 40 i Jönköping. En av bilarna körde in i sidan på den andre då den körde ut på riksväg 40.

I bilarna satt sammanlagt fem personer, en person var enligt uppgift fastklämd. Räddningstjänst och ambulans var snabbt på plats ochsamtliga fördes till Länssjukhuset Ryhov. Enligt polisen ska ingen dock ha fått allvarliga skador.
- De klagade främst på nack- och bröstsmärtor, berättar Nils-Erik Eriksson mediainformatör på jönköpingspolisen.

Men efter detta samtalet var det svårt att somna om. I huvudet, snurrar blåljus, ambulans, traumalarm, krocken och änglar.  Det snurrar bara runt, runt och  Angelicas berättelse får bilder i mitt huvud, när klockan är 03:00 AM låg jag där och vred mig. Borde ju kunnat somna eftersom allt fick ett lyckligt slut men hela tiden tänker man på, om inte den där ängeln funnit där just då.

Man får vara glad att hennes arbetsgivare har Volvo som firmabil:).

För långt borta för en kram gumman men vi kramar dig i våra tankar!


Vinmässa @Plaza Singapura!
Igår åkte vi ner till "vårat Rosen" Plaza Singapura och där var det vinmässa.
Det brukar vara det här ganska ofta, så det är inget nytt.
Men igår kväll åkte vi ner för att handla till det hemliga projektet, men affären stängde tidigare för "personalfest", typiskt. Men så såg vi att Carrefour hade vinmässa i Atriumet och vi hade ju inget inplanerat så att gå runt, titta på flaskor och provsmaka och diskutera med Singaporeianer om vin är ganska trevligt.
När man plockat i några flaskor i vagnen så tittar gärna de olika representanterna i korgen vilket typ av vin man köper eller gillar. En sorts marknadsundersökning eller?

Ni kanske undrar vad vinet kostar här i Singapore, här kommer ett prisexempel:
Lindemans Bin 50 Shiraz kostar här ca. 26 SGD ordinare pris, extrapris kan man få den för runt 20 SGD och på systembolaget kostar den 77 SEK.

Det bästa med det hela är att de kör hem allt man köper, så idag kommer en leveransen hem.

Handlar man för 150 SGD på Carrefour, så är det fri hemkörning (kylvarorna körs ej hem). Handlar du innan klockan 03:00 PM så har du leverans samma dag. Något för ICA Maxi eller COOP att tänka på.

Nu måste jag fortsätta med mitt hemliga projektarbete, är redan klar med den första, men jag kan inte sluta så det blir bara mera och mera. Man kan undra när jag ska sluta, har fått "blodad tand" liksom.

Grattis på födelsedagen Lisa!


Bild: Scannad diabild från januari 1984

Stor grattiskram på födelsedagen från oss.

Kinesiskt horoskop - Tuppen

Tuppen är den mest egensinniga av zodiakens alla djur. De är fulla med ideal och romantiska drömmar. De är färgrika, attraktiva och ofta stolta över sig själva.

Tuppar är välordnade, precisa och deras skarpa ögon ser de fina detaljerna i saker och ting. De är perfektionister och lämnar inget utrymme för mänskliga misstag. För en tupp är ett problem bara en utmaning. De har en stor förkärlek för att starta debatter eller kontroverser. Tuppar är vältaliga och skriver bra. De har en stor allmän kännedom om saker och ting och gillar att konversera. Ifall du utmanar dem måste du vara förberedd på en lång debatt. Även om tuppen vet med sig att han har fel så försöker han att vinna. Tuppar har svårt för att erkänna att de kan ha fel.

Tuppar kan vara mycket direkta och brutala. Deras sätt gör dem till dåliga diplomater. De säger vad de tycker utan hänsyn till andras känslor. Varför skulle andra bli upprörda för? Jag har ju rätt!
Tuppar är duktiga på att hantera pengar. De kan vara mycket generösa. Trots detta håller de hårt i plånboken - de vill ha ordning på både sin egen och din ekonomi.

Om du har problem rycker tuppen ut och hjälper dig, även om du inte vill det. Tuppar är noga med hur de spenderar sin tid. Om du tycker att du får för lite tid av dem är det för att de anser att du inte behöver mer!

Tuppar är ambitiösa och försöker hela tiden nå nya höjder. De har en djup passion för sitt yrkesval och är väldigt kreativa. De är kompetenta nog att sköta sitt arbete väl. När de har bestämt sig för något lämnar de ingen sten orörd. De försöker allt för att få det att fungera. Tuppar måste lära sig att saker ibland kan ta tid - de är otåliga.

Underskatta aldrig en tupp. De kan göra alla förvånade. De ändrar inte sina ståndpunkter om så hela världen tycker att de har fel! De är så fast beslutna att få sina planer att fungera att de oftast fungerar just därför. På grund av tuppens många starka sidor och deras egna sätt når de ofta stor framgång!

Kärleksmatch - Passar bra med:
Draken tillfredsställer tuppens flesta behov och de utgör att fantastiskt par tillsammans.
Den försiktiga ormen har god hand med pengar, något man inte kan skylla tuppen för, vilket kan utgöra en stabiliserande faktor i deras äktenskap. Tuppen å sin sida är mycket modig när så krävs och kan skydda ormen.
Tuppen kan uppvakta och vinna hästen. De kommer med all sannolikhet att få en stor och lycklig familj och att äga ett vackert hus. Men tuppen får inte bli alltför tillmötesgående och släpphänt, för då finns risken för att hästen hoppar över skaklarna.

En råtta som är gift, kopplar av och låter humorn och slagfärdigheterna flöda fritt. Tuppar älskar att skratta och chansen finns därför att ett äktenskap mellan råtta och tupp ska lyckas, åtminstone så länge råttan har några roliga historier på lager. Men råttan måste se till att ständigt förnya sig. Inga gamla utnötta vitsar där inte.

Kärleksmatch - Passar ganska bra med:
Tigern är både rebellisk och romantisk. Kan han och tuppen bara hitta någon gemensam sak att kämpa för, har de nog ett hållbart äktenskap.

Berömda tuppar:
Confucius, Katherine Hepburn, Wagner, Rudyard Kipling, Caruso, Groucho Marx, Peter Ustinov.

Tuppar i släkten: Tommy och Niklas.

Nu undrar du vad Håkan är född i för kinesiskt tecken och det är gris, precis som jag, Annelie. Så tupp och gris är en bra kombination kan jag intyga.

Källa: Mina tecken

Hemligt projektarbete till namnsdagsbarnet nästa fredag!Bråda dagar för att namnsdagsbarnet, nästa fredag kunna öppna paket från Singapore.
Singpost, Singapore Airlines och Posten ska också göra sitt jobb, så jag har idag och imorgon på mig.
Leveranstider från Singapore är ganska bra. Postar jag ett brev på måndagen så brukar det komma fram på fredagen, till och med torsdag har hänt men denna gången vill jag vara säker. Nu på fredag är deadline för mig att posta paketet.
Då kan jag inte sitta vid datorn idag, utan tillbaka till det hemliga projektarbetet.

Tjingeling alla vänner!

Grattis på födelsedagen Mikael!


Bild: Scannad diabild från januari 1984

Många kramar från oss på din födelsedag.


Kinesiskt horoskop - Hästen

Hästar är tilldragande personer. De är varma och vänliga och gillar sociala tillställningar med många människor. De är perceptiva och tycker om att tala. De har en hög andlig natur och är ombytliga. Hästar är hetlevrade och envisa.


Lika snabba som de är på att bli kära, lika snabbt tappar de intresset. Här idag, bort i morgon är något av en hästs varumärke. Då, när du är redo att aldrig se dem igen, kommer de att ta vid där de senast lämnade!

Hästar är äventyrare i sina hjärtan men de har ett skarpt sinne och näsa för affärer. De tror på sig själva och är mycket energiska. De gillar både fysisk och mental träning. Deras rörelser är snabba men graciösa, deras tal forcerat men ändå elegant.

Hästar blir lätt aggressiva om de inte får som de vill. De har inget behov av att äga andra därför blir de inte heller svartsjuka. De värderar sin egen frihet över allt annat. Då de är emotionella av sig, litar de på sin känsla för saker. Känns det inte rätt blir det inget utfört. De har förmågan att improvisera och kan hantera många saker på en gång.

Det är svårt för hästar att följa ett schema då de inte respekterar rutiner. De måste hålla sig sysselsatta men gör bäst ifrån sig när de får fria händer. Hästar har ofta udda arbetstider.
Hästar är fulla av nya idéer för att lösa svåra problem. När de har en ide, vill de starta direkt. De arbetar dygnet runt tills de har slutfört det. Hästar vill komma till slutet så snabbt som möjligt då de inte har någon tid att försitta. De bryr sig inte om du är brutal, bara du inte slösar med deras tid. De lider av sömnlöshet.

Hästar måste tillåtas att visa sina känslor. De har ett hett temperament och är otåliga, vilket de gärna visar. I kärlek är hästar sårbara. De ger upp allt för deras kärleksobjekt. Detta skapar problem för dem då de är så impulsiva.

Om du har bjudit in en häst får du vänja dig vid att han blir den centrala gestalten. Hästar hör hemma i karriärer där de är omgärdade av människor. De tycker om att utkämpa sina egna slag. Färgstarka och livfulla får de många vänner. Om de kunde vara på flera ställen samtidigt, skulle de vara mycket nöjda. Deras själ är rotlös och ständigt sökande. Kreativitet är en del av deras väsen. De är talangfulla författare eller aktörer. Hästar har inget emot att börja om från början igen. De bibehåller sin beslutsamhet och tycker om nya succéer.

Kärleksmatch - Passar bra med:
Två hästar är som gjorda för varandra. De sitter där bara och ser varandra djupt in i ögonen, medan de lyckönskar sig själva till att ha fötts så vackra.
Fåfänga spelar också roll vid en romans mellan orm och häst. Förhäxad av ormens skönhet gör hästen allt för att göra den eldiga reptilen till viljes. Och hon i sin tur avgudar honom för att han är så klok.

Kvinnliga hundar är mer tillgivna än romantiska och de avgudar starka varelser som hästen. Hon kommer att vara så angelägen att vara till lags, att hon till och med slutar kritisera alla hans små fel och brister. I gengäld skyddar hästen den tillgivna hunden.
Geten har inget som helst sinne för rutiner, men väl ett storartat sinne för humor. Som älskande passar geten och hästen utomordentligt väl ihop. Här är det fråga om verklig harmoni. Men geten får akta sig för att ta hästen för given.

Kärleksmatch - Passar ganska bra med:
Haren trivs med hästens goda humör och personliga omsorger. Men hon får bara inte vänta sig att hästen ska falla in i hennes rutiner.

Kärleksmatch - Undvik:
Gris, tupp och apa gör bäst i att hålla sig borta från hästen när det blir tal om kärlek.

Andra hästar i släkten: Lena och Pelle.

Berömda hästar: Rembrandt, Chopin, Davy Crockett, Teddy Roosevelt.


Källa: Mina tecken


Februari visade sig vara den torraste månaden någonsin i Singapore!


Bild från våran park idag, gräset är mycket torrt som annars alltid är grönt här.

Den heta, torkan sprider sig även in i mars och februari visade sig vara den torraste månaden någonsin och en av de hetaste, utan några tecken på ändring.

National miljöbyråns Meteorologiska Services Division sa, Singapore fick bara 6,3 mm regn - det lägsta i februari sedan 1869, då regn mätningarna började här.

Februari är vanligen en torr månad, men villkoren gjordes sämre i år av El Niño-fenomenet*). Den högsta temperatur på 35,2 ° C noterades den 26 februari, strax under den nivå som den varmaste dagen någonsin, 26 mars 1998, när kvicksilvret slog 36 ° C.

Meterolog förutspår mer varma dagar under de närmaste fjorton dagarna, med enstaka vindar och sedan duschar på regn i tre eller fyra dagar. Nederbörden kommer sannolikt att förbli "under genomsnittet" på ön.

Notera att i Singapore kommer det i genomsnitt 2300 mm regn på ett år, Sverige är det 600 mm och Amazonas 3000 mm.

Visst är det konstigt?
I Sverige upplever ni den kallaste och snörikaste vintern på länge och här är det den varmaste och torraste.
Även om vi inte i år får vara med om det rekordet så blev det ett rekord här men tvärt om. Verkar som Singapores nederbörd är i Sverige eller?

Tänk efter, vilket skulle ni innerst inne välja nu med facit i hand?

*) El Niño-fenomenet, vad är det? Klicka här och läs: SMHI


Fest hemma hos Familjen Lim


May, Tommy, Annelie och Jane

May och TommyLejondansareFamiljen

Farbror från KinaEn bildkavalkad från lantern och lejondansfesten hemma hos familjen Lim. Här frias det rejält (5 lejon) när man gör avslut på 14 dagars kinesiskt nyårsfirande. Idag är det fullmåne och det kan ni se på bilden i mitten med ballongerna. Istället för lanternor så har man ballonger med helium i för man är rädd att barnen ska bränna sig. Ballongerna steg hur fort som helst, så någon bild han jag inte med, tyvärr.

Det har varit en mycket upplevelsefylld kväll för oss, att få komma hem och vara med att fira med deras släkt och vänner.

Vill ni smaka på den goda Chocolate Fudge Cake, så är det bara att åka till Jane´s Cake Station här i Singapore.

Tack Jane, May och alla andra som hjälpt till med denna fest!Backträning dag 2 - Dairy Farm to Mount Bukit Timah x 2Söndagen började med två toppbestigningar av Singapores högsta topp på raken.
Från Dairy Farm bilparkering gick vi på små slingriga stigar, med mycket trappor som inte är byggda så att det blir naturligt flöde i stegen utan att pulsen ökar ganska mycket. Två varv gjorde vi och sedan var det dags att ställa GPS till Bukit Timah road och Brewerkz för en behövlig lunch.

Ikväll väntar sedan en Lanternafest med lejondans hemma hos familjen Lim.

RSS 2.0