Lejondans på Blossoms!

Idag har det varit lejondans på Blossoms. Alla har fått en godispåse, även vi med givetvis 2 mandariner i och olika godisar plus den klassiska festisen. Här kommer lite bilder från lejondansen och våra grannar.Kohage i våran park

Det har blivit en kohage i våran park. En morgon när vi var ute på gryningspromenad så gick kossorna eller oxarna där. Lite var stans i Singapore ser man dessa kossor i parker och på grönområden.Veckans recept - Shepherds pie

Detta recept är för 2 personer men går lätt att göra för många.
  

300 g            lammfärs

75 g              sidfläsk, rökt, eller bacon

0,5 st            gul lök
0,5 st            morot, stor

1,5 st            selleristjälk

1,5 msk       tomatpuré

1 msk           vetemjöl

1 dl               buljong

0,5 msk       worcestershiresås

salt och peppar

  

Mos

0,5 kg           potatis

0,5 dl            rapsolja

1 st               äggula
muskotnöt, malen

salt och peppar

  

Tillagning:

  

1. Skala och koka potatisen, häll av vattnet och pressa i potatispress. Tillsätt rapsolja, äggulor, salt, peppar och en gnutta muskotnöt. Vispa moset väl. Sätt ugnen på 225 grader.

  

2. Skala lök och morot och finhacka dem. Skär selleri i tunna skivor.

  

3. Stek färsen och bacon i en gryta eller rejäl stekpanna, tillsätt grönsaker efter en stund, senare tomatpuré och sist vetemjöl. Slå på buljong och worcestershiresås. Salta, peppra och låt vätskan sakta koka några minuter. Köttfärssåsen ska vara ganska torr så se upp så grytan inte bränns vid.

  

4. Lägg färsen i en ugnsform och bred eller spritsa moset över. Grädda i ugn ca 25 minuter eller tills potatismoset har fin färg.


Vardag igen!

Hur kunde man tro att man skulle kunna åka på en minisemester när det är kinesiskt nyår. På resebyrån så skrattade man, allt var slutsålt. Vi tänkte att man kunde ialla fall ta båten till Bintan över dagen och bara kolla lite, men det gick inte heller så vi fick vackert tillbringa en lugn och skön helg hemma. På själva "nyårsafton" så åkte vi till NewAsiaBar och delade på en flaska Moët & Chandon. Där var det bara "caucasian", inte en enda kines.


Igår letade vi efter en vägg att klättra på och till slut så hittade vi flera stycken, så nu är vi anmälda till att ta "climbing"-certifikat den 14 februari.  Nu ska vi träna styrkan i händer, armar och huvudet. www.climb-asia.com


Nu ska jag iväg och bättra på stegsnittet, är med i en stegtävling där det gäller att ta sig till Washington DC så fort som möjligt inom SWEA. Vi är 356 st deltagare över hela världen och just nu ligger jag tvåa. www.tappa.se

KlätterväggKlättervägg


Bilder från spektaklet i Chinatown

MandarinerPomelo

Japanskt jelly godisKinesisk man som delar ut turnummerKinesiska korvarBuddha i Buddisttempel, Chinatown

Veckans recept - Ananaspaj

Ananas och det kinesiska nyåret hör ihop. Ananas bringa lycka och en ananas ska det hänga i dörröppningen och helst två. Jag har varit och köpt en idag, hängt den vid balkongdörren (se bild nedan).

Detta receptet har vi fått från Lena. Det luktar ljuvligt gott när man bakar den i ugnen. Tips är att göra pajen medans gästerna väntar, den är godast ljummen tillsammans med vaniljglass av god kvalite.

Pajdeg:

150 gr smör (rumsvarmt)

 3 dl mjöl

 1 dl socker

 1 tsk bakpulver


Fyllning

1 liten burk cremé fraiche

1 dl socker

2 tsk vaniljsocker

1 medelstor burk krossad ananas


Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt det rumsvarma smöret. Blanda tills du fått en degliknanda konsistens, det gör ingenting om det är lite smuligt. Blanda i sockret. Tryck ut degen i en smord form. Häll av ananasen i ett durkslag eller i en silduk (kan med fördel hällas av dagen före, ställ in i kylskåpet. Ananasen måste vara så torr som möjligt). Blanda cremé fraiche, ananas, vaniljsocker och socker i en skål. Häll upp blandningen över pajskalet och grädde ugn på 200 grader i ca 30 minuter.

Lyckoananas

Kinesiska kalendern

Oxens år

Den kinesiska kalendern rör sig i en cykel kallad 60-årscykeln. Denna cykel bildas av växelspelet mellan de två grupper som symboliserar himmel och jord. De tio himmelska stammarna och de tolv jordiska grenarna som är enheter för tid och rum. Det finns här vissa paralleller med livets träd som förekommer mer eller mindre universellt men i olika skepnader.

Varje år bildas en ny kombination av en stam och en gren. Varje stam respektive gren har ett särskilt namn. Systemet med att använda sig av djuren går tillbaka till Han-kejsarnas dynasti,men redan under Shangdynastin (1520-1030 f.Kr) kan man ha användes denna tidscykel. Vad namnen kommer ifrån vet man inte idag. Troligen var de 10 stammarna, namnen på de veckodagar som förekom i det gamla Kina. De 12 grenarna var namn på årets 12 månperioder och de 12 tvåtimmarspass som det gamla kinesiska dygnet bestod av.

Genom att ställa samman 6 omgångar av de 10 himmelska stammarna och 5 omgångar av de 12 jordiska grenarna fick man fram 60 olika kombinationer. Rent praktiskt fungerar detta som två kugghjul av olika storlek som förenas i samma rörelse. Under det första året är de himmelska stammarna jia och de jordiska grenarna zi. Sedan rullar de två hjulen igång och efter 60 år återkommer samma kombination. Den nuvarande 60-årscykeln började år 1984 och pågår till år 2044.

De 12 jordiska grenarna har tilldelats var sitt djurnamn och en tid på dygnet, en period under året samt ett väderstreck. Det är denna indelning som har jämförts med det västerländska horoskopet. Djuren motsvarar zodiaken på kinesiska så att det första djuret i den kinesiska djurkretsen, Råttan, kommer att motsvara vattumannen i Västerlandet. Det finns även flera legender om hur djuren valdes.

Åren i den kinesiska kalendern räknas från nymåne till nymåne. En skottmånad inskjutes vartannat eller vart tredje år. Man har sju skottmånader under en period på 19 år, jämför med den babyloniska tideräkningen. Den kinesiska nyårsdagen infaller på den första nymånen efter solens inträde i Vattumannen stjärnbild. Detta inträffar tidigast den 20 januari och senast den 19 februari. Nyåret infaller därför något olika år från år. Förutom denna månindelning finns en solkalender med 24 perioder.

De himmelska stammarnas talordning har även en symbolisk dimension med mer eller mindre lyckliga tal. Till de himmelska stammarna finns även en koppling till de fem faserna.

Lägger man till symboliken från den magiska luo shu kvadraten "den magiska sifferasken" samt uppställningen av de 8 trigrammen i den symbol som kallas BaGua, finns nästan alla de grundförutsättningar för att sammanställa den Ba zhe-kompass som behövs för att räkna ut en individs personliga Feng shui. Alla dessa element ingår även i luopan-kompassen som används av den kinesiska Feng shui mästaren geomantikern

Källa: susing.nu


Inför det kinesiska nyåret

Det kinesiska nyåret är utan tvekan den viktigaste helgen i den kinesiska kalendern och den största helgen i Singapore. Den är även känd som the Lunar New Year. Festligheterna startar den första dagen i den första månaden enligt den kinesiska kalendern, vilket i regel infaller under januari/februari. I år är det den 26 januari som är första dagen på oxens år.

Enligt legenden levde det i Kina ett människorätande odjur uppe i bergen, Nián, som en gång var tolfte månad, under vintern, kom ner för att smaka människokött. Folket kom senare att tro att Nián var känslig mot höga ljud och röd färg så de började använda fyverkerier och mycket rött för att hålla besten borta. Sederna kom så att leda fram till det första nyårsfirandet.


På själva nyårsafton träffas släkten för att äta "reunion dinner" som en start inför de kommande festligheterna. Vanligt under nyårsfirandet är att gifta par och äldre ger bort röda kuvert eller paket med pengar till de ogifta ungdomarna. Beloppet i paketet varierar med bör vara jämnt eftersom udda siffror förknippas med begravning. Dock får summan aldrig bli fyra på grund av att det ordet låter som ordet död och anses vara mycket otursbringande. Åtta däremot betraktas som ett lyckotal och är ett vanligt förekommande belopp.

Chinese New Year är en tid för vidskeplighet.

Om du är inbjuden till kinesiska vänner under den här perioden, ta med två mandariner som en symbol för lycka och rikedom (du kommer också att få två mandariner när du går, fast inte samma).

Gong Xi Fa Cai är den traditionella nyårshälsningen och innebär att man önskar lycka och välgång.


I Singapore är det bara den 26 och 27 januari som är helgdag men hela staden eller landet går på tomgång eftersom många singaporianer tar semester för att fira. Vart ska man gå för att se detta spektakel? Chinatown så klart!!!


Igår gick jag på en guidad vandring i Chinatown med SWA och det var mycket spännande. Kineser är så konstiga, det har jag skrivit tidigare och efter den här turen så har jag inte blivit klokare på kineserna. På fullt allvar så finns det affärer för vuxna människor att gå in och köpa sedelbuntar att bränna, pappersskjortor och skor också att bränna (för att de döda behöver nya kläder, även om de varit döda i många år), man kan t o m köpa laptops i papper och ölburkar. Jag köpte ett pass, VISA-kort, checkar, flygbiljetter ifall jag kommer till helvetet så att jag kan åka därifrån (det står även engelsk text för i helvetet pratar man engelska). Vilket spektakel!!!!


Vi var inne i familjebagerier som baka goda småkakor, typ syltkakor och hallongrottor som kineserna köper hur mycket som helst av, gick inte att köpa, allt var förbeställt. Besökte ett försäljningsställe som säljer kinesiskt BBQ-fläsk som kineserna köar för, man tror inte sina ögon när man ser köerna för detta söta bacon. I mat affärerna står de och köar för att köpa mandarinlådor. När man kommer fram tömmer de lådan i en stor back och går igenom med personal så att alla är ok, lägger tillbaka i litet omslagspapper varje mandarin, ner i lådan. I varje låda är det mellan 40-20 mandariner beroende vilken size du väljer. Det tar tid att köpa mandariner om man säger så.


Det finns så mycket att skriva om kineserna så det är bättre att komma hit och uppleva spektaklet, även om det inte är nyår så är det spektalel hela tiden, jag lovar.

Oxens årPapperskläderTypiska shophouse i Chinatown

FruktståndsyltkakstillverkningCheckar
Kinesiskt lejonStans bästa PassBanken
Kinesiskt tempel + guidenNybyggen i ChinatownMandarinkartonger
BlomståndMandarinSWA + guiden


Volvo Ocean Race

Så har Volvo Ocean Race-cirkusen lämnat Singapore efter att har varit här sedan innan jul. Den fjärde etappen, Singapore-Qingdao (Kina) kommer att bli en tuff utmanning, de kommer att gå från sommar och tropisk värme  till vinter och minusgrader på tolv dygn. Men den tuffaste etappen blir nog den från Qingdao till Rio, med start den 14 februari då de kommer att vara ute och segla i 39-40 dagar och det kommer att vara den längsta sträckningen någonsin.

Idag när vi var ute vid Sentosa på morgonen och såg när de tog avsked från sina familjer innan de lättade ankare under stor pompa och stått.

Här finns det lite länkar om ni är intresserade att följa cirkusen:


www.volvooceanrace.org

http://volvooceanrace.geovoile.com
Veckans recept - Paella

Paella

-glad bjudmat till fest


Paella smaka på ordet och känn de härliga dofterna!


Saffransgult ris, paprika den fina sältan från skaldjuren ... en aning vitlök men inte så att den tar överhand.


Paella är en bra rätt när man är många. Den mättar och samtidigt kan man variera finhetsgraden. Får man inte tag i färska musslor går det bra med burkmusslor, finns inte havskräftor där du bor, så ta enbart räkor och djupfrysta havskräftstjärta.


Paella är prat- och plockmat.

Ladda med mycket servetter!

Man behöver torka fingrarna många gånger!


PAELLA A LA VALENCIANA


Det finns lika många paellarecept som det finns spanjorskor - nästan. Men det anses allmänt att den godaste får man i Valencia, där tillgången till fina skaldjur är stor.


Men nu ska vi göra PAELLA A LA HUSKVARNA eller SINGAPORE.


Det här behöver man för 6-8 pers.


1 kg kycklingben

1 kg kycklinglår

2 tsk salt

2 kryddmått vitpeppar

3 vitlöksklyftor eller 1 solovitlök

1 stor gul lök

1 grön paprika

1 röd paprika

1 liter tärningsbuljong, höns (2 tärningar)

2 kuvert saffran, á 0,5 g

4 dl klibbfritt ris

1 pkt djupfrysta gröna ärtor, 125 g

1 kg djupfrysta räkor

Musslor om man gillar det, färska eller på burk


Lyxvariant:

6-8 färska havskräftor ,18-24 färska räkor

1 burk svarta oliver med kärna (skölj i kallt vatten)


Så här gör man:


1. Lägg kycklingen i en långpanna och pensla delarna med smält smör och krydda med salt och peppar. 180 °C tills de är genomstekta. (tid se på förpackning)


2. Tärna löken grovt, strimla de färska paprikorna, riv vitlöken, skala räkorna.


3. Hetta upp smör och olivolja i en gjutjärnsgryta. Fräs löken så att den blir genomskinlig, blanda ner det pulvriserade saffranet, lägg i den rivna eller pressade vitlöken, blanda i riset och rör om så det blir glansigt. Slå på buljongen. Rör om och låt koka under lock ca. 20 min.


4. Blanda ner paprika och  de gröna ärtorna och kycklingbitarna i riset. Vispa ur formen lite vatten och häll skyn över riset. Lägg sist i de skalade räkorna. Rör om och lägg på locket för nu ska allt bli riktigt hett. Om man vill kan man lägga allt I långpanna i ugnen. Då ökar man värmen från 200°C till 250 °C de sista 5 min.


5. Nu är den färdig men lyx varianten gör punkt 6


6. Dekorera med havskräftorna, svarta oliver och räkor. Om man vill kan man fräsa upp räkorna med skalen på ett ögonblick I olja med en aning paprikapulver.


Serveras med spanskt rödvin eller en fransk rosé. I södra Frankrike och mot gränsen till Spanien äter man också paella, har minne från Arles i Provence där vi åt denna rätten på restaurang Café Nuit (van Goghs berömda café). Detta var vår första MC-semester 2002, 3 veckor i Provence. Med på resan var också Lena, Per-Åke och Pelle.

Vi brukar göra denna ute på landet i en wok av järn på grillen, ett tips till sommaren. Mycket trevligt att laga mat när gästerna tittar på.

Gorbio, bergsby
Bergsbyn Gorbio i Provence

Singlish

Här kommer lite till engelska ord översatt till singlish. 

English - Singlish

Can you or can't you? - Can ah?

Yes. I think so. - Can lor.

Are you sure? - Can hah?

I like karaoke. - I sing karaoke very good.

How does it work? - Eh, how to do?

Mera "singlish" ord kommer det en annan dag.


Sir Stamford Raffles

Raffles landstigningsplats har vi missat att foto flera gånger, men i lördags kväll så fastnade han Sir Stamford Raffles. På den platsen där Raffles den 28 januari 1819 för första gången satte foten på Singaporeiansk mark vid Singaporefloden, står det idag en modern marmorstaty av sir Stamford Raffles.
Singaporefloden var Singapores första handelcentrum. Där fanns en malajisk bosättning långt innan Stamford landsteg på norra stranden och skrev på avtalet med en lokal malajhärskare. Kinesiska köpmän som kom i Raffles kölvatten anlade godsmagasin på flodens södra strand, medan britterna byggde sina förvaltningsbyggnader på norra stranden.
Boat Quay, barer och restauranger ger nytt liv åt de upprustade gamla handelsmagasinen som ligger i rad längs den södra flodstranden. Hotellet Fullertons pelare i kolonialstil sätter sin prägel på flodens inlopp. Merlion, en mytologisk figur som är till hälften lejon och till hälften fisk är en symbol för Singapore och vaktar flodens inlopp. Skyskraporna som ligger i Financial District bildar en hypermodernt inslag i den arkitektoniska väven kring floden.
Källa: Första klass reseguider, Singapore.


Foto: I bakgrunden  syns Boat Quay med alla barer och restauranger

Äta, träna och prestera!

Helgen har gått i hälsans tecken. Fokus ligger på träning. Tommy har bestämt sig för att han ska springa SIngapore maraton 2009 i december och då är det bra att börja tränan för en halv mara till sommaren (20 veckor) därefter blir det 3 veckors vila med endast lätt träning innan 26 veckors träning till maraton. Annelies mål är att spring 10 km i december, så den träningen är upplagd på samma sätt som Tommys, till sommaren 5 km och sedan lite vila innan träningen för 10 km drar igång.

Annelie är med i en tävling som går ut på att gå till  Washington DC med SWEA, men från Boston så det är ju inte så långt, hade varit lite mera krävande från Singapore förstås. Start 19 jan och mål 8 april. (www.tappa.se/swea/).

För att man ska orka spring och träna är kosten viktig, det är det du äter dagen innan som kroppen använder som bränsle. Tänk på det när du ska ut och träna. Går det inte så bra den dagen, fast du åt en bra frukost så kanske du åt skäpmat dagen innan. Äta, träna och prestera är en hel vetenskap.

Träningen är upplagd både för Annelie och Tommy med löpträning på tisdag. Torsdag blir det tempoträning och styrketräning. Lördag långpass.

Söndagen tog vi cyklarna på bilen till East Coast (15 km). Här är det som att cykla på Vätterstranden en varm sommardag, fast här är det kineser som inte riktigt vet hur man hantera en cykel, balansen är det inte så bra med så man får vara på helspänn hela tiden. När vi närmar oss lite längre bort mot Changi avtar kineserna och  vi kan trampa i våran takt.
Vi hade med en termos med svenskt Classickaffe och goda kanelbullar som Tommy bakat, det smakade ljuvligt när vi sitter på några stenar och lyssnar på vågorna som slår mot stranden, fast ibland bryts tystnaden av jetmotorerna från jumbojeten som ska landa på Changi Airport. Sammanlagt blev det 2 timmars cykeltur.

East CoastAnnelie har vätske pausTommy känner på havet
Annelie fikarInflygning till Changi AirportMums med kanelbulle!
Kolla på kineserna!Svårt med balansen!

Grattis på födelsedagen Anders!

On Your Birthday
Each day i special, but somehow
birthdays seem even more so.
Birthdags are a time
to reflect on the past
and dream about the future.
They are the entrance to the
next chapter in our lives.
Today as you recall
the events of the last year,
may you remember the joys
you`ve brought to others
and the encouragement
you have been
to special friends
Happy Birthday

Här kommer några av bilderna vi har på Anders under året 2008.
Cajsa med farfar Anders


Veckans recept - Anelli con spinaci e mascarpone

Vad tycks om ett italienskt recept så här efter alla helger.
När man är i norditalien så äter man ju många rätter, först en antipasti med lite kallskuret sedan någon pastarätt och då passar denna rätten bra, innan kötträtten kommer in som tredjerätt. Till dessert tycker jag att en tiramisu passar perfekt.
Detta är en typisk meny som vi brukar äta på vårt Hotel Flora, www.flora.bz efter att har vandrat och klättrat 8 timmar i Dolomiterna.

Dolomiterna 2006Dolomiterna 2007Dolomiterna 2007

Det här behövs till 4 pers:
1 pkt färska pastaplattor

Fyllning:
1 pkt, ca 250 g, fryst hackad spenat
1 msk smör
1 msk olivolja
3 finhackade vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 dl, ca. 35 g färskriven parmesanost
1 krm riven muskotnöt
finrivet skal av 1/2 citron
300 g mascaarpone
3 äggulor

Såsen:
2 tomater
2 dl grädde
80 g mascapone
2 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar
några blad grovhackade basilika
smör till formen
1 dl färskriven parmesanost

Gör så här:
1. Tina spenaten. Pressa ur vattnet med knytnäven i en sil. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek spenaten tillsammans med lök och salt på medelgod värme under omrörning ett par minuter.
2. Tillsätt riven parmesan, muskotnöt och finrivet citronskal. Låt blandningen kallna.
3. Blanda spenatblandningen med mascarpone och äggulor.
4. Skålla och skala tomaterna till såsen. Se beskrivning nedan.
5. Blanda tomatkross, grädde, mascapone, salt och peppar i en kastrull. Vispa samman till en jämn sås, på svag värme. Tillsätt basilikan.
6. Sätt ugnen på 225 °. Dela upp fyllningen på pastaplattorna, rulla ihop och dela på hälften.
7. Placera bitarna sida vid sida i smörad ugnssäker form. Häll såsen över och strö över riven parmesanost. (ca. 4 bitar/pers.)
8. Gratinera i mitten av ugnen 10-15 minuter.

SÅ TAR DU HAND OM TOMATERNA
Gör så här:
1. Koka upp vatten i en kastrull. Skär ett litet kryss i tomaterna. Lägg dem i det kokande vattnet, högst 20-30 sekunder.
2. Ta upp dem och dra av skalet. Dela dem på mitten längs "midjan" och ta ur kärnorna

Singlish

"Singlish" är singaporeanernas sätt att prata engelska på och oerhört svårt att förstå.  Här kommer lite engelska ord översatt till singlish. 

English - Singlish

Yes - Can lah

Yes. Of cours. - Can leh

What is this? - This is what?

It´s perfect. I love it. - Ah can, can! I lurve it.

I don't understand. - Sorry ah. Can say again?

Can you repeat that please? - Hah?

Mera "singlish" ord kommer det en annan dag

Grattis Viktor på 20-årsdagen!

En stor grattis kram skickar vi till dig genom bloggen. Hoppas att du får en fin dag att minnas.

Viktor

Trevlig trettonhelg!

Här i Singapore firar man inte någon trettonhelg. Nu har man börjat ladda för det kinesiska nyåret som är den 26-27 januari. Överallt är det rött och guld tingeltangel med oxen på eftersom det ska bli oxens år. Det kinesiska nyåret är utan tvekan den viktigaste helgen i den kinesiska kalendern. Den är även känd som the Lunar New Year.
Mera om detta spektakel kommer 26-27 januari.
Idag är det en vanlig måndag här i Singapore och Angelica är hemma i Sverige igen, fick ett sms idag från henne att det var svinkallt, skiljer cirka 50 grader, det måste kännas. Här känns det som en svensk högsommardag när vädret är som allra bäst i Sverige.
Trevlig helg på er alla!

Grande Finale!

Våran Busmaja är påväg hem till Sverige. 14 dagar har gått så fort, tiden bara rusar fram, snart är det sommar.

NewAsiaBar!


Angelica i Pole Position


Fish spa treatment

Idag har Angelica och jag gjort något riktigt läbbigt, vi har varit på Fish spa treatment. I 30 min satt vi med ben och fötter i ett stort vattenkar som var fullt med små fiskar, Doctor Fish, Garra Rufa. När man satt i benen så sa det bara pang så var benen och fötterna fulla av fisk som åt hud, hur läbbigt som helst.

Veckans recept - Mangokyckling

Detta recept är mycket populärt och lättlagat.
Speciellt barn och ungdomar gillar detta receptet.

OBS! "Tacovarning".
Förstår ni vad jag menar?

4-6 port


4-6 kycklingfiléer

2 dl apelsinjuice

3 msk sweet chilisauce

salt och grovmalen svartpeppar

3 dl vispgrädde

1 brk mango chutney

1 tsk curry


Dela kycklingarna i ca 3 delar och lägg dem i en ugnsfast form. Salta, peppra, ringla öve r sweet chili och slå på apelsinjuicen. Kör på 200º i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Vispa under tiden grädden riktigt fast och vänd sedan i chutneyn och curry. Ta ut kycklingen och häll av juicen. Klicka på grädden och kör dem i ugnen ca 15 minuter tills det puttrar lite. Servera med ris och gärna färsk kokt broccoli.

Årets första dag!

Årets första dag tillbringade vi på Zoo i Singapore, även Night Safari stod på programmet.
Vi har valt ut några utav alla bilder och djuren som vi sett idag.
Dagens fotograf är Tommy.

Vit tiger
Krokodil
Bullfrog

ZebraAngelica och Annelie med noshörningIsbjörn i Singapore
Orang Utan
Djurögon i mörker (Tiger)Night SafariDjurögon i mörker (Lejon)

RSS 2.0