Sverige - Schweiz!

 
Idag när ni slår på våra datorer och läser nyheterna, så ser vi att det blir Schweiz som vi ska möta i VM-finalen. Det blir inte lätt att förklara för singaporianerna, för dem är det ju samma land.
Ganska vanligt att man får förklara att det inte är samma land.
Tommy har en trogen Volvokund, som haft flera volvobilar, han sa att han besökt Volvo-landet många gånger och de gör ju så god choklad, fina klockor och så visade han sin schweiz-kniv. Tommy sa inget, han ville inte ta ifrån honom för han var så lycklig att han varit där.
Oftast får man frågan från vilket land man kommer, taxichaufförer, grannar, etc etc. Märkligast var nog närmsta grannen. Vi har en svensk flagga på balkongen, så den kan grannen inte ha missat, och ändå frågar hon från vilket land man kommer. Jag svarar Sweden, och hon säger "oh, Swiss". Då får man börja förklara att det är landet i den norra delen av Europa, etc etc. Taxichaufförer brukar räkna upp de klassiska produkterna som kommer från Schweiz, när man säger Sweden. Då är det bara till att rätta och börja räkna upp, VOLVO, IKEA, ABBA, ABSOLUT, NOBEL, ALFA-LAVAL,TETRAPAK, ERICSSON, LKAB, SANDVIK, ja listan kan bli hur lång som helst. 
 
Våran "nästan vanliga lördag", blev ganska ovanlig tillslut. Inte var dag som man ser på svensk hockey, och inte var dag som äter chips med dip och avlutar med en glassburk och två skedar och sittande i soffan och ser på när Tre kronor knäcker de finska lejonen.
 
Nu är frågan om man ska orka gå upp och se matchen i natt. Hade det varit SVT, som sänt så hade valet varit enkelt, men TV4 och all reklam och sedan dåliga programledare. Undantag för Lasse Granqvist, men övriga hur dåliga som helst. SVT sport är ju så mycket bättre!
 
Ett alternativ är ju att ligga i sängen och lyssna på radiosporten istället, via webb-radion.
 
Ha en skön söndag och pingstdag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0