Ny vecka, hemvändare och kortvecka!

 
Ny vecka nya möjligheter och kortvecka för oss. Kommer att vara tre intensiva dagar i början av veckan, medans de andra tre dagarna kommer att vara raka motsatsen, mera om detta senare i veckan. Så idag gäller det att jag har planeringsmöte med mig själv till att börja med, gör även planering för Tommy. En "att göra lista" är en perfekt liggare på bordet och en penna intill, skönt när allt sedan är förkryssat och gjort.
 
Läser lite om hur det är att vara hemvändare och hemvändarens dilemma, och det kommer att bli en prövning och säkert minst lika stressigt som vad en flytt utomlands betyder för kroppen. Enligt “Jantelagen” ska hemvändarna inte tro att de är något, bara för att de har arbetat eller varit medföljande utomlands under några år. Många i Sverige är inte alls intresserad av vad vi gjort. När man bott utomlands som vi så, och i en så annorlunda kultur och miljö så har man ju mycket att berätta, men problemet är att ingen vill höra, utom ni förstås som följer bloggen, och så förstås våra nära och kära som alltid vill höra från oss. Men det finns en viss typ av människor  som inte alls vill höra. Det är människor som är avundsjuka, avundsjuka på att de själva aldrig har fått chansen att jobba utomlands, och även om de skulle fått frågan hade de aldrig vågat hoppa på.
 
Är det någon hemvändare som läser detta och känner igen sig, skriv gärna en kommentar av dina upplevelse och dela med dig!
 
Nä, nu kan jag inte sitta här och fundera, dags att ha planeringsmöte tillsammans med en kopp svenskt nybryggt kaffi. "Några" tror att jag säkert har planeringsmöte nere vid poolen, med en paraplydrink i handen. Det är mångas uppfattning av vad en medföljande sysslar med på dagarna, ett liv i lyx, medans sanningen är, en vardag ganska så tuff med större utmaningar än en svensk vardag. Kommer säkert att skriva mera om detta ämne, nu när det är aktuellt och faktiskt mycket intressant.
 
Ha en bra start på veckan alla bloggvänner!

Kommentarer
Postat av: Tommy

För att vara en nation som aspirerar på att i den
internationella konkurrensen hävda sig med kunskaper och kunskapsintensiva
produkter, handskas vi chockerande slarvigt med det invandrarna
och hemvändarna har med sig till oss. Det är ett slöseri som vi inte
har råd med.
Vi har börjat inse detta när det gäller de vanliga invandrarna och arbetar
på att försöka ta tillvara och utnyttja deras kunskaper och erfarenheter.
Men inte den största invandrargruppen av alla – de svenska
hemvändarna!

2013-05-27 @ 08:27:21
Postat av: Kerstin

Annelie, du kan hålla föredrag om dina äventyr,du har ju en fotoskatt att gräva ur.Visa upp den för alla och dela med dig av dina tankar, när du kommer hem.Jag har ju flyttat en del i mitt liv och jag känner mig lite rotlös. En vän till mig som kommer från Finland, utryckte sin rotlöshet på ett bra sätt," Jag befinner mig någonstans ute i Östersjön" Ha en bra dag! Kram

Svar: Många återvändande utlandssvenskar har gjort samma reflexion: Få verkar uppriktigt intresserad av att höra hur
det var att leva och arbeta i ett annat land och en annan
kultur och vilka erfarenheter, kunskaper och nya perspektiv man har med sig från utlandsvistelsen.
Jag känner mig inte rotlös, eftersom jag har en fast punkt i Sverige och ett hem som står precis som det gjorde för 5 år sedan. När jag kommer innanför dörren, så känns Singapore bara som en dröm.
Visst skulle det vara roligt att hålla föredrag och visa bilder, och även Tommy har fantastiska berättelser om hur just människorna är här, eftersom det bara inte finns asiater, här utan även människor från hela världen. Men frågan är vem vill lyssna på detta när de flesta svenskar är avundsjuka.
Kram
Annelie och Tommy Sandberg

2013-05-27 @ 10:02:53
URL: http://gotart.se
Postat av: ingela

Denna vecka börjar bra...tidigt på jobbet sen hem och gratta mannen i mitt liv <3 och födelsedags kalas med kycklingspett som uppskattades av alla gäster <3

Svar: Mums kycklingspett låter gott!
Annelie och Tommy Sandberg

2013-05-27 @ 21:01:01
Postat av: Bengt

Ja jag känner igen mig tyvärr.
Det bästa är att ligga lågt och bara prata om hur skönt det är att vara hemma i Huskvarna och vad svalt och skönt det är att gå gryningspromenad vid Vättern för i Singapore var det så varmt och fuktigt och vad synd det var att Djurgården slog HV i hockey. Etc.

Tror inte bara det är avundsjuka utan även att folk inte orkar lyssna på eller engagera sig i sånt som de inte riktigt kan relatera till.

Positivt är ju ändå att ni redan hunnit "berätta av er" en hel del på blogg och FB.

Svar: Tack för din kommentar!Vi ska ta till oss detta med att ligga lågt och att det är skönt med sval och frisk luft och allt det där.
Min syster kommenterade också tänkvärda ord i annat media: "vad är de avundsjuka på?
att de inte har missat pensionsavdragen och de sociala avgifterna och den fria sjukvården..."
Ha en bra dag Bengt!
Annelie och Tommy Sandberg

2013-05-28 @ 10:00:57
Postat av: Ellinor

Är ni på väg hem igen?
Jag har bara bott utomlands i kortare perioder (1/2-1 år), men kunde ofta komma på mig själv efteråt med att ständigt få med "när jag bodde i X", "i X gjorde vi si och så" osv. Vet egentligen inte om någon annan reagerade på detta, var aldrig någon som sade något. Jag tycker själv att det är roligt att höra om andra människors erfarenheter och jämförelser, i synnerhet de som har med utlandet att göra :)
Kram

2013-05-30 @ 11:49:14
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0