Keppel Island!

Jag, Tommy, Chan och Mr Yong.
 
Igår var de och hängde upp de nytvättade gardinerna, helt plötsligt känns det som vanligt igen och speciellt när man skulle gå och lägga sig, så kunde man dra för och slippa stadens ljus. Man sover så mycket bättre när det är mörkt i sovrummet.
 
Sent igår eftermiddag ringer Tommy till mig (17:05) och frågar om jag kan komma till hans jobb (18:00) för vi har blivit bjudna på middag av Chan och Mr Yong. Att Tommy skulle äta middag med dem det visste jag, men inte att de ville att jag skulle vara med också. Bara att fixa till sig och ringa på en taxi. Tur att man har en GPS inbyggd i huvudet, för taxichaufförerna här har det inte som bott här hela sitt liv. Trodde att de hade det i sin utbildning att hitta gator och speciellt stora gatan som Alexandra Road. Jag sitter där bak och låter precis som en röst i GPS:en. I Volvos showroom är jag 17:50, ganska bra jobbat för att lägga en snabbdusch, makeup och taxiresa.
 
 
Middagen var på Singapores enda privata ö, Keppel Island och på Privé. Jag åt en marockansk kryddad kyckling med vindruvssås och couscous. Fanns ingen god öl att dricka till, bara industiöl som Heineken, Tiger och några andra sorter. Blev en Heineken. Efterrätt blev en variant av apfelstrudel, men med päron istället och ingen kanel, men russinen fanns där och vanlijglass till.
 
De ville så gärna bjuda på mera, och svårt att tacka nej. Så vi satte oss lite mjukar i soffgruppen intill och tittade på segelbåtarna och de lyxiga yachterna som låg där i marinan. Tommy tog en Tiger på flaska och jag en Kopparbergs flädercider, som de tyckte var lite roligt med svensk cider i Singapore. Men just Kopparbergs cider finns lite här och där ute att köpa.
 
Under kvällens samtal kunde vi konstatera att vi sett så mycket på dessa 5 år, som inte ens Mr Yong som bott här i drygt 30 år ens visste fanns. Exempelvis krigskyrkogården Kranji, och visste knappt inget om Singapores historia. Mr Yong skjutsade oss hem, och Tommy skojade med honom och sa att vi kanske kan åka en guidad tur en dag och visa Mr Yong Singapore.
 
Detta är inte något unikt, detta är ganska vanligt att singaporianer inte se sig om i sitt egna land. Landet är ju inte större än Jönköpings kommun. Lite som att Huskvarnabo och Jönköpingbo aldrig varit på Öa (Visingsö).
 
Få se vad denna dagen har att bjuda på, och om det blir en hemmakväll eller det blir middag ute igen.
 
Ha en bra tossda' alla bloggvänner!

Kommentarer
Postat av: Freedomtravel

Intressant att det är så vanligt att inte vara intresserad av omgivningen och dess historia! Lycka till med flytten! När bär det av, exakt var hamnar ni och för hur lång tid? Känner mig lite dåligt uppdaterad... ;)

Svar: Landar i Sverige den 27 juli och vi flyttar hem till vår lägenhet i Huskvarna.
Annelie och Tommy Sandberg

2013-07-11 @ 06:10:58
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0