Fullt upp!

Parksallat - Cicerbita macrophylla
 
Måndag var det fullt upp från början och det mesta prickades av från "att göra listan".
Kom på lite till att göra som jag inte hade skrivit upp, och då känns det extra gött när kvällen är kommen och man sitter där och ska se sista avsnittet av Borgen, som vi följt med spänning.
Nya strykjärnet som jag fått av mamma och pappa som en försenad födelsedagspresent hade premiär och det gick av bara farten att styka Tommys skjortor.
 
 
En tur till Fagerhult och klippte gräset, rensa ogräs stod på listan. Vi har ett ogräs som inte är något ogräs utan en ört, men det växer överallt och då blir det ett ogräs fast det blir jättevackra blommor. Parksallat - Cicerbita macrophylla, se översta bilden.
Krypande jordstammen och som på kort tid förökar sig och som ofta förkväver annan växtlighet. Även små bitar av jordstammen kan utvecklas till nya plantor och därför kan parksallat lätt bli ett svårutrotat ogräs som hos oss i Fagerhult. Man ska alltså inte ta och gräva upp någon vacker växt, utan att sätta den i karantän under lång tid innan den planters i en annan trädgård.
 
 
Tisdag morgon i skrivande stund, och sitter och väntar att det ska bli lite varmare ute igen, innan det blir dags för morgonpromenad. Ett plus är ju att det inte regnar än, så frågan är om jag väntar förlänge kanske det börjar regna istället. Får nog avsluta blogginlägget och ge mig ut ;):
Idag ska det bli stekt strömming till middag, så idag ska jag åka till fiskaffären och se om det finns färsk strömming, annars får det bli något annat till middag idag som är färskt från havet eller sjön.
 
Ha en bra tisdag alla bloggvänner!

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Jag gillar måndagar och klyschan som kommer med den; "ny vecka, nya möjligheter" Ofta har man många projekt inför förestående vecka och det känns bra att kunna bocka av från sin att-göra-lista.

Hoppas att du han ut en sväng innan regnet. Det hänger lite i luften men prognoserna talar för solsken så jag hoppas att de stämmer.

Önskar dig en fortsatt fin dag!
Kram

Svar: Klarade mig från regnet, men det var ingen värme ute!
Annelie och Tommy Sandberg

2013-07-02 @ 10:52:39
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0