Valborgsmässoafton!

 
Idag är det Valborgsmässoafton, och man kan säga att man verkligen får känna på riktigt aprilväder.
Igår så var det varierande väder, med snabba växlingar. Nästan storm, regn på gränsen till snö och sol med blå himmel. Jag väntade ända till klockan 8 igår med morgonpromenaden. Temperaturen hade gått upp hela 2 grader från det att jag tittade, när jag satte mig vid köksbordet för att skriva gårdagens blogg, tills det att jag kände att nu var det dags att röra på benen.
 
En hel slänt med vitsippor, man kunde nästan tro att det var snö.
 
Idag blir det Mellomgården, ute på landet hos Leia och Angelica. Känner att det är dags att ladda batterierna igen. De börjar komma ner på rött, och en kram från Leia är en sådan där snabbpåfyllning, som dessutom har samma effekt som Duracellreklamen. Att få andas lite lantluft är inte dumt det heller, även om Huskvarnas luft är som lantluft om man jämför med Singapore. Jämför man Singapore sedan med en annan stad, exempelvis Kuala Lumpur, så är Singapore rena rama lantluften, om det inte är haze i luften (svedjebruksrök från Indonesien).
Ikväll blir det att sjunga in våren hemma hos Heléne och Anders, ska bli mysigt. Imorgon är det Första maj och dags att ut och demonstrera, något som är förbjudet i Singapore. Polistillstånd krävs för en samling om mer än fyra personer och alla som bryter mot denna lag riskerar åtal och fängelse. Om man reser som en grupp till Singapore på fem personer eller fler bör man tänka på detta och speciellt inte prata politik, och då förstås om Singapores politik för då räknas det som ett politiskt möte och det är förbjudet. Det handlar så enkelt om, bara en guidning exemelvis, då måste en i gruppen vara gruppledare och ha tillstånd att prata till en grupp, även om det bara är kompisar. Gäller att passa sig, och än har jag klarat mig ;)!
 
Imorgon Första maj i Singapore, så kommer det faktiskt att vara protester nere vid Speakers corner i Hong Lim Parken i Chinatown, men håll er på avstånd om ni inte sökt tillstånd att vistas där. Utlänningar får nämligen inte delta i Labour Day protest.
 
Nä, nu måste jag fixa till mig och åka till landet och ladda batterierna.
 
Ha en skön Valborg alla bloggvänner!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0