Peranakan Museum och lite annat!

 
Peranakan som betyder lokalt född eller Baba-Nyonya är uttrycket som används för ättlingar till kinesiska invandrare, där kinesiska män gifter sig med lokala kvinnor som är malay eller från indonesien. Baba betyder man och Nyonya kvinna. Hur blir denna mixen, jo man ser ut som en singaporian. Peranakansamhället utvecklats mer än två hundra år sedan när kinesiska handlare etablerade handelsförbindelser med lokalbefolkningen från Malackahalvön och Indonesien, inklusive Singapore..
Guiden berättade hur de träffades och hur bröllopet gick till. Vojjne, vojjne vilka ritualer och de har för sig, och än i dag tycker jag att de håller på med mycket utav detta här i Singapore.
När vi skulle titta på avdelning om döden, så frågade guiden om det var någon som tyckte det var obehagligt, för då behövde man inte gå in och titta. Hon sa det flera gånger och varnade. En kista med kinesiskt bårtäcke, vita blommor som föreställde att det var en ung människa, hade det varit röda blommor betyder det att det var en gammal person som levt ett långt liv och då firade man det genom röda blommor.
 
Peranakanporslin
 
Peranakan kulturen är i huvudsak en kulturell blandning av främst kinesiska, malajiska och vissa europeiska influenser, mycket ofta bär det bästa av varje. Kinesiskt porslin är ju vitt och blått, men peranakan är mycket färg och just pastellfärger. Det finns inte mycket vitt, utan de flesta ytorna är pastellfärgade. Jag är verkligen förtjust i just peranakan porslin. Fågel Phonix är nästan alltid målad på porslinet.
Länk till Peranakan Museum.
 
Foto Magnus Sporrek
 
Igår träffade vi Magnus och han berättade om sin kinaresa. Han visade en bild på vad han hade ätit och vi kan konstatera att, vi skulle aldrig smaka på detta. Att sedan kineserna säger att det är bra för både det ena och det andra spelar ingen roll. Jag är imponerad av Magnus som stoppade detta i sin mun och smakade. Ser ni vad det är? Jag trodde det var något helt annat vid första anblicken ;), det är larver. Stora feta larver som levde när de kom på grillgallret, och efter en lite stund kom det ut någon gul varliknande sörja.
Vad säger ni, skulle ni våga smaka eller är det någon av bloggläsarna som har smakat grillade larver?
 
Ha en bra dag alla bloggvänner!

Kommentarer
Postat av: ingela w

" Allting går att sälja med mördande reklam......"
Om det vore det enda alternativet på en öde ö för min överlevnad skulle jag nog kunna tänka mig dessa proteiner, men inte annars ;)

Svar: Proteiner, är vad de innehåller i mängder. Nästan som i Lejonkungen du vet, "en med fyllning" ;)!
Annelie och Tommy Sandberg

2013-04-24 @ 11:27:30
Postat av: Lovisa

Gud va äckligt! Och detta stoppade Magnus i munnen??

Svar: Japp, det gjorde han och det smakade pyton!Jag skulle aldrig smakat, och man kan konstatera att kineser inte är riktiga i huvudet. Äter allt som är levande är deras motto!
Kram på dig/ Annelie
Annelie och Tommy Sandberg

2013-04-24 @ 14:37:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0