Sek Savin, vårat fadderbarn!För några veckor sedan skapade vi ett band till ett barn långt borta, Sek Savin som är en 7-årig liten flicka från Kambodja.

I Barnfonden är du personlig fadder. Det betyder att du vet vem ditt fadderbarn är och har möjlighet att ha kontakt med barnet och familjen. Genom fadderskapet hjälper man inte bara fadderbarnet utan stödet går också till ett helt samhälle i form av utbildning, hälsa och försörjning.
Varje år får man rapport hur det går för barnet, familjen och projektet och vad man gjort för pengarna.

Är du intresserad att läsa om Barnfonden finns länk här: barnfonden

Hur kom det sig att vi valde just barnfonden: Vi läste årsredovisningen!

Nu ska vi skriva vårat första brev till lilla Sek Savin och berätta om oss, skicka med fotografier, några kritor och en målarbok.

Man ska skriva på enkel engelska, så kommer det att översättas till barnets språk på landskontoret i Phnom Penh innan det sedan skickas ut med bud till denna lilla byn - barnfondens projektby, oftast sista biten till fots.
Innan vi får svar kan det ta upp till 4 månader. Spännande att varje dag gå till brevlåda och se om det ligger något brev från Kambodja.

Projektbyn Chantrei ligger 30 km från staden Svay Rieng och 12 km från huvudvägen, mot Vietnam. Man kan säga rakt väster från Phnom Penh om ni vill titta på kartan.

Hoppas också att vi kan åka till Kambodja och hälsa på lilla Sek Savin innan vi flyttar hem från Asien.


Kommentarer
Postat av: Pia

Jag har ocksa tva barn via Barnfonden och ar jattenojd. En bor i Thailand och den andra i Indonesien. Hoppas ni far mojlighet att besoka Kambodja, finns gott om flygresor till bade Phnom Penh och Siem Reap fran Singapore! Ankor Wat ar en fantastisk upplevelse men det var aven chockerande att se den enorma fattigdom som rader. Jag tycker det ar harligt nar folk skaffar fadderbarn, det en sadan enorm skillnad i dessa barns liv!

Kram!

2010-10-01 @ 18:13:01
URL: http://www.exPIAtriatewife.blogspot.com
Postat av: ingela

Låter som ett MYCKET bra initiativ, och va spännande att få hälsa på där.

Lycka til med fadderskapet

2010-10-01 @ 19:48:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0