BBQ @ Blossoms



TGIF och BBQ @ Blossoms blev en kanonkväll till tusen.
Övriga bilder, 68 till antalet gick inte igenom censuravdelning.;)

Veckans recept - Chilli Crab Pasta à la Singapore 2 Sandberg



Ingredienser:
2-4 pers (2 varmrätter eller 4 förrätter)
pasta, typ spagetti
handfull färsk koriander
3 vårlök (salladslök), skivad
svartpeppar, nymald

Sås:
2 burkar konserverat krabbkött, avrunna
5-6 färska medelstora tomater, hackad
3-4 vitlöksklyftor, riven
1 tummes storleksbit av citrongräs eller ingefära, riven
1-2 färska röda chili, mortlade eller 1-3 tsk chilisås, beroende på hur stark du vill ha det
(utelämnas för mild sås, men stark är ett måste om du vill uppleva Singaporekänslan;))
4 msk tomatpuré eller Heinz tomatketchup
2 msk sojasås
2 msk fisksås
1 tsk socker
2 ägg, lätt slagen
2 tsk majsstärkelse löst i 2-3 msk vatten
2 msk olja för wokning

Gör så här:
Värm en wok eller djup stekpanna på medelhög värme. Tillsätt 2 msk. olja och snurra runt. Tillsätt sedan vitlök, ingefära och chili. Stek en mycket kort stund (30 sekunder), tills doftandet sprider sig i din näsa.

Tillsätt de färska hackade tomaterna, tomatpuré eller ketchup, plus sojasås, fisksås och socker.

Koka upp såsen tills den börjar bubbla och minska sedan på värmen till medium. Tillsätt krabbkött och låt sjuda i någon minut, eller tills tomaterna har kokat och "mjukas upp" i såsen.

Skruva ner värmen till låg. Tillsätt äggen och rör såsen kraftigt med en sked eller gaffel att ta med dem (du kan få några "trådar" av äggvita i såsen, vilket är önskvärt).Tillsätt majsstärkelse (löst i vatten) och rör om väl . Sänk värmen till minimum samtidigt som du kokar pastan. Såsen kommer successivt att tjockna.

Smak -testa såsen, lägga till mer fisksås om det inte salt nog (brukar jag lägga till om en mer msk). Också lägga till lite mer socker om den är för sur (detta beror på hur söta tomaterna är). Om såsen är för salt för din smak, lägg till en matsked eller två av lime eller citronjuice.

Tag den varma pastan och blanda med såsen och rör om. Lägg till färsk koriander, vårlök (salladslök) och svartpeppar.

Servera med favoritvinet, ex. en Marlborough Sauvignon Blanc. Njut!


Fotosession i Botanic Gardens Singapore!



Botanic Gardens i Singapore
grundades av Sir Stamford Raffles 1859 och visa många sällsynta och utsökta växter och träd som finns i tropikerna. Denna trädgård lockar besökare från hela världen. Igår verkade parken vara invaderad av japaner, och då vet ni ju vad de har i handen. Helt rätt, en kamera;). En kamera hade även Anders och jag.



52 hektar mark, är botaniska trädgården i Singapore och en företrädare för den tropiska öns frodiga parker. Beläget i navet mitt i staden, är den botaniska trädgården och en av de alla berömda sightseeing-områden i Singapore som man måste uppleva. Denna park har fantastiska samlingar av växter. Några av de största attraktionerna här är National Orchid Garden, Ginger Garden, och Evolution Garden. Parken har 20 000 orkidéer, så ni kan förstå att det finns en hel del att ta kort på.

Här kommer ett fotokollage på några av alla orkidéerna, vilken är din favorit?
Skriv en kommentar vilket nummer du röstar på.


 1, 2 , 3
 4, 5, 6
 7, 8, 9
 10, 11, 12
 13, 14, 15
 16, 17, 18


The Fountain of Wealth, Ah Teng's Bakery och mycket mera!




Dagen började vid 10-tiden, med att vi tog buss 133 till Suntec City och The Fountain of Wealth, för att gå 3 varv med handen i vattnet i världens största fontän. Det ger liv och rikedom. 
Med stöd av fyra 13,8 meter höga ben i brons och som sprider vatten över ett område på 1683 kvadratmeter.
Den strömmande vatten från Fountain är också en kraftfull symbol att vatten är det viktigaste i livet.
Vatten är symbol för liv och rikedom i den kinesiska kulturen.




Lunchen blev en Sandwich Set lunch på Ah Teng's Bakery, Raffles Hotel. Lika gott som vanligt i trevlig miljö.



I Long Bar på andra våningen serveras den klassiska Singapore sling
.



Kvällsmaten blev på Brewerkz. Det kändes skönt att sitta ner och invänta Tommy, som kom från en lång dag på jobbet, medans vi gått i Shopping Mall hela eftermiddagen.


Dagens guide och fotograf:
Annelie Sandberg

Orchard Road och Little India





Kontrasternas är stora mellan Orchard Road och Little India, bara några meter så känns det som man kommit till ett annat land. Dofterna, musiken och människorna på i Little India jämfört med folket i Dior, Chanel eller Louis Vuittonbutikerna.

Idag har Heléne och Anders botaniserat på egen hand i Little India och på Orchard Road. Jag, Annelie möte upp vid femtiden vid Little India MRT, då gick vi en liten runda i Little Arcadia bland alla små marknadsgränderna innan vi åt.

Kvällsmaten blev på Apollo Banana Leaf; chicken tikka, chicken chili, chicken korma och yellow dhal.

Mätta och goa tog vi en taxi hem till Blossoms, först framåt halv åtta kom Tommy hem från jobbet efter en lång dag på SM Motors.

Kvällen avslutades med Silent Witness (Tyst Vittne), en brittisk kriminalserie (BBC).

The Undersea World of Tommy Sandberg och lite annat!




Välkommen till Rawa Islands undervattensvärld.
Nu har vi varit på Rawa igen, våran lilla pärla i sydkinesiska sjön.

Alla undervattens bilder är tagna av våran fotograf Tommy "Cousto" Sandberg. Han är mera under vattnet än på stranden.

Men han behöver inte simma så många meter i vattnet förän "Nemo" finns där och alla vackra koraller.




Clownfiskarna hör till favoriterna att titta på och när man dyker ner till dom så blir de faktiskt lite nyfikna och kommer ut ur anemonen.




Här är det bild på fotografen Tommy och hans assistent Anders efter en snorkeltur runt sydudden.
Daisy, valpbeagletiken lärde vi känna förra gången vi var på Rawa. Alla barnen var som tokiga, och barnen sprang och matade Daisy med korv från buffén.
Hon ville gärna leka och följa med på strandpromenaderna. En favoritsysselsättning var att gräva efter krabborna i sanden.




Heléne och Anders är här för andra gången och de tycker precis som vi att det är ett litet paradis, lugnt och skönt med relax till hundra procent. En plats man gärna vill återkomma till som ni förstår.




Sitta på altanen och läsa en bok samtidigt som man hör vågorna klucka mot stranden, finns det något mera rogivande. Jag kan till och med sitta och tomglo i timmar. Att inte göra någonting alls är en underskattad aktivitet som Tomas Ledin sjunger.





Solnedgången på fredagskvällen var som äkta torgkonst, detta rosa sken varade bara i några få minuter, ögonblicket var magiskt.




Vilken underbar långhelg med bästa vännerna på en paradisö!



Veckans recept - Ljummen gubbröra



Idag, torsdag åt vi detta till förrätt innan vi åt den klassiska Buk Kut Teh soppan, se veckans recept 5:e februari 2010.

8-10 anjovisfiléer
4 st hårdkokta ägg, hackade
1 gul lök, finhackad
I knippe gräslök, finhackad
1 knippe dill, finhackad
2 medelstora kokta potatisar
1 dl grädde
2 msk orökt kavia i nödfall kalles;)
Smör
4 skivor kavring eller annat mörkt bröd

Gör så här:

Hacka anjovisen i små bitar. Dela den kokta potatisen i små tärningar, typ fin pyttipanna storlek. Hacka äggen. Fräs den finhackade löken i en stekpanna utan att den får färg, blanda sedan i allt annat och låt det puttra ihop till en krämig konsistens. Fördela genast på brödet och servera med liten snaps och öl till.

Skål!

Orchard Road och lite annat




Förmiddagen var det tvättning på schemat inför Rawa Island på fredag.
Vid lunchtid åkte vi ner till den stora shoppinggatan Orchard Road för att ta en titt på allt och en tur inne i det stora varuhuset Takashimaya.
Lunchen blev italiensk innan vi fortsatte ner till Plaza Singapura och den supergoda glassen från Andersen's of Denmark.

När vi kom hem till Blossoms var det gott att svalka sig i poolen medans vi väntade in Tommy.
Middagen blev det "Ingvar Kamprad" ute vid Tampines som ordnade, meatballs och de goda kycklingvingarna.

Ett glas rött på balkongen innan det var dags att ladda batterierna.

Knaperstekt Schweinhaxe!




Schweinhaxe är namnet på en tillagad färsk fläsklägg i södra tyskland eller i Österrike. Man grillar den råa fläskläggen så att svålen blir knaprig. Brotzeit har denna rätten alltid, utan att den finns med på menyn. En sådan räcker till 2 personer. Verkar vara många singaporien-kinesers älsklingsrätt.
Rätten serveras med en tysk potatissallad och surkål. Allt detta sköljdes ner med Paulaner Lager.

Efter middagen gick vi en runda i det jättestora shoppingstället Vivo City i Harboufront.
18 minuter med lila linjen (MRT) till Blossoms från detta gigantiska ställe, där kvällen avslutades med svenskt Classic kaffe. Kaffe för finsmakare;)!

Singapore Walk och Flutes at the Fort



Började dagen med en guidad vandring om "The Time of Empire med The Original Walks.
Här nedan är lite kortfattat vad det handlade om. 28 singdollar och nästan 3 timmars fantastisk guidning av Helena.
Vi utforska den 150-åriga Saint Andrew's Cathedral, vittne till många historiska händelser och personligheter koloniala Singapore
En runda på Coleman Street och lära känna mannen bakom alla de tidiga koloniala arkitektur i Singapore
Vi fick höra den intressanta historien om den armeniska kyrkan - den äldsta kyrkan i Singapore och en vacker pärla i en byggnad omgiven av lummig tropiska träd.



Färgstarka berättelser om franska missionären och den vackra Chijmes byggnaden.
Guidningen fortsatte till Raffles Hotel, men eftersom vi varit där så hade vi bokat bord på Flutes at the Fort för att äte en Set lunch med 3 rätter.




Menu

Förrätt
Pan Fried Foie Gras

Pumpkin, Pinenut and Coriander
or
Seared Hokkaido Scallops
Grilled Kurobuta Pork Belly, Apple, Sesame and Soy


Varmrätt
Grilled Fillet Farmed Sea Bass

Parmesan and Almond Crust, Fennel and Green Bean Salad
or
Braised Beef Pie
Mashed Potato, Tomato Relish and Red Wine Jus


Dessert
Eton Mess
or
Fruit Salad
Lemon Sorbet

Detta sköljdes ner med Cabernet Sauvignon, Montes från Chile.
Nu kändes det som om att en siesta vid poolen skulle sitta fint, och helt rätt så blev det.


En regnig dag = biltur i Singapore



Idag var det lite regnigt här i Singapore så en biltur ut till Kranji War Memorial, som hedrar män och även en del kvinnor från Storbritannien, Australien, Kanada, Sri Lanka, Indien, Malaysia, Nederländerna och Nya Zeeland som gav sina liv för frihet i andra världskriget.

4 000  gravstenar för personer som dog under den japanska ockupationen står i prydliga rader på välklippta gräsmattor.

På vägen hem blev det en sväng till Holland Village där vi också åt lunch på Thai Express.
Middagen blev på Blossoms, där vi avslutade helgen med änglar och demoner.


Vad kostar det att äga en bil i Singapore!



Läste på nätet om vad det kostar att äga en bil i Singapore, lite roligt att läsa.
Bara tillståndet att äga en bil kan kosta upp till 200 000 kronor och sedan kommer bilköpet, moms på 110%, skatt och vägtullar.

Klicka på länken intill, från e24 om du vill läsa mera: Att äga bil i Singapore

Boathouse and pole position!




En heldag som började med lunch på Brewerkz och gissa vad vi åt;).
Efter några timmar där är det dags att sträcka på benen och nästgårds dricka deras goda Margarita on the rocks.
Riktigt svalkande och frisk!

Nu var de hög tid att sakta och lugnt promenera längs singaporefloden till Fullerton och deras bacchus, The Boathouse. Här uppe på taket har man pole position både när det gäller flyguppvisningen, fyrverkeriet och vi såg också den stora TV-skärmen vid paddang så vi kunde följa det mesta.

Efter finalen på fyrverkeriet så var det att stilla och lugnt promenera tillbaka till Clarke Quay och The Pump Room och invänta livebandet Jive talkin'.

Här tog de upp lite olika grupper som var där och firade, ex möhippa och födelsedagar.
När de tog upp folk som fyllde år kom det också upp en singaporienkille i 20-års åldern och killen i bandet frågade om han var oskuld och killen svara, "jag vet inte"???

Alla skrattar och sedan driver de med honom under tiden som de sjunger för alla "födelsedagsbarnen".

Nu tog vi en taxi hem till Blossoms för lite nattamat innan vi somnade så gott i de väl kylda sovrummen.


TGIF med vänner!




Efter en dag på stan och besök på URA, Singapore City Gallery med våra vänner, var det dags att fira TGIF på riktigt när Tommy slutat jobbet.
Boat Quay myllrade av AW-människor och det var riktigt läskande med en cosmopolitan på The Penny Black efter att vi ätit god thaimat på vårat Thai Smile Cafe.

Veckans recept - Italiensk kyckling med soltorkade tomater



Här kommer ett recept i repris (nov 2008), eftersom vi åt detta igår kväll tyckte jag att det gör ingenting med en repris och så var det så länge sedan sist.

4 pers.

300 gr färsk spenatpasta eller vanlig pasta
150 gr färsk spenat
3 kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor
8 st marinerade, soltorkade tomater
Smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl grädde

Gör så här:
Skär kycklingen i små bitar.
Skala och hacka vitlöken.
Grovstrimla tomater och spenat.
Bryn kycklingen i smör i en stekpanna krydda med salt och peppar.
Rör i vitlök, tomater, spenat och grädde.
Låt det koka ihop några minuter.
Under tiden, koka pastan.
Häll av pastan och blanda tillsammans med den gräddiga kycklingen.
Sedan är det bara att njuta av det goda, kanske tillsammans med ett gott rödvin som vi gjorde igår med våra vänner.


Välkomna till Singapore Heléne och Anders igen!


Heléne och Anders Changi Airport

Efter drygt en timmas försening pga åska i Amsterdam, så landade Mr and Mrs Johansson i Singapore.
Nu väntas champagne och middag hemma på Blossoms.

Tankar om Littorin-affären eller ingen rök utan eld!


Foto från Carrefours fiskdisk där bläckfiskar slingrar sig

Kom att tänka på följande idag på MRT till Carrefour för att handla och är bara tvungen att skriva om det på bloggen. Nu vill jag att också ni sätter er in i samma tanker, så få ni se vad ni kommer fram till.

Du är påväg till jobbet när plötsligt en journalist kommer fram till dig och påstår att du köpt sex och tänker skriva om det i tidningen. Du har rent mjöl i din påse och är helt oskyldig.

Vad gör du då?

Alt. 1
Jag säger till journalisten att det inte är sant och att du blivit förtalad och vill gå till botten med det här, måste vara en person som vill mig något illa eller är sjuk i huvudet och anmäler hela händelsen.

Alt. 2
Du ringer din chef efter en stund och säger att du vill säga upp dig från ditt jobb och säger som förklaring att du har lite jobbigt hemma just nu.

Vilket alternativ skulle du välja eller har du ytterligare ett förslag på alternativ?

Om man rent mjöl i sin påse, säger man upp sig då från sitt jobb även om man är en kändis eller politiker?

HomeBrew Club - Paulaner Bräuhaus





Igår var vi på HomeBrew Club och ett studiebesök på Paulaner för att se hur deras öltillverkning går till.

Vi höll till på den övre våningen på restaurangen med typiska tysk inredning kombinerat med en äkta bayersk meny och musik i högtalarna.

Tyska korvar med en perfekt mild fin surkål, fick bli vårat val idag tillsammans med deras lager.
När vi hade ätit kom bryggmästaren och öppnade en stor tunna med öl som vi fick testa, och den var mera smakrik än lagern.

Därefter var det dags för rundvandring och se hur deras öl tillverkas.
Kolla in de bilderna längst ner och se de stora jäskärlen. Skummet såg ut som cappuccino.
Att smaka på humlepelets var ingen höjdare, fick faktiskt ta några rejäla klunkar innan den bittra smaken hade försvunnit från tungan och gommen. Däremot smakade de olika kornrostningarna gott, som snacks;).

Av en händelse så såg vi deras hemliga recept på deras lager och dark lager, så är någon intresserad får ni höra av er till oss så mejlar vi receptet på deras blandning.

Fotografen kände sig som James Bond när hon plåtade;)!

Ha en bra  torsdag!

HarbourFront


Vy från vårt bord mot Sentosa

I söndags tog vi MRT till hamnen och åt söndagsmiddag på brotzeit i Vivo City.
brotzeit finns på två ställen till i Singapore (Raffles City och shopping mall 313 @ Somerset), men att sitta här vid hamnen, se alla kryssningsfartyg och känna havsbrisen samtidigt som man äter söndagsmiddag är toppen.
Tommy åt jägarschnitzel med kantareller och champinjoner, och jag min favorit tafelspitz (österrikiskt långkok på rostas).
Tafelspitzen serverades med stekt potatis, gräddstuvad spenat och äppel- och pepparrotssåsen. Finhackad gräslök över köttet.


Sommarens doft - Un Jardin après la Mousson



Denna Eau de Toilette för oss till Kerala efter ett monsunregnen i Indien, vilket ger upplevelsen av en enstaka tidpunkt och som kännetecknas av naturens pånyttfödelse. Glödande och lugn, stärkande och lugnande, Un Jardin après la Mousson blandar friskhet av ingefära och sötma av butterfly känsliga Kahili-ingefäras blomman med spontanitet och kallt kryddad och hur subtilt Vetiver. En grön, blommig och kryddig Eau de Toilette som tilltalar både män och kvinnor. Så beskrivs denna doft av Hermes.

Vi kan bara hålla med om att det stämmer.

Fick en liten testflaska på Tangs när jag köpte en annan doft från Hermes till Tommy i födelsedagspresent. Och kände ganska snart att detta var en doft att satsa på. Man känner faktiskt ett lugn när man får den på sig.
Det bästa är att den är unisex, passar alltså både män och kvinnor. När Tommy har den på sig, doftar den helt annorlunda än på mig. Praktiskt också om man reser bort, bara en flaska i necessären och man doftar olika ändå.
Vi köpt en stor flaska när vi flög tillbaka till Singapore på taxfree.

Noterna: kardemumma, koriander, peppar, ingefära och ingefärasblomma.

Vilken är din favoritdoft just nu?


Vi har blivit med Frangipani!


Frangipani från Rawa Island

Idag kom den hem till plant boxen, våran Frangipani som vi köpte igår. För stor att ta i bilen så det fick bli hemkörning.
Våran blommar inte än, men hoppas att den kommer att göra det i framtiden för den doftar helt underbart gott.
Den vi köpte är gul-vit-rosa. Trots att de doftar så underbart, så är det inte många parfymer som innehåller just frangipani men Coco från Chanel och Narcisse från Chloé gör det.

Ute i "våran park" växer det några också som ständigt blommar. Det doftar så gott när man går förbi dessa träd och ofta plockar jag upp en blomma som trillat ner på marken för att sniffa in doften.

Kineser har aldrig Frangipani hemma eller i sin trädgård eftersom det är en växt som oftast finns på kyrkogårdar och då förknippas den med döden. Därför är det lätt att se om det bor en caucas/långnäsa/ang mo  eller en kines i ett hus;)!

Grande Finale för Stanley i Singapore!



Bengt, Tommy, Annelie och Stanley

Igår festade vi av Stanley och det blev verkligen en riktig Grande Finale med fyverkeri och flyguppvisning.



Vi började med att träffas på Archipelago för en öl eller två innan vi gick över gatan till Thai Smile Café för underbart god thaimat. Mätta och glad gick vi sedan vidare till Boathouse vid Fullerton med en magnifik utsikt för det som komma ska.




Häftigt att stå där och höra när F15 och F16 kör på för fullt med EBK:n och rakt upp över oss, marken vibrerar och det är så här det måste kännas "nästan" som att stå på Cape Kennedy och se och höra rymdfärjan lyfta.
Stanley var eld och lågor;).




Vi önskar Stanley och Christina lycka till med sina nya projekt i framtiden.



Många kramar från oss och hoppas att vi ses snart igen.

TGIF - After Work @ Brewerkz with friends!


Karen, Roy, Tommy och Annelie

En härlig TGIF som avslutades vid Singaporefloden och Brewerkz där vi introducerade de klassiska revbenen med potatismos och det verkade gått hem. Även fish and Chips, Brewerkz burger och caesarsallad fanns på bordet, och som givetvis sköljdes ner med Brewerkz pilsner eller Brewerkz IPA.


Grillundersökning!

Grillning av rimmad skinka, typ julskinka

Här kommer resultatet av våran grillundersökning om hur många som grillar midsommarafton:

Utav 34 besökare på bloggen igår, så måsta alla dessa grillat midsommaraftonskvällen eftersom ingen har skrivit någon kommentar att de ätit något annat?

Beer Chicken in Fagerhult!



Denna veckan står Heléne och Anders för veckans recept.
Detta blev vi bjudna på midsommaraftonens traditionella grillning på kvällen.

Hur många är det som inte grillar på kvällen midsommarafton?
Skriv en kommentar och berätta om ni inte grilla och vad ni äter istället.


Här kommer då receptet:

ÖLKYCKLING
1 st gul lök, grovhackad

Glaze: 2 msk olja, 2 hackade vitlöksklyftor, 2 hackade chilifrukter, ca 2 cm färsk ingefära (rivs), ett par matskedar kinesisk soja och några matskedar flytande honung, salt, svartpeppar. Värm oljan och fräs försiktigt vitlök, chili och ingefära, låt svalna lite o blanda sen i honungen och kryddor.

1 burk öl
1 hel kyckling
Salt, peppar och soja

Gör så här:
Fyll kycklingen med lökbitarna och krydda inuti med salt o peppar.
Pensla kycklingen med glaze.
Öppna ölburken, drick upp 1/3 och ställ kycklingen på burken.
När grillen är ”uppvärmd” tar man all kol till en sida så att det blir indirekt värme och ställ sedan kycklingen på andra sidan, lägg på lock och grilla totalt i ca 60 minuter.
Pensla kycklingen emellanåt med glaze, och snurra kycklingen så att den blir grillad på alla sidor.
Ta av från värmen, ta bort burken och skär upp kycklingen.

Bon appétit!


Tiden går fort;)!


Rättelse från gårdagens inlägg för alla ni som läste det.
Igår skrev jag om mitt gamla pass och det blev helt fel årtal som det tillverkats.
Igår trodde jag att det skulle vara 1992, men aj aj aj. Fick ett påpekande från min vän att det ska nog vara 2002.
Tänk igår trodde jag att för 8 år sedan var det 1992. Tiden går så fort, är den enda förklaringen ;).

Så nu är det även ändrat till 2002 i gårdagens inlägg.




Provisoriskt pass!



I lördags när jag kom till Landvetter och skulle checka in så sprack mitt pass när personalen vek upp det.
De sa att de inte kunde garantera att jag kunder flyga vidare till Singapore i Amsterdam. Vilket skulle betyda att jag var tvungen att åka till Svenska ambassaden där och det skulle få vänta tills måndag. Vilket skulle vara lika med några hotellövernattningar och ombokning av flyg till Singapore. Så varför chansa fast jag visste att i Singapore skulle jag komma in lätt som en plätt eftersom där scannar jag själv mitt pass och mitt tumavtryck på en avläsare och ett tu tre så är jag välkommen till Singapore. Det trodde ni nog inte om detta stränga land eller?

Nu tillbaka till det provisoriska passet. Ja, det var bara att gå till passenheten på Landvetter och tillverka ett provisoriskt pass för 980:-. De sa att pass som är tillverkade 2002 är av mycket dålig kvalite och nästan alla spricker. Att de skulle stå för det tillfälliga passet, eftersom det är en reklammation våga de inte sig på. Tog en 1 att tillverka och det var 2-3 tjänstermän från polisen som var inblandade i tillverkningen. Tror att det var semestervikarier som aldrig gjort detta tidigare. Första misslyckades de med och de fick göra ytterligare ett pass. Tur att vi var ute i god tid denna gången.

Igår var jag på svenska ambassaden här i Singapore och förklarade situationen och jag behövde inte betala 1400:- som det kostar att göra ett svenskt pass utomlands (i Sverige 400:-), men jag får samma giltighetsdatum som det gamla passet 2012, det är helt OK.

Nu gäller det att skriva till passmyndigheterna i Sverige, så jag kan få tillbaka mina 980:-.

Kolla upp era pass om ni har ett som är tillverkat 2002, så ni inte råkar ut för något otrevligt i tullen.

Mitt gamla pass har jag bara brukat på riktigt bara de senaste 2 åren, eftersom jag mest har rest i EU och där visar du ju aldrig något pass. Så sammanfattningsvis kan man säga att passet höll i 2 år.

Grabbarna och jag!


Hans, Stanley, Tommy, Rolf och fotografen är Annelie

Igår träffades vi på Brewerkz för att äta de berömda revbenen och dricka av det goda ölet tillsammans.
Känns lite vemodigt när man vet att Stanley flyttar hem till Sverige på tossda nästa vecka. Det är sådant man får leva med när man bor utomlands, dessa ständiga avsked när man lärt känna nya vänner så flyttar de.
Även om vi är helt övertygade om att vi kommer ses igen*), så blir det inte lika ofta och spontant som här i Singapore.

*) Nu på lördag för att se träningen inför nationaldagsfirandet.


Utsikt från en solstol!



Hela måndagen gick åt till tvätta, packa upp och åka och handla mat.
Kändes gott när allt var fixat.

Jetlag har vi båda två lite allt. Idag vaknade vi klockan 3 och kunde inte somna om.
Söndag till måndag var lite värre, vaknade 00:00 och eftersom vi inte ställt om klockan, så trodde vi att den var sex på morgonen (fast den var sex på kvällen svensk tid) och helt klara med att gå ut och gå gryningspromenad, när det gick upp ett liljeholmens att vi bara hade sovit två timmar och det var midnatt.

Så kan det gå när man sover för mycket på planet till Singapore. Efter maten på planet somnade jag och vaknade när det var 2:45 kvar på flygtiden. Resan gick ju fort men kroppen har inte hunnit med än att ställa om sig.



Solstolarna väntar på de första gästerna som kommer nästa vecka, och när man ligger där och vilar så kan man se vyn från bilden överst samtidigt som man kan svalka fötterna i vattnet.

Trappan upp och där ligger BBQ som är bokad för fredagsmys, även Sunday brunch with free flow Champagne är bokad och förstås även en given favorit Rawa Island.

Skrev ner på en lapp idag på morgonen det jag vet att våra vänner vill göra i Singapore, och det kommer att vara ett roligt fullspäckat schema.



Grannhuset börjar ta form, trodde nästan att de skulle flyttat in med jag var i Sverige, men riktigt så fort går det visst inte.

Kanske är det klart när nästa gäng kommer i september.

Ha en bra dag!

Tillbaka till "jobbet" och Singapore!


Pelargonen har överlevt och börjat blomma:)))))))

Tillbaka i Singapore efter en månad i Sverige (Tommy 14 dagar).
Har verkligen haft semester, även från bloggen och FB. Har fått känna på både kyla, värme och träffa nära och kära.
Tiden går bara för fort när man är i Sverige.

För att sammanfatta vad vi gjort i Sverige så kommer det en bildkavalkad från Annelie och Tommys bilder från semestern, och man säger ju att en bild säger mera än tusen ord.

Se tidigare inlägg nedan!


Annelies sommarbilder


Mamma Märta och TommyPelle och TommyTommy och torpet i Fagerhult
Micke, Annelie och TommyLöjtnashjärtaSyren
KattJohanna och ElmaJohan
SabinaAnders, Heléne och LovisaChampagneskål på Victorias och Daniels bröllopsdag
Victoria och Daniel, bild från Svensk damtidningVictoria och Daniel, bild från Svensk damtidningVictoria och Daniel, bild från Svensk damtidning
IngelaSusanneKigge
Tommy med sin lillasyster SusanneLenaFågel i Fagerhult
SmörblommorKattbesök i FagerhultGrillning av rimmad skinka, typ julskinka
Grillad skinka med rotmos i Fagerhult hos JohanssonsGrillning av torsk i Hok hos MickeAstrid och Ingvar bjuder på kaffe och 7 sorters kakor i Fagerhult
IPALupiner i kvällsljusMidsommarstång
Heléne midsommaraftonAnders midsommaraftonLovisa midsommarafton
Lovisa och AlbinSjöpaveljonginvigningKyckling på ölburk
Anders och Tommy motionera i Fagerhult och MakeborundanCajsaAnita, Tommy och Hulan
RödklöverSaga (Bergström)Vallmofrökapsel
AngelicaAngelica i stadsparken



Tommys sommarbilder

Fagerhult en solig dag
Lillebror Pelle och lillasyster SusanneStorasyster Lena och Per-ÅkeMicke och Angelica
Fagerhult och YlenAnders med sina nyplockade potatisar midsommaraftonInvigning av sjöpaveljongen
AnnelieSmultronAnnelie en Bitburger babe;)
Annelie, Micke och Angelica efter lunch på sjömagasinetGötheborg fick finbesökAnnelie kollar in en Götheborg
Micke och Angelica på GötheborgBergbanan nästaAnnelie och Angelica snurrar runt
Annelie och Angelica snurrar runt som i en virvelvindAngelica och Micke åker BalderMorgonpromenad vid häftigt träd i Huskvarna
LenaPer-Åke


RSS 2.0