Veckans recept - Nyponsoppa



Soppa av nypon som pappa har plockat hemma i Huskvarnatrakterna, torkat och sedan skickat i ett litet paket till oss här i Singapore. Det blir speciellt gott. Soppa av egna nypon blir mycket fylligare i smaken och dessutom helt utan konserveringsmedel. Sedan behöver den inte vara lik söt som den färdigköpta, eftersom man sötar efter behag. Har du inte en snäll pappa som plockar, eller du själv orkar så finns det att köpa torkade i hälsokostbutiken.

Ingredienser

3 dl torkade nypon

12 dl vatten

½-1 dl socker

1-2 msk potatismjöl

Gör så här:
Rensa bort eventuellt skräp. Låt de torkade nyponen ligga i vatten i ett par timmar. Koka dem mjuka i samma vatten, mellan 10-30 min, beroende på hårdheten i skalet. Pressa nyponen genom en sil så skräpet försvinner, eller mixa. Tillsätt socker. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Ta kastrullen av värmen och tillsätt redningen under omröring. Koka upp igen, och låt soppan svalna. Servera med mandelbiskvier, skorpor eller en klick vispad grädde eller vaniljglass.

Torkade nypon från HuskvarnaMandelbiskvier


Kommentarer
Postat av: Ingela

Ja, visst har vi en fantastisk pappa!!!

jag har hela frysen ful av lingon som han plockat OCH rensat- dert du!

Kram Ingela

2009-11-28 @ 11:50:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0