Vad står det för rubriker i tidningen idag här i Singapore!

Maid hotar med att döda baby
Om hon blir dömd, möter hon ett fängelsestraff på upp till sju år eller mer.

Maid hälla tvättmedel i vällingmjöl
Döms på fredag. Maximistraffet för brottet är fem års fängelse och böter.

Pappa fängslades för skållning av flicka
Föräldrar har rätt att slå  sina barn i Singapore, men skållning är definitivt ut som en metod för straff, sade en distriktsdomare på tisdagen.

Dömdes till 18 månaders fängelse och tre slag av sockerrör på tisdagen.

Jätte panda
Foto: AFP

OM DU är imponerade av förberedelserna för besökande dignitärer denna veckan i Singapore som exempelvis Barack Obama eller Hillery Clinton (APEC-möte), så blir de golvade av att röda mattan rullas ut för två pandor. De kommer inte till Singapore förrän sent 2011. Men mycket arbete som måste göras före sin ankomst till Singapore, som en del av ett 10-årigt samarbete med Kina Wildlife Conservation Association.

Deras basföda - Bamboo - måste planteras, poshklimat-kontrollerande inhägnad byggd och väktarna utbildas. Ett team av experter från Kina kommer att komma över för att ge vägledning.

Målet är bidra till att bevara de hotade arterna, öka medvetenheten, och att starta en uppfödning och forskningsprogram.

Ett viktigt steg kommer att tas i dag när premiärminister Lee Hsien Loong och Kinas president Hu Jintao bevittna undertecknandet av ett Memorandum of Understanding för projektet.

Ms Fanny Lindström, vd för naturreservat Singapore, sade att pandorna  kommer att blir stjärnorna attraktioner i den nya US $ 140 miljoner (S $ 194 million) River Safari anläggning som kommer att öppna under 2012. "Vi är mycket glada över detta, sa hon. "Det är drömmen för varje zoo i världen att kunna arbeta med jättepandor."

Vill du läsa mera nyheter från Singapore så klicka på Straitstimes


Kommentarer
Postat av: Ingela

Lite roligt att se vad de har att ta upp i tidningarna där hos er - man kan inte fatta hur man kan komma på tanken ens - att skålla sityt barn......

2009-11-19 @ 10:53:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0