Skål på er där hemma!


Veckans recept - Energikex



Här kommer ett recept som gott och nyttigt. Jättebra att ta med på vandringsturen, i skogen eller när man känner att man behöver lite energi för att orka med.

Energikex - lågkalori


8 godbitar


1 dl havregryn

½ dl solrosfrön

½ dl pumpafrön

½ dl blandade nötter

1 dl torkade aprikoser

2 msk linfrö

rivet skal från en citron

1 msk honung

2 äggvitor


80 g mörk choklad (85%) att pensla ovanpå, kan uteslutas.



Sätt ugnen på 125 grader. Mixa alla ingredienser utom chokladen i en mixer.Tryck ut smeten i en teflonbehandlad avlång brödform med hjälp av en slickepott. Grädda mitt i ugnen i 17 minuter. Låt kakan svalna ordentligt i kylskåp, gärna över natten och skär dem sedan i lagom stora portionsbitar. Slå in dem en och en i plastfolie. Kakorna blir mjuka utan choklad och behöver då förvaras kallt. Om du lyxar med choklad så smälter du den och häller över den kalla kakan och skär den med en varm kniv när den stelnat.

Vandring i spåren av de första immigranterna i Singapore!


Heléne i Thian Hock Keng TempletKakel i  Thian Hock Keng TempletLanternor i Thian Hock Keng Templet
Johanssons utanför ett kinesiskt bageriAli Babas shopRökelse spiral i Yuen Hai Ching Templet från 1826

Studiebesök på SM Motors, Malayan Motors och Gymnasieskolan i Singapore


Malayan Motors, Bentley and JaguarMalayan MotorsSM Motors and Volvo

Jumbo Seafood på East Coast


Singapore Chilli CrabKnapperstekta Baby bläckfiskarSingapore Black Pepper Crab
Anders äter Chilli CrabHeléne äter bläckfiskAnders äter Black Pepper Crab
Lovisa med Singapores flagga

Singapore Zoo


KärlekOrang Uthan

Vit tigerVit tiger
Jaguar
Lovisa på en koIsbjörn

Botaniska trädgården i Singapore


LovisaLovisa vid ingången till Botaniska
OrkidéerOrkidéer

CeasersalladSoft shell blackpepper crabCarbonara

Sköna söndag = En dag vid poolen på Blossoms


Raffles Hotel och Carnivore

Raffles Hotel


Här kan ni klicka och titta på Raffles Hotel och lyssna på lite pianomusik.



Klicka här så kan ni kolla in Carnivore i Chijmes och menyn, supergott!

Mount Faber Park

Lovisa på Mount Faber

Buddist tempel


Burmesiskt buddist tempel

BBQ på Blossoms!


Höga hopp!Mera träning


Orchard road = shopping!



Veckans recept - Lovisas dessert



Veckans recept står Lovisa för denna veckan.
Denna dessert bjöd hon mig på innan jag åkte tillbaka till Singapore och den är supergod.

Så idag är det hon som skriver på bloggen.

Ingredienser:
3 dl grädde
4-5 dl citronyougurt
1 lime
flytande hounung
1msk socker
jordgubbar
grillspett

Så gör man:
Vispa grädden till ett hårt skum, men ej till smör.
Blanda i en msk socker i grädden och vänd sedan ner yougurten.

Häll lite flytande hounung på botten av glasen och lägg sedan i yougurt-grädden
riv lite limeskal över och låt glasen stå i kylen en bra stund innan man ska äta.

Trä på jordgubbar på grillspett och lägg ovanpå glasen.

Voila en mycket god och lättäten dessert!

Lovisa

Clarke Quay


Ingvar har helt rätt, revbenen är underbart goda!

Clarke QuayClarke QuayClarke Quay
LovisaBrewerkz med helt underbara pork ribs och öl!Lovisa

Kampong Glam Malay



Chinatown by night


Satay och TigerölTjiing tjoong!Shopping, shopping!
Lovisa med sin nya kille!

En varm dag på East Coast



Vanlig dag i Singapore

Bilder från en måndag i Singapore.

10 singdollar och 10 minuter = klippningLovisa vilar ut vid poolen med en drinkSlappa vid poolen med en bra bok


Little India och middag på Banana Leaf

Annelie och HeléneGänget utanför Banana LeafAnders, Lovisa och Tommy
Middagen upplagd på bananbladDet blev taberas,mycket gött!


Tennisturnering på Blossoms

Anders och LovisaAnders och LovisaAnders och Tommy

Lunch på Adams food court


Adams food courtAdams food courtGlad kines

Dax för träningsrunda



Killarna påväg ut på en löprunda i "våran park".

Raffles Hotel, Thai Smile Café och lite till


Thai Smile caféJohanssons vid MerlionLovisa utanför Fullerton
Lovisa med en Singapore sling

Hemma vid poolen


57:orna i poolenHeléne och Anders morgonsimmar innan frukostLovisa slappar i solstolen i poolen

Johanssons i Singapore!


Ankomst till Changi Airport

'
Lovisa på den lokala puben utanför Hindutempelet i Potong Pasir


Veckans recept - Sandbergs Pellegryta

Detta är en köttgryta som Tommys lillebror Pelle har bjudit oss på, och den har blivit en klassiker för oss när vi vill förbereda, och gärna tillaga den dagen innan, ju godare blir den. Detta är vårat recept, en variant av grytan eftersom jag aldrig frågat efter receptet utan mixat ihop efter tycke och smak.


4 port

500 g fläskkött , typ skinkstek i små grytbitar

En rejäl klick smör till stekningen

1 gul lök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

200 g champinjoner, skivade

1 röd paprika, mycket finhackad

1 tsk kinesisk soja

Salt och nymald svartpeppar

2 dl vatten

Majsena

3 dl grädde


Gör så här:

Bryn köttet i omgångar.

Tillsätt gul lök, vitlök och champinjonerna och rör om.

Tillsätt paprikan, soja och vatten.

Salt och peppar

Låt allt detta sjuda sakta i 2 timmar, lyft sedan av locket på stekgrytan och låt vätska koka in så att det bara finns drygt 1 dl kvar. Tillsätt grädden och majsena till lagom konsistens.

Serveras med jasminris och ångade grönsaker.

Vill man äta en LCHF-kost serveras detta med fördel till lättstekta blomkålsbuketter istället för riset.


Blivande Volvokunder




I lördags hade vi besök i verkstaden av IKEA kids, 27 st, ålder 4 till 10 år.

Vi talade om säkerhet och de fick se Clive Alivefilmen.


I min verkstad visade vi hur en bil ser ut under motorhuven och också under bilen.

På frågan om hur vi skulle få upp bilen var förslagen Superman eller Batman men de var ju lediga så det fick duga med en lyft.


Vi visade också Icgardin sidokollisionskydd förslag "lakan" och en katalysator där var förslaget att det var en "tvättmaskin" och hur rätt hade de inte, den tvättar ju avgaser.


De fick även se en krockad bil där säkerheten gjort ett bra jobb frontalkrock båda airbag utlösta och inga skador, de var imponerade. När vi gick genom verkstaden så kom en flicka fram till mig och sa, vi har en Toyota, är det farligt.


En timma av info och de var redan Volvofrälsta.

Ungar fick sedan svara på frågor om bilarna, alla svar fanns i vårt showrum då uppgifter om vikt och längd på bilar, inte helt lätt men nästa alla kunde frågorna eller fick hjälp med svaren.


Utlottning av 10 priser och de var klara.

Undebara kommentarer från dessa kids har dock glömt att ungar har mycket energi och har svårt att sitta still eller göra som man säger pust dock inga skador bara lite smutsiga fingrar.


Pompan


Pelargoner i Singapore



Skott av Mårbackapelargon, äggskalspelargon och någon rosa lite ovanlig pelargon. Det jag saknar är rosenknoppspelargon. Är det någon som har det så skulle ju min syster kunna ta med sig det i början av september.
Ett litet skott utan rötter med blöt bomull runt skaftet i en plastpåse, och sedan i en liten kartong för transport i handbagaget. Ska kolla i blomsteraffären på torsdag om det finns såjord, så jag kan se om det blir något av dessa frön.
Här är ju klimatet som ett växthus, men sedan när det blir vinter så kanske de vill vila för att komma igen till våren.

Vad tror ni om detta projekt med pelargoner i Singapore, har ni några tips.
Skriv gärna några kommentarer, är tacksam för hjälp.

Tillbaka i Singapore!

Kram innan avresan till Landvetter

Nu är vi alla tillbaka i Singapore. (Tommy kom redan förra veckan)
Det har varit en underbar semester hemma i Sverige, och vi kan inte klaga på vädret även om det var svinkallt de första dagarna. Veckan efter midsommar var precis så som man drömt om, att det skulle vara med nästan Singapore-temperaturer. Vi hade ju även längtat efter att få frysa lite så att det var svinkallt var helt perfekt. Man kan ju skriva det när man har facit i hand. Hade det varit svinkallt hela tiden så hade jag nog skrivit något helt annat.

När jag landat igår bjöd Tommy på Champange (firade 1 år i Singapore) på balkongen, innan vi tog tunnelbanan till Singaporefloden och Brewerkz för kvällsmat.


Just nu håller jag på att packa upp mina väskor, blev en hel del olika saker som jag fick med mig från Svedala.
Svensk stark senap, torra bruna bönor, Classic kaffe, svenska böcker, pelargonfröpåsar (5 olika) och 4 färska skott från olika pelargoner. Ska bli spännande och se om de tar sig. Jag gillar pelagoner och av det får man en känsla av landet och det lilla torpet här bland alla orkidéer, tror jag. Kommer att följa upp med bilder, så ni kan följa frö och skott.

Tommy på BrewerkzAnnelie på Brewerkz


Veckans recept - Waldorfsallad á la Singapore

Waldorfsallad

En klassisk sallad med selleri, äpple och valnötter som ursprungligen kommer från Waldorf Hotel i New York.
Nästa vecka ska jag och Ann-Marie träffas och äta lunch tillsammans på Borders Bookshop vid Orchard Road i Singapore som även har en servering och här har vi tidigare ätit en mycket god Waldorfsallad med kyckling.
Här kommer min variant av salladen och det är en riktigt bra smalsallad om man inte tuggar i sig massa med kolhydrater som bröd eller tar en Tigeröl till.

Ingredienser för 2-4 personer (2 för lunch och 4 personer om det är en förrätt):
5 st stjälkselleri fint skurna
2 st gröna äpplen, skurna i tärningar
100 g valnötter
2 msk majonäs
1,5 dl vispgrädde, 40%
1 tsk senap
2 msk pressad citron
Isbergssallad
2 st kycklingfiléer ångkokta och kalla (går även bra med grillad kyckling) dela i småbitar
Salt och nymald svartpeppar efter behag i röran
Persilja

Gör så här:
Rör ihop grädde, majonäs, senap, citron och blanda samman med selleri, äpple och kycklingköttet.
Skölj isbergssallad och dela i små bitar med händerna.
Hacka valnötter grovt.
Fördela isbergssalladen på tallrikar.
Fördela äpple-, selleri- och kycklingröran ovanpå och strö över valnötterna.
Garnera med persilja.

Dryck passar ett svalt mineralvatten som San Pellegrino.

Mys i torpet!




Time to say goodbye!


Tommy med mamma MärtaAnnelie och TommyTommy tillsammans med svärmor och svärfar, Astrid och Ingvar

Evening walk with Angelica

Angelica


Veckans recept - Grillskinka á la Anders




Detta är en rätt som blivit en tradition i Fagerhult på sommaren. Anders planerar och köper en skinka redan vid jul och lägger i frysen för sommarens grillning.
Efter denna rätt har man garanterat paltkoma och det blir skönt att ta en siesta i en solstol i skuggan.

1 st rimmad skinka, ca. 2 kg, räcker till 4-6 pers.
beror på hur tjocka skivor man skär förstås.
Tid: drygt 2 timmars grillning, använd digital termometer.
Ta bort svålen och pensla många gånger under grillningen.

Marinad:
1,5 del olivolja
3 msk dijonsenap
2 msk torkad dragon

Gör så här:
Marinera skinkan i 12-24 timmar.
Grilla skinkan i klotgrill med indirekt grillning.
(dvs endast kol vid sidorna. Placera en folieform under gallret, så att dropp från skinkan kan samlas där för att undvika rök och os.)

Serveras med fördel till rotmos "Änglamarks" kravmärkta.
 och dryck passar ett svalt Alsacevin, även källarsvalt öl är gott.

RSS 2.0