Augusti och månadens sista dag!

Annelie hoppar högt på Rawa IslandTommy hoppar högt på Rawa Island

Det har varit en månad med mycket aktivitet, svårt att sammanfatta för det har varit så mycket. Höjdpunkterna var förstås Familjen Johansson besök, Rawa Island och Champange brunchen på Fullerton.

Svårt att välja några bilder eftersom denna månaden har det tagits flera hundra foton, kanske över tusen, vågar inte kolla. Här kommer i alla fall 2 bilder som jag tycker är roliga och stämmer in på oss, lite galna helt enkelt. Klicka annars på augusti 2009 och kolla in var vi har pysslat med, så finns bilderna där också.

September månad kommer också att var fullspäckat; High Tea på Raffles-SWEA, Sverigebesök av Ingela och Kigge 6-22 sep (fullspäckat guideprogram inkl. spännande studiebesök), Singapore Grand Prix - F1 och mycket, mycket mera.

En sak till, vi saknar kommentarer från er som vi känner och läser bloggen, alltid trevligt med bara en liten hälsning ibland. Vi saknar Er!


Veckans recept - Kalvfilésauté med champinjoner och dragon- och gräslökssås

Kalvfilésauté

Detta är riktigt gott och går snabbt att koka ihop, varför inte en fredagskväll och laga mat tillsammans hemma medans man dricker ett gott vin, ta gärne det vinet som du har i sautén, ett vitt vin.

Det kan vara svårt att få tag på kalvfilé ibland och det går nästan lika bra med fläskfilé.

Ingredienser för 4 personer:
600 g kalvinnerfilé
1 stor gul lök
1 mycket finhackad vitlöksklyfta
½ purjolök, det vita
100 g färska champinjoner
1 msk kalvbuljong
1 msk dijonsenap
1 dl vitt vin
1 knippe finskuren gräslök
1 msk finhackad färsk dragon
3 dl äkta grädde
smör till stekning
salt och peppar

Till servering:
kokt blomkål

Gör så här:
Skär filén i centermetertjocka skivor, salta och peppra. Skala och finhacka löken. Ansa och skiva purjolöken. Skiva champinjonerna. Hetta upp smör i en panna och stek filéskivorna hastigt på båda sidorna så att de får fin färg men inte genomstekta. Ta upp och håll köttet varmt.
Lägg en klick smör till i pannan och bryn lök, purjolök och champinjoner tills allt fått lite färg. Tillsätt buljong, senap, vinet, gräslöken, dragon och till sist grädden. Låt såsen puttra några minuter. Lägg tillbaka köttet och låt allt få ett hastigt uppkok.

Servera genast tillsammans med de kokta blomkålsbuketterna, som ersätter ris eller potatis.
Om du nu utesluter vin, och dricker ett gott miniralvatten till maten så innehåller denna maträtt inga kolhydrater, men ett glas vin är helt okeylah.
En riktigt festlig och god LCHF-kost, och jag lovar att det inte blir någon "paltkoma" även om du äter mycket. För det är riset eller potatisen som gör att paltkoma inträffar.

Thai-kväll i KL "My Elephant" med åtta små rätter

Fairy, Ngin Hong, Charlies, Tommy and Annelie



Fairy, Tommy and Annelie

Länk till My Elephant,om ni vill kolla in vad alla rätterna heter om ni kan lista ut det.

Kuala Lumpur - Petronas Twin Towers

Petronas Twin Towers
Petronas Twin TowersPetronas Twin Towers by nightPetronas Twin Towers

Twin Towers är 451,9 meter höga och har 88 våningar.
Här kan ni läsa lite mera om Petronas Twin Towers.
Rättning i texten: Jag tror att året som skraporna färdigställdes är fel, ska vara 1998 tror jag.

Tjänsteresa till Kuala Lumpur!


På turné!

Idag söndag åker vi till KL där Tommy ska hålla låda med Volvokunder till på fredag.
Ni kan se annonsen om Tommy, som är i de Malaysiska tidningarna.
Klicka även på denna länk till Autoworld, finns mera att läsa om Tommys besök i Malaysia.
Vi kommer att bo på Hotel Istana mitt inne i smeten.
Av 28 miljoner är 2/3 av landets befolkning muslimer, så bönutrop från minareter
kommer att ljuda, något som inte förekommer i Singapore.
Skickar med en länk från Rapport: Kvinna pryglas för öldrickande.
Blir kanske inte så mycket bloggande under denna veckan, men man vet aldrig.
Annars är jag tillbaka med veckans recept på fredag vid middagstid svensk tid.

Veckans recept - Grillad kycklinglever Hot Aaa Lah Sandberg

Grillad kycklinglever Aaa Lah Sandberg

Detta är en favorit för Angelica och mig, Tommy är inte så förtjust i lever.
Man kan äta kycklinglevern som den är och apitretare med något gott rosévin eller
varför inte som här i en fräsh sallad med apelsinfiléer.

Ingredienser
1 pkt färsk eller djupfryst kycklinglever av prima kvalité
5-6 st hela torkade piripiri (mycket Hot chilipeppar)
OBS! Tvätta händerna om du tagit i piripirin, kommer annars att svida något fruktansvärt om du råkar pilla dig i ögat.
½ tsk salt
Saft från 1 färsk lime
2 msk smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Mortla piripirin och salt och pressa limen och blanda.
Dela kycklinglevern i lagom stora bitar, oftast i den storleken som de är men ibland kan bitar sitta ihop.
Bryn smöret i en ugnfast form.
Blanda i kryddblandning, rör om och lägg sedan i kycklinglever och rör om så att kryddor och smör kommer runt om.
Sedan är det bara att sätta in i ugnen, är klara när det är hårt grillade, cirka 30 min. Vänd efter halva tiden.
Vi tycker om när de är välstekta och inte rosa inuti.

Nyhetsblad från Tommys jobb!

Här kan ni se lite vad som hänt under sommaren på SM Motors,
och även kommande events under hösten.



BUZZ @ SM Motors


Grattis på födelsedagen i efterskott!

Skål och grattis på 19-årsdagen!

Grattis och skål på bloggen i efterskott!

Jag hade alldeles för mycket på morgonen att fixa med, skulle ju iväg på makeup som du vet. Jag glömde totalt bort att lägga in bilden på dig och grattishälsning på bloggen, får väl skylla på åldern när man blivit Mappies ;). Skickade ju hälsningar genom andra kommunikationssidor som facebook och MSN.

Många kramar från Annelie och Tommy

Make Up Store Workshop i Singapore!

Annelie med vind i håret!

Annelie med vind i håret


Idag har jag varit på Make Up Store Workshop där deras svenska make up artist Emilia hälsade på. Hon pratade  medans hon gjorde make up på en "SWEA", sedan fick vi alla andra lägga våran make up med assistans förstås av personalen. Nu var det bara att gå ut i butiken och shoppa, som exempel; eye primer, quick fix och ice eye cream. Blev också några penslar att måla ögonskuggan.

Igår var jag och klippte mig för S$10 (ca. 50:-/SEK) på 10 minuter och jag blev nöjd. Eftersom de är vana att klippa kineser och japaner så kan ju inte en graderad Bob misslyckas. Det är en japansk firma där man går in och löser en biljett i en automat, sedan sätter de saxen i håret och efter 10 min dammsuger de håret, det är klart.  Alltså tjänade jag pengar igår som jag kunde handla make up för idag ;).

Dagens inköp - Matta på IKEA


Dagens investering - Bevattningsanläggning till "The Plant Box"

Hozelock Auto AquaPod 10

Idag har vi investerat i en bevattningsanläggning Hozelock till våran plant box.
När man har bouganvilla som behöver vatten varje dag för att må bra, så kan man inte åka bort så många dagar innan växterna torkar upp och dör.
Vi har vattenkran redan där så då passar denna anläggning perfekt för max 10 krukor. Nu gäller det bara att ställa in timer och hur mycket vatten växterna så få.

Canna, gul liljaCanna, orange lilja

Canna, exotiskt eldig blomma
Med sitt ovanliga bladverk och fantastiska blomma ser den ut som ett mellanting mellan en gladiolus och en bananplanta. Dessa typiska egenskaper ger varje trädgård ett tropiskt utseende. I rabatten som en robust bas eller som en ensam fokuseringspunkt i en miniträdgård utgör kannan alltid som en verklig prydnad. Dessutom kan du alltid odla cannan i stora krukor och på så sätt ge uteplatsen eller balkongen en exotiskt lyxig touch. Därför har vi köpt två Canna idag till våran plant box, en gul och en orange.


Dagens inköp - Lyxtvålar på L´Occitane!

Gästtvålar från L´Occitane

Stora tvålar blir lätt fula. Dessa små franska godbitar från L´Occitane doftar
underbart och har en bra liten form. Finaste gästtvålen du kan ha.

Våra F1-biljetter!

F1-ticketsF1-tickets

Nu är det bara att räkna ner tills F1-cirkusen drar igång här i Singapore den 25-27 september, men redan är ljusramper, lampor uppmonterade och läktare håller på att byggas.

Veckans recept - Grillade revben med Sandbergs BBQ-sås

Grillade revben med BBQ-sås och potatismos på Brewerkz

På Brewerkz kan man äta helt underbara grillade revben med BBQ-sås, och det har blivit en favorit hos många som varit hos oss och ätit där. Det har inte räckt med ett besök, utan önskemål om att sista kvällen besöka Brewkerz och äta dessa revben igen. Visst är det sant Ingvar och nu senast Lovisa?

Så idag fredag blir det egna grillade revben med våran BBQ-sås. Här kommer vårat recept på grillade revben.

Ingredienser

1 kg revbens rack
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 lagerblad
10 vitpepparkorn
1 tsk salt/liter vatten


Ingredienser BBQ-sås

½ dl chilisås (önskas extra hot sås ta av Thai-typ)
1½ dl Heinz tomatketcup

½ gul lök

½ tsk chilipulver

½ tsk svartpeppar

1 krm cayennepeppar (uteslut om du använder Hot chilisås)

1 msk honung

2 msk olivolja

  

Gör så här
Hacka löken grovt. Sjud revbenen, lök, vitlök, lagerblad och vitpepparkorn i en stor kastrull. Tillsätt vatten så att det täcker. Tillsätt 1 tsk salt per liter vatten. Revbenen skall sjuda på svag värme tills man ser att köttet släpper från benet.


Under tiden gör du bbq-såsen. Finhacka löken och fräs den i olivolja i en liten kastrull. Pressa i vitlöken. Tillsätt chilisås, ketchup, honung  och kryddor. Låt sjuda sakta i ca 5 min. 

Nu är det bara att pensla bbq-såsen på revbenen och grilla dem. Antingen på grillen eller i ugnen. Ca. 10 min.

Serveras med en fräsch coleslaw, blanda gärna i lite rödkål också.


Tips!
Koka revbenen dagen innan. Fördelen med att laga till revbenen på detta sätt är att de kommer att vara otroligt möra, dessutom är de ju faktiskt redan klara i och med kokningen. Skall bara smaksättas och värmas (grillas).


Time to say goodbye!

Time to say goodbye

Tack Heléne, Anders och Lovisa, för allt roligt vi gjort tillsammans denna sommaren.
Nu återstår det bara massa med trevliga minnen och bilder.

Idag är det "tyst" på Blossoms, känns som man vaknat upp från en lång dröm som började redan när vi åkte till Sverige den 8:e juni. Har varit fullt upp nästan hela tiden.

Nu ska jag lägga mig i soffan och lyssna på en mp3-bok medans tvättmaskin och torktumlare går för fullt.

Orkidéer påväg hem till Sverige!

Heléne plockar orkidéer
Anders plockar orkidéerHär packas orkidéernaFärdigpackat, 2 kartonger blev det.
Orkidéflickan LovisaMånga buketter blev det, frågan är vad kostar det

Sista natten med gänget!

TunnelbananTunnelbanan

Vems fötter och sandeler är vems?Revben på Brewerkz blev en favorit för alla
Anders på BrewerkzOrganic Pils är Annelies favo i ölväg på Brewerkz


Nationaldag och Champange Brunch på Fullerton!

Champange Brunch på Fullerton, skååållll!
Lovisas första ostron!Tattinger Champange, mums!Nöjd dam!Lovisa utanför Fullerton
Free Flow Champange, mellan 260-300 st går det åt en söndag på Fullerton.
Skål älskling!En nöjd AnnelieFrosen Margarita
Familjen Johansson utanför Fullerton mätta och belåtna.
Grand finale på dagen, fyverkeri förstås!

Bak Kut Teh

Bak Kut Teh - Revbenssoppa
Songfa Bak Kut TehGänget testar kineskisk revbenssoppa, en


Gänget testar en "Must Try" rätt i Singapore, Bak Kut Teh - Revbenssoppa.


Djungelvandring i MacRitchie!

Herr Nilsson
Ett gäng Fru Nilsson med bäbisTreeTop-Walk
Utsikt från Treetop-Walk

NewAsiaBar - 71:a våningen!

Skååååållll!
Lovisa med en CosmopolitanAnders och HeléneHeléne med Stamford towerLovisa med ännu en god drink
Lovisa med utsikt över Singapore från NewAsiaBarAnnelie säger skål med en Apple martiniGrillspett på Esmirada

Grattis på födelsedagen Lena!



Fotograf: Per-Åke Ekström

Många kramar från oss på din dag, det är bara att njuta av livet.

Hästen egenskaper - kinesiskt horoskop

Hästar älskar livet och är sexuella, charmiga, populära och lynniga. De är vackra och välvårdade. De har seriösa egenskaper som hårt arbetande, lojala och ihärdiga. De är bra på att konversera och har alltid skvaller och nyheter att dela med sig. Hästar är mycket sociala och oavsett yrkesval kommer valet alltid att involvera nära samarbete med andra. Hästar är extremt tävlingsinriktade och måste vinna till var pris. De är energiska och kämpar hårt, men framför allt annat värderar de sin frihet mest.

Hästar är attraktiva personer som står för både sensualitet och sexualitet. De har en sökande själ och i kärleken är de mycket på och av. De är snabba på att bli intresserade av andra, men tappar lika fort intresset. De faller kontinuerligt in och ut ur kärleken. Hästar är hetlevrade och agerar efter impulser. Du måste ha tålamod med hästar då de inte gillar rutiner och är mycket egocentriska och bryr sig sällan om andras probelm.

Hästar är intelligenta och sluga i affärer. De är mycket hårt arbetande och vill att saker och ting ska ske på deras vis. De har svårt att följa rutiner och gillar att improvisera och vara kreativa. Hästen har ett gott självförtroende och litar på sina känslor. Trots sin egoism delar Hästen med sig till andra. De hör hemma i yrken med mycket människokontakt, men gillar att själva vara ansvariga för sina framgångar. De har en sådan stark personlighet att de genast blir respekterade och omtyckta av omgivningen. Hästen älskar både fysyiskt och mentalt arbete. De arbetar dygnet runt om så krävs och slutför alltid antagna engagemang. För att nå sina mål kan de vara bryska och kliva på andra.

Hästen passar bäst med hunden och fåret. Hästen passar mindre bra med draken och apan.

 

Källa: Dagens horoskop

Veckans recept - Drottningens äppelkaka



Eftersom Drottning Silvia har namnsdag imorgon och det börjar bli äppeltider hemma i Sverige så tycker jag att just Drottningens äppelkaka passar som veckans recept. Trevlig helg önskar vi er alla.

10-12 bitar


Pajdeg:

2 dl vetemjöl

80 g smör

1 äggula + ev. lite kallt vatten

2 msk strösocker

1 krm salt

rivet skal av 0,5 citron


Fyllning:

150 g smör

1 dl strösocker

300 g mandelmassa

3 ägg

rivet skal av 1,5 citron

4 tsk ljus rom (Curacao orange går också bra)

1 krm salt

2-3 fasta, syrliga smakrika äpplen + lite pressad

citronsaft att droppa över

Granny Smith går bra, aroma går också bra (skalen kan vara kvar)


Blanda samtliga ingredienser till pajdegen, gärna i mixer, och lägg den i kylskåpet. Gör fyllningen: Smält smöret och tillsätt sockret så det löser sig. Tag från plattan. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den. Riv av det gula på citronerna och rör ner det. Rör till en jämn smet. Rör ner äggen. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och låt smeten sjuda på svag värme under ständig omrörning tills smeten tjocknat något, det tar 15-20 minuter. Blanda ner rommen. Tag fram pajdegen och tryck ut den i en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Bred ut smeten i pajskalet. Kärna ur och klyfta äpplena och tryck fast klyftorna som ett skovelhjul i smeten. Droppa lite pressad citron över äppelbitarna. Strö inte över socker, för det bränner. Tryck ner pajdegen längs med kanterna. Grädda kakan i 200 º i ca 30 minuter. Servera med vaniljsås.


Vaniljsås:

2,5 dl + 2,5 dl vispgrädde

1 msk maizena

2 msk strösocker

2 äggulor

0,5 vaniljstång

0,5 krm salt


Skär upp vaniljstången på längden och lägg den i 2,5 dl vispgrädde i en liten kastrull. Låt det koka upp. Låt det stå i en kvart och dra. Skrapa ur kornen ur vaniljstången, rör ner dem och släng stången. Blanda ner äggulor, maizena, salt och socker och rör om ordentligt. Låt blandningen sjuda under vispning tills den tjocknat. Låt den svalna. Vispa resten av grädden löst och rör ner den. Servera till kakan.


Little India och Delhi, Night safari och fish-spa

Middag på Delhi efter timmar av shopping i Mustaf, Little India
Night safari på ZooHeléne testar på fish-spa

Expedition Robinson 2009 - Rawa Island


Deltagare: LovisaDeltagare: TommyDeltagare: AndersDeltagare: Annelie
Deltagare: Heléne, Lovisa, Annelie och Anders. På bilden saknas Tommy som är fotografen.
Lovisa efter snorklingsturHeléne njuter i det 28 gradiga vattnetAnders ska ut på nya äventyr
På vägen till Rawa Island


Sir Stamford Raffles landstigningsplats


Brewerkz


NationaldagsövningTommyLovisa

Hindu tempel på Ceylon Road


Dörren till templetTommy
Någon hinduisk gud med många armar

Pedikyr!


Äntligen fredag!


HeléneAnnelie och TommyLovisa med osynlige mannen

Drink i Chijmes!


Efter att Lovisa och jag utövat Singapores nationalsport shopping,
var det läge att ta fylla på med vätska i värmen, en Cosmopolitan förstås.

Rundvandring i Raffles Hotel och Esplanade


EsplanadeEsplanadeEsplanade

Lunchtime på RafflesEfterrätten som vi delade på efter att vi ätit supergoda mackor.Kondiset

RSS 2.0