Matstånd

I Singapore finns många hawker centres. Det är hangarliknande byggnader fulla med matstånd som servera olika typer av mat.

Chomp Chomp Food Centre ligger inte så centralt men som har blivit något av en institution. Ett besök har ger en annorlunda bild av staden och dess mat, här finns det inte många turister och vi såg inga när vi var där så det är inget att undra över att man känner sig lite beskådad.

Här kommer recept på en favorit som vi nästan alltid startar med när vi går på hawker centres:

Satay - den malajiska versionen av grillspett


500-600 g benfritt lammkött, kycklingkött, nötkött/filé eller 
fläskfilé/griskött

Till marinad:

1 matsked lökpulver
1 tesked vitlökspulver
1 dl söt indonesisk soya
saften av en halv citron
2 msk smör eller margarin eller matolja (ej olivolja)


Jordnötssås

Halv burk jordnötssmör
1 gul lök, mald (eller riven på rivjärn)
1 pressad vitlöksklyfta (eller mer om du gillar vitlök)
Halv tesked sambal oelek (pasta av rödpeppar, salt och tomat, finns i 
de flesta livsmedelsaffärer)
1 matsked söt indonesisk soya "Ketjap Manis"
1 matsked matättika eller en kvarts citron
1 - 2dl vatten

1 näve finhackadehackade jordnötter

Grilla spetten på grillen och servera tillsammans med rödlöksklyftor och slanggurksbitar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0