Att köra på vänster sida av vägen

Igår körde jag (Annelie) vänstertrafik för första gången.

Om man aldrig kört vänstertrafik så kan man lätt tro att det skulle vara svårt att hålla sig till vänster. I alla fall hade jag en uppfattning om att det skulle vara så. Och visst de första tre-fyra svängarna kändes det lite ovant, men det är du inte så att man plötsligt får för sig att åka över till andra sidan av vägen, mot trafiken, så där utan anledning. Även i kurvor och rondeller faller det sig naturligt att följa trafikströmmen, med en extra koncentration de första gångerna. Rondeller är för övrigt något som många säger att man lätt skulle hamna fel i. Hur då? Oavsett vilken sida på vägen man kör så krävs det en förhållandesvis avancerad manöver för att svänga in i en rondell i motvals riktning. Nu har jag åkt med Tommy som passagerare i nästan tre veckor och körbanan leder ju en rakt in åt rätt håll. Nej, då finns det en hel del andra saker som var svårare att vänja sig vid:

-Titta i backspeglarna.
-Ligga rätt i körfältet.
-Titta åt rätt håll i korsningarna. Som tur är är det trafikljus på de flesta ställen, vilket för tillvaron lite säkrare.
-Vara mycket observant på att filbyte kan ske när som helst och för det mesta utan användning av blinkers.
-MC-åkare kör om på både höger och vänster, kors och tvärs. Ligger oftast i döda vinkeln.
-Att parkera, det kommer att gå åt mycket träning.

Det kommer att gå åt mycket kraft och koncentration till att lära sig trafikkultur, -rytm, -mönster och att hitta i Singapore som att lära sig köra till vänster.

Idag blir det nog en tur till Alexandra Road (SM Motors) och hem igen.


Kommentarer
Postat av: Angelica

Låter bra att ni är säkra i trafiken.. så ni inte gör en så kallad stefan liv.. svänger vänster direkt i rondellen...eller ja.. det blir det kanske..;) vad har ni för bil nu då??

2008-07-31 @ 18:57:13
Postat av: Tobias Johansson

Hej Sandbergs! Här kommer en hälsning från Tobias & Malin. Hoppas ni har det bra. Vi hörs! Mvh Tobias & Malin

2008-07-31 @ 20:53:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0